ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Επειδή και πέρσι κάτι άκουσα ότι θα σταματήσει η παραγωγή πικάπ, πήρα τηλέφωνο την Intertech που έχει την Panasonic στην Ελλάδα και μου το διέψευσαν. Μου ανέφεραν απλώς το ήδη γνωστό ότι η Technics σταμάτησε εδώ και χρόνια να βγαζει τα consumer προϊόντα αλλά συνεχίζει κανονικά τα "dj" προϊόντα μεταξύ των οποίων συγκαταλέγει και τα εν λόγω πικάπ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Επειδή και πέρσι κάτι άκουσα ότι θα σταματήσει η παραγωγή πικάπ, πήρα τηλέφωνο την Intertech που έχει την Panasonic στην Ελλάδα και μου το διέψευσαν. Μου ανέφεραν απλώς το ήδη γνωστό ότι η Technics σταμάτησε εδώ και χρόνια να βγαζει τα consumer προϊόντα αλλά συνεχίζει κανονικά τα "dj" προϊόντα μεταξύ των οποίων συγκαταλέγει και τα εν λόγω πικάπ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Οσο υπαρχει ζητηση θα συνεχισει να βγαινει,εκτος κι αν οι ''φημες'' καταληξουν σε αυξηση της τιμης,οποτε ''everybody happy''.Αυτα συμβαινουν:ernaehrung004:

Μακάρι να συνεχίσει παιδιά να βγαίνει το προιόν γιατί οι φήμες για το τέλος του θρύλου στη λήξη του 2010 οργιάζουν!
Είναι ένα άριστο προιόν που ελπίζω να βγαίνει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα!

Παιδιά εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργο αφού δεν υπαρχει εταιρια με το όνομα Technics πλέον και έχει καταλήξει το ιστορικό όνομα στα αρχεία της Panasonic, πως να παράγει το ΜΚΙΙ ή το ΜΚV, και μάλιστα για μια ομάδα μικρή ανθρώπων, στην προκειμένη περίπτωση DJ's που πλέον κανείς τους δεν παίζει με πικάπ!
Ήδη κυκλοφορεί το CD με στυλ 1200 πικάπ... Οι δίσκοι για τους DJ's είναι δύσχρηστοι και οι περισσότεροι προτιμούν τα CD, για να μην πουμε οτι καλύτερα θέλουν να παίζουν από pc!

Παιδιά εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργο αφού δεν υπαρχει εταιρια με το όνομα Technics πλέον και έχει καταλήξει το ιστορικό όνομα στα αρχεία της Panasonic, πως να παράγει το ΜΚΙΙ ή το ΜΚV, και μάλιστα για μια ομάδα μικρή ανθρώπων, στην προκειμένη περίπτωση DJ's που πλέον κανείς τους δεν παίζει με πικάπ!
Ήδη κυκλοφορεί το CD με στυλ 1200 πικάπ... Οι δίσκοι για τους DJ's είναι δύσχρηστοι και οι περισσότεροι προτιμούν τα CD, για να μην πουμε οτι καλύτερα θέλουν να παίζουν από pc!

Και η Technics και η Panasonic ανήκαν πάντοτε στον όμιλο Matsushita. Δεν είμαι σίγουρος για τα ενδοεταιρικά τους, αλλά πιθανολογώ ότι ουδέποτε υπήρξαν εταιρείες με αυτό το όνομα, παρά μόνο Brand names, το Panasonic για τηλεοράσεις βίντεο και γενικά γιά οπτικά μέσα, το Technics για στερεοφωνικά. Τα τελευταία εγκαταλείφθηκαν ελλείψει πωλήσεων (σημεία των καιρών). Το mkii και mkv είναι τα τελευταία απομεινάρια αυτού του μεγάλου ονόματος του High Fidelity.

Και η Technics και η Panasonic ανήκαν πάντοτε στον όμιλο Matsushita. Δεν είμαι σίγουρος για τα ενδοεταιρικά τους, αλλά πιθανολογώ ότι ουδέποτε υπήρξαν εταιρείες με αυτό το όνομα, παρά μόνο Brand names, το Panasonic για τηλεοράσεις βίντεο και γενικά γιά οπτικά μέσα, το Technics για στερεοφωνικά. Τα τελευταία εγκαταλείφθηκαν ελλείψει πωλήσεων (σημεία των καιρών). Το mkii και mkv είναι τα τελευταία απομεινάρια αυτού του μεγάλου ονόματος του High Fidelity.

:SFGSFGSF::aktion033:

Παίδες σήμερα πριν από δυο περίπου ώρες, ολοκληρώθηκε το "εργαλείο" και πλέον φοράει την DL-304, πάνω στο βραχίονά του!
Ομολογώ οτι είχα μια ευχάριστη έκπληξη! Ο ήχος ήταν απίστευτος! Πραγματικά το μηχάνημα "κατάπιε" τις μουσικές μελωδίες με μεγάλη άνεση! Ο ήχος του συγκρινόταν με το CD της JADIS JD-3, το οποίο έφυγε σήμερα το πρωί, για το νέο του ιδιοκτήτη που μένει στην υπέροχη Χαλκιδική!
Θα πρέπει να σας πω οτι το πρωί, συσκευάζοντας το αγαπημένο μου CD, για να το πάω στο πρακτορείο, είχα ενδιασμούς για το αν είναι σωστή ή όχι η κίνηση αυτή. Όχι γιατί αγόρασα μια συσκευή η οποία ουσιαστικά αντικατέστησε τη νεα τεχνολογία, αλλά για το αν το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο ή οχι από αυτό που άκουγα.
Ένα θα σας πω! Το Jadis ήταν πραγματικά ένα μηχάνημα που το έλεγε η ψυχή του! Με απίστευτο ήχο που έφερνε πολύ κοντά σε αναλογική χροιά. Το Technics όμως όχι μόνο το λέει κι αυτουνού η ψυχάρα του, αλλά μπορώ να πω οτι η αναλογική του υπόσταση σε ωθεί να ακούσεις κι άλλους δίσκους, καθηλώνοντας τον ακροατή του! Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που παίζει από τα ηχεία μου!
Ο προενισχυτής πραγματικά έδεσε μαζί του λες και ήταν φτιαγμένος για τη συγκεκριμένη κεφαλή! Οι επανεκδόσεις δίσκων στα 180gr είχαν ομοιογένεια, ελεγχόμενες χαμηλές όπως ακριβώς του Jadis, ενώ οι μεσουψηλές συχνότητες σου έφτιαχναν μια απαλή διάθεση που σε καθήλωνε στο κάθισμα! Δεν ήθελα να σηκωθώ ούτε καν να αλλάξω κομμάτι!
Επιπλέον είναι πολύ ωραία η αίσθηση που σου δίνει ο δίσκος που γυρίζει σταθερά στο πλατώ, καθώς και η διαδικασία επιλογής κομματιών άμεσα με οπτική επαφή και χειρισμό απ' ευθείας απ' το μηχάνημα. (Τελικά είμαι περισσότερο αισθηματίας με μηχανήματα που έχουν προσωπικότητα, παρά ...κουμπάκιας!)
Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή μου και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με βοήθησαν με τις συμβουλές τους, για μια άψογη επιλογή!
Τελικά μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για τον τρόπο που ακούω μουσική!

Last edited:
Σε πιό δικάναλο σύστημα ακούς μουσική;Στο προφίλ σου δεν το βλέπω.

Για μένα κακώς το έδωσες το Jadis.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Σε πιό δικάναλο σύστημα ακούς μουσική;Στο προφίλ σου δεν το βλέπω.

Για μένα κακώς το έδωσες το Jadis.

Καλημέρα και καλό Σ/Κ!
Το σύστημα που έχει συνδεθεί το Technics είναι ο προενισχυτής της ΟΝΚΥΟ P-304, με τον τελικό ΟΝΚΥΟ Μ-504 και ηχεία τα Minipod της Blueroom, σε συνδυασμό με το Bass station της ίδιας εταιρίας.
Ως DAC για αποκωδικοποίηση των mp3, flac από οπτική ίνα pc ή από τον Laciecinema σκληρό εξωτερικό δίσκο media player, χρησιμοποιώ το SONY ΕP-9ES.
Τα χαρακτηριστικά του προ ταιριάζουν απόλυτα με την κεφαλή:

18860_2.jpg

Όσον αφορά το Jadis η αλήθεια είναι οτι σα μηχάνημα ήταν άψογο και πραγματικά είναι οτι καλύτερο πέρασε σαν πηγή από τα χέρια μου αναλογικά πάντα με τα χρήματα και το maching των μηχανημάτων μου. Το όλο στόρυ όμως διαφοροποιείται στην εξής λεπτομέρεια: Δισκάκια CD πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγοράσω. Ας είναι καλά το ιντερνέτι με τα flac του και τις iso εικόνες του. Αξία διαχρονική ως διαδικασία και ως ευχαρίστηση πλέον, είναι η εκτέλεση ενός δίσκου από την αρχή που θα τον βγάλεις από το φάκελο, που θα τον τοποθετήσεις στο πλατώ, μέχρι που θα πιάσεις το βραχίονα. Αυτές οι κινήσεις τελικά σου δίνουν μεγαλύτερη χαρά από το να κάθεσαι μπροστά σ' ένα απρόσωπο pc και να επιλέγεις τα τραγούδια στο Jriver player των Windows.
Για μένα πλεον μετράει όλη η κίνηση του ακούσματος και εφ' όσον δεν υπάρχει λόγος να κάθεται ένα μηχάνημα χωρίς να το χρησιμοποιώ, έπρεπε να φύγει απ' το ρακ. Άσε που δεν είναι καιρός για πολυτέλειες ένεκα της λιτότητας! Το θέμα είναι να γουστάρει κανείς τη διαδικασία, την ιεροτελεστία του παιξίματος!! :2thumb22sup:

Last edited:
Eύχομαι να αποκτήσεις σύντομα τα ενισχυτικά και τα ηχεία των ονείρων σου.

Με τα υπάρχοντα είναι σίγουρο,ότι ούτε το πικάπ ακούς,ούτε πραγματικά τον Jadis τι μπορούσε να κάνει...

Θεώρησα υποχρέωσή μου να στο πώ...

Eύχομαι να αποκτήσεις σύντομα τα ενισχυτικά και τα ηχεία των ονείρων σου.

Με τα υπάρχοντα είναι σίγουρο,ότι ούτε το πικάπ ακούς,ούτε πραγματικά τον Jadis τι μπορούσε να κάνει...

Θεώρησα υποχρέωσή μου να στο πώ...

Το θέμα είναι από αυτό που πληρώνει κανείς να παίρνει τα μέγιστα.
Και ο συγκεκριμένος συνδυασμός σκοτώνει! Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και αν ταιριάζει με το όλο θέμα, ο χώρος. Μπορεί κανείς πχ να έχει τα reference της Kef (τα δαπέδου), που κάνουν ένα σκασμό λεφτά και στο χώρο να είναι απαράδεκτα!
Όλα έχουν σημασία και περισσότερο ό χώρος σε σχέση με τα μηχανήματα.
Έχω ακούσει πάρα πολλά συστήματα, όπως και έχω στήσει άπειρα. Ο χώρος κάνει απίστευτες ζημιές κατακρεουργόντας μηχανάκια πολλών χιλιάδων ευρώ!
Στο συγκεκριμένο χώρο (13 τετραγωνικά) ο ήχος είναι καταπληκτικός, δεδομένων των αναλογιών (χρημάτων-αποτελέσματος):2thumb22sup:

Σε τέτοιο χώρο ακούω κι εγώ...Anyway εσύ αποφασίζεις,συζήτηση κάνουμε.Καλή συνέχεια.

Σε τέτοιο χώρο ακούω κι εγώ...Anyway εσύ αποφασίζεις,συζήτηση κάνουμε.Καλή συνέχεια.

Να 'σαι καλά! Σίγουρα ότι πληρώνει παίρνει κανείς! Το θέμα είναι ..."που είναι τα λεφτά??" (όπως λέει και ο κυβερνόντας!):ernaehrung004:

Παιδιά η Denon DL-304 είναι όλα τα λεφτά!!! Τελικά αξίζει και με το παραπάνω, κάθε ευρώ της! Σας προτρέπω να την πάρετε άφοβα, είναι μεγάλο αστέρι!!!

p1010520s.jpg

p1010524.jpg

Ομορφο!..αλλα..αυτη η βιδαρα πολυ με τρομαζει..

Καλημέρα!!!!!!!
Κι εμένα με χαλάει αρκετά! Σε ορισμένα θέματα οι ιάπωνες έπρεπε να συμβουλεύοντε τους ιταλούς σχεδιαστές! Δεν μπορούσα όμως να κάνω κι αλλιώς δεδομένου οτι αυτή είχαν βάλει στη συσκευασία της Denon. Είχε και το πικάπ βίδες αλλά εκτός του οτι ήταν στο ίδιο μήκος με αυτές της Denon, ήταν και πιο λεπτές.. οπότε το μη χείρον βέλτιστον!:2thumb22sup:

Tί έξοδο έχει η DENON;
Ρωτάω γιατί μια χαμηλοέξοδη που είχα ακούσει σε πανάκριβο πικάπ ήταν υπέροχη-κορυφαία γιατα λεφτά της αλλά τα 0,15mv που είχε έξοδο μου πέφτουν λίγα..

Nάτη εδώ, καμάρωσε που παίζει!..

http://www.youtube.com/watch?v=jaR7Sx68P4o

Last edited: