Μετά από αρκετό καιρό η ιδέα για τη φυσούνα έχει παραμείνει.
Ήμουν σκεπτικός αρχικά για τον λόγο που είχα αναφέρει ότι έχω δει ότι κόβει καλύτερα ο μύλος μου αν έχει κάποιο βάρος σε κόκκους αυτό που κόβω.
Από την άλλη σκεπτόμουν ότι θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ απλώς για καθαρισμό του μύλού μετά από κάθε κόψιμο, γιατί ότι μένει μέσα το πίνεις μπαγιάτικο στον επόμενο.
Όταν έψαξα λίγο από Κίνα μεριά δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει κάπως ακόμη και άσχημο σε εμφάνιση.
Τελικά βρήκα έναν Καναδό που τυπώνει σε 3D printer φυσούνες και γενικά έχει καλές κριτικές. Επίσης στέλνει και από Etsy που τουλάχιστον στα χαρτιά ξέρεις εξαρχής και τους φόρους που θα πληρώσεις (δεν έχω αγοράσει ποτέ από το Etsy).
Και πριν λίγο καιρό έπεσα πάνω στο παρακάτω:
Cause and effect
towardsdatascience.com
Γενικά ξέρουμε ότι ο πολύ λεπτοκομμένος καφές (fines) χαλάει την ομοιογένεια και τη γεύση του τελικού καφέ. Αν τρομπάρεις σε όλη τη διάρκεια του κοψίματος και όχι μόνο στο τέλος το παραπάνω λέει ότι μειώνεις τα fines και παίρνεις καλύτερο καφέ.
Και κάπως έτσι μου έχουν ξαναμπει ιδέες για να κάνω τον μύλο single dose με τρομπάρισμα.
Φυσικά ξέρω ήδη τι δούλεμα θα φάω πρώτα από όλα από τη γυναίκα μου, αλλά και όποιον άλλο με δει να τρομπάρω όσο κόβω τον καφέ
Από την άλλη μάλλον έχει ζουμί η υπόθεση...