Δυστυχώς πολλοί, πάρα πολλοί, θεωρούν το σκυλί τους όπλο!
Το βλέπεις στη φάτσα τους, άτομα με κόμπλεξ έχουν σκυλιά τα οποία κανονικά απαιτούν "άδεια οπλοφορίας", κάγκουρες που επιδεικνύουν την μαγκιά τους..
Άτομο στην περιοχή που μένω, που άμα τον δεις θα θες να τον δείρεις, κυκλοφορεί με cane corso χωρίς λουρί. Στην παρατήρησή μου γιατί δεν το κρατά δεμένο η αφοπλιστική του απάντηση "Αυτό δεν είναι σκυλί, είναι όπλο"!!
Ρε φίλε κυκλοφορούν παιδιά, κόσμος και άλλα σκυλάκια ήρεμα, άμα αρπάξει κανένα τι θα γίνει;
Ας προσέξουν, μου απάντησε!!
Είναι θέμα ανθρώπων και κατόχων, η συνείδηση σπανίζει.
Ως κάτοχος γερμανικού ποιμενικού, κοινωνικοποιημένου από μικρό, ποτέ μου δεν εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου να το κυκλοφορήσω χωρίς λουρί, ποτέ δεν επέτρεψα να το χαϊδέψουν άγνωστοί του στο δρόμο, άσχετα αν δεν επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά.
Μέσα στο σπίτι και περισσότερο στην μεγάλη αυλή που διαμένει είναι φύλακας και δεν αφήνει κανέναν να μπεί και να πλησιάσει ( δεν είναι και εύκολο αυτό αρκεί να ακούσεις το βαθύ γρύλισμα του, σου κόβονται τα γόνατα).
Μεγαλόσωμα σκυλιά όπως ροτβάϊλερ, ντόμπερμαν, πίτμπουλ, ελληνικά ποιμενικά και γενικά ράτσες φύλακες έπρεπε να απαγορεύονται σε διαμερίσματα. Δεν μπορούν να ζήσουν εκεί, δεν έχουν ζωτικό χώρο.
Και προπάντων ζηλεύουν την περιποίηση και την δεδομένη αγάπη των γονιών στα μικρά παιδιά.