Ζώα και άνθρωπος

μάλλον απο μάχη με άλλον γάτο έγινε.
ξέρεις ότι όταν πλακώνονται έχουν σκοπό να σακατέψουν ή και να σκοτώσουν τον αντίπαλο

όχι δεν ισχύει γενικώς.

κρατάνε κάποιο όριο γιιατί ξέρουν πως αν τραυματιστούν, τελειώσανε.

Τι σου θυμίζει Ναθ?

Εμένα μου πάει ο νους είτε σε γυαλί και έκοψε το ποδαράκι του είτε κάπου το παγίδεψε και τραβόντας το, το τραυμάτισε...

Εμενα μου θυμιζει ασθενεια οχι τραυμα.

Εστειλα την φωτο σε μια φιλη κτηνιατρο να μου πει, μακαρι να καταλαβει εξ' αποστασεως (10 στα 10 εχει με αντιστοιχες περιπτωσεις και χωρις να τα δει μονο με την περιγραφη μου)

Χρηστο ειναι δαγκωμα και μολυσμενο μου ειπε.

Επειγοντως αντιβιωση αν εχεις προσβαση στην γατα.

Αν δεν μπορεις να της δινεις καθε μερα μια ή δυο φορες χαπακι υπαρχει μια ενεση μια και εξω που ειναι αντιβιωση για 15 ημερες (εχει και καμια 30-40αρα βεβαια)

Σε ευχαριστώ που ρώτησες ΝαΘ.

Αφού είναι μολυσμένο πρέπει ή να περιμένω μέχρι το Σάββατο να τον πάω στον κτηνίατρο ή να πάρω μια μέρα άδεια από τη δουλειά.

Θα δω. θα τον παρακολουθήσω...

όχι δεν ισχύει γενικώς.

κρατάνε κάποιο όριο γιιατί ξέρουν πως αν τραυματιστούν, τελειώσανε.

Χρήστο το όριο αυτό είναι το "ζύγισμα" που κάνουν ο ένας κοντά στον άλλον. το έχεις δει όπως όλοι μας..
αν πιαστούν "στα χέρια" κλάφτα.. ο σκοπός πια είναι αυτός που είπα. είναι μικρά τα μεγέθη (και ανθεκτικά) και δεν βλέπουμε συχνά νεκρούς γάτους απο συμπλοκές.
σακατεμένους όμως που μακριά απο το ανθρώπινο περιβάλλον δεν θα μπορούσαν να τραφούν, έναν σωρό.
πάρε παράδειγμα τα μεγάλα ξαδέρφια που στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα σε μεγένθυση και υπερμεγένθυση.
γι'αυτό και το άσχημο δάγκωμα. αν του είχε καταφέρει δάγκωμα στον λαιμό, δεν θα τον ξανάβλεπες ούτε θα ήξερες τι έχει συμβεί.

να έχεις κρεβάτι δικό σου.. κρεβάτι των άλλων.. καναπέ διαθέσιμο..
και να κοιμάσαι εδώ, :
IMG_20200610_001036[1].jpgIMG_20200610_001057[1].jpg

λόγω ζέστης πια έκοψε το "μπινελίκι" να κοιμάται πάνω στον ενισχυτή και τώρα βρήκε αυτό να μας κάνει να αναρωτιόμαστε..

γουσταρει αγκαλια με τον σπαγκοδοκό για να ξυνει τα νυχια οταν χουζουρευει.

Οπου ναναι θα πιασουν οι ζεστες και θα ψαξει πιο δροσερο μερος.

Λένε ότι, όπου πάει η γάτα εκεί είναι και το καλύτερο "κλιματικά " μέρος του σπιτιού για κάθε εποχή.
Ο δικός μας τις τελευταίες ημέρες, ξαπλώνει σε ένα σημείο που είναι κατά κάποιο τρόπο το κέντρο του σπιτιού...εκεί πιστεύω ότι έχει και την καλύτερη θερμοκρασία !
Το Σ/Κ, θα βάλω ένα θερμόμετρο σε αυτο το σημείο και θα σας αναφέρω.

Βρήκα ένα γατί 5 εβδομάδων μέσα στην μηχανη του αυτοκινήτου.

Οδήγησα μπορεί και 100χλμ μέχρι να μου πει κάποιος αφού πάρκαρα οτι ακούγονται απελπισμένα νιαουρίσματα μέσα από το καπό. Εγώ το ζώο δεν άκουσα τίποτα από μέσα.

Μετά από δράματα που βαριέμαι να εξηγώ καταφέραμε να τον βγάλουμε με την βοήθεια ενός μηχανικού που έπαιζε ΠΡΟΠΟ στο προποτζίδικο κάτω από το σπίτι μου *ήταν Κυριακή βράδυ και η επόμενη ήταν αργία. Περίμενα ώρες να ρθει η μαμά του να τον πάρει αλλά δεν φάνηκε.

Μετά τον πήγα στο κτηνιατρείο/shelter και με κοίταξαν με ύφος βαρεμένο που το μετέφρασα ως "όχι άλλο ένα" και τελικά από τύψεις το κράτησα.

Μετά από ένα κάρο ψώνια και αφού έχω καθαρίσει σκατά και κάτουρα από παντού, έχω να πω οτι είμαι λίγο πιο ευτυχισμένος. Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ επειδή τον κοιτάω να κάνει χαζομάρες.

Τις πρώτες μέρες με κοιτούσε με βλέμμα "ωχ ρε φίλε, αυτός δεν πρέπει να είναι γάτα, την πάτησα".....τώρα μόλις ανοίξω την πόρτα του δωματίου το πρωί τρέχει πάνω μου για να τον πάρω αγκαλιά ακόμα και αν έχει φαι και νερό στα πιατάκια έτσι κι αλλιώς. Όταν πάω στο μάρκετ και κλείνει η πόρτα κλαίει και έχω άδειο ψυγείο όλη την βδομάδα τώρα. Τις προάλλες πήγα για ένα 2ορο στην ταβέρνα και το μυαλό μου ήταν πίσω.

Νόμιζα για χρόνια ότι τα γατιά σε έχουν χεσμένο και για αυτό δεν πήρα ποτέ. Σκύλο δεν μπορούσα λόγο τεμπέλικου lifestyle.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι το τι θα κάνω όταν φύγω ταξίδι για ένα μήνα τον Αύγουστο...φέτος με βλεπω να το ακυρώνω...του χρόνου όμως? Δεν θέλω να χρειαστεί να τον δώσω.

Αύριο πάω κτηνίατρο να μου πει τι άλλο χρειάζεται από φάρμακα και εμβόλια κτλ. Σήμερα του πήρα ενα πράγμα που μοιάζει με λούνα παρκ για γάτες, αν χωρούσα στα κουτάκια θα θελα και γω να μπω μέσα, είναι πολύ ωραίο...όλη μέρα κάνει ακροβατικά και σκάει κάτω σαν καρπούζι αλλά δεν μασάει και δοκιμάζει ξανά απ την αρχή....μαθήματα ζωής όχι αστεία.

Δεν γράφω άλλα γιατί θα με πάρουν τα ζουμιά βραδιάτικα, δεν ξέρω τι έχω πάθει.

Ευχαριστώ Χρήστο.

Μάνο αν πάω ταξίδι εσύ θα τον κρατήσεις να ξες....δεν μπορώ να φανταστώ πιο ιδανική περίπτωση ανθρώπου που κάνει για γατί. Δεν λείπεις από το σπίτι και εχεις παντού πλακάκια.

:flipout:

Mην ανησυχείς από τώρα! Για όλα υπάρχουν λύσεις.

είπες:

....., έχω να πω οτι είμαι λίγο πιο ευτυχισμένος. Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ επειδή τον κοιτάω να κάνει χαζομάρες.

......

Το ξέρω ότι δεν γίνεται να προετοιμαστείς για αυτό, αλλά να ξέρεις σε περιμένουν μεγάλες και καθημερινές δόσεις ευτυχίας και γέλιου.
Σε βαθμό που θα λες "γιατί δεν μου τύχαινε νωρίτερα".

Θα εκπλαγείς θετικά με το πόσο θα δεθεί μαζί σου και πόση αγάπη θα σου προσφέρει.

Με την ευκαιρία σου, ανέβασε καμιά φωτό του μικρούλη σου!

Ναι βεβαίως.
Εγω εχω καλυτερη φωτο απ το ιδιο γατι.
abfe576df62d57f5b1698900a3fd1419.jpg

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλώς ήρθες στο κλαμπ Τέντυ. Τι να έπαθες; Ερωτεύτηκες ένα γούνινο πλάσμα που θα σου δείξει πολλή αγάπη κ θα σε κάνει να γελάς για χρόνια. Οι γάτες δεν είναι αδιάφορες. Απλά εκφράζονται διαφορετικά από τους σκύλους κ είναι ανεξάρτητες. Αγαπάνε όμως. Θα το δεις στην πράξη.

Και φυσικά, μπράβο που δεν το άφησες στο βαριεστημενο shelter

μπράβο Θοδωρή!!

συμβουλή.. αν τύχει στον δρόμο σου 2ο αδέσποτο, πάρτο!!!!
θα με θυμηθείς και ας καθαρίζεις σκ@τό με το τσουβάλι...:flipout:

(δεν μας είπες αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι)