ChrisK4
Established Member
Χτες ξανακουσα τον 920 και τον 1911 και αυτη την φορα η διαφορα τους στην μουσικη μου φανηκε χαωδης! Δεν ξερω τι εγινε, πρωτα επαιξε ο pioneer, οπου τον ρυθμισα οσο καλυτερα γινοταν με το παλικαρι του μαγαζιου και ακουσαμε δικια μου μουσικη (theatre of tragedy), αλλα μολις τον αλλαξαμε με τον denon ηταν η μερα με την νυχτα... H φωνη της Liv και η ατμοσφαιρα τον tragedy πηρε σαρκα και οστα (για οποιον ακουει..). Ολα κρισταλινα, ζεστα και με καθε λεπτομερια.. Δεν πιστευα στα αυτια μου... Επιφυλάσσομαι μηπως υπηρχε κανα θεμα με τον pioneer και δεν επαιζε οπως επρεπε, γιατι η διαφορα τους ηταν λες και αλλαζες κατηγορια! Θα τους ξανακουσω σιγουρα, αλλα πλεον με βλεπω να κλεινω προς τον denon.. Αν η διαφορα στον ηχο ειναι τετοια, τοτε πνιγω και το MCACC και τα παντα ολα.
Ερωτηση... Λογω μικρου χωρου (8 τετραγωνικα), μηπως η διαφορα του 1911 με τον 1611 δεν οφελει την περιπτωση μου?
Η διαφορα τους ειναι στα watt και οτι ο 1611 δεν εχει την επιλογη του pure direct αλλα μονο το απλο direct. Τα upscalling και τα 7 καναλια και το ipod δεν με πολυ ενδιαφερουν. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι
1. Σε νορμαλ εντασεις (πολυκατοικια), υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα του ηχου μεταξυ 1911 και 1611? Στην υψηλες ξερω πως υπαρχει, αλλα δεν προκειτε να παιξει τοσο τσιτα μεσα στο σπιτι ποτε.
2. Το Pure Direct θα μου λειψει? Καταλαβαινεται διαφορα απο το απλο Direct? Στο manual φαινεται να ειναι πολυ παρεμφερή και τα 2.
Ευχαριστω για αλλη μια φορα.
Καλημέρα.
Μου κάνει εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά που άκουσες αλλά σίγουρα περίμενα ότι ο 1911 θα έπαιζε καλύτερα.
Ερωτήσεις:
1.Με τί ηχεία τους άκουσες εκεί όπου τους δοκίμασες, και με τί ηχεία θα ακούς στον χώρο σου;
2. Με τί πηγή και τί σύνδεση τα άκουσες και αντίστοιχα με τι θα ακούς στο σπίτι σου;
Ο 1611 σε σχέση με τον 1911 στον τομέα της ποιότητας του ήχου, δεν μοιάζουν από τα χαρακτηριστικά τους να έχουν διαφορά. Έχουν όμως διαφορά στην δύναμη ελέω τροφοδοτικού. Αυτό, άσχετα με την ένταση στην οποία εσύ θα ακούς, βοηθάει στην ποιότητα διότι μπορεί να οδηγήσει πιο άνετα τα ηχεία και να τα κάνει να αναδείξουν τις αρετές τους, είτε σε χαμηλές, είτε σε υψηλές εντάσεις.
Μόνη περίπτωση να μην δεις διαφορά ανάμεσα στους δύο ή και στον Pioneer, είναι, τα ηχεία σου να αποτελούν τόσο εύκολο φορτίο, που να τα καλύπτει πλήρως ώστε να δεις μόνο μικροδιαφορές ''χαρακτήρα'' που λένε. Σε πιο ''βαριά'' ηχεία όμως σίγουρα θα δεις διαφορές, και γι αυτό σε ρωτάω με τί τα άκουσες και με τί θα τα ακούς σπίτι σου.
Αν τα ηχεία στο σπίτι σου είναι χαλαρό φορτίο (π.χ. μικρά δορυφοράκια τοίχου με ενεργό woofer), μπορεί να σου κάνει και ο Pioneer άψογα την δουλειά δεδομένου και του μικρού χώρου και των χαμηλών εντάσεων.
Βεβαίως, ο 1911 είναι ανώτερος και στον τομέα της εικόνας, αλλά αυτό δήλωσες παραπάνω ότι δεν σε πολυαπασχολεί.
Τώρα, όσον αφορά τα DIRECT & PURE DIRECT.
Κατ' αρχήν να πω ότι σε αυτήν την κατηγορία που συζητάμε, μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα καθώς νομίζω πως απαιτεί πολύ πιο ακριβές υλοποιήσεις ενισχυτών. Πιο High End.
Αν δεχτούμε όμως ότι δουλεύουν σωστά και κάνουν την διαφορά ακόμα και σε τόσο χαμηλής τιμής av ενισχυτικά, τότε, ας με διορθώσει κάποιος πιο ειδικός αν κάνω λάθος, αλλά θα πρέπει να έχεις κάποια πηγή εξαιρετικής ποιότητας συνδεδεμένη ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ στον ενισχυτή σου ούτως ώστε, αυτή να κάνει όλη την αποκωδικοποίηση και επεξεργασία του ήχου και να σου την στέλνει απευθείας μέσω του Direct στα τελικά στάδια του DENON ώστε να ακούς ανόθευτο το ποιοτικό σήμα αυτής της πηγής.
Αν πάλι, σαν πηγή θα έχεις π.χ. το PS3 ή κάποιο άλλο plαyer συνδεδεμένο με τις ψηφιακές εισόδους, τότε αυτά δεν έχουν κανένα νόημα καθώς ο ενισχυτής παίρνει το σήμα και αναλαμβάνει πλέον την αποκωδικοποίηση και μετατροπή του ήχου σε αναλογικό και άρα θα ακούσεις την όποια ποιότητα έχει να σου προσφέρει ο Denon και τα DAC του. (όχι απαραίτητα κακή δηλαδή).
Και πάλι όμως τα ηχεία σου θα πρέπει να είναι αρκετά ''ικανά'' και καλά ώστε να αναδείξουν αυτήν την διαφορά στην ποιότητα και όχι να την ''φιμώσουν''
Αυτά έχω καταλάβει εγώ εν ολίγοις από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα αλλά και σε άλλα site.
Από εκεί και μετά, τα συμπεράσματα δικά σου.
Την πιο μεγάλη αλήθεια όμως θα στην πούνε μόνο τα αυτιά σου και είναι μάλλον αυτό που άκουσες στην δοκιμή.