Αλλαγή ενισχυτή

Re: Αλλαγη ενισχυτη

Έχει μετρήσεις για το 685 s2 εδώ.

Φαίνεται αρκετά πιο ομαλό φορτίο από το μεγάλο αδελφάκι του (και η ελάχιστη εμπέδηση είναι γύρω στα 5Ω --διόρθωση: η ελάχιστη εμπέδηση είναι 3,5Ω αλλά στα 20ΚHz! δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό πρακτικά, μου φαίνεται πολύ ασυνήθιστο).

Εκτωρ σε ευχαριστω πολυ που εκατσες κ εψαξες.

Θα με βοηθουσες εαν εβρισκες το σχεδιαγραμμα για τα ηχεια μου για να δουμε τι παιζει.
Υστερα οπως ξερεις καμια εταιρια δεν λεει τι κανει ο ενισχυτης κατω απο τα 4ohm.
Οποτε τι να κανω;

Τελος σε ελλαδα καινουργιο ποιον μπορω να βρω;

Τελικά τα πράγματα είναι καλύτερα στο 685 από το 683. Είναι σημαντικά ευκολότερο φορτίο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα.

Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για κάτω από 4 Ω.

Τώρα, για καινούριο, μπορείς φυσικά να βρεις στην εκάστοτε αντιπροσωπεία.

Τα peachtree π.χ. τα φέρνει η audiosoul που φέρνει και τα ifi.

Δεν ξέρω όμως αν θα βρεις μέσα στο μπάτζετ σου.

Attachments

• 685s2.jpg
    685s2.jpg
    60.5 KB · Views: 234

Spynet class d...δλδ ποιον?! το budget μου ειναι 900ευρο.και γιατι class d?!

εδω σε θελω.εναν Peachtree που βρισκω στο σιατ της audiosoul κανει 1600ευρο και εχει dac...οποτε δεν βολευει.θα παρω ομως να ρωτησω εαν φερνει και μπορω να δοκιμασω πρωτα.
Βρηκα και εναν αλλον peachtree αλλα και αυτος εχει dac.αλλα γενικα ειναι ακριβοι.
ΤΟ ιδιο και οι primare ξεφευγουν στα 2000ευρο.Για καινουργιο μιλαω.

Τωρα xindak ποιος φερνει ξερει κανεις ; για να δω ποσο παιζουν πανω κατω.

Οι xindak δεν πρεπει να εμπορευονται πλεον στην Ελλαδα
Δυστυχως γιατι ειναι αξιολογοι

Η Cayin αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Home Enetertainment στην Νέα Σμύρνη και είναι οι πρώτοι κινέζοι που μπήκαν με αξιώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά (ο μάνατζερ ήταν Γερμανός). Φτιάχνουν φασόν και για άλλους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και γιαπωνέζους. Προσωπικά πάντα εύρισκα ελκυστικό τον ήχος τους.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ενισχυτη

Απλά δεν έχει ικανότητα οδήγησης δύσκολων φορτίων και μάλλον κατασκευαστής καλά κάνει και γράφει την πραγματικότητα Αυτό δεν σημαίνει ότι αν τα ηχεία είναι σχετικά ευαίσθητα δεν τα οδηγήσει αρκετά καλά σε φυσιολογικές στάθμες Εχω και εγώ εναν mosfet με 50 στα 8 και 55 στα 4 .Οταν το φορτίο είναι λογικό τα πάει καλά

Οκ. Ευχαριστώ πολύ :ernaehrung004:

ουφ.... μαλλον για nad με βλεπω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κατι που θα ηθελα να θειξω για τους ενισχυτες κλασσης D που ειπε ενας φιλος πιο πανω.

Καποιοι μου ειπαν να τους προτιμησω διοτι σαν ψηφιακος εχει πολλα καλα και κερδιζω ενα 5% στην ποιοτητα....αλλοι δε μου ειπαν σε αυτα τα χρηματα να μην τους προτιμησω και πως δεν θα μου αρεσουν διοτι καπως λειοι στο ακουσμα.

Αυτό το 5% ποιος στο είπε; Μήπως κάτι παρανοησες; Σε σχέση με ποιον και πως προκύπτει το ποσοστο;

Δεν έχω επαφη με τέτοιους ενισχυτές. Έχει αγοράσει συντοπιτης φίλος και μέλος του φόρουμ. Που θα παει. Θα τους ακούσω σε κάποια φαση. Να κάνουμε και ενα ΑΒ με τον bryston.

Πάντως υπάρχει μεγάλη αποδοχή απο σοβαρά brands στην κατηγορία αυτή.

εννοουσε απο αναλογικο να πας σε ψηφιακο.

Απο κει και περα μια αλλη ερωτηση καποιος ενισχυτης που εχει dac....παιζει παντα απο το dac που εχει μεσα ή μονο εαν το χωσεις στην θυρα που ειναι type b?!

1).....

2).....

Βασικα........

Αυτό που λες δεν ισχυει. Κάτι δεν εχεις καταλάβει οτι σου είπε αυτός που σου το είπε ή απλα σου είπε μια άκυρη γενικότητα ως παράδειγμα κι εσύ την εδεσες κόμπο.

Οι ενισχυτές έχουν και εισόδους line in. Η οποία δεν περνάει απο το dac τους εκτός απο συγκεκριμένες κατασκευές που είναι εκτός θέματος στο νήμα αυτο.

Ιιιιιισως αξίζει να δεις το ενδεχόμενο να δώσεις και το ifi και να πάρεις τον peachtree. Ίσως. Δεν ξέρω.

Ωραια...θα χω υποψην για τον peachtree ... σορρυ!!!! λεει 125w per channel 8Ω...ισχυει;για τον nova 125se....τοση πολυ δυναμη;;;; ειναι ποιοτικος;

Επισης καποιος μου αναφερε και τον dynavox που ειναι λαμπατος. Εχετε γνωμη; συγκεκριμενα για τον vr 80e

Last edited:

Η Cayin αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Home Enetertainment στην Νέα Σμύρνη και είναι οι πρώτοι κινέζοι που μπήκαν με αξιώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά (ο μάνατζερ ήταν Γερμανός). Φτιάχνουν φασόν και για άλλους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και γιαπωνέζους. Προσωπικά πάντα εύρισκα ελκυστικό τον ήχος τους.

Ενδιαφέρον... Για πες μου μερικούς γιαπωνέζικους ενισχυτές που έχουνε αντιγράψει κινέζους.

Ωραια...θα χω υποψην για τον peachtree ... σορρυ!!!! λεει 125w per channel 8Ω...ισχυει;για τον nova 125se....τοση πολυ δυναμη;;;; ειναι ποιοτικος;

Επισης καποιος μου αναφερε και τον dynavox που ειναι λαμπατος. Εχετε γνωμη; συγκεκριμενα για τον vr 80e

Νομίζεις πως ένας ενισχυτής που αναφέρεται ως 100W είναι κανονικός για εσένα ενώ ένας ενισχυτής 125W έχει πολλή δύναμη;

Η διαφορά τους είναι αμελητέα.

Κανονικά θα έπρεπε να ψάχνεις για μηχανάκια που να δίνουν τουλάχιστον 200W στα 8 και σχεδόν 400W στα 4Ω, για να έχουν περιθώρια ισχύος.

Βέβαια βλέπω πως μόλις βλέπεις λίγο παραπάνω ισχύ, αρχίζεις και αμφιβάλλεις για την "ποιότητα" της ισχύος. Σε σωστά μηχανήματα αυτό δεν ισχύει.

Έχω ακούσει επαγγελματικούς τελικούς με 300+ Watts στα 8 που απέδιδαν (σε συγκεκριμένα ηχεία) καλύτερα από πολλά μηχανάκια με βαρύγδουπα ονόματα και τετραψήφιο κόστος. Και κόστιζαν 300 - 400 Εβρά.

Ο Peachtree π.χ. έχει προενισχυτικό τμήμα με λυχνίες (με ότι αυτό σημαίνει) και τμήμα ισχύος με ICE της B&O.

Αν σου αρέσει, δεν μπορώ να το προεξοφλήσω.

Πάντως, με βάση αυτά που μας είπες στο αρχικό σου post και έχοντας υπόψη και τη δυσκολία ακροάσεων, μάλλον στον cayin θα κατέληγα. Τον άκουσες, σου άρεσε, κάνει και γύρω στο πεντακοσάρικο.

Μια χαρά.

καλημερα :) και ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας.

δεν με ανησυχει η ποιοτητα βαση των watt.αλλα λογω της τιμης.αλλα και παλι ειναι σχετικο...οποτε πες οτι ειπα λαθος.ας συνοψισω

- peachtree...η λογικη λεει πως ειναι αξιολογο μηχανημα διοτι το καταστημα που τα εισαγει γενικα φερνει ´ψαγμενα' πραγματα. Οποτε μενει μια δοκιμη θα παρω τηλ να δω τι μπορει να γινει. Το θετικο ειναι πως ναι μεν ξεφευγει απο το budget...αλλα λογικα αυτος ειναι με dac οποτε πουλωντας ενισχυτη και dac θα δωσω περιπου τα μισα :)

- dynavox vr 80e. Αυτος επεσε στην αντιληψη μου διοτι ειναι λαμπατος που θα γλυκανει καπως τον ηχο μου. βεβαια δεν γνωριζω εαν ταιργιαζει.μια μικρη γνωμη και εδω θα ηταν αρκετα ευπροσδεκτη. Επισης εαν υπαρχει καμια αλλη προταση για λαμπατο δεν θα ελεγα οχι.εαν και δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιολογοι οι λαμπατοι σε αυτα τα χρηματα.

- primare I-21 ή Ι-22 εαν πω να ανεβω πιο πανω. απλα δοκιμη εαν μπορεσω να κανω.σε ξενα review διαβαζω καλα λογια για τα χαμηλα και ειναι laid-back...

- campribge audio cx a80...απο review φαινεται αξιολογο.το δινει ιδια βαθμολογια με τον primare.οποτε και εδω δοκιμη :)

- cayin....τον ακουσα.ειναι καπως συμπαθιτικος. Εαν πουλησω τον ενισχυτη μου με 250ευρο τελειωσα. Το βαζω σαν φθηνη λυση.βεβαια μετα ισως παλι να ψαχνομαι :)

- xindak δεν πουλιεται ελλαδα οποτε το αφηνω (θα ναι σαν να παρω γουρινι στο σακι)

- explosure 2010...και εδω δοκιμη...αλλα διαβαζω οτι εχει αδυνατο μπασο οποτε μαλλον και αυτος Χ.

- nad/rotel...το φοβαμαι. Εχω ακουσει rotel...εχω nad εαν και δεν τον οδηγαει επαρκως νομιζω μια εικονα την εχω...νομιζω δεν θα αλλαξει κατι εαν παρω τον 356bee. Toυς βρισκω πολυ φλατ,πολυ ψυχρους και δεν με ξεσηκωνουν.Αλλα τα ατιμα εχουν πολυ καλα ρευματα για τα λεφτα τους.

οποτε για τα πρωτα 5 θα εστιασω...τι λετε; :)

Ο χαρακτήρας των ηχείων σου σου αρέσει; Σε ρωτάω γιατί έχω ακούσει 6-7 μοντέλα από b&w (1 από αυτά ήταν στο τετραχίλιαρο κοντά) και όλα μου φάνηκαν πολύ σκληρά στο άκουσμα από τις μεσαίες και πάνω... Οπότε αν ήμουν στην θέση σου θα κοίταγα πρώτα αν μου αρέσουν αρκετά, αλλιώς θα πήγαινα σε κάτι άλλο έτσι ώστε να αποφύγεις πιθανές μελλοντικές "φαγούρες" για αλλαγές πάλι. Αν τα γουστάρεις πολύ τότε δοκιμές με αβ ενισχυτές πρώτα ή και υβριδικούς για να δεις τι σου κάθεται καλύτερα στο αυτί σου. Νομίζω η ηχοέκφραση έχει τα ηχεία σου και πολλούς ενισχυτές για δοκιμή. Class d θα ήταν η τελευταία μου επιλογή για δοκιμές μ' αυτά τα ηχεία καθώς πέρα από την οδήγηση που θα πάρεις στάνταρ, από τη μέση και πάνω μπορεί να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα...

Geprgesod μ αρεσει που ειναι αναλυτικο το ηχειο. Γι αυτο τα πηρα. Στην σκληραδα που λες ναι συμφωνω Αλλα πιστευα οτι μπορει να γλυκανει λιγο οπως γλυκανε με τον cayin. Σε ευχαριστω για την πληροφορια....σιγουρα θα παω να ακουσω εαν ειναι ετσι. Με γλυτωσες απο τρελη ταλαιπωρια.

( σε τηλεφωνημα μου ενας αντιπροσωπος μου ειπε οτι αυτο που πρεπει να βελτιωσω πρωτα ειναι την πηγη. Να μην παιζω απο υπολογιστη αλλα απο cd player...και πως τα flac ειναι πολυ υποδιεστερα απο τα cd πραγμα που με εβαλε σε σκεψεις. θεωρουσα σαν δεδομενο οτι ενα λαπτοπ με ενα dac ειναι αρκετα καλη πηγη...και καλυτερη απο ενα cd player των 500-600 ευρο )