Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Αν επιλέξεις το Supra(δεν έχω δοκιμάσει το Taga)ιδανικό είναι το διμετρο.Οπως και να 'χει μην προτιμήσεις πιο κοντό από 1,5μ.
Όσο για το Mini Medusa,αποκλεισε το.
Γιατί όχι 1,5 και ποιο κοντό; Όσο το μικρότερο τόσο το καλύτερο δεν θα έπρεπε να είναι;🤔

Και με το Mini και με το σκέτο Medusa.
Ηχητικά,το αντίθετο του Supra.
Αν έχεις χρόνο, εξήγησέ το λίγο παραπάνω, πώς είναι ηχητικά το Mini και πώς το Supra;

To Mini το έχω από το πολύπριζο στην πρίζα, αλλά δεν έχω εμπειρία από καλώδια για να το κρίνω...

Αυτό πως θα το βρω στον δικό μου;

Δεν θα το βρεις χωρίς μετρητικό εξοπλισμό.

Αν ήθελες να το βρεις μετρητικά, θα έπρεπε να βάλεις στην είσοδο ένα σήμα τυπικού πλάτους (π.χ. 2V RMS που βγάζουν τα πιο πολλά CD/DVD/DAC) και να ανεβάζεις ένταση μέχρι να δεις σε παλμογράφο παραμόρφωση στην έξοδό του.

Αλλά δεν έχει και κάποια αξία να το βρεις, γιατί εξαρτάται από την στάθμη του σήματος στην είσοδο του μηχανήματός σου.

Άλλη στάθμη βγάζει ένα πικάπ, άλλη ένα κασετόφωνο, άλλη ένα CD, (ίσως) άλλη ένα DAC.

Οπότε πρακτικά μόνο με το αυτί θα καταλάβεις πότε το έχεις παρακάνει.

Αν αρχίσεις να ακούς παραμόρφωση, καταλαβαίνεις ότι το παράκανες..

• Like
Reactions: steadyshot and mdvq
Επίσης να έχεις υπόψιν και το εξης: η διαδρομή του ποτενσιόμετρου δεν έχει αναλογική σχέση με την ισχύ του ενισχυτή. Δηλαδή υπάρχουν ενισχυτές που με το ποτ στην 12η ωρα έχουν δώσει το μεγαλυτερο ποσοστό ισχύος και άλλοι που το ποτ δουλευει πιο ήπια (χρειάζεται δηλαδή να κάνεις μεγαλύτερη διαδρομή για να πάρεις την ίδια ισχύ). Τ

Αυτό δεν έχει να κάνει με το ποτενσιόμετρο αλλά με το gain structure του μηχανήματος.

Όλα τα ποτενσιόμετρα που χρησιμοποιούνται για έλεγχο της έντασης έχουν λογαριθμικό τρόπο λειτουργίας.

Αν έχεις χρόνο, εξήγησέ το λίγο παραπάνω, πώς είναι ηχητικά το Mini και πώς το Supra;

To Mini το έχω από το πολύπριζο στην πρίζα, αλλά δεν έχω εμπειρία από καλώδια για να το κρίνω...
Το Mini Medusa όπως και το Medusa είναι τα πιο "θολά" και "στρογγυλα" προσιτά καλώδια που έχουμε δοκιμάσει εγώ και δύο φίλοι μαζί με το αντίστοιχο(Basic) του Χαιτα.
Αντιθέτως,καθαροτητα,ανάλυση και λεπτομέρεια του Supra είναι σε άλλο επίπεδο.

1000017921.jpg
Σήμερα συνειδητοποίησα πως ένα άλμπουμ audiophile σαν το OUTTANATIONAL των Pigeon (Μάιος 2026) απλά δεν μπορώ να το ευχαριστηθώ στο τωρινό ηχοσύστημα όπως του αξίζει, μέχρι να βγει σε φυσικό φορμάτ. Προφανώς υπάρχει η λύση με καλώδιο από την κάρτα ήχου του PC κτλ αλλά για την ώρα δεν έχω όρεξη να μπλέκω. Τι να κάνουμε;δεν γίνεται να τα έχουμε όλα 😔