Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Γιατί να βάλω στο ένα τελικό στάδιο προστασία στα 7Α και στο άλλο στα 15Α;

Την προστασία θα την βάλω εκεί που πρέπει να μπει, με βάση κυρίως τις δυνατότητες του τροφοδοτικού, καθότι τα ημιαγωγά δεν είναι σχεδόν ποτέ το "μποτιλιάρισμα".

Η πρόβλεψη (με simulation, όχι με μαντικές ικανότητες) μπορεί να έχει εξαιρετική ακρίβεια, το μποτιλιάρισμα (όσο αφορά το ρεύμα) σχεδόν πάντα είναι ο μετ/της.

Όταν δοκιμάζονται οι ενισχυτές εργαστηριακά, προφανώς δοκιμάζονται υπό τεχνητό φορτίο. Αλλά και τότε, οι συνθήκες δεν είναι ρεαλιστικές, γιατί το φορτίο ακόμα και να μην είναι καθαρά ωμικό, δεν γίνεται να συμπεριφέρεται όπως όλα τα ηχεία. Ένα από αυτά θα προσομοιάζει.

Και τα ηχεία του OP απέχουν πάρα πολύ από το να είναι τυπικό φορτίο.

Μια διευκρίνιση και για τη χωρητικότητα. Το SoundStage αναφέρει περίπου 13.000 μF, αλλά στις εσωτερικές φωτογραφίες του Attessa φαίνονται τέσσερις EPCOS των 6.800 μF, δηλαδή 27.200 μF συνολικής εγκατεστημένης χωρητικότητας στο κύριο τροφοδοτικό. Άρα ανα γραμμή τροφοδοσίας μάλλον.

1789396670340.png

Last edited:
Μια διευκρίνιση και για τη χωρητικότητα. Το SoundStage αναφέρει περίπου 13.000 μF, αλλά στις εσωτερικές φωτογραφίες του Attessa φαίνονται τέσσερις EPCOS των 6.800 μF, δηλαδή 27.200 μF συνολικής εγκατεστημένης χωρητικότητας στο κύριο τροφοδοτικό. Άρα ανα γραμμή τροφοδοσίας μάλλον ήταν η μισή τιμή που έδωσε.

View attachment 277301
1789397666887.png

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γράφονται σελίδες επί σελίδων,για ένα μηχάνημα που δεν πρόκειται να αγοράσει ο φίλος μας.
Πράγματι απορώ με αυτή την επιμονή!!
Επειδή μερικοί είμαστε εγωιστές με τα μηχανήματα που έχουμε η/και με τα μηχανηματα που θα θέλαμε να έχουμε.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γράφονται σελίδες επί σελίδων,για ένα μηχάνημα που δεν πρόκειται να αγοράσει ο φίλος μας.
Ο λόγος είναι ότι τον πρότεινα ως ιδανικό match και από εκεί και πέρα κάποιοι διαφωνούσαν και έπρεπε να εξηγήσω γιατί είναι καλός να οδηγήσει τα focal .

• Like
Reactions: mdvq
Έλα ντε....

Η Focal παραδοσιακά κάπως έτσι έκανε με τα ηχεία της, yolo κατάσταση. Αγοράστε τα και καλή τύχη.

:ROFLMAO:

Εντελώς τελείως.....
Ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός για τα Focal που έχω διαβάσει.....

Επειδή μερικοί είμαστε εγωιστές με τα μηχανήματα που έχουμε η/και με τα μηχανηματα που θα θέλαμε να έχουμε.
Δεύτερη φορά που συμφωνώ μαζί σου.
Μήπως να το κοιτάζαμε 😀