Αγορά ηχοσυστήματος

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

doc1991

New member
23 September 2026
2
Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να στήσω το πρώτο μου σοβαρό σύστημα για μουσική και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Χώρος

• 1η επιλογή: σαλόνι . Τα ηχεία θα μπουν δίπλα στο έπιπλο της τηλεόρασης, οπότε θα είναι αναγκαστικά κοντά στον πίσω τοίχο. Η θέση ακρόασης θα είναι στον καναπέ, περίπου [Χ] μ. από τα ηχεία.
  • 2η επιλογή: δεύτερο δωμάτιο, όπου έχω περισσότερη ελευθερία στην τοποθέτηση.

Μουσική
Ακούω κυρίως ροκ και μέταλ. Θέλω ένα σύστημα που να αποδίδει δυναμική, καθαρότητα στις κιθάρες και ελεγχόμενο μπάσο, χωρίς να γίνεται κουραστικό.

Πηγές
  • CD
  • Tidal (streaming)
  • Ίσως βινύλιο στο μέλλον, οπότε θα ήθελα να υπάρχει προοπτική για phono.

Περιορισμοί
Μένω σε πολυκατοικία, άρα συχνά θα ακούω σε χαμηλή ή μέτρια ένταση. Θέλω το σύστημα να ακούγεται γεμάτο και ζωντανό και χαμηλά, όχι μόνο όταν το ανεβάζω.

Budget
Έως 3.000 € για όλο το σύστημα, μαζί με βάσεις, καλώδια και ό,τι άλλο χρειαστεί (ανοιχτός σε μεταχειρισμένα / όχι).

Ερωτήσεις

1. Με δεδομένη την τοποθέτηση κοντά στον τοίχο, τι ηχεία να κοιτάξω; Κλειστά ή με εμπρόσθιο bass reflex; Ραφιού σε βάσεις ή δαπέδου;
  2. Παθητικά ηχεία με ενισχυτή ή ενεργά/all-in-one λύση;
  3. Για Tidal και CD, τι συνδυασμό προτείνετε (streamer/DAC, CD player ή transport);
  4. Πώς θα μοιράζατε το budget ανάμεσα σε ηχεία, ενίσχυση και πηγές;
  5. Αξίζει να δώσω προτεραιότητα στο σαλόνι ή να πάω στο δεύτερο δωμάτιο για καλύτερο αποτέλεσμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Attachments

• 2026-09-23_09-18.png
    2026-09-23_09-18.png
    31.8 KB · Views: 32
  • received_1591241255018377.jpeg
    received_1591241255018377.jpeg
    81.5 KB · Views: 30
  • received_1333777830997676.jpeg
    received_1333777830997676.jpeg
    75.7 KB · Views: 32
Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να στήσω το πρώτο μου σοβαρό σύστημα για μουσική και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Χώρος

• 1η επιλογή: σαλόνι . Τα ηχεία θα μπουν δίπλα στο έπιπλο της τηλεόρασης, οπότε θα είναι αναγκαστικά κοντά στον πίσω τοίχο. Η θέση ακρόασης θα είναι στον καναπέ, περίπου [Χ] μ. από τα ηχεία.
  • 2η επιλογή: δεύτερο δωμάτιο, όπου έχω περισσότερη ελευθερία στην τοποθέτηση.

Μουσική
Ακούω κυρίως ροκ και μέταλ. Θέλω ένα σύστημα που να αποδίδει δυναμική, καθαρότητα στις κιθάρες και ελεγχόμενο μπάσο, χωρίς να γίνεται κουραστικό.

Πηγές
  • CD
  • Tidal (streaming)
  • Ίσως βινύλιο στο μέλλον, οπότε θα ήθελα να υπάρχει προοπτική για phono.

Περιορισμοί
Μένω σε πολυκατοικία, άρα συχνά θα ακούω σε χαμηλή ή μέτρια ένταση. Θέλω το σύστημα να ακούγεται γεμάτο και ζωντανό και χαμηλά, όχι μόνο όταν το ανεβάζω.

Budget
Έως 3.000 € για όλο το σύστημα, μαζί με βάσεις, καλώδια και ό,τι άλλο χρειαστεί (ανοιχτός σε μεταχειρισμένα / όχι).

Ερωτήσεις

1. Με δεδομένη την τοποθέτηση κοντά στον τοίχο, τι ηχεία να κοιτάξω; Κλειστά ή με εμπρόσθιο bass reflex; Ραφιού σε βάσεις ή δαπέδου;
  2. Παθητικά ηχεία με ενισχυτή ή ενεργά/all-in-one λύση;
  3. Για Tidal και CD, τι συνδυασμό προτείνετε (streamer/DAC, CD player ή transport);
  4. Πώς θα μοιράζατε το budget ανάμεσα σε ηχεία, ενίσχυση και πηγές;
  5. Αξίζει να δώσω προτεραιότητα στο σαλόνι ή να πάω στο δεύτερο δωμάτιο για καλύτερο αποτέλεσμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σύστημα που να αποδίδει δυναμική, καθαρότητα στις κιθάρες και ελεγχόμενο μπάσο, χωρίς να γίνεται κουραστικό.

Recommended distance from back wall 20cm

Ενισχυτής με streamer BluOS ενσωματωμένο.

Είσαι μέσα στο budget σου, και μπορείς να ακούσεις τον συνδυασμό αυτόν σε καταστήματα.

• Like
Reactions: steadyshot
Musical fidelity ενισχυτής στα 825 ευρώ.
Ηχεία focal aria Evo x στα 1.490 ευρώ.

Marantz CD player 70 στα 600 ευρώ .

Για αρχή θα πρότεινα να επιλέξεις σε ποιο χώρο θεωρείς ότι θα απολαμβάνεις περισσότερο τη μουσική σου.

Αυτό έχει να κάνει με εσένα και τη χρήση του σπιτιού και όχι με τα μηχανήματα.

Βάσει της παραπάνω απόφασης θα επιλέξεις και μηχανήματα.

Θα σου πω ότι σε αντίστοιχο δίλημμα, ξεκίνησα από δωμάτιο ακρόασης και κατέληξα στο σαλόνι. Είναι ωραίο να έχεις ιδιαίτερο χώρο για τον ήχο σου, αλλά τελικά σε βάθος χρόνου όχι τόσο πρακτικό. Βέβαια, κάτι τέτοια είναι ο ορισμός του 'first world problems', δηλαδή στην τελική είναι το πως τη βρίσκει ο καθένας προσωπικά, αλλά μου αρέσει το να αράζω στο σαλόνι και εκεί που παίζω με το iPad να πατάω ένα κουμπάκι και αμέσως να ακούω τη μουσικούλα μου, σε σχέση με το να το προγραμματίζω σαν δραστηριότητα (σε μένα είναι και σε άλλο όροφο ο τέως χώρος ακρόασης).

Last edited:
  • Like
Reactions: spcav
Ενεργά βάσης all in one JBL 4305p .
Σου μένουν ρέστα και για ένα cd transport (χωρις DAC το συνδέεις ψηφιακά στο ηχείο).
Έχει και είσοδο phono.
Παίζει εξαιρετικά και σε χαμηλές εντάσεις.

Καλησπέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Προφανώς σάλονι προτειμώ. Απλά έτσι όπως είναι ο χώρος αν δείτε και το σχέδιο πάνω, η απόσταση από τον τοίχο για να φτάσει τα 20 cm θα πρέπει να εξέχουν 10 cm γιατί το έπιπλο είναι 40 cm όχι 50. Αυτό είναι ο βασικός μου προβληματισμός.