About Foobar2000

Έπαιζε μια χαρά με τα 8αρια και με την αναβάθμιση σε 8.1 .....σίγησε! !
Θα το παλέψω και γω σήμερα και θα σας ενημερώσω για τα κατορθώματα του μικρού μάγου Μιχάλη ,στον απέραντο κόσμο του ψηφιακού ήχου :flipout:

Για τους early adopters,κυκλοφόρησε η v1.3.3 beta 2 του foobar.
Οι αλλαγές από την v1.3.2 είναι οι παρακάτω:

1.3.3

Converter: added AAC (iTunes), AAC (FDK) and AAC (Winamp/FhG) modes.
Winamp/FhG mode added in beta 2.
Updated FFmpeg to 2.2.4.
ReplayGain scanner: added an override for treating extreme peaks as errors.
Default User Interface: improved handling of high DPI displays, added high-resolution button images.
Corrected MP3 seeking performance regression from 1.3, file caching related.

Δυο μέρες που την έχω επάνω φαίνεται πολύ σταθερή.
Βεβαίως καλό θα είναι να περιμένουμε την κανονική έκδοση όπως πάντα.

Last edited:
Τον τελευταίο καιρό κάνω δοκιμές παίζοντας με το foobar DSD .iso αρχεία με τη βοήθεια του plugin foo_input_SACD.

Σε μερικά από τα αρχεία αυτά, τα tracks εμφανίζονται 2 φορές, εκεί πχ που κανονικά υπάρχουν 12 tracks, εμφανίζονται 24 με τα tracks να επαναλαμβάνονται μετά το 12 με αριθμούς 13,14 κλπ.

Επίσης σε άλλο iso αρχείο με 14 tracks εμφανίζονται μετά το τελευταίο track ξανά τα πρώτα 7 πχ

Υποθέτω ότι αυτό είναι πρόβλημα των ISO headers καθότι το μέγεθος των αρχείων είναι κανονικό.

Μήπως το έχει συναντήσει κανείς άλλος και μήπως γνωρίζει πως διορθώνεται;

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Μήπως το έχει συναντήσει κανείς άλλος και μήπως γνωρίζει πως διορθώνεται;

Έκτωρα το έχω δει σε κάποιες περιπτώσεις και εγώ, χωρίς να κάτσω ν' ασχοληθώ περισσότερο. Έχω όμως την εντύπωση πως το έχω συναντήσει κάποιες φορές και σε ενιαία flac με cue αρχεία.

Αν και δεν ταιριάζει 100% γράφω εδώ την απορία μου. Έχω από τα παλιά χρόνια πολλά τραγούδια στο δίσκο. Είναι μεν ταξινομημένα όπως θέλω αλλά παρατηρώ ότι πολλές φορές λείπουν κομμάτια. Σίγουρα λύση είναι να καθήσω και να κοιτάξω ένα ένα τα album και να βρω τα ελλειπή αλλά δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε όρεξη.

Υπάρχει τρόπος να σκαναριστει ο δίσκος μου και να μου αποδοθούν τα ελλειπή album;

Εννοείς πως τα κομμάτια υπάρχουν κι απλώς δεν εμφανίζονται;

Το να σκαναρεις τον δίσκο ειναι απλό,απλώς διαλέγεις να προσθέσεις όλο τον φάκελο ή όλο τον δίσκο.

Εννοείς πως τα κομμάτια υπάρχουν κι απλώς δεν εμφανίζονται;

Το να σκαναρεις τον δίσκο ειναι απλό,απλώς διαλέγεις να προσθέσεις όλο τον φάκελο ή όλο τον δίσκο.

Απλά με τα χρόνια έχω σβήσει κάποια τραγούδια χωρίς να το καταλάβω.

Πχ χτες κατέβασα ένα δίσκο από αυτά τα δήθεν best of και αφού ήταν πατάτα και τον έσβησα, κατά λάθος έσβησα και κάποια του Clapton. Ξαφνικά βλέπω λίστα τραγουδιών με αριθμούς 02, 03, 05, 08, 10... Όλα τα υπόλοιπα είχαν χαθεί. Έσβησα το συγκεκριμένο δίσκο του Clapton και τον ξανά έκανα rip.

Θέλω με κάποιο τρόπο να μπορέσω να δω αν υπάρχει consistency στην αρίθμηση. Δεν έχω και την τρελή συλλογή σε μέγεθος αλλά δεν είναι εύκολο να τη σκανάρω με τα μάτια. Πχ χτες μπόρεσα μόνο να βρω μερικά άλλα album που έλειπαν το 01 και το 02. Κατέβαινε ο cursor με ταχύτητα τα albums που ήταν ταξινομημένα ανά track number και το μάτι έβλεπε μόνο τα τρία πρώτα νούμερα. Μετά όλα ήταν θολά.

Το κακό είναι πως έχω πολλά rip και κατεβασμένες ελληνικές συλλογές από παλια. Αυτές δυστυχώς δεν μπορώ να τις ξαναβρώ.

Last edited by a moderator:
γινεται να βάλω στο foobar 2 playlist...ωστε να παιζει ενα τραγουδι απο την μια και υστερα ενα απο την άλλη κ.ο.κ.;?!

Απάντηση: Re: About Foobar2000

γινεται να βάλω στο foobar 2 playlist...ωστε να παιζει ενα τραγουδι απο την μια και υστερα ενα απο την άλλη κ.ο.κ.;?!

Εννοείς εναλλάξ;
Η κάθε playlist παίζει τα τραγούδια που έχεις βάλει.
Βεβαίως μπορείς να έχεις απεριόριστες playlists αποθηκευμένες και να παίζεις όποια θέλεις κάθε φορά.

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

ναι να βλεπω ταυτοχρονα 2 playlist και να παίζει εναλλαξ...

Εναλλάξ,αν υπάρχει τρόπος,δεν τον ξέρω.
Μπορείς όμως να συγκεντρώσεις τα τραγούδια που θέλεις σε μια playlist και να μην χρειάζεται όλο αυτό.

Ανοίγεις μια καινούργια και τα πετάς μέσα με drag 'n' drop.
Σώζεις κι έτοιμος.

Μου φαίνεται πως κάποιο πρόγραμμα Virtual DJ ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που ζητάς.

Αν είναι για τέτοια λειτουργία,να είσαι από πάνω δηλαδή και να αλλάζεις,είναι απλό.
Μπορείς να εναλλάσσεις απεριόριστες playlists κι απλώς να τικάρεις το επόμενο τραγούδι σε όποια θέλεις.
Η αναπαραγωγή θα συνεχίσει στο διαλεγμένο κομμάτι.(ένα μονό αριστερό κλικ επάνω στο κομμάτι που θέλεις να παίξει μετά δηλαδή. )

Στο δικό μου skin τις έχω όπως φαίνονται παρακάτω.
Πάω σε όποια θέλω και παίζω ότι θέλω.
Σε αναπαραγωγή όμως που κάποιος θα καθίσει και θα το βάλει να παίζει χωρίς να ασχολείται,η playlist χρειάζεται έτσι κι αλλιώς.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Πάλι πρόβλημα με το foobar έχω... Στην προηγουμένη εγκατάσταση που είχα έπαιζε τα 192/24 χαλαρά και χωρίς κολλήματα και δεν έπαιζε με τίποτα mp3. Έκανα ξανά εγκατάσταση όλα τα sw και τώρα δεν κλειδώνει με τπτ το dac στα 24. :smash:

Καμία ιδέα?

Attachments

• CaptureQ.JPG
    CaptureQ.JPG
    103.4 KB · Views: 149
  • CaptureZ.JPG
    CaptureZ.JPG
    104.2 KB · Views: 148
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    59.3 KB · Views: 148
  • IMG_20140825_225314.jpg
    IMG_20140825_225314.jpg
    228.4 KB · Views: 149
Πάλι πρόβλημα με το foobar έχω... Στην προηγουμένη εγκατάσταση που είχα έπαιζε τα 192/24 χαλαρά και χωρίς κολλήματα και δεν έπαιζε με τίποτα mp3. Έκανα ξανά εγκατάσταση όλα τα sw και τώρα δεν κλειδώνει με τπτ το dac στα 24. :smash:

Καμία ιδέα?
Στις ιδιότητες του ήχου,στον πίνακα ελέγχου των Win,τι σου λέει;
Μέχρι τι αναλύσεις σου αναγνωρίζει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πως ακουμε ραδιο απο foobar;

Αν τα θυμάμαι καλά.
Ανοίγεις μια νέα playlist και μέσα της κάνεις drag'n'drop την διεύθυνση του streaming link.
Ή πας open>add location κι επίσης κολλάς to link.

Με το που θα ανοίγεις την playlist που έφτιαξες όπως είπαμε,,θα παίζει.

Δοκίμασε το κι αν δεν είναι έτσι,πες μας για να το ψάξω από την αρχή μήπως κάτι έχει αλλάξει.

Βεβαίως μπορείς πάντα να κάνεις κατευθείαν δεξί κλικ και open with foobar αν στο επιτρέπει η σελίδα.

Last edited: