Ακρόαση AKG?

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτές οι εξηγήσεις/δηλώσεις... υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να εκφράζεις τις απόψεις σου ελεύθερα? σου είπε κανείς κάτι που σε αναγκάζει να χρειαστεί να μας τα πεις αυτά??

Πολύ φιλικά

Χρήστος

Οκ παρεξήγηση... ίσως έχω μεγαλώσει πολύ...

Last edited:
Κοίτα... Κι' εμάς, δεν μας κόβω και για 15χρονα... χααχαχαχα....
Έχει δίκιο ο Χρήστος... αν κάθε φορά που γράφαμε εντυπώσεις, νοιώθαμε και τύψεις τότε δεν θα υπήρχαν φόρουμ.
Δεν υπάρχει καλύτερο από την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων.
Εγώ προσωπικά σε ότι αφορά το θέμα Head-Fi, ακολούθησα προτάσεις αποκλειστικά από γνώμες και συζητήσεις παιδιών από εδώ.
Και δεν το μετανοιώνω ούτε στο ελάχιστο!

As we were λοιπόν. Όπως υποσχέθηκα στον φίλο Chris1967 έβαλα τα HD650 και καπάκι τα Κ550 και εδώ και 2 ώρες περίπου κάνω αυτή τη δουλειά με τσόντα και σφήνα τα θεϊκά (για μένα πάντα) HD600. Νομίζω ότι πρέπει να τα ακούσετε τα 550... Αλήθεια δηλαδή νομίζω ότι πρέπει... Μην αγοράσετε όμως πριν τα ακούσετε γιατί μπορεί να βρείτε κάτι που λείπει και εσείς το θέλετε. Λίγο περισσότερο κοπάνημα στο μπάσο, ίσως λίγο πιό μπροστά τα μεσαία. Για μένα είναι όπως πρέπει να είναι και δεν τους λείπει τίποτα σε αυτή τη κατηγορία τιμής, ειδικά για το πόσο μου κόστισαν. ΔΕΝ είναι τα HD650 που ακόμα και χωρίς ενίσχυση καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι το μοναδικό, ΔΕΝ είναι τα HD600 με το ζεστό ήχο που σου μαλακώνει τη καρδιά, ΔΕΝ είναι τα K701 που θα σου πουν τι νούμερο παπούτσι φορούσε ο Rick Marotta όταν έπαιζε κρουστά στο Peg των Steely Dan, αλλά νομίζω ότι συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά από όλα τα παραπάνω. Απλά ακούστε τα...

Θα ήταν πολύ να ζητούσα από όσους έχουν ζήσει με τα 701, να γράψουν μερικές αράδες εντυπώσεων;
Ακούω συνέχεια για αυτά... Στις περισσότερες των συζητήσεων αναφέρονται σαν αναφορά...
Τί συμβαίνει με αυτά τελικά;

Και που να τ ακούσουμε τα 550 αφού ακόμα και ο αντιπρόσωπος δεν τα έχει demo..ερώτηση προς panoso, σε χαμηλές εντάσεις παίζουν καλα; Έχουν έκταση συχνοτήτων γιατι τα Κ701 σε χαμηλές εντάσεις είναι σαν κάτι να λείπει..

Για να μη παρεξηγηθούμε, εξηγούμαι: Δεν είμαι χαιφιντελίστας, δεν έχω ακριβά μηχανήματα, δεν έχω γνώσεις φυσικής, δεν πάω να αρχίσω flames κάτι vs κάτι άλλο, δεν διεκδικώ καμία απόλυτη γνώση απλά λέω τις εντυπώσεις μου ακούγοντας τη μουσική που μου αρέσει. Κάθε ένα ζευγάρι ακουστικών που έχω έχει τη δική του προσωπικότητα και δεν έχω πουλήσει κανένα από το 1993 που αγόρασα για πρώτη φορά.

Tις ίδιες εντυπώσεις καταθέτω και εγώ εδώ και καιρό.
Και ισχύει ακριβώς το ίδιο.
Από το 1978 δεν έχω πουλήσει κανένα ακουστικό εκτός από το πρώτο μου το AKG K140 που ήταν supra aural και με ενοχλούσε στις πολύωρες ακροάσεις.
Φυσικά είμαι φανατικός των AKG και το δηλώνω πάντα.

As we were λοιπόν. Όπως υποσχέθηκα στον φίλο Chris1967 έβαλα τα HD650 και καπάκι τα Κ550 και εδώ και 2 ώρες περίπου κάνω αυτή τη δουλειά με τσόντα και σφήνα τα θεϊκά (για μένα πάντα) HD600. Νομίζω ότι πρέπει να τα ακούσετε τα 550... Αλήθεια δηλαδή νομίζω ότι πρέπει... Μην αγοράσετε όμως πριν τα ακούσετε γιατί μπορεί να βρείτε κάτι που λείπει και εσείς το θέλετε. Λίγο περισσότερο κοπάνημα στο μπάσο, ίσως λίγο πιό μπροστά τα μεσαία. Για μένα είναι όπως πρέπει να είναι και δεν τους λείπει τίποτα σε αυτή τη κατηγορία τιμής, ειδικά για το πόσο μου κόστισαν. ΔΕΝ είναι τα HD650 που ακόμα και χωρίς ενίσχυση καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι το μοναδικό, ΔΕΝ είναι τα HD600 με το ζεστό ήχο που σου μαλακώνει τη καρδιά, ΔΕΝ είναι τα K701 που θα σου πουν τι νούμερο παπούτσι φορούσε ο Rick Marotta όταν έπαιζε κρουστά στο Peg των Steely Dan, αλλά νομίζω ότι συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά από όλα τα παραπάνω. Απλά ακούστε τα...

πάντως για εντυπώσεις που μαζεύεις ακούγοντας από την realtek του φορητού είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες και σημαίνει ότι δίνεις μεγάλη προσοχή σ αυτό που ακούς, κάτι που δεν συμβαίνει με πολλούς.

Ακούω κάθε βράδυ με την ένταση του φορητού στο 30 με 50 το πολύ. Όλες τις εντυπώσεις μου τις γράφω ακούγοντας τόσο χαμηλά. Ανεβάζω πάνω από το 60 μόνο με τα Κ701. Τα 550 παίζουν πολύ καλά χαμηλά και κατά πάσα πιθανότητα μάλλον θα έχεις καλύτερη πηγή από τη δική μου.

Ευχαριστούμε πολύ για τις απόψεις σου panoso, είναι πολύ καλά διατυπωμένες και πολύ κατατοπιστικές... (ιδιαιτέρως επειδή συμφωνώ μαζί σου :flipout:)...

Είναι, αν που επιτραπεί, κάτι που αρχίζει να ανθίζει σιγά σιγά μέσα σε αυτή την ενότητα...

Η πραγματική, και εις βάθος ανάλυση, έστω και προσωπική και υποκειμενική, ακουστικών που έχουμε ζήσει για αρκετό καιρό.

Για μένα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμες τέτοιου τύπου αναφορές, και θα πρέπει να προσπαθούμε όλοι να δίνουμε ανάλογες...

Μέσα από τέτοιες αναφορές βγάζεις συμπεράσματα ιδιαίτερα αν μια συνισταμένη είναι κοινή... δηλαδή αν κάποιος έχει το ένα ή το άλλο ακουστικό που γίνονται οι συγκρίσεις...

Το θέμα πάλι των ενισχυτικών πηγών κλπ... ναι η κάρτα realtek, είναι ικανή να δώσει αξιοπρπέστατο σήμα, και εγώ άκουγα με τις διάφορες αυτές κάρτες επί πολλών ετών... και αν ο ακροατής είναι προσεκτικός, και δεν εξωθεί τα όρια της πενιχρής ενίσχυσης... μπορεί να βγάλει σαφή συμπεράσματα...

Ο ενισχυτής και ο κάθε ενισχυτής δεν μπορεί να μεταμορφώσει ένα ακουστικό και από μέρα να το κάνει νύχτα ή το αντίθετο... τα έχουμε ξαναπεί.

@Gojakla...

Τα AKG Q701 είναι το λιγότερο αγαπητό μου ακουστικό,

τα πήρα ακριβά και πλήρωσα και τελωνείο (άσχετο αλλά εμένα με επηρεάζει αρνητικά), και αυτό μου την έσπασε από την αρχή,

πολύ μεγάλο εύρος στην σκηνή, σε βαθμό που αναρωτιέσαι που τα βάλανε τα μικρόφωνα οι κερατάδες και έγινε έτσι η ηχογράφηση,

αίσθηση αέρα αφύσικου γύρω από τα όργανα/μουσικούς,

ανάλυση που θεωρείς ότι είναι στα όρια, μέχρι που βάλεις κάποιο καλύτερο ακουστικό (Sennheiser HD800) στα αυτιά σου και διαπιστώσεις ότι τα πράγματα δεν είναι αληθινά, και η υπερανάλυση αυτή είναι ψευδής,

κάπου είχα διαβάσει ότι είναι σαν όλα να βρίσκονται εκεί, να μπορείς να τα ακούσεις στην ακριβή τους θέση, αλλά η εικόνα να είναι κάτι σαν τα σκηνικά κινηματογραφικών έργων, από μακρυά όλα φαίνονται νορμάλ, αλλά είναι ψεύτικα στην ουσία, και ολοένα πιο ψεύτικα όσο πιο κοντά πας...

η ενισχυμένη περιοχή στα πρίμα (όλα τα ακουστικά με "αέρα" έχουν κάποια μορφή peak σε κάποιο σημείο των υψηλών) είναι ενοχλητική στα δικά μου αυτιά,

τα μπάσα υπάρχουν (είναι σαν το "λεφτά υπάρχουν") τα έψαξα με ενισχυτικά,με τελεστικούς, με καλώδια, αλλά δεν τα βρήκα... υπάρχει μια έλλειψη στις χαμηλές οκτάβες... αυτό σε κάνει να θες να τα ακούς δυνατά, για να μπορεί να φορτώσει το μπάσο, θες ενισχυτή με ρεύμα για να τα πάει εκεί που ανακαλύπτεις ότι αρχίζουν και παρουσιάζονται τα μπάσα, αλλά εν τω μεταξύ ακούς τόσο δυνατά που οι υψηλές γίνονται ενοχλητικές και πρέπει να χαμηλώσεις.

Σε μουσική που δεν έχει βαθύ μπάσο, είναι από τις ηχογραφήσεις τις "πειραγμένες" στην κονσόλα με τα ελαφρά echo κλπ... κλασσική κιθάρα σόλο, κλαβιτσέμπαλο κλπ απλά ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ... σε πιο περίπλοκα είδη γίνονται πολύ πολύ κουραστικά.

Δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν σωστά τις χαμηλές οκτάβες πιάνου... (που είναι ένα πραγματικό μέτρο σύγκρισης για μένα).

Το μπάσο που υπάρχει όμως είναι ταχύ ρυθμικό και σωστό, έχει ατάκα και με κατάλληλο ενισχυτικό έχει έλεγχο.

Αυτή είναι η αλήθεια που καταγράφεται από τα δικά μου αυτιά επαναλαμβάνω, και είναι απόρροια πολλών ωρών και προσπαθειών να τα αγαπήσω... δεν έχω καταφέρει δυστυχώς...

Πάντως η ενσωματωμένη realtek του υπολογιστή μου (alc889) μου ακούγεται καλύτερα σε σχέση με την Audigy 2 zs και δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο
της ενσωματωμένης κάρτας ήχου του προηγούμενου υπολογιστή μου (ολοκληρωμένο της analog devices). Μετρητικά αν θυμάμαι καλά είναι λίγο καλύτερη από την creative.
Το μόνο φάουλ είναι η μη υποστήριξη δειγματοληψίας 88,2KHz και 176,4KHz το οποίο είναι επουσιώδες.

Στο μόνο που μειονεκτούν οι προαναφερθείσες κάρτες είναι η οδήγηση ακουστικών. Δεν έχω ψάξει να δω αν φταίει το ψηφιακό volume που αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιηθεί,
η ελλιπής οδήγησή τους ή και τα δύο.

Με ενισχυτή όμως ακόμα και με τα ταπεινά μου sen HD555, η μουσική είναι απολαυστική. Με ακουστικά διαμετρήματος HD650, HD600, K701 κτλ σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα.

Έχω διαβάσει σελίδες και σελίδες για τα K701 στα fora αλλά νομίζω ότι τα παραπάνω είναι η απόλυτη αλήθεια για τα πολύ καλά αυτά ακουστικά. Κι εγώ τα πλήρωσα πολύ ακριβά όταν τα πήρα και έχοντας συνηθίσει τον ήχο των Sennheiser μέχρι τότε έπαθα σοκ. Νόμιζα ότι είναι χαλασμένα...Δεν ήταν όμως. Ο ήχος τους μου αρέσει αλλά είναι κι εμένα τα λιγότερο αγαπημένα μου.

Ναι η Audigy 2, έχει σκληρό μεταλλικό ήχο... οι realtek μου όλες παίζανε αξιοπρεπέστατα...

Ιστορικά, κάθε καινούρια γενιά ενσωματωμένων έφερνε και βελτιώσεις :-)

Kατ' αρχήν να ευχαριστήσω από καρδιάς για όλες σας τις απαντήσεις. Είναι ανεκτίμητες οι εμπειρίες σας, καθότι, ακόμα και αν κανείς καταφέρει να ακροαστεί κάποια ακουστικά για κάποια ώρα... δεν θα φτάσει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Εσείς όμως, με πολύωρες ακροάσεις, έχετε πολύ καλύτερη εικόνα. Ακόμα και αν υπάρχουν αντιφατικές απόψεις, από συμφραζόμενα... από την παρακολούθηση των γραπτών του καθενός, μπορεί κάποιος να βγάλει ένα εί το δυνατόν ασφαλές συμπέρασμα.

Κατά δεύτερον... θα ήθελα να ρωτήσω... ΆΛΛΑ είναι τα Κ701 και ΆΛΛΑ τα Q701?!?!? :violent-smiley-030:

Οι ναυαρχίδες τις AKG είναι ουσιαστικά 3 ακουστικά τα οποία είναι κατά κοινή ομολογία ολόιδια.

Τα Κ701 τα Κ702 και τα Q701.

Σαν ανταλλακτικά driver έχουν το ίδιο νούμερο, σαν φυσική οντότητα είναι πανομοιότυπα, η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι τα K702 και τα Q701 έχουν αποσπώμενο καλώδιο.

Άλλη μια διαφορά είναι τα χρώματα... άσπρα K701, μπλε σκούρα K702, Μαύρα/Άσπρα/Πράσινα Q701.

Τα Q έχουν λογότυπο Quincy Jones, και έχουν δύο καλώδια στην συσκευασία, ένα 3μ και ένα 6μ.

Σε πολύ γρήγορη ακρόαση μεταξύ των δύο, Κ701 και Q701 δεν διαπιστώσαμε σημαντικές διαφορές.

Οπότε με ασφάλεια μπορούμε να εξισώνουμε την ηχητικά ταυτότητα των τριών αυτών ακουστικών, αρκεί φυσικά να χρησιμοποιούμε τα μαμήσια καλώδια.

Merci once more... :grinning-smiley-043

Χρήστο... στο περιβάλλον ακούγονται τα πάντα από όσα ακούς με αυτά?
Γενικά με τα ανοικτά και τα semi-ανοικτά... τί παίζει?

Τα ανοικτά δλδ, είναι εντελώς "τρύπια"? Ο υπόλοιπος χώρος γεμίζει με ότι ακούω?
Τα semi-ανοικτά να υποθέσω ότι είναι μεταξύ κλειστού και ανοικτού τύπου? Ενδιάμεση κατάσταση σε ότι αφορά το τί εκλύεται στον χώρο?

Ή μήπως υπάρχουν και άλλες διαφορές μεταξύ των 3 τύπων ακουστικών?

Τα κλειστά έχουν κουβούκλιο το οποίο έχει συνήθως μια μικρή οπή εκτόνωσης.

Τα "semi", έχουν κουβούκλιο με τρύπες,

Τα ανοικτά έχουν συνήθως μεταλλική "σήτα".

Για να μην ενοχλείς στον εργασιακό σου χώρο, πρέπει να κοιτάξεις σε κλειστού τύπου... διότι τα δύο άλλα έχουν διαρροή ήχου, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.

Προσοχή όμως στα κλειστού τύπου διότι έχουν χρωματισμούς ανάλογα με τον τύπο και σχεδιασμό από το κουβούκλιο...την λεγόμενη "κουτίλα"...

Τα καλά κλειστού τύπου έχουν ελάχιστη ως καθόλου.

Last edited:
Προσοχή όμως στα κλειστού τύπου διότι έχουν χρωματισμούς ανάλογα με τον τύπο και σχεδιασμό από το κουβούκλιο...την λεγόμενη "κουτίλα"...

Τα καλά κλειστού τύπου έχουν ελάχιστη ως καθόλου.

Να πιαστώ από αυτό για να συνεχίσουμε την κουβέντα και να καταλάβω καλύτερα....

Α) Παίζει αυτή η "κουτίλα" να είναι αυτό που περιγράφω εγώ ώς "σαμπγουφερίζουν" όταν ακούω από τα Beyerdynamic? Δεδομένου ότι έχουν ενισχυμένες τις χαμηλές?
Β) Για να κάνουμε ένα narrow down στις πιθανές επιλογές μου... έχεις κατά νού 2-3 ΚΑΛΑ κλειστού τύπου που δεν έχουν την "κουτίλα" αυτή που περιγράφεις?

Όχι είναι ο χρωματισμός σαν να ακούς μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο... τα μπάσα των κλειστών είναι πάντοτε περισσότερα από τα ανοικτά. Αυτό δεν έιναι τραγικό και είναι πολύ εύκολο να το μειώσεις απλά βάζοντας λίγο απλό βαμβάκι μέσα. Έχει θεαματικό αποτέλεσμα και δεν κοστίζει τίποτε... δηλαδή αν σου αρέσουν πού τα Beyerdynamic αλλά σε ενοχλεί το μπάσο αυτό να κάνεις.

Από κλειστά δεν έχω μεγάλη εμπειρία τα μοναδικά που έχω είναι τα Fostex τα οποία χρειάστηκαν αρκετές μετατροπές για να τα φτάσω εκεί που είναι τώρα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/88261-Fostex-H-phones

η "κουτίλα" φεύγει αν τοποθετήσεις υλικά που να εμποδίζουν το κουβούκλιο να πάλλεται και να συντονίζει σε κάποιες συχνότητες.

Κοίτα στο διαδίκτυο επίσης και για τα Thunderpants, αν σε ενδιαφέρουν τα Fostex.

Ενδιαφέροντα μου φαίνονται τα AKG K550 (και μετά από συνομιλία με panoso) και σε πρώτη ευκαιρία θα πάω να τα ακούσω.