ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Θέλω να μου δώσετε λίγο χρόνο να απαντήσω στα ερωτήματα που συγκεντρώθηκαν, και να κάνετε λίγο υπομονή χωρίς άλλα συμπεράσματα, άλλωστε δεν υπάρχει καμιά μυστική διαδικασία, ούτε κανένα μυστήριο στην υπόθεση.

Ήδη τοποθετήθηκα δυο φορές στο θέμα και θα το κάνω όσες ακόμα χρειαστεί μέχρι να λυθούν όλες οι απορίες.

Γιατί επιμένω να απαντήσω στις ερωτήσεις, επειδή ακριβώς εγώ ήμουν/είμαι υπεύθυνος για την αρχική συγγραφή του καταστατικού.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν ή εξής απλή. Πήρα τέσσερα διαφορετικά καταστατικά παρόμοιων μη κερδοσκοπικών σωματείων και συνέθεσα ένα καινούργιο, στην πορεία έλαβα υπόψη μου κάποιες ανησυχίες τις οποίες μπορεί να μη συμμερίζομαι αλλά όφειλα να συμπεριλάβω. Αφού το καταστατικό ήταν πλέον έτοιμο στις αρχές του 2007, κατατέθηκε στα υπόλοιπα μέλη και όπου υπήρχαν διαφωνίες ή διχογνωμίες έγιναν οι ανάλογες διορθώσεις πάντα δια της πλειοψηφικής οδού.
Μερικές επιλογές μας ήταν μονόδρομος όπως η αρχική έδρα, αν διαλέγαμε τότε π.χ. Αθήνα ακόμα δεν θα είχαμε νομιμοποιηθεί, αντ' αυτού, το σωματείο έχει ιδρυθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2007.

Αυτά για αρχή και παρακαλώ λίγη υπομονή να απαντήσω στα ερωτήματα σας, ειλικρινά νιώθω μομφή προς το άτομο μου όταν υπάρχουν τόσες ενστάσεις και τόσα συμπεράσματα για εσκεμμένες παραλήψεις ή λάθη στη σύνταξη. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας δόλος οι απαντήσεις που οφείλω έρχονται ....

Στο καταστατικο δεν αναφερετε η διαφοροποιηση των "επιτιμων/ευεργετων/δωρητων" απο τις αλλες κατηγοριες των μελων του σωματειου.

Ποιος ο λογος διαφοροποιησης ?

Επισης αναφερετε οτι για αγορες ανω των 3000ευρω αποφασιζει η Γενικη συνελευση. Για αγορες μικροτερης αξιας τι γινεται?

Επισης..........

"Επιτρέπεται η συγχώνευση σωματείων που καλλιεργούν το ίδιο αντικείμενο με την ίδρυση νέου σωματείου"

δηλαδη ?

Αυτο ειναι επισης αποφαση την οποια μπορει να παρει το εκαστοτε 5μελες διοικητικο συμβουλιο ?????

Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Η κοπωση που αισθανομαστε τον τελευταιο καιρο αρκετα μελη της διαχειρισης και του σωματειου, δεν οφειλεται στο τρεξιμο και της αφανη δουλεια που γινεται προκειμενου να λειτουργει ομαλα το φορουμ, να διοργανωνονται events αλλα και να επιλυονται τα διαδικαστικα προβληματα του σωματειου κλπ...Οφειλεται κυριως στην ψυχολογικη πιεση που δεχομαστε ,οταν διαβαζουμε συχνα-πυκνά καποια προσβλητικα ορισμενες φορες σχολια ή υπονοουμενα απο ελαχιστα ευτυχως μελη του φορουμ.. Και εγω οπως και ο Λαρυ εχω σκεφτει ορισμενες φορες να τα παρατησω ολα για να βρω την ησυχια μου και να ασχοληθω με το χομπι μου και μονο...Ομως επειδη πραγματικα πιστευω σε αυτο που κανουμε, δεν το βαζω κατω, το ιδιο και τα υπολοιπα παιδια που συμμετεχουν σε αυτη την προσπαθεια..
Ειμαι σιγουρος οτι ο Λαρρυ θα αναθεωρησει και θα παραμεινει μαζι μας, διοτι η συμβολη του ήταν και ειναι πολυτιμη...

Τελος off-topic

Φιλέ Τάκη, (επέτρεψε να σε αποκαλώ φίλο έστω και αν έχουμε πει δυο κουβέντες παραπάνω… πάλι για το avclub.gr βεβαίως ;) γιατί σε θεωρώ φίλο και εσένα και το Τάσο και το Νίκο και αρκετούς ακόμα… για αυτό και μόνο ίσως έχω αντιδράσει σε κάποια από τα γραπτά σου/σας γιατί για όσους δεν με ενδιαφέρει δε μπαίνω καν στο κόμπο να διαβάσω τη γράφουν και τη λένε… ) τη κούραση όλων τη κατανοώ και εγώ και οι υπόλοιποι φίλοι…νομίζω αυτό βγαίνει και από όσα γράφονται σε αυτό thread… τα υπονοούμενα και ίσως η κάποια δόση ειρωνείας από μια πλευρά των διαχειριστών δεν είναι κατανοητή…

Ξεκινήσαμε μαζί και φτιάξαμε το avclub.gr μέσα σε λίγα βράδια, βάλαμε πλάτη στα δύσκολα με κατηγορίες και σενάρια να μας βομβαρδίζουν από παντού τότε… βγήκαμε ανοικτα και είπαμε κάποια πράγματα, άσχετα αν αποχώρησα γιατί διαφώνησα σε κάποια πράγματα στη συνεχεια (στα οποία αν θέλεις εκ’των ύστερων δικαιώθηκα γιατί τίποτα δεν έγινε…) τα όσα υποσχεθήκαμε τοτε είναι δέσμευση όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Άκης στο μήνυμα του εκείνη την εποχή …

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=47462&postcount=101

Το παρακάτω κείμενο είναι δέσμευση και όχι κείμενο προς διαπραγμάτευση.

Αγαπητοί φίλοι,

Καλωσήρθατε στο AvClub, ένα πραγματικά ανεξάρτητο βήμα διαλόγου περί Audio-Video στην Ελληνική πραγματικότητα!
Το AvClub, δημιουργήθηκε από την διαχειριστική ομάδα του ιστορικού Avforum.gr (το οποίο δεν λειτουργεί πλέον) για να στεγάσει όσους αναζητούν έγκυρη και άμεση πληροφόρηση και συζήτηση σχετικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με το Audio-Video, μακριά από σκοπιμότητες ή και αμφιβολίες που αναπόφευκτα γεννιούνται όταν ένα forum είναι συνδεδεμένο με μια εμπορική επιχείρηση.
Πέραν όμως αυτών, το AvClub στοχεύει να γίνει το «όχημα» για την οργάνωση και εκτέλεση εκδηλώσεων, διαλέξεων και συναντήσεων οι οποίες θα προάγουν το κοινό μας πάθος για ποιοτική Εικόνα και Ήχο.
Πως όμως θα τα καταφέρει όλα αυτά;
Μα, με την ίδρυση ενός Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Φίλων Audio-Video το οποίο ήδη έχει δρομολογηθεί από την διαχειριστική ομάδα του AvClub και στο οποίο θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όσα από τα μέλη του AvClub το επιθυμούν!
Το Σωματείο αυτό θα καλύψει με τις συνδρομές των μελών του, όλα τα έξοδα ίδρυσης και συντήρησης του AvClub καθώς και των πάσης φύσεως εκδηλώσεων, διαλέξεων συναντήσεων κλπ .
Μέχρι την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών ίδρυσης του Σωματείου, η συντήρηση του forum θα γίνει από την υπάρχουσα διαχειριστική ομάδα.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η πλήρης ανεξαρτησία του νέου μας διαδικτυακού σπιτιού και διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το δικαίωμα μας να μπορούμε να λέμε την αλήθεια με το όνομα της!
Το AvClub θα είναι πραγματικά ένα forum που θα ανήκει στα ίδια του τα ΜΕΛΗ, τα οποία συμμετέχοντας στο Σωματείο θα μπορούν με δημοκρατικές διαδικασίες να εκλέγουν το Διοικητικό Συμβούλιο του, το οποίο με την σειρά του θα αναλάβει να διασφαλίσει όχι μόνο την βιωσιμότητα του Avclub ή διαδικαστικά ζητήματα (όπως π.χ. την επιλογή των κατάλληλων διαχειριστών) αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του!
Η υπάρχουσα διαχειριστική ομάδα η οποία αποτελείται καθαρά από έμπειρους χομπίστες της εικόνας και του ήχου, αλλά και πολλά μέλη του AvClub με σημαντική ιστορία στον χώρο αυτό, διασφαλίζουν την σοβαρότητα και την προκαταβολική επιτυχία του όλου εγχειρήματος.
¨Ήδη η πρώτη εβδομάδα δοκιμαστικής λειτουργίας του έκλεισε με αναπάντεχα θετικά αποτελέσματα: 578 ενεργά μέλη, 5.900 δημοσιεύσεις και δεκάδες θέματα-θησαυροί!
Όμως το AvClub δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στο ύψος που του αρμόζει αν δεν έχει την καθοριστική συμμετοχή των ανθρώπων στους οποίους ανήκει: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ!
Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενεργή συμμετοχή σας σε αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια.
Θα τα λέμε πλέον όλοι στο AvClub!
Με εκτίμηση,

Η Διαχειριστική ομάδα του ΑvClub

…για μένα έχει κλείσει ένας κύκλος με τη δημιουργία του σωματείου, ελπίζω για όσους θέλουν να προσφέρουν να μη μείνουν στα τυπικά και τυπολατρικά… αν και τότε είχαμε κινηθεί με αυτό στο μυαλό μας ακόμα όνομα και σκοπό για αυτό το χώρο θα ψάχναμε αντί για αυτό προχωρήσαμε παρά τα μα σου του, υπογραφές και δεύτερες σκέψεις… ελπίζω ότι και τώρα αυτό θα γίνει…

Γιωργο, το ξερεις οτι και εγω σε θεωρω φιλο, γιατι τοσα χρονια εχουμε φαει ψωμι και αλατι μαζι για το avclub, ακομα και αν διαφωνουσαμε σε καποια πραγματα...
Οντως, εστω και καθυστερημενα, κλεινει ενας κυκλος με την ιδρυση του Σωματειου και ειναι επιβεβλημενο να προσπαθησουμε ολοι μαζι για να ολοκληρώσουμε ολα αυτα που ειχαμε διακηρύξει στην παραπανω κοινή δήλωση, την οποια γραψαμε και προσυπογραψαμε καποιοι ανθρωποι τοτε, με πολυ αγαπη και πιστη, εν μεσω φουρτουνας και εντονων αμφισβητήσεων...

Δηλαδη ρε συ Τακη, αμα σταματησουμε να κανουμε κριτικη (κατι απολυτως θεμιτο) θα...ξεκουραστειτε?

Μου κανει εντυπωση , ανθρωποι με γνωσεις με πτυχια, με εξυπναδα, ΔΕΝ κατανοειτε μερικες ΒΑΣΙΚΕΣ αρχες...

Η πρωτη , ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ σκεψη που επρεπε να κανετε ειναι να εχετε τη στηριξη των μελων για τις θεσεις σας. Αν γινοταν εκλογες μετα απο ενα εξαμηνο η χρονο , θα βαζατε υποψηφιοτητα εσεις και ενδεχομενως και καποια μελη. Θελει πολυ σκεψη να φανταστει κανεις οτι στις περισσοτερες εκ των θεσεων ΠΑΛΙ εσεις θα εκλεγοσασταν? ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ? ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΟΥΛΩΝΑΝΕ ΟΥΛΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ.

Ενταξει, σε καποιες αλλες θεσεις, καποιοι θα πηγαινανε σπιτια τους, αλλα η γενικη εικονα θα ηταν ιδια. Ο λαος ειναι σοφος που λενε. Θα αλλαζε μονο οτι χωλαινει..

Η "στεναχωρια" που περιβαλει καποιους απο τη Δ.Ο. ειναι αδικαιολογητη. Εχεις δει καποια "εξουσια" που να μην δεχεται κριτικη? Βγαινει ποτε ο πρωθυπουργος να πει "ειμαι στεναχωρημενος επειδη η αντιπολιτευση μας κανει κριτικη"?. Και το κυριοτερο απο ολα... 1,2 χρονια φτιαχνοταν αυτο το !@###$##$$%%% καταστατικο, το οποιο εχει 5 βασικα πραματα , απο τα οποια αυτο που τελικα σας ενδιεφερε ηταν η εκλογιμοτητα στα 5 χρονια ? Και κατηγορειτε ΕΜΑΣ οτι ενδιαφερομαστε για το Δ.Σ?

Βασίλη, τα 5 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα αλλά, άν κατάλαβα καλά, αυτό μπορεί να αλλάξει στην πρώτη γενική συνέλευση, αρκεί η πλειοψηφία των μελών να το ζητήσει ψηφίζοντάς το.
Είναι έτσι; Γιατί αν είναι έτσι τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ναι, αλλα για καποιους δεν ειναι αρκετο το ισως. Δεν εχει νοημα να γινεις πρωτα μελος περιμενοντας ΝΑ αλλαξει κατι τετοιο.

Για μενα οι ΒΑΣΙΚΕΣ προϋποθεσεις πρεπει να ειναι ξεκαθαρισμενες απο την αρχη. Γιατι μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου.....ΟΥΔΕΝ λαθος αναγνωριζεται..

Βασίλη, τα 5 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα αλλά, άν κατάλαβα καλά, αυτό μπορεί να αλλάξει στην πρώτη γενική συνέλευση, αρκεί η πλειοψηφία των μελών να το ζητήσει ψηφίζοντάς το.

Ειναι ετσι ακριβως. Το εγραψα και παραπανω αλλα προφανως δεν εγινε κατανοητο. Αν πχ γινει ΑΥΡΙΟ εκτακτη Γενικη Συνελευση των μελων με θεμα τροποποιηση του καταστατικου αναφορικα με το επιμαχο αρθρο, ειναι δυνατον να εξαλειφθει ο συγκεκριμενος ορος και να μην απαιτουνται 3 ετη αναμονης για το δικαιωμα εκλεγεσθαι, αρκει η αποφαση αυτη να προκυψει με τις αναφερομενες στο καταστατικο αυξημενες πλειοψηφιες.
Επισης, το ιδιο ισχυει και αν η Γενικη Συνελευση των μελων αποφασισει να παυσει το σημερινο ΔΣ. Παλι, συμφωνα με τα οριζομενα στο καταστατικο, αυτο μπορει να γινει και πριν ληξει η θητεια του.
Με απλα λογια, το κυριαρχο οργανο του Σωματειου ειναι η Γενικη Συνελευση των μελων. Αυτη, υπο τις προυποθεσεις του νομου και του καταστατικου, μπορει να αποφασισει για καθε θεμα που αφορα το σωματειο..

Last edited:
Δηλαδη ρε συ Τακη, αμα σταματησουμε να κανουμε κριτικη (κατι απολυτως θεμιτο) θα...ξεκουραστειτε?

Μου κανει εντυπωση , ανθρωποι με γνωσεις με πτυχια, με εξυπναδα, ΔΕΝ κατανοειτε μερικες ΒΑΣΙΚΕΣ αρχες...

Η πρωτη , ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ σκεψη που επρεπε να κανετε ειναι να εχετε τη στηριξη των μελων για τις θεσεις σας. Αν γινοταν εκλογες μετα απο ενα εξαμηνο η χρονο , θα βαζατε υποψηφιοτητα εσεις και ενδεχομενως και καποια μελη. Θελει πολυ σκεψη να φανταστει κανεις οτι στις περισσοτερες εκ των θεσεων ΠΑΛΙ εσεις θα εκλεγοσασταν? ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ? ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΟΥΛΩΝΑΝΕ ΟΥΛΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ.

Ενταξει, σε καποιες αλλες θεσεις, καποιοι θα πηγαινανε σπιτια τους, αλλα η γενικη εικονα θα ηταν ιδια. Ο λαος ειναι σοφος που λενε. Θα αλλαζε μονο οτι χωλαινει..

Η "στεναχωρια" που περιβαλει καποιους απο τη Δ.Ο. ειναι αδικαιολογητη. Εχεις δει καποια "εξουσια" που να μην δεχεται κριτικη? Βγαινει ποτε ο πρωθυπουργος να πει "ειμαι στεναχωρημενος επειδη η αντιπολιτευση μας κανει κριτικη"?. Και το κυριοτερο απο ολα... 1,2 χρονια φτιαχνοταν αυτο το !@###$##$$%%% καταστατικο, το οποιο εχει 5 βασικα πραματα , απο τα οποια αυτο που τελικα σας ενδιεφερε ηταν η εκλογιμοτητα στα 5 χρονια ? Και κατηγορειτε ΕΜΑΣ οτι ενδιαφερομαστε για το Δ.Σ?

Βασιλη, φοβαμαι εχεις μπλεξει τα πράγματα στο μυαλό σου...Δεν ειμαστε ουτε καμια κυβερνηση με υπουργους, ουτε στο Board of Directors καμιας πολυεθνικης με παχυλους μισθους..
Ενα μη-κερδοσκοπικο σωματειο ιδρυσαμε για να προωθησουμε το χομπι μας και να φροντιζουμε το φορουμ μας. Τιποτα παραπανω-τιποτα λιγοτερο...
Οποιος ενδιαφερεται να βοηθησει, θα το αποδείξει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ...

Τακη , εγω , οπως πολλοι αλλοι εδω μεσα δεν εχουμε μπλεξει τιποτα...
Οπως ειπε και ο Γιωργος, και εγω εχω βγει αληθινος σε πολλες προβλεψεις, δυστυχως δηλαδη...

Ελπιζω το μελλον να ειναι πιο αισιοδοξο

Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, παρακαλώ να θεωρήσετε την αίτησή μου για εγγραφή ως μη σταλθείσα. δικό μου το λάθος που δεν έδωσα πολύ μεγάλη σημασία στα άρθρα περί τριετιών, πενταετιών κλπ. δεν θέλω να παρεξηγηθεί η κίνησή μου ως μη παροχή εμπιστοσύνης στα παιδιά του ΔΣ ή της ΔΟ (ιδρυτικά ή διορισμένα, άσχετο) καθώς, αν θυμάστε, πολλοί από τα μέλη του ενός και της άλλης είχαν τοποθετηθεί σε διαχειριστικές θέσεις επί εποχής δικής μου γενικής διαχείρισης, και παρέμειναν μετά το avforum, και δεν συνηθίζω να "σκοτώνω" τα παιδιά μου. θεωρώ όμως ότι το τρέχον ΔΣ θα πρέπει άμεσα, μετά την εγγραφή ικανού αριθμού μελών, να προκηρύξει αρχαιρεσίες με δυνατότητα εκλέγεσθαι για ΟΛΟΥΣ κι ΟΛΕΣ που θα έχουν εγγραφεί - εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος - δίνοντας το στίγμα για τη νέα "σωματειακή μη κερδοσκοπική" εποχή του avclub. άρα, η διαφωνία μου με το καταστατικό επιβάλλει τη μη συμμετοχή μου στα δρώμενα. ευχαριστώ για την κατανόηση και συγγνώμη για την αναστάτωση.

Βαγγέλης Νικολουδάκος

Ένα από τα θέματα της 1ης γενικής συνέλευσης ήταν η τροποποίηση του άρθρου 17.
Δυστυχώς δεν πέρασε από την πλειοψηφία.

Αυτό για να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις.

Για την ακριβεια, η προταση υπερψηφιστηκε (16 υπερ, 9 κατα, 1 λευκο), απλα δεν κατορθωσε να συγκεντρωσει την αυξημενη πλειοψηφια των 3/4 που απαιτει ο νομος και το καταστατικο για την τροποποιηση αρθρου του καταστατικου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ένα από τα θέματα της 1ης γενικής συνέλευσης ήταν η τροποποίηση του άρθρου 17.
Δυστυχώς δεν πέρασε από την πλειοψηφία.

Αυτό για να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις.

Οι προθεσεις τινος? Δεν ειναι καλο να ξερουμε?
Διοτι αν εσυ και 2-3 αλλοι ειχατε την προθεση αλλα δεν σας αφησαν....

Απο αυτο που γραφεις Δημητρη, εγω βγαζω το συμπερασμα οτι μαλλον ενισχυεται η αποψη μου για αυτα που γραφω, παρα ασθενει..

Για την ακριβεια, η προταση υπερψηφιστηκε (16 υπερ, 9 κατα, 1 λευκο), απλα δεν κατορθωσε να συγκεντρωσει την αυξημενη πλειοψηφια των 3/4 που απαιτει ο νομος και το καταστατικο για την τροποποιηση αρθρου του καταστατικου.

Αυτη η απαντηση ειναι σαφως πιο διευκρινιστικη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Απο αυτο που γραφεις Δημητρη, εγω βγαζω το συμπερασμα οτι μαλλον ενισχυεται η αποψη μου για αυτα που γραφω, παρα ασθενει..

ήδη απάντησε ο Τάκης.

οι προθέσεις του ΔΣ προφανώς που συγκαλεί ΓΣ.

Δεν ξέρω τι ενισχύεται και τι ασθενεί, αλλά η γνώμη μου είναι ότι κατα φαντασία ασθενείς έχουμε...
Σταματήστε να βλέπετε συνωμοσίες.:BDGBGDB55:

Απαντήθηκε ότι με τις σημερινές αναλογίες δεν πέρασε...
Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε....πάω πάσσο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Καλα θα κανεις να διαβασεις και το επομενο ποστ μου, πριν βγαλεις γρηγορα συμπερασματα τα οποια σε διαψευδουν πανηγυρικά..

EDIT: Το διαβασες...

Καλα, μην προτρεχεις και εσυ περι πανηγυρικης διαψευσης, γιατι αμα αρχισουμε εδω μεσα σε ποια πραματα εχω επιβεβαιωθει πανηγυρικα...... θα θελουμε σελιδες πολλες.

Στο κατω κατω να ειστε σωστοι στις διατυπωσεις σας οπωςεσυ πριν λιγο για να βγαζουμε τα σωστα συμπερασματα. Δεν θα μυρισω τα νυχια μου για να βγαλω ακρη