Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Καλημέρα Γιάννη και καλημέρα σε όλους..Δυστυχώς μένω σε πολυκατοικία και δεν μπορώ να τα έχω συνεχώς στην τσίτα.Οταν λές θα στρώσουν εννοείς ότι θα φτιάξει και η στερεοφωνική τους εικόνα;

Και κανένας δεν έχει πει τη γνώμη του για τα equalizer ακόμα..Μήπως είναι θέμα ταμπoύ;

Οταν στεινεις σε μικρη πλευρα ορθογωνιου χωρου, οσο πιο μικρο ηχειο εχεις τοσο καλυτερη στερεοφωνικη εικονα θα χεις. Εαν ειναι μεγαλο χανεις σε στερεοφωνικη εικονα και πρεπει να το τραβηξεις απο πισω και πλαινους τοιχους με κοστος το να μικρυνεις την αποσταση μεταξυ τους. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Σκεφτομαι να αφήσω τα Tempo και να παω στην αρχική μου κατεύθυνση, στα step 25 που θα έχουν ευκολότερο στήσιμο στο συγκεκριμένο χώρο..Εχω πελαγώσει..Τελικά φταινε τα ηχεία, φταιει ο χωρος, φταίει η λάθος διαρρύθμιση ή φταιει το ριζικό μας που είμαστε συνεχώς ανικανοποίητοι;

Σκεφτομαι να αφήσω τα Tempo και να παω στην αρχική μου κατεύθυνση, στα step 25 που θα έχουν ευκολότερο στήσιμο στο συγκεκριμένο χώρο..Εχω πελαγώσει..Τελικά φταινε τα ηχεία, φταιει ο χωρος, φταίει η λάθος διαρρύθμιση ή φταιει το ριζικό μας που είμαστε συνεχώς ανικανοποίητοι;

Να που εχω δικιο τελικα. Φυσικο ειναι οταν ο καθενας λεει οτι του κατεβει να πως κανει καποιος λαθος κινησεις. Λοιπον το tempo με το step εχουν την ιδια μπαφλα σε πλατος και το ιδιο ιχνος. Η στερεοφωνικη εικονα τους ειναι ιδια με την μονη και ουσιωδη διαφορα να υπαρχει στο χαμηλο και γενικα στους ογκους. Αν το προβλημα ειναι στην εικονα τοτε το ιδιο προβλημα θα υπαρξει και με το μικρο. Αν ομως γινεται χαμος απο μπασσο τοτε τα δεδομενα αλλαζουν. Επισης το tempo εχει γουφερ και στην μεσα και την εξω πλευρα και δεν υπαρχει δεξι αριστερο οπως εγραψε καποιος.

mea culpa κυριε Μιχαηλο. Για να κατευθυνουμε πιο σωστα το φιλο τα συγκεκριμενα ηχεια τι αποστασεις πρεπει να εχουν απο τους γυρω τοιχους; επισης μηπως αξιζει ο φιλος να δοκιμασει αν γινεται τοποθετηση στη μεγαλη πλευρα; γενικα παντως κι εγω της κολωνας ειμαι και θα ελεγα να το παλεψει οσο μπορει πρωτα.

Eπαναλαμβάνω πως έχω την πίστη ότι οι περισσότεροι από εμάς δε γράφουν στο συγκεκριμένο forum για να περάσει η ώρα τους..Εχω την πεποίθηση πως οι περισσότεροι γράφουμε βάσει είτε προσωπικών εμπειριών είτε επαγγελματικών γνώσεων εμπεριστατωμένων..Αφορά παιδιά χρόνο και κυρίως χρήμα κάποιου που μπορεί να μην τα έχει για ξόδεμα ή πειραματισμούς..Ευχαριστώ

mea culpa κυριε Μιχαηλο. Για να κατευθυνουμε πιο σωστα το φιλο τα συγκεκριμενα ηχεια τι αποστασεις πρεπει να εχουν απο τους γυρω τοιχους; επισης μηπως αξιζει ο φιλος να δοκιμασει αν γινεται τοποθετηση στη μεγαλη πλευρα; γενικα παντως κι εγω της κολωνας ειμαι και θα ελεγα να το παλεψει οσο μπορει πρωτα.

Να δοκιμασει και στην μεγαλη πλευρα φυσικα. Εχω δει το ηχειο αυτο να παιζει κοντα σε πισω τοιχους και να μην εχει θεμα. Το ζητημα ειναι να υπαρχει αερας δεξια αριστερα για να υπαρχει καλυτερη σκηνη και μπασσο.

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Να δοκιμασει και στην μεγαλη πλευρα φυσικα. Εχω δει το ηχειο αυτο να παιζει κοντα σε πισω τοιχους και να μην εχει θεμα. Το ζητημα ειναι να υπαρχει αερας δεξια αριστερα για να υπαρχει καλυτερη σκηνη και μπασσο.

Μαλιστα... Αυτο ειπα Γιαννη στο #164. Οτι με δεδομενη την πλευρα των 3.20 μετρων, το μικρο ηχειο εχει την ευελιξια να τοποθετηθει καλυτερα σε σχεση με τους πλαινους τοιχους. To μεγαλο θα αναγκαστεις να το φερεις πιο μεσα , να μικρυνεις ετσι και την μεταξυ των ηχειων αποσταση, και οι αποστασεις ηχειου-πλαινου, κ μεταξυ δυο ηχειων παιζουν ρολο στην εικονα.

Αν αποφασισει να αλλαξει προσανατολισμο ειναι αλλο θεμα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Μαλιστα... Αυτο ειπα Γιαννη στο #164. Οτι με δεδομενη την πλευρα των 3.20 μετρων, το μικρο ηχειο εχει την ευελιξια να τοποθετηθει καλυτερα σε σχεση με τους πλαινους τοιχους. To μεγαλο θα αναγκαστεις να το φερεις πιο μεσα , να μικρυνεις ετσι και την μεταξυ των ηχειων αποσταση, και οι αποστασεις ηχειου-πλαινου, κ μεταξυ δυο ηχειων παιζουν ρολο στην εικονα.

Αν αποφασισει να αλλαξει προσανατολισμο ειναι αλλο θεμα.

To 3.20 ειναι μια χαρα. Τα συγκεκριμενα ηχεια στα 2.5μ εχουν μια χαρα σκηνη και αερα απο τα πλαινα.

ΟΚ, ας στησει λοιπον ο ενδιαφερομενος στο συγκεκριμμενο σεναριο κ στις βελτιστες θεσεις τα ηχεια που τον ενδιαφερουν και ας μας ενημερωσει.

ΟΚ, ας στησει λοιπον ο ενδιαφερομενος στο συγκεκριμμενο σεναριο κ στις βελτιστες θεσεις τα ηχεια που τον ενδιαφερουν και ας μας ενημερωσει.

Ετσι, αφου ξερουμε οτι αυτα τα πραγματα δεν ειναι plug n play. Επισης μην ξεχναμε οτι ειναι και εντελως αστρωτα με οτι συνεπαγεται αυτο.

Να το κανω πιο σαφες. Ας στησει τα 2 ζευγαρια μεταξυ των οποιων διχαζεται, στις σωστες θεσεις για το καθενα, ας ακουσει σε πιο απο τα δυο εχει την καλυτερη στερεοφωνικη εικονα μιας κ αυτη ανεφερε σαν προβλημα, και ας καταληξει κ ας μας ενημερωσει. Εαν εχω τοσο πεσει εξω, την εκφραση "γραφουν οτι τους κατεβει" του #166 την υιοθετω για παρτυ μου αυτοβουλως και οικειοθελως και με μεγαλη μου χαρα. :a0210:

Last edited:

Να το κανω πιο σαφες. Ας στησει τα 2 ζευγαρια μεταξυ των οποιων διχαζεται, στις σωστες θεσεις για το καθενα, ας ακουσει σε πιο απο τα δυο εχει την καλυτερη στερεοφωνικη εικονα μιας κ αυτη ανεφερε σαν προβλημα, και ας καταληξει κ ας μας ενημερωσει. Εαν εχω τοσο πεσει εξω, την εκφραση "γραφουν οτι τους κατεβει" του #166 την υιοθετω για παρτυ μου αυτοβουλως και οικειοθελως και με μεγαλη μου χαρα. :a0210:

Αδερφε αν εχεις δει σε αυτο το νημα εχουν γινει 100 προτασεις. Στο οτι τα ενισχυτικα θελουν αλλαγη, οτι τα ηχεια θελουν αλλαγη, και ενα σωρο αλλα! Αντε τωρα ενας νεος στον χωρο φιλος να μην πελαγωσει.

Μπορείς Γιάννη σε παρακαλώ να συγκεκριμενοποιήσεις τις αποστάσεις από τους πλαγιους και πίσω τοίχους, αλλά και των ηχείων μεταξύ τους. Τί εννοείς όταν λες τα άκουσες σε 2,5 μέτρα απόσταση;

Μπορείς Γιάννη σε παρακαλώ να συγκεκριμενοποιήσεις τις αποστάσεις από τους πλαγιους και πίσω τοίχους, αλλά και των ηχείων μεταξύ τους. Τί εννοείς όταν λες τα άκουσες σε 2,5 μέτρα απόσταση;

απο το κεντρο του ενος μεγαφωνου στο ενα ηχειο μεχρι το κεντρο του αλλου. Γενικα απο την στιγμη που δεν εχεις προβλημα στο μπασσο παιξε με τις αποστασεις ως προς τους πλαινους τοιχους.

Λοιπον επειδη σε βλεπω και βασανιζεσαι θα σου πω το εξης επειδη εχω τα ηχεια και ειχα και το benchmark με παρομοιο συνδυασμο δηλαδη να παιζει σαν ντακ και προ μαζι.
Τρισδιαστατο με τα τεμπο σε χωρο με επιπλα δεξια αριστερα και μεση και με αυτο το ντακ δεν προκειται να ακουσεις οποτε μην το παιδευεις αδικα,ειδικα το ντακ αυτο δεν βοηθαει,εγω προσωπικα την μονη φορα που τα ακουσα να παιζουν ta tempo οπως πρεπει ηταν σε ενα showroom αντιπροσωπου και οταν εβγαλα το bench και εβαλα στην θεση του ενα classe pro.
Eκει ακουσα τις πραγματικες τους δυνατοτητες,τωρα στο σαλονι μας ειναι αλλη ιστορια αν δεν εχεις χωρο ειδικα αφιερωμενο και προσεγμενο μην περιμενεις να ακουσεις πραματα και θαματα,εστιασε στην καθαροτητα τις χροιες και τον ηρεμο ηχο τους.

Δηλαδή Γιάννη σε ένα χώρο σα το δικό μου με 3,2 μέτρα πλάτος και απόσταση μεταξύ ηχείων στα 2,5 μετρα, πώς μπορώ να παίξω με τις αποστάσεις από τους πλαινούς τοίχους; Με τα 70 εκατοστά εκατέρωθεν;