Αγορά ενισχυτή...αλλα ποιον?

Χτες ξανακουσα τον 920 και τον 1911 και αυτη την φορα η διαφορα τους στην μουσικη μου φανηκε χαωδης! Δεν ξερω τι εγινε, πρωτα επαιξε ο pioneer, οπου τον ρυθμισα οσο καλυτερα γινοταν με το παλικαρι του μαγαζιου και ακουσαμε δικια μου μουσικη (theatre of tragedy), αλλα μολις τον αλλαξαμε με τον denon ηταν η μερα με την νυχτα... H φωνη της Liv και η ατμοσφαιρα τον tragedy πηρε σαρκα και οστα (για οποιον ακουει..). Ολα κρισταλινα, ζεστα και με καθε λεπτομερια.. Δεν πιστευα στα αυτια μου... Επιφυλάσσομαι μηπως υπηρχε κανα θεμα με τον pioneer και δεν επαιζε οπως επρεπε, γιατι η διαφορα τους ηταν λες και αλλαζες κατηγορια! Θα τους ξανακουσω σιγουρα, αλλα πλεον με βλεπω να κλεινω προς τον denon.. Αν η διαφορα στον ηχο ειναι τετοια, τοτε πνιγω και το MCACC και τα παντα ολα.

Ερωτηση... Λογω μικρου χωρου (8 τετραγωνικα), μηπως η διαφορα του 1911 με τον 1611 δεν οφελει την περιπτωση μου?
Η διαφορα τους ειναι στα watt και οτι ο 1611 δεν εχει την επιλογη του pure direct αλλα μονο το απλο direct. Τα upscalling και τα 7 καναλια και το ipod δεν με πολυ ενδιαφερουν. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι

1. Σε νορμαλ εντασεις (πολυκατοικια), υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα του ηχου μεταξυ 1911 και 1611? Στην υψηλες ξερω πως υπαρχει, αλλα δεν προκειτε να παιξει τοσο τσιτα μεσα στο σπιτι ποτε.

2. Το Pure Direct θα μου λειψει? Καταλαβαινεται διαφορα απο το απλο Direct? Στο manual φαινεται να ειναι πολυ παρεμφερή και τα 2.

Ευχαριστω για αλλη μια φορα.

Καλημέρα.

Μου κάνει εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά που άκουσες αλλά σίγουρα περίμενα ότι ο 1911 θα έπαιζε καλύτερα.

Ερωτήσεις:
1.Με τί ηχεία τους άκουσες εκεί όπου τους δοκίμασες, και με τί ηχεία θα ακούς στον χώρο σου;
2. Με τί πηγή και τί σύνδεση τα άκουσες και αντίστοιχα με τι θα ακούς στο σπίτι σου;

Ο 1611 σε σχέση με τον 1911 στον τομέα της ποιότητας του ήχου, δεν μοιάζουν από τα χαρακτηριστικά τους να έχουν διαφορά. Έχουν όμως διαφορά στην δύναμη ελέω τροφοδοτικού. Αυτό, άσχετα με την ένταση στην οποία εσύ θα ακούς, βοηθάει στην ποιότητα διότι μπορεί να οδηγήσει πιο άνετα τα ηχεία και να τα κάνει να αναδείξουν τις αρετές τους, είτε σε χαμηλές, είτε σε υψηλές εντάσεις.
Μόνη περίπτωση να μην δεις διαφορά ανάμεσα στους δύο ή και στον Pioneer, είναι, τα ηχεία σου να αποτελούν τόσο εύκολο φορτίο, που να τα καλύπτει πλήρως ώστε να δεις μόνο μικροδιαφορές ''χαρακτήρα'' που λένε. Σε πιο ''βαριά'' ηχεία όμως σίγουρα θα δεις διαφορές, και γι αυτό σε ρωτάω με τί τα άκουσες και με τί θα τα ακούς σπίτι σου.
Αν τα ηχεία στο σπίτι σου είναι χαλαρό φορτίο (π.χ. μικρά δορυφοράκια τοίχου με ενεργό woofer), μπορεί να σου κάνει και ο Pioneer άψογα την δουλειά δεδομένου και του μικρού χώρου και των χαμηλών εντάσεων.
Βεβαίως, ο 1911 είναι ανώτερος και στον τομέα της εικόνας, αλλά αυτό δήλωσες παραπάνω ότι δεν σε πολυαπασχολεί.

Τώρα, όσον αφορά τα DIRECT & PURE DIRECT.
Κατ' αρχήν να πω ότι σε αυτήν την κατηγορία που συζητάμε, μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα καθώς νομίζω πως απαιτεί πολύ πιο ακριβές υλοποιήσεις ενισχυτών. Πιο High End.
Αν δεχτούμε όμως ότι δουλεύουν σωστά και κάνουν την διαφορά ακόμα και σε τόσο χαμηλής τιμής av ενισχυτικά, τότε, ας με διορθώσει κάποιος πιο ειδικός αν κάνω λάθος, αλλά θα πρέπει να έχεις κάποια πηγή εξαιρετικής ποιότητας συνδεδεμένη ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ στον ενισχυτή σου ούτως ώστε, αυτή να κάνει όλη την αποκωδικοποίηση και επεξεργασία του ήχου και να σου την στέλνει απευθείας μέσω του Direct στα τελικά στάδια του DENON ώστε να ακούς ανόθευτο το ποιοτικό σήμα αυτής της πηγής.
Αν πάλι, σαν πηγή θα έχεις π.χ. το PS3 ή κάποιο άλλο plαyer συνδεδεμένο με τις ψηφιακές εισόδους, τότε αυτά δεν έχουν κανένα νόημα καθώς ο ενισχυτής παίρνει το σήμα και αναλαμβάνει πλέον την αποκωδικοποίηση και μετατροπή του ήχου σε αναλογικό και άρα θα ακούσεις την όποια ποιότητα έχει να σου προσφέρει ο Denon και τα DAC του. (όχι απαραίτητα κακή δηλαδή).
Και πάλι όμως τα ηχεία σου θα πρέπει να είναι αρκετά ''ικανά'' και καλά ώστε να αναδείξουν αυτήν την διαφορά στην ποιότητα και όχι να την ''φιμώσουν''
Αυτά έχω καταλάβει εγώ εν ολίγοις από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα αλλά και σε άλλα site.
Από εκεί και μετά, τα συμπεράσματα δικά σου.
Την πιο μεγάλη αλήθεια όμως θα στην πούνε μόνο τα αυτιά σου και είναι μάλλον αυτό που άκουσες στην δοκιμή.

2. Το Pure Direct θα μου λειψει? Καταλαβαινεται διαφορα απο το απλο Direct? Στο manual φαινεται να ειναι πολυ παρεμφερή και τα 2.

Για να απαντηθεί αυτό με βεβαιότητα, χρειάζεται να υπάρχει το σχέδιο του ενισχυτή. Δηλαδή να δούμε πως δρομολογείται το σήμα αναλόγως των διακοπτών εσωτερικά.

Αυτό εκ των πραγματων είναι δύσκολο. Αυτό που μπορώ να σου πω στον δικό μου Marantz SR8002 που έχει και τα δύο, είναι ότι με το pure direct σβήνουν και τα κυκλώματα εικόνας, δηλαδή λιγότερος θόρυβος και δεν απασχολούν την τροφοδοσία overall.

Στη δική μου περίπτωση υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο πάντως. Αλλλά μιλάμε για λεπτομέρειες.

Ευχαριστω παρα πολυ παιδια.. Πραγματικα με εχετε βοηθησει παρα πολυ ηδη.. Κατανοητα ολα. :tee:

Ερωτήσεις:
1.Με τί ηχεία τους άκουσες εκεί όπου τους δοκίμασες, και με τί ηχεία θα ακούς στον χώρο σου;
2. Με τί πηγή και τί σύνδεση τα άκουσες και αντίστοιχα με τι θα ακούς στο σπίτι σου;

1. Εκεινη την στιγμη που αλλαξαμε τον ενισχυτη και επαθα το σοκ ηταν με τα Dali concept 1. Βεβαια και με τα αλλα 2 που ακουσα (dali concept 2, crystal audio tx-b1) υπηρχε διαφορα στον ηχο.

2. H πηγη ηταν usb, με αρχεια mp3 στα 320kbs.. Mp3 θα ακουω και στο σπιτι..

Ηχεια στον χωρο μου δεν εχω και θελω να αγορασω καποια βιβλιοθηκης, αλλα ελεγα πρωτα να κατασταλαξω σε ενισχυτη και μετα να τον ταιριαξω με τα ηχεια.. Πηγαινω σε καταστηματα τυπου media markt οπου μπορεις να ακουσεις ενισχυτες και ηχεια χωρις απαραιτητα να απασχολεις καποιον υπαλληλο και να σε "τρεχει" ο χρονος... Ηχεια δυστυχως δεν εχουν πολλα, αλλα απο ενισχυτες ειναι οκ, οποτε ελεγα πρωτα να αποφασισω σε ενισχυτη και μετα να παω σε πιο "μουσικα" μαγαζια ωστε ακουσω και ηχεια για οποιον επιλεξω.. Παντως και τα dali ας πουμε δεν θα με χαλαγαν.. Λιγο παραπανω μπασο θα θελα και νομιζω πως θα ημουν οκ. Αν και στα 8 τετραγωνικα που ειμαι εγω, το μπασο του dali παιζει και να διπλασιαστει.! Ειναι λιγο ρισκο η επιλογη ηχειων απο οτι εχω καταλαβει.. Ειδικα σε τετοιους πολυ μικρους χωρους..

Βεβαίως, ο 1911 είναι ανώτερος και στον τομέα της εικόνας, αλλά αυτό δήλωσες παραπάνω ότι δεν σε πολυαπασχολεί.

Η εικονα δεν με απασχολει αν προκειτε να μην χαλασει ο ενισχυτης κατι απο την εικονα που παιρνω τωρα, που εχω το ps3 συνδεδεμενο απευθειας στην tv με hdmi. Αν χαλαει την εικονα τοτε ναι, θα ειναι λογος να ανεβω κατηγορια και να απορριψω τον ενισχυτη. Περα ομως απο το ps3, μονο το pc θα συνδεθει πανω του και αυτο παλι με hdmi. Αναλογικα σηματα μαλλον δεν θα χρησιμοποιησω, οποτε θεωρω πως δεν θα εχω προβλημα..

Περι του pure direct, εχω δει τα παρακατω πινακακια απο το manual του 1911, οπου η μονη διαφορα ειναι στο LFE, οπου το pure το εχει και το απλο direct δεν το 'χει.. Στην υποσημειωση του LFE λεει " *11 - This item can be selected when a Dolby Digital or DTS signal or DVD-Audio is played "

http://img824.imageshack.us/img824/1089/77844400.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/2641/28966394.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/8268/69859083.jpg

Σορρυ, αλλα δεν ξερω τι ειναι το LFE..

Θα παω παντως και θα τσεκαρω το pure direct με τα αυτια μου μηηηπως και αλλαζει κατι, αν και απο αυτα που μου λετε μαλλον δεν θα καταλαβω καμια ιδιαιτερη διαφορα..

Απο την αλλη ομως, βαση το ποστ του ChrisK4, ισως να καταλαβω διαφορα αν συγκρινω τον 1911 με τον 1611 λογω τον watt (ακομα και σε νορμαλ εντασεις). Αυτο θα ειναι οντως προβλημα.. Μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος του 1911.. Παντως τα ηχεια που κοιταω ειναι σχετικα ευαισθητα... 87-89db..

Η μαλ..ια ρε γμτ ειναι οτι ο 1611 δεν εχει usb εισοδο για να παω να τους συγκρινω ευκολα... Θα το ψαξω ομως.

Ευχαριστω πολυ και σορρυ για το ζαλισμα... :captain:

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή...αλλα ποιον?

...Σορρυ, αλλα δεν ξερω τι ειναι το LFE..

Θα παω παντως και θα τσεκαρω το pure direct με τα αυτια μου μηηηπως και αλλαζει κατι, αν και απο αυτα που μου λετε μαλλον δεν θα καταλαβω καμια ιδιαιτερη διαφορα..

Απο την αλλη ομως, βαση το ποστ του ChrisK4, ισως να καταλαβω διαφορα αν συγκρινω τον 1911 με τον 1611 λογω τον watt (ακομα και σε νορμαλ εντασεις). Αυτο θα ειναι οντως προβλημα.. Μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος του 1911.. Παντως τα ηχεια που κοιταω ειναι σχετικα ευαισθητα... 87-89db...

Hello! Το LFE είναι το .1 (κανάλι του subwoofer). Όσο για το Pure Direct σε σχέση με το Direct τουλάχιστον στον δικό μου έχει διαφορά και το προτιμάω. Λόγω των περισσότερων watt θα σου πρότεινα να πάρεις τον 1911 αφού τα 87-89 db δεν είναι και πάρα πολύ ευαίσθητα ηχεία. :ernaehrung004:

Hello! Το LFE είναι το .1 (κανάλι του subwoofer). Όσο για το Pure Direct σε σχέση με το Direct τουλάχιστον στον δικό μου έχει διαφορά και το προτιμάω. Λόγω των περισσότερων watt θα σου πρότεινα να πάρεις τον 1911 αφού τα 87-89 db δεν είναι και πάρα πολύ ευαίσθητα ηχεία. :ernaehrung004:

+1

90 - 91db και πάνω θεωρείται ένα ηχείο ευαίσθητο και βέβαια παίζουν ρόλο και τα ohm. Αν είναι 4ohm αποτελεί και πάλι ζόρικο φορτίο για τον ενισχυτή.

Για τόσο μικρό χώρο, ένα καλό ηχείο βάσης - βιβλιοθήκης, λογικά θα κάνει καλή δουλειά. Για ταινίες όμως και πιο πολλά μπάσα,λογικά θα χρειαστεί sub.

Sub θα παρω. Mου χει γυαλισει της crystal audio το 8ιντσο που ειναι και frontfire και θα με βολεψει..

Για ηχεια, εκτος απο τα tx-b1 και τα dali, θελω να δω και τα monitor audio (br/bx) και τα kef τα c3.. Καπου διαβασα οτι ο συνδιασμος denon με monitor audio τα σπαει.. Αυτη η βδομαδα θα ειναι γεματη ακροασης :guitarist:

Last edited:

Sub θα παρω. Mου χει γυαλισει της crystal audio το 8ιντσο που ειναι και frontfire και θα με βολεψει..

Για ηχεια, εκτος απο τα tx-b1 και τα dali, θελω να δω και τα monitor audio (br/bx) και τα kef τα c3.. Καπου διαβασα οτι ο συνδιασμος denon με monitor audio τα σπαει.. Αυτη η βδομαδα θα ειναι γεματη ακροασης :guitarist:

Νομίζω ότι καλά το πας. Αλλά επειδή δεν τα έχω ακούσει δεν θα εκφέρω γνώμη. Εσύ θα τα ακούσεις και θα μας πεις.
Δες και αυτό:
http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=44&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Ευαισθησία 92db και 8ohm. Η Klipsch γενικά λαμβάνει καλές κριτικές.

Εγω να κάνω μια ερώτηση γιατι είμαι εντελώς άσχετοσ και ψάχνω και εγω! οταν η εικόνα περνά απο hdmi μέσα απο έναν ενισχυτή και πάει ύστερα στην τηλέοραση γίνεται επεξεργασία ή απλά περνά ώσ έχει? Γιατι διάβασα για τον 920 που λέτε οτι εχει χειρότερη εικόνα αμά συνδεθεί ενα ps3 πάνω του αντί απευθείας στην tv. ή αυτό ισχύει μόνο για upscale εισόδους?

θα μου προσφέρει τπτ ο 920 αντί του 820 που κοιτώ σε ήχο και/ή εικόνα?(εκτός απο τα 7.1 που είναι ψιλο αδίαφορο!

Οπως τα λες αυτη η ρημαδα η στενοτητα!Πριν 2 βδομαδες περιπου αγορασα tv samsung 46D7000 (για ποιο οικονομικη πηγαινα,αλλα μπηκε η γυναικα στη μεση) γιαυτο τωρα δε μου περισσευουν και πολλα για ενισχυτη!αλλα μαλλον θα κανω λιγο υπομονη και θα παω η onkyo 609-608 η denon 1911 και το πολυ ψαξε ψαξε σε μπερδευει! τι αλλο να πω,ενισχυτες βλεπω στον υπνο μου! lol

σε νιωθω , κι εγω για ex-720 πηγαινα να παρω γυρω στα 1150 και κατεληξα να παρω την ue46d8000 μετα απο γυναικεια παρεμβαση :( συμπασχω αδερφε.

Εγω να κάνω μια ερώτηση γιατι είμαι εντελώς άσχετος και ψάχνω και εγω! οταν η εικόνα περνά απο hdmi μέσα απο έναν ενισχυτή και πάει ύστερα στην τηλέοραση γίνεται επεξεργασία ή απλά περνά ώς έχει? ......

Συνήθως σε περιπτώσεις ψηφιακής σύνδεσης π.χ. BD player, ps3 κ.λ.π. μέσω HDMI, επιλέγουμε να μην γίνεται καμία επεξεργασία απ' τον ενισχυτή και το σήμα να μεταφέρεται ως έχει στην τηλεόραση (passthrough).

Τον επεξεργαστή εικόνας του ενισχυτή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που πάνω του έχουμε συνδέσει αναλογικά (π.χ. μέσω composite ή component) κάποια παλαιότερη συσκευή, π.χ. κάποιο DVD player, ώστε να γίνεται τόσο μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό όσο και upscaling ώστε να πάρουμε το αναβαθμισμένο αυτό σήμα στην έξοδο HDMI του ενισχυτή μας.

σε νιωθω , κι εγω για ex-720 πηγαινα να παρω γυρω στα 1150 και κατεληξα να παρω την ue46d8000 μετα απο γυναικεια παρεμβαση :( συμπασχω αδερφε.

Πάντως δείτε και την καλή πλευρά του θέματος. Δηλαδή, συνήθως από τις γυναίκες πέφτει ''παντόφλα'' για να μην ξοδέψεις πολλά σε τέτοια θέματα. Εσάς πάλι σας προέτρεψαν για το αντίθετο!

Ίσως να περιμένουν το ίδιο και από εσάς την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια σε κάποια μπουτίκ! :flipout:

Συνήθως σε περιπτώσεις ψηφιακής σύνδεσης π.χ. BD player, ps3 κ.λ.π. μέσω HDMI, επιλέγουμε να μην γίνεται καμία επεξεργασία απ' τον ενισχυτή και το σήμα να μεταφέρεται ως έχει στην τηλεόραση (passthrough).

Τον επεξεργαστή εικόνας του ενισχυτή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που πάνω του έχουμε συνδέσει αναλογικά (π.χ. μέσω composite ή component) κάποια παλαιότερη συσκευή, π.χ. κάποιο DVD player, ώστε να γίνεται τόσο μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό όσο και upscaling ώστε να πάρουμε το αναβαθμισμένο αυτό σήμα στην έξοδο HDMI του ενισχυτή μας.

Οπότε μόνο για το upscaling γινεται επεξεργασία! Να προχωρήσω στον 820 ή 920 ? αξίζει ?σημειωτέον θα δεθούν με τα ηχεία της kef (με τα c3+c5+c6+c4) Πάντως με τον 1020 είδα οτι εχουν τον ίδιο επεξεργαστη εικόνασ!

Last edited:
Οπότε μόνο για το upscaling γινεται επεξεργασία! Να προχωρήσω στον 820 ή 920 ? αξίζει ?σημειωτέον θα δεθούν με τα ηχεία της kef (με τα c3+c5+c6+c4) Πάντως με τον 1020 είδα οτι εχουν τον ίδιο επεξεργαστη εικόνασ!

απο 820-920-1020 προτεινω τον 920 ως ποιο value for money

Σωστος.
Και oi διαφορες 820 με 920 ειναι αρκετες..
Και εγω για 520/820 πηγαινα, αλλα τελικα ανεβηκα κατηγορια μιας και ο 920 προσφερει πολλα παραπανω.. Τωρα το εχω γυρισει σε denon βεβαια, αλλα καμια σημασια δεν εχει.. O 920 φαινεται τιμιος για τα λεφτα του..

Σωστος.
Και oi διαφορες 820 με 920 ειναι αρκετες..
Και εγω για 520/820 πηγαινα, αλλα τελικα ανεβηκα κατηγορια μιας και ο 920 προσφερει πολλα παραπανω.. Τωρα το εχω γυρισει σε denon βεβαια, αλλα καμια σημασια δεν εχει.. O 920 φαινεται τιμιος για τα λεφτα του..

Αν επιτρέπεται σε ποιον denon και γιατι γύρισεσ εκεί?(να πέρνουμε απόψεις!)

Εχω συγκρινει 2 φορες τον 920 με τον 1911 και ο denon ηταν καλυτερος στην μουσικη.. Την 2η φορα μαλιστα, η διαφορα μου φανηκε μεγαλη.. Τωρα θελω να συγκρινω τον 1611 με τον 1911, μηπως καταφερω και γλυτωσω κανα φραγκο..

Για denon παντως, αν τυχον αποφασισω να τον παρω, η αγορα θα γινει απο την γερμανια που εχει κοντα 150 ευρο κατω απο τις τιμες τις ελλαδας... Πχ ο 1911 βγαινει 400 μαζι με τα μεταφορικα, οταν εδω εχει 520euro.

Θα σου προτεινα να πας να τους συγκρινεις με τα αυτια σου για να δεις ποιος απο τους 2 σου αρεσει... Εγω πηγαινα για pioneer και τελικα βλεπω να μου αρεσει περισσοτερο ο denon.. Δεν ειναι "ολα" τα specs που διαβαζεις.. Τα αυτια σου θα αποφασισουν.

Επισης παρε μαζι σου ενα usb stick με δικη σου μουσικη, ωστε να καταλαβεις ακομα περισσοτερα οταν θα πας για την συγκριση.. (must)

Last edited:

Εχω συγκρινει 2 φορες τον 920 με τον 1911 και ο denon ηταν καλυτερος στην μουσικη.. Την 2η φορα μαλιστα, η διαφορα μου φανηκε μεγαλη.. Τωρα θελω να συγκρινω τον 1611 με τον 1911, μηπως καταφερω και γλυτωσω κανα φραγκο..

Για denon παντως, αν τυχον αποφασισω να τον παρω, η αγορα θα γινει απο την γερμανια που εχει κοντα 150 ευρο κατω απο τις τιμες τις ελλαδας... Πχ ο 1911 βγαινει 400 μαζι με τα μεταφορικα, οταν εδω εχει 520euro.

Θα σου προτεινα να πας να τους συγκρινεις με τα αυτια σου για να δεις ποιος απο τους 2 σου αρεσει... Εγω πηγαινα για pioneer και τελικα βλεπω να μου αρεσει περισσοτερο ο denon.. Δεν ειναι "ολα" τα specs που διαβαζεις.. Τα αυτια σου θα αποφασισουν.

εγώ βασικά τον θέλω και για ταινίες και για μουσική. Βέβαια δεν ξέρω γιαυτο το odyssey που λένε οτι δεν παίζει τόσο καλά όσο το αντίστοιχο με τον pioneer γιατι ειμαι άσχετοσ. Βέβαια δεν ξέρω ο denon ειναι καλός για τις ταινίες?

Ακριβως γιαυτον τον λογο ηθελα τον pioneer... λογο του MCACC.
Αλλα η διαφορα του denon με τον pioneer ηταν τετοια που με εκανε να ξεχασω και τα ΜCACC και τα γραφικα μενου του και τα παντα ολα.. Ηταν πιο γλυκοηχος, πιο καθαρος, πιο αναλυτικος.. Ηχος κρυσταλο.. Μου αρεσε πολυ παραπανω απο τον 920. Γενικα, μετα απο τοσο ψαξιμο, εφτασα στο συμπερασμα οτι ο pioneer ειναι περισσοτερο για ταινιες και προσφερει περισσοτερα μπλιμπλικια να παιζεις (γραφικο μενου, καλυτερο συστημα ισοσταθμησης, ιντερνετ radio, παραπανω inputs κλπ..), αλλα σαν μηχανιμα, σαν ηχος για μουσικη, ο denon ειναι καλυτερος. Γενικα ο pioneer μου φανηκε πιο κινηματογραφικος και ο denon πιο μουσικος.. (πιο σωστος, θα το λεγα εγω..)

Επισης, μιας και ελεγες για τον 820, να σου πω πως ο 820 δεν εχει το advanced ΜCACC που εχουν οι pioneer απο τον 920 και πανω, αλλα το απλο MCACC.. Δεν ξερω τις διαφορες τους, αλλα μαλλον το advanced θα ειναι και καλυτερο.

Παντως μην ακους εμενα και τον καθενα, πηγαινε με 1 usb και ακουσε τους. Αυτο ειναι το σωστο. Θα καταλαβεις ευκολα ποιος σου αρεσει περισσοτερο και ετσι θα παρεις αυτον που ΕΣΥ θες... Τα γουστα απο ανθρωπο σε ανθρωπο διαφερουν..

Θα σου προτεινα καταστηματα τυπου media markt, saturn κλπ, οπου μπορεις να τους ακουσεις ευκολα..

Ελπιζω να βοηθησα.
-bye-

Ακριβως γιαυτον τον λογο ηθελα τον pioneer... λογο του MCACC.
Αλλα η διαφορα του denon με τον pioneer ηταν τετοια που με εκανε να ξεχασω και τα ΜCACC και τα γραφικα μενου του και τα παντα ολα.. Ηταν πιο γλυκοηχος, πιο καθαρος, πιο αναλυτικος.. Ηχος κρυσταλο.. Μου αρεσε πολυ παραπανω απο τον 920. Γενικα, μετα απο τοσο ψαξιμο, εφτασα στο συμπερασμα οτι ο pioneer ειναι περισσοτερο για ταινιες και προσφερει περισσοτερα μπλιμπλικια να παιζεις (γραφικο μενου, καλυτερο συστημα ισοσταθμησης, ιντερνετ radio, παραπανω inputs κλπ..), αλλα σαν μηχανιμα, σαν ηχος για μουσικη, ο denon ειναι καλυτερος. Γενικα ο pioneer μου φανηκε πιο κινηματογραφικος και ο denon πιο μουσικος.. (πιο σωστος, θα το λεγα εγω..)

Επισης, μιας και ελεγες για τον 820, να σου πω πως ο 820 δεν εχει το advanced ΜCACC που εχουν οι pioneer απο τον 920 και πανω, αλλα το απλο MCACC.. Δεν ξερω τις διαφορες τους, αλλα μαλλον το advanced θα ειναι και καλυτερο.

Παντως μην ακους εμενα και τον καθενα, πηγαινε με 1 usb και ακουσε τους. Αυτο ειναι το σωστο. Θα καταλαβεις ευκολα ποιος σου αρεσει περισσοτερο και ετσι θα παρεις αυτον που ΕΣΥ θες... Τα γουστα απο ανθρωπο σε ανθρωπο διαφερουν..

Θα σου προτεινα καταστηματα τυπου media markt, saturn κλπ, οπου μπορεις να τους ακουσεις ευκολα..

Ελπιζω να βοηθησα.
-bye-

Σε ευχαριστώ! Κοίτα ακούσα την ίδια μουσική σε εναν φίλο που ειχε τον 819 και τον 1910 (στον οποιό μόνο με 2 ηχεία βιβλιοθήκησ) και είχε πιο καλό ήχο ενώ με τον 819 μόνο στο pure direct(full 5.1 speakers) ήταν γεμάτος. Αλλά πόσο δύσκολο ειναι αυτό το odyssey? επείδη το λέω ειμαι ασχετοσ ειναι δύσκολο να τα ρυθμίσεις μόνος σου?