- 23 September 2026
- 2
Καλησπέρα σε όλους,
Θέλω να στήσω το πρώτο μου σοβαρό σύστημα για μουσική και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Χώρος
Μουσική
Ακούω κυρίως ροκ και μέταλ. Θέλω ένα σύστημα που να αποδίδει δυναμική, καθαρότητα στις κιθάρες και ελεγχόμενο μπάσο, χωρίς να γίνεται κουραστικό.
Πηγές
Περιορισμοί
Μένω σε πολυκατοικία, άρα συχνά θα ακούω σε χαμηλή ή μέτρια ένταση. Θέλω το σύστημα να ακούγεται γεμάτο και ζωντανό και χαμηλά, όχι μόνο όταν το ανεβάζω.
Budget
Έως 3.000 € για όλο το σύστημα, μαζί με βάσεις, καλώδια και ό,τι άλλο χρειαστεί (ανοιχτός σε μεταχειρισμένα / όχι).
Ερωτήσεις
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Θέλω να στήσω το πρώτο μου σοβαρό σύστημα για μουσική και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Χώρος
- 1η επιλογή: σαλόνι . Τα ηχεία θα μπουν δίπλα στο έπιπλο της τηλεόρασης, οπότε θα είναι αναγκαστικά κοντά στον πίσω τοίχο. Η θέση ακρόασης θα είναι στον καναπέ, περίπου [Χ] μ. από τα ηχεία.
- 2η επιλογή: δεύτερο δωμάτιο, όπου έχω περισσότερη ελευθερία στην τοποθέτηση.
Μουσική
Ακούω κυρίως ροκ και μέταλ. Θέλω ένα σύστημα που να αποδίδει δυναμική, καθαρότητα στις κιθάρες και ελεγχόμενο μπάσο, χωρίς να γίνεται κουραστικό.
Πηγές
- CD
- Tidal (streaming)
- Ίσως βινύλιο στο μέλλον, οπότε θα ήθελα να υπάρχει προοπτική για phono.
Περιορισμοί
Μένω σε πολυκατοικία, άρα συχνά θα ακούω σε χαμηλή ή μέτρια ένταση. Θέλω το σύστημα να ακούγεται γεμάτο και ζωντανό και χαμηλά, όχι μόνο όταν το ανεβάζω.
Budget
Έως 3.000 € για όλο το σύστημα, μαζί με βάσεις, καλώδια και ό,τι άλλο χρειαστεί (ανοιχτός σε μεταχειρισμένα / όχι).
Ερωτήσεις
- Με δεδομένη την τοποθέτηση κοντά στον τοίχο, τι ηχεία να κοιτάξω; Κλειστά ή με εμπρόσθιο bass reflex; Ραφιού σε βάσεις ή δαπέδου;
- Παθητικά ηχεία με ενισχυτή ή ενεργά/all-in-one λύση;
- Για Tidal και CD, τι συνδυασμό προτείνετε (streamer/DAC, CD player ή transport);
- Πώς θα μοιράζατε το budget ανάμεσα σε ηχεία, ενίσχυση και πηγές;
- Αξίζει να δώσω προτεραιότητα στο σαλόνι ή να πάω στο δεύτερο δωμάτιο για καλύτερο αποτέλεσμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!