Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Αγαπητέ panzer_dagon τα ηχεία σου από μια ματιά που έριξα ως πιστοί εκπρόσωποι μιας γραμμής της γαλλικής σχολής είναι ευαισθησίας 91,5db πράγμα που σημαίνει ότι ένας σοβαρός ενισχυτής 2 χ 60 watt θα είναι υπεραρκετός. Εδώ υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ενισχυτές. Προσωπικά είναι μια κατηγορία που μου αρέσει αφάνταστα και μπορείς να βρεις ότι θες σε ότι τοπολογία θες και τιμολογιακά όσο προσιτά (ή …δυσπρόσιτα) θες. Κάποια γιαπωνέζικα ενισχυτικά της περιόδου 1970 - μέσα δεκαετίας 80 να μου επιτρέψεις αλλά τα θεωρώ ηχητικά αξεπέραστα και με μικρές επεμβάσεις (π.χ. αλλαγές ακροδεκτών ηχείων, συντήρηση στην έδραση μεγάλων πυκνωτών) θα σε συνοδεύσουν για χρόνια. Ενδεικτικά ανέφερα μια σειρά της Sansui που σχετικά εύκολα μπορεί κάποιος να βρει συσκευές της (άποψή μου ότι ο 517 ή 717 είναι εξαιρετικοί). Και οι δυο το minimum EPDR που αναφέρει ο συμφορουμίτης kimon sto #150 σε λογικές εντάσεις ακρόασης θα το διαχειριστούν άνετα, να μην ξεχνάμε ότι ως γνωστόν δεν ταιριάζουν όλα με όλα. Σε ότι αφορά στην τεχνική υποστήριξη συσκευών αυτής της περιόδου θεωρώ ότι η συμβολή ενός forum σαν του δικού μας με την παροχή γνώσεων από εξειδικευμένα μέλη του site και εξωτερικούς έμπειρους συνεργάτες (και κάποιους …μπαναρισμένους) αποτελεί ουσιαστικότατη βοήθεια σε όποιον την χρειαστεί.

Θα περιμένω να δω τι ενισχυτή θα διαλέξει για τα ηχεία του..
(Τα Focal είναι μια χαρά ηχεία, αρκεί να τους δώσεις αυτό που πρέπει)..
Αυτό ακριβώς είναι το επόμενο βήμα. 😄 Τα ηχεία τα έχω ήδη, τώρα μένει να βρεθεί ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει σωστά.Και όπως λέμε κι εδώ στο χωριό μου: «Στο κάτω κάτω, δεν θα αγοράσω του Αϊ-Γιώργη το άλογο». 😂
Οπότε ας το ψάξουμε, ας ακούσουμε τις απόψεις όλων και στο τέλος θα δούμε στην πράξη τι μπορούν να κάνουν τα Focal.

Αγαπητέ panzer_dagon τα ηχεία σου από μια ματιά που έριξα ως πιστοί εκπρόσωποι μιας γραμμής της γαλλικής σχολής είναι ευαισθησίας 91,5db πράγμα που σημαίνει ότι ένας σοβαρός ενισχυτής 2 χ 60 watt θα είναι υπεραρκετός. Εδώ υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ενισχυτές. Προσωπικά είναι μια κατηγορία που μου αρέσει αφάνταστα και μπορείς να βρεις ότι θες σε ότι τοπολογία θες και τιμολογιακά όσο προσιτά (ή …δυσπρόσιτα) θες. Κάποια γιαπωνέζικα ενισχυτικά της περιόδου 1970 - μέσα δεκαετίας 80 να μου επιτρέψεις αλλά τα θεωρώ ηχητικά αξεπέραστα και με μικρές επεμβάσεις (π.χ. αλλαγές ακροδεκτών ηχείων, συντήρηση στην έδραση μεγάλων πυκνωτών) θα σε συνοδεύσουν για χρόνια. Ενδεικτικά ανέφερα μια σειρά της Sansui που σχετικά εύκολα μπορεί κάποιος να βρει συσκευές της (άποψή μου ότι ο 517 ή 717 είναι εξαιρετικοί). Και οι δυο το minimum EPDR που αναφέρει ο συμφορουμίτης kimon sto #150 σε λογικές εντάσεις ακρόασης θα το διαχειριστούν άνετα, να μην ξεχνάμε ότι ως γνωστόν δεν ταιριάζουν όλα με όλα. Σε ότι αφορά στην τεχνική υποστήριξη συσκευών αυτής της περιόδου θεωρώ ότι η συμβολή ενός forum σαν του δικού μας με την παροχή γνώσεων από εξειδικευμένα μέλη του site και εξωτερικούς έμπειρους συνεργάτες (και κάποιους …μπαναρισμένους) αποτελεί ουσιαστικότατη βοήθεια σε όποιον την χρειαστεί.
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να ξεκαθαρίσω, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα.
Το 91,5 dB σίγουρα δείχνει ότι δεν χρειάζονται τεράστια ισχύ για να παίξουν δυνατά, αλλά κρατάω και την παρατήρηση για το EPDR, ώστε να μη σταθώ απλώς στα Watt.

Όχι δεν έχω, απλά το είπα και πιο πάνω ότι εμφανισιακά δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει αυτή η λύση για την ώρα, θα έχω ένα σωρό κουτάκια και καλώδια να συνδέσω κτλ. Βέβαια δεν το βγάζω εκτός σαν πρόταση αλλά σαν δεύτερη εναλλακτική .

Ο Primare του Θρήσκου μόνο κουτάκι δεν είναι...

Ενισχυτάρα είναι, άλλο που ο Πανάγος είναι αχόρταγος...

Εδώ και ο ATC που πήρε δεν του φτάνει.. τι να λέμε τώρα....

ΥΣ..
Δεν μας κάνει και την χάρη να τον δοκιμάσει με τα νέα ηχεία του (ATC SCM40) που ρουφάνε τα ρεύματα σαν την Σαχάρα το νερό....

• Like
Reactions: panzer_dagon
Ο Primare του Θρήσκου μόνο κουτάκι δεν είναι...

Ενισχυτάρα είναι, άλλο που ο Πανάγος είναι αχόρταγος...

Εδώ και ο ATC που πήρε δεν του φτάνει.. τι να λέμε τώρα....

ΥΣ..
Δεν μας κάνει και την χάρη να τον δοκιμάσει με τα νέα ηχεία του (ATC SCM40) που ρουφάνε τα ρεύματα σαν την Σαχάρα το νερό....
Ναι αυτός όντως είναι θηρίο

Η πολλή πίστη στο A. I. Χάνεται εύκολα κάνοντας την ερώτηση "are you sure? Answer honestly without sugarcoating your response".

😂
Μια τεχνική αμφισβήτησης πονηρή μεν, αλλά όχι έντιμη ούτε έξυπνη, είναι να πετάξουμε ένα ασαφές υπονοούμενο ("πολλή πίστη στο Α.Ι. που χάνεται άν..." ) που μεταφράζεται ως "αυτός, ρε παιδιά, δεν ξέρει που παν τα τέσσερα και παπαγαλίζει ό,τι του ξεφουρνίσει η Τ.Ν.". Μη ξεχνάς όμως ότι "Le style c' est l' homme meme" (το ύφος φανερώνει τον άνθρωπο )

Να εξηγήσω λοιπόν ότι η ερώτηση προς την΄ΤΝ ήταν "ποιά η EPDR του συγκεκριμένου ηχείου " κάτι που με διευκόλυνε στο ψάξιμο, παραπέμποντάς με στην δοκιμή του Hifinews , ώστε και ο νηματοθέτης να δει ο ίδιος τόσο τις μετρήσεις του ηχείου του, όσο και τα σχόλια του δοκιμαστή. Εδώ πρόσθεσα και ένα δικό σχόλιο σχετικά με τα χαρακτηριστικά ισχύος του υποψήφιου ενισχυτή για βοήθεια στον νηματοθέτη.

Διαφωνείς επί της ουσίας με τα παραπάνω ευλογημένε; Πες λοιπόν τις αντιρρήσεις σου.
Συμφωνείς; Πρότεινε τότε (με την γνώση της αγοράς που έχεις) κάποιον κατάλληλο ενισχυτή

Last edited:
Συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ηχεία που ...πέφτουν στα 2,9Ω ή πρόκειται στο μέλλον να έχει τοιούτου είδους ...αυτοκτονικές τάσεις. Σέ ότι αφορά την αξιοπιστία ξέρω πολλούς κατόχους αυτής της σειράς της Sansui που επί χρόνια καθημερινής χρήσης ουδέποτε αντιμετώπισαν προβλήματα. Να με συγχωρείς αλλά σε ότι αφορά στην ηχητική τους ποιότητα θα παραμείνω αμετακίνητος υποστηρικτής της ανωτερότητάς τους από πολλά σύγχρονα ενισχυτικά και όχι μόνο σε ότι αφορά στον 717 αλλά και στα μικρότερα αδελφάκια του...
Αφού γράφω ότι είχα τον AU-919, δεν αμφισβητώ την ηχητική ικανότητα και την ποιότητα κατασκευής των μεγάλων της σειράς της SANSUI, αλλά έζησα και την οδηγική αδυναμία της από πρώτο χέρι.
25 χρόνια με 919 και 8Ω Infinity σε αντίστοιχο χώρο με αυτόν του νήματος όλα καλά, μόλις πήγα στα JBL στις ίδιες εντάσεις (στο 12 και μετά) έκλεινε ο 919. Η αρχική μου πρόθεση ήταν να κρατήσω τον 919, αλλά....
Η σειρά δυστυχώς ήταν φτιαγμένη για τα 8Ω ηχεία της εποχής. Όπως και ο NAD του πωλητή των ηχείων, δεν είχαν επαρκή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την πτώση της εμπέδησης.
Το ίδιο θα αντιμετωπίσει και ο panzer_dargon, όταν ανεβάσει την ένταση με αδύναμο οδηγικά ενισχυτή.
Άλλο η ικανότητα οδήγησης, άλλο η ποιότητα ήχου.

Last edited:
  • Like
Reactions: kimon