Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Τελικα για να μπειτε απο αλλο pc, γράφετε την wan ip ή μπορείτε και με το ονομα του server;

Τελικα για να μπειτε απο αλλο pc, γράφετε την wan ip ή μπορείτε και με το ονομα του server;

Απο lan ειτε με ip ειτε με ονομα.
Απο internet μονο με wan ip (ή dyndns) και πρεπει να ανοιξεις πορτες

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

ρε παιδια στο network-> upnp port mapping έχει μόνο επιλογές για LAN. για το WAN που είναι? και πως μπορώ να βρώ ποιά είναι η ip για το WAN?

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Είμαι πολύ πίσω από τη φιλοσοφία του μηχανήματος και ομολογώ ότι έχω πραγματικά απογοητευτεί...
Αλλάζω μέθοδο προσέγγισης και θα εστιάσω σε κάθε βήμα, ένα ένα...
Αλλαγή torrent client...
Έχει ασχοληθεί κανένας σας για αλλαγή αυτού του απαράδεκτου torrent client που έχει πάνω του το 310;
Αρχίζω τη δουλειά μήπως καταφέρω και φορτώσω τον Transmission...
Λεπτομέρειες από εδώ...
http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5153
http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=2719
Μένει μόνο να βρω την άκρη, φυσικά...:smash:

Θα με ενδιέφερε κι εμένα να αλλάξω torrent client, αλλά λίγο που είδα τις οδηγίες στα link που έστειλες απογοητεύτηκα.
Αν βγάλεις άκρη, πες μας κι εμάς...

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη...
Και ο torrent client που έχει δεν πάει καθόλου καλά...μα καθόλου καλά!

Δε με ενοχλεί τόσο η ταχύτητα που κατεβάζει, αλλά η χρηστικότητα, η οποία είναι κοντά στο μηδέν.

Το γεγονός ότι δεν μπορείς να ρυθμίσεις το upload για κάθε ένα ξεχωριστά αρχείο torrent, τον καθιστά άχρηστο!

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Αλήθεια... το PPPoE το ενεργοποιούμε ή όχι;

Εγω το εχω κλειστο. Δεν εχω ακομα καταλαβει ποια η χρησιμοτητα του.......

Εστειλα και ενα email χτες για τον torrent client. Οποτε ειμαστε σε αναμονη απαντησης. Αν δεν υπαρξει ανταποκριση θα ξεκινησουμε τα πειραγματα :P

Το PPPoE το ενεργοποιούμε όταν η ευρυζωνική σύνδεση απαιτεί από το ίδιο το Zyxel όνομα και κωδικό πρόσβασης...
Όταν χρησιμοποιούμε modem router για τη σύνδεση αυτή δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο το PPPoE...
Ας με διορθώσει κάποιος αν έχω λάθος... τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από όσα διάβασα...

Το PPPoE το ενεργοποιούμε όταν η ευρυζωνική σύνδεση απαιτεί από το ίδιο το Zyxel όνομα και κωδικό πρόσβασης...
Όταν χρησιμοποιούμε modem router για τη σύνδεση αυτή δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο το PPPoE...
Ας με διορθώσει κάποιος αν έχω λάθος... τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από όσα διάβασα...

σωστος!

Αγόρασα και εγώ το NSA310 και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις

Εχω σετάρει το σύστημα ως εξής:

NAS server ----> router/modem----> PC
Πάνω στο σέρβερ έχω συνδέσει και 2 usb σκληρούς.

Απο τo pc/mac μέσω explorer/finder τα βλέπω ολα μια χαρά.

Οταν ομως προσπαθω να δώ τα αρχεία μέσω DLNA server (πχ PS3) η και μέσα του web interface παραστηρώ το εξής

Δέν μου βρίσκει τα ολα τα αρχεία, είτε αυτα είναι αρχεία στο σκληρό του NAS, είτε στους εξωτερικούς. Πατάω συνεχώς rescan content αλλα δέν βλέπω να βρίσκει τα καινούργια αρχεία που έχω περάσει. Εχω αφήσει το server idle μήπως και κάποια στιγμή κάνει autoscan (είναι επιλεγμένο), αλλά και πάλι τίποτα...πράγμα απου σημαίνει εχω πρόσβαση σε όλα τα αρχεία μόνο μέσω των υπολογιστών και οχι μέσω DLNA η Web interface.

Παρατηρεί κανείς κάτι παρόμοιο;

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Πρόσπάθησα να κάνω και rebuild contenet και μου βρίσκει λιγότερα αρχεία η τα ίδια που είχα πρίν!

Σε όλους δουλέυει μια χαρά το media server?

Σε όλους δουλέυει μια χαρά το media server?

και εγω το ίδιο πρόβλημα έχω... έχω κάνει map 3 main folders photos/ videos / music και απο το ps3 δεν μπορω να δω αυτα τα folders και φυσικα δεν μπορω να δω και τα folders του usb δισκου που έχω συνδεσει. Κατι κανω λαθος αλλα τι?

Δουλεύει αλλά όχι σωστά.. Δίνω 2 παραδείγματα DLNA σε Samsung C653
1) Σε ταινίες δεν υποστηρίζει ff/rw/pause, οκ ώς εδώ, αλλά ούτε υπότιτλους απο ξεχωριστό αρχείο
2) Όταν βλέπω φωτογραφίες, αν υπάρχει κάποιο βιντεάκι στον ίδιο φάκελο μου πετάει "Δεν υποστιρίζεται το φορμάτ του αρχείου" και κλείνει ο Player

Το αυτόματο refresh κλπ δουλεύουν οκ, μια φορά δηλαδή το ρύθμισα ποιό share να κοιτάει, και όταν βάζω κάτι καινούργιο το προσθέτει μόνο του

και εγω το ίδιο πρόβλημα έχω... έχω κάνει map 3 main folders photos/ videos / music και απο το ps3 δεν μπορω να δω αυτα τα folders και φυσικα δεν μπορω να δω και τα folders του usb δισκου που έχω συνδεσει. Κατι κανω λαθος αλλα τι?

Εγώ από το ps3 βλέπω ότι φακέλους έχει βρει το media server. Αν έχει βρέι έστω και 10 από τα 100 αρχεία, αυτά τα 10 θα τα δώ. Το θέμα είναι όμως ότι γιατί το ίδιο το media server δέ βρίσκει τα άλλα 90 αρχέια... Διάβασα βέβαια ότι τέλος του μήνα θα βγέι νέο firmware update και ετομάζεται στο Q2 του 2012 να βγέι και βελτιωμένο media server. Θα σας βάλω και αντίστοιχα links όταν μπορέσω.

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!

Αγόρασα κ εγώ πρόσφατα το συγκεκριμένο NAS απο γνωστό μαγαζί.

Έχω ένα πρόβλημα όμως.

Πρώτον να σας πω ότι τα έχω σετάρει όλα σωστά για να μπαίνω μέσω Web, τα ports κτλ. και συνδέομαι απομακρυσμένα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ μπορώ να ακούσω τη μουσική που είναι αποθηκευμένη στο NAS, έχω βάλει όλα τα plugins, Που μου ζητάει (VLC & Media Player) και έχω δοκιμάσει 2-3 browsers χωρίς καμία επιτυχία! Με λίγα λόγια το ενσωματομένο Player του Zyxel δε παίζει τίποτα απο μουσική ή video.

Αν πάω μέσω Browse Folder, απο τα Admin Options --> Shares --> Επιλέξω Music και πατήσω πάνω-πάνω Share Browser, μέσα απο αυτό το παραθυρό μπορώ να τα παίξω όλα κανονικά, πατόντας το κουμπάκι Play που είναι διπλα απο κάθε κομμάτι.

Όμως μέσω του Music δεν μπορώ να παίξω τίποτα..

Τι συμβαίνει; Τι κάνω λάθος;;

Τελικα υποτιτλους σε Samsung δεν παιζει με τιποτα να δουμε κατευθειαν;

Επισης οταν λετε καποιοι για "ενσωματομενο media player" τι ενοειται; κατι εχω χασει...