Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Αν όμως «δει» κάποιον ενισχυτή, ας πούμε, Yamaha R-N800A λες να υπάρχει πρόβλημα;
Είναι και στα χρήματα που υπολογίζει σαν σύνολο.
Ή NAD C 389, αν και ξεφεύγει λίγο.
τα focal aria926 που τα εχω και σε αγγελια παιζανε πολυ καλα με τον rn 800a

Αν όμως «δει» κάποιον ενισχυτή, ας πούμε, Yamaha R-N800A λες να υπάρχει πρόβλημα;
Είναι και στα χρήματα που υπολογίζει σαν σύνολο.
Ή NAD C 389, αν και ξεφεύγει λίγο.
Πάντως το θέμα της εμπέδησης το αναφέρουν και άλλοι
πχ

• Like
Reactions: #@george@#
Προέκυψε να πάρω σε καλή τιμή μεταχειρισμένα Focal Chora 826 , είναι σχετικά κοντά και θα πάω να τα ακούσω. Έχετε κάποια γνώμη; (Δεν είπαμε τιμή, εσείς ποια πιστεύετε θα ήταν win-win; είναι σε εξαιρετική κατάσταση
Εγώ έχω τα Focal Chorus 726 (το προηγούμενο μοντέλο από τα Focal Chora 826) μαζί με Yamaha A-S701 και ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος

• Like
Reactions: panzer_dagon
Βασικά, κανένας από τους φίλους πιο πάνω δεν αμφισβητεί την ποιότητά του σαν ηχείο, αλλά προβληματίζει η δυσκολία εμπέδησης, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
Είναι να μη σου «κάτσει» στραβή και ξενερώσεις με καινούριο μηχάνημα.

• Like
Reactions: panzer_dagon
Εγώ έχω τα Focal Chorus 726 (το προηγούμενο μοντέλο από τα Focal Chora 826) μαζί με Yamaha A-S701 και ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος
Καλό αυτό, Τι μουσική ακούς και από ποίο φορμάτ;

Προσωπικά για τα ακούσματα σου και όχι μονο θα σου έλεγα τα Linton της Wharfedale
Με την καμία για ροκ - μέταλ.
Το έχω σπίτι τώρα ψάχνω την ατάκα με τα κιάλια.
Υπάρχει σοβαρή κοιλιά στο άνω μεσοχαμηλό.
Τραχύτητα στις κιθάρες και γενικά δεν ακολουθεί σε γρήγορα ακούσματα.
Απορώ με τους reviewers.
Για τζαζ ,φολκ και παρεμφερή καλό είναι. Μερικές φορές βέβαια ψάχνεις την εστίαση αλλά λεπτομέρειες.
Στα θετικά τα φωνητικά σε αργά κομμάτια που δεν μπλέκονται πολλά όργανα.
Σίγουρα δεν είναι all around.

Δεν το λέω για κακό αλλά αυτά τα νήματα, για κάτι τόσο υποκειμενικό όσο ο ήχος καταλήγουν (όπως είναι λογικό) σε τόσο πολλές και αντικρουόμενες απόψεις που τελικά λίγο βοηθάνε τον ενδιαφερόμενο (ειδικά δε όταν δεν έχει εμπειρία)….

Δυστυχώς στον ήχο, αν δεν ακούσεις με τα αυτιά σου / δεν έχεις κάτι ως αναφορά, δημιουργείται ένα χάος.

Να το θέσω αλλιώς.
Το πρώτο άλμπουμ το παίζει σούπερ.
Το δεύτερο που είναι για μπύρες , καταλήγεις να πιείς τσάι. Τόσο αδιάφορα το παίζει.
Εννοείται πως πρέπει να τα ακούσει τα ηχεία δεν το συζητάμε.
Προσωπική εκτίμηση κάνουμε σύμφωνα με όσα ακούμε.

Attachments

• IMG_20260903_224321.jpg
    IMG_20260903_224321.jpg
    151 KB · Views: 8
  • IMG_20260903_224629.jpg
    IMG_20260903_224629.jpg
    176 KB · Views: 9