Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Τι πρακτικό νόημα έχει μέτρηση 15.9Α αλλά για 20msec που γράφουν? Ή όποια άλλη μέτρηση για msec?
Τα 20msec είναι 1/50 του δευτερολέπτου, ας πούμε στα 100Hz πχ, το 1/50 είναι τα 2Hz, δλδ σε 2 πηγαινέλα του μεγαφώνου θα ενεργοποιηθεί η προστασία του ενισχυτή?
Τόσο κρατάνε τα transients στη μουσική (και λιγότερο) τα οποία απαιτούν ρεύμα

Καταρχάς, κρατάω το βασικό σου συμπέρασμα ότι ο Attessa έχει την ικανότητα να οδηγήσει φορτία 2 Ω και δεν αναμένεται να έχει πρακτικό πρόβλημα με τα Chora 826 σε φυσιολογικές οικιακές στάθμες. Αυτό είναι και το ουσιαστικό σημείο.

Μόνο μια διευκρίνιση για τα 330 W/2 Ω. Το Hi Fi News δεν ισχυρίστηκε ότι ο Attessa αποδίδει 330 W συνεχώς στα 2 Ω. Πρόκειται για δυναμική μέτρηση. Η συνεχής ισχύς του μετρήθηκε στα 88 W/8 Ω και 145 W/4 Ω, ενώ δυναμικά έφτασε τα 195 W/4 Ω, 330 W/2 Ω και 280 W/1 Ω, με current limit 16,7 A.

Τα νούμερα είναι απολύτως συμβατά μεταξύ τους:

Στα 1 Ω, τα 280 W αντιστοιχούν σε περίπου 16,7 A.

Για τα 330 W στα 2 Ω χρειάζονται περίπου 12,8 A.

Άρα τα 330 W/2 Ω δεν συγκρούονται με το όριο των 16,7 A. Αντίθετα, απαιτούν περίπου 23% λιγότερο ρεύμα από αυτό που ενεργοποιεί την προστασία στο 1 Ω.

Επομένως, το έχει όριο 16,7 A στα 1 Ω, άρα δεν μπορεί να δώσει 330 W στα 2 Ω είναι λάθος συμπέρασμα. Συγκρίνει δύο διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας, δυναμική ισχύ στα 2 Ω και το σημείο ενεργοποίησης της προστασίας στα 1 Ω.

Μάλιστα, μόνο από πλευράς ρεύματος, τα 16,7 A στα 2 Ω αντιστοιχούν θεωρητικά σε περίπου 558 W. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ενισχυτής είναι continuous 558 W/2 Ω, γιατί μπορεί να περιορίζεται νωρίτερα από την τάση τροφοδοσίας, τη θερμοκρασία ή άλλα κυκλώματα προστασίας. Δείχνει όμως ότι τα 330 W/2 Ω είναι απολύτως ρεαλιστική δυναμική επίδοση και όχι κάποιο αδύνατο νούμερο.

Το διάγραμμα του Stereophile επίσης δεν δείχνει πρόβλημα στη ζώνη των 92 Hz. Η πτώση της πράσινης γραμμής αφορά την πολύ υψηλή περιοχή, με το −3 dB περίπου στα 39 kHz. Στα 92 Hz η απόκριση παραμένει επίπεδη στη συγκεκριμένη δοκιμή. Αυτό δεν αποτελεί μέτρηση μέγιστης συνεχούς ισχύος στα 2 Ω, αλλά δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια εμφανής κατάρρευση στην κρίσιμη περιοχή του Focal.

Ναι ο Attessa δεν είναι δηλωμένος ως continuous 2 Ω rated ενισχυτής, αλλά έχει πολύ ισχυρή παροχή ρεύματος, εξαιρετική συμπεριφορά στα 4 Ω, σημαντικό δυναμικό headroom στα 2 Ω και αποδεδειγμένη λειτουργία σε πολύ χαμηλά φορτία. Για τα Chora 826, το συμπέρασμα ότι θα τα οδηγήσει κανονικά σε αποδεκτές και αρκετά υψηλές οικιακές στάθμες είναι απολύτως τεκμηριωμέ

Καταρχάς, κρατάω το βασικό σου συμπέρασμα ότι ο Attessa έχει την ικανότητα να οδηγήσει φορτία 2 Ω και δεν αναμένεται να έχει πρακτικό πρόβλημα με τα Chora 826 σε φυσιολογικές οικιακές στάθμες. Αυτό είναι και το ουσιαστικό σημείο.

Μόνο μια διευκρίνιση για τα 330 W/2 Ω. Το Hi Fi News δεν ισχυρίστηκε ότι ο Attessa αποδίδει 330 W συνεχώς στα 2 Ω. Πρόκειται για δυναμική μέτρηση. Η συνεχής ισχύς του μετρήθηκε στα 88 W/8 Ω και 145 W/4 Ω, ενώ δυναμικά έφτασε τα 195 W/4 Ω, 330 W/2 Ω και 280 W/1 Ω, με current limit 16,7 A.

Τα νούμερα είναι απολύτως συμβατά μεταξύ τους:

Στα 1 Ω, τα 280 W αντιστοιχούν σε περίπου 16,7 A.

Για τα 330 W στα 2 Ω χρειάζονται περίπου 12,8 A.

Άρα τα 330 W/2 Ω δεν συγκρούονται με το όριο των 16,7 A. Αντίθετα, απαιτούν περίπου 23% λιγότερο ρεύμα από αυτό που ενεργοποιεί την προστασία στο 1 Ω.

Επομένως, το έχει όριο 16,7 A στα 1 Ω, άρα δεν μπορεί να δώσει 330 W στα 2 Ω είναι λάθος συμπέρασμα. Συγκρίνει δύο διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας, δυναμική ισχύ στα 2 Ω και το σημείο ενεργοποίησης της προστασίας στα 1 Ω.

Μάλιστα, μόνο από πλευράς ρεύματος, τα 16,7 A στα 2 Ω αντιστοιχούν θεωρητικά σε περίπου 558 W. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ενισχυτής είναι continuous 558 W/2 Ω, γιατί μπορεί να περιορίζεται νωρίτερα από την τάση τροφοδοσίας, τη θερμοκρασία ή άλλα κυκλώματα προστασίας. Δείχνει όμως ότι τα 330 W/2 Ω είναι απολύτως ρεαλιστική δυναμική επίδοση και όχι κάποιο αδύνατο νούμερο.

Το διάγραμμα του Stereophile επίσης δεν δείχνει πρόβλημα στη ζώνη των 92 Hz. Η πτώση της πράσινης γραμμής αφορά την πολύ υψηλή περιοχή, με το −3 dB περίπου στα 39 kHz. Στα 92 Hz η απόκριση παραμένει επίπεδη στη συγκεκριμένη δοκιμή. Αυτό δεν αποτελεί μέτρηση μέγιστης συνεχούς ισχύος στα 2 Ω, αλλά δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια εμφανής κατάρρευση στην κρίσιμη περιοχή του Focal.

Ναι ο Attessa δεν είναι δηλωμένος ως continuous 2 Ω rated ενισχυτής, αλλά έχει πολύ ισχυρή παροχή ρεύματος, εξαιρετική συμπεριφορά στα 4 Ω, σημαντικό δυναμικό headroom στα 2 Ω και αποδεδειγμένη λειτουργία σε πολύ χαμηλά φορτία. Για τα Chora 826, το συμπέρασμα ότι θα τα οδηγήσει κανονικά σε αποδεκτές και αρκετά υψηλές οικιακές στάθμες είναι απολύτως τεκμηριωμένο.
Οπότε δεν διαφωνούμε σε κάτι. Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτό που επαναλαμβάνεις, δηλαδή την δυναμική μέτρηση που δεν γνωρίζω τι είναι.
Εγώ αναφέρομαι στα watt RMS που είναι η στανταρ μέτρηση της ισχύος ενός ενισχυτή!

Αυτό που λες δεν είναι σωστό..
(Ότι δεν λαμβάνω υπ'οψιν τη γνώμη κάποιου μέλους)...
Μιλάω πάντα τεχνικά και σύμφωνα με την «εμπειρία» μου που αν θες την «δέχεσαι» ή όχι...
Δεν έχει σημασία αν πιστεύω τα λεγόμενα ή όχι των μελών εδώ μέσα..
Κάποιοι νομίζουν ότι οδηγούν τα ηχεία τους μέχρι τη στιγμή που βάζουν σοβαρούς ενισχυτές στα ηχεία τους και «βλέπουν/ακούν» αλλά πράγματα μετά τη νέα προσθήκη ενισχυτή...
Δεν έχω κανέναν λόγο να έρθω σε αντιπαλότητα με καποιο μέλος εδώ μέσα...
Ο καθένας μπορεί να πράττει όπως θέλει στο σύστημα του, εξάλλου ποιος είναι εγω ώστε να βάζω "κανόνες" στο τι θα χτίσει ο καθένας στα συστήματα του...

Όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο Audio και πρέπει να τούς ακολουθούμε ώστε να έχουμε ορθή αναπαραγωγή μουσικής ανάλογα με το σύστημα που έχουμε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί "στραβώνεται" με τα λεγόμενα μου...

Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει και σύμφωνα με την κρίση του, προχωράει όπως θέλει ο καθένας μας...😉

Αυτό που λες δεν είναι σωστό..
(Ότι δεν λαμβάνω υπ'οψιν τη γνώμη κάποιου μέλους)...
Μιλάω πάντα τεχνικά και σύμφωνα με την «εμπειρία» μου που αν θες την «δέχεσαι» ή όχι...
Δεν έχει σημασία αν πιστεύω τα λεγόμενα ή όχι των μελών εδώ μέσα..
Κάποιοι νομίζουν ότι οδηγούν τα ηχεία τους μέχρι τη στιγμή που βάζουν σοβαρούς ενισχυτές στα ηχεία τους και «βλέπουν/ακούν» αλλά πράγματα μετά τη νέα προσθήκη ενισχυτή...
Δεν έχω κανέναν λόγο να έρθω σε αντιπαλότητα με καποιο μέλος εδώ μέσα...
Ο καθένας μπορεί να πράττει όπως θέλει στο σύστημα του, εξάλλου ποιος είναι εγω ώστε να βάζω "κανόνες" στο τι θα χτίσει ο καθένας στα συστήματα του...

Όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο Audio και πρέπει να τούς ακολουθούμε ώστε να έχουμε ορθή αναπαραγωγή μουσικής ανάλογα με το σύστημα που έχουμε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί "στραβώνεται" με τα λεγόμενα μου...

Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει και σύμφωνα με την κρίση του, προχωράει όπως θέλει ο καθένας μας...😉
Busoni, έχουμε πολλούς χαχανουληδες εδώ μέσα εεε;...

Επειδη οπως συμπεραινω απο τη συζητηση , απασχολει η ικανοτητα του ενισχυτη κυριως για "ψηλες" εντασεις και ενδεχομενως συνεχεις.
Μαθαμε για τι εντασεις ενδιαφερεται να ακουει ο φιλος εδω , ή ας παρουμε μια ferrari μπας και χρειαστει ? :D
Όχι βέβαια... Τι να τις κάνεις τις στάθμες που μπορεί να θέλει ο φίλος όταν έχεις τόση "εμπειρία" να μιλάει εδώ... :D

Εγώ απορώ που κάθεται κι ασχολείται ακόμα μαζί μας ο panzer_dagon.

Busoni, έχουμε πολλούς χαχανουληδες εδώ μέσα εεε;...
Μπορείς να προσβάλλεις αν θες, δείχνει και το επίπεδο του καθενός...Το να λες ότι μιλάς "τεχνικά" σε μια συζήτηση που δεν έχεις γράψει 1(ένα) πόστ
που μιλάς συγκεκριμένα, με αρχή, μέση και τέλος, μου φαίνεται αστείο...sorry.

• Like
Reactions: trav and chocbhed
Συγγνώμη κιόλας ρε παιδιά αλλά προτάθηκαν αρκετοί ενισχυτές. Εγώ πρότεινα το nad c375 Bee τον οποίο κατέχω και πιστεύω ότι τα οδηγάει τα focal
Αν χρειάζεται παραπάνω ρεύματα λόγω του μπάτζετ που έχει θέση ο άνθρωπος θα πάει αναγκαστικά σε class-d.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

απορω πραγματικα πως δεν λαμβανεται υποψιν τη γνωμη καποιου ο οποιος εχει τετοιο σετ. εχω τα aria 926 και 2 ενισχυτες που με κανεναν απο τους 2 δεν εχω θεματα ουτε σε εντασεις ουτε σε παραμορφωσεις. ο yamaha 2χ90 στα 8 και 2x145 στα 4 και τον λαμπατατο αιολο 2Χ45 . Οποιος δεν πιστευει κερναω καφε σπιτι μου για ακροαση :cool:
Και αυτός με λάμπα τα προτιμάει

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπορείς να προσβάλλεις αν θες, δείχνει και το επίπεδο του καθενός...Το να λες ότι μιλάς "τεχνικά" σε μια συζήτηση που δεν έχεις γράψει 1(ένα) πόστ
που μιλάς συγκεκριμένα, με αρχή, μέση και τέλος, μου φαίνεται αστείο...sorry.
Για ποιον λόγο να προσβαλλω κάποιον;..
Εσύ λες τα δικά σου και μιλάς για "επίπεδο" 😁

Φυσικά μπορείς να με βάλεις στην ingore λίστα σου και να μην διαβάζεις ότι γράφω..😉

Όταν όμως γελάς με τα σχόλια κάποιου ανθρώπου μην περιμένεις σοβαρή αντιμετώπιση με επίπεδο..

Και εμένα μου φαίνεται γελοία η αντίδραση σου και το σχόλιο σου, και λοιπόν; Έχει νόημα κάπου αυτή η κουβέντα;

Ότι δεν μας κάνει το προσπερναμε..

• Like
Reactions: Busoni
Προφανώς δεν υπάρχει moderator εντός του αστικού ιστού...
Προφανώς και υπάρχει moderator αλλά έχει καλύτερες δουλειές να κάνει. Μετά από άπειρες επεμβάσεις και συστάσεις καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί η κατάσταση. Η κατάσταση διαιωνίζεται και έχει μολύνει όλο τον δικάναλο. Αν εφαρμοστεί αυστηρό moderation, στο τέλος δεν θα γράφει κανείς και θα πρέπει να κλειδώσω όλα τα νήματα και να μπανάρω σχεδόν όλους όσους γράφουν και αγνοούν συστηματικά τις συστάσεις.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Πάμε από την ανάποδη τώρα

“ Again, the Focal remains coolly agnostic, effortlessly and enjoyably revealing the differing abilities of a Cambridge Audio CXA61 (see full review next month) and a Hegel H90 (HFC 427), despite their nominally identical 2x 60W power outputs which, even in the larger room, proves more than enough to drive the sensitive 826 (rated at 91dB) to very healthy levels.”

Προφανώς και υπάρχει moderator αλλά έχει καλύτερες δουλειές να κάνει. Μετά από άπειρες επεμβάσεις και συστάσεις καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί η κατάσταση. Η κατάσταση διαιωνίζεται και έχει μολύνει όλο τον δικάναλο. Αν εφαρμοστεί αυστηρό moderation, στο τέλος δεν θα γράφει κανείς και θα πρέπει να κλειδώσω όλα τα νήματα και να μπανάρω σχεδόν όλους όσους γράφουν και αγνοούν συστηματικά τις συστάσεις.
Σε κάποιες των περιπτώσεων προς αποφυγή πλατιάσεων και …καταβυθίσεων των συζητούμενων θεμάτων θα ήταν θεμιτό ο νηματοθέτης, αφού σταχυολόγησε τις απόψεις των συνομιλητών του, κάποια στιγμή να περαιώνει ικανοποιηθείς (θέλω να πιστεύω ότι η εμπειρία των συμφορουμιτών θα έχει συμβάλει σε αυτό) το νήμα.