Αλλαγή ενισχυτή

oταν δοκιμασα με τον nad παλι καταλαβα...οτι ναι τα μπασα που εβαζα τερμα ειναι λαθος αλλα....το εκανα γτ κατι μου ελειπε. και αυτο ηταν η ζωντανια οχι τοσο η ενταση του μπασου. Τωρα αυτη η ζωντανια σιγουρα οφειλεται στην οδηγηση σιγουρα αλλα...συμβαλλει ο χαρακτηρας.

Απο κει και περα οτι θα παρει ποδι ο Nad θα παρει ....μιας και δεν μπορει να τα ζωντανεψει. τωρα εαν παω παλι σε nad πιο δυνατο δεν ξερω εαν και πριν ελεγα σιγουρα οχι....γιατι τονικα ειναι πιο σωστος απο τον cayin...αλλα δεν ειναι πιο ευχαριστος.

Με τον cayin δεν μου λειπει κατι....εαν στο μελλον θελω πιο πολυ μπασο (που νομιζω ειναι υπερβολη)...ναι θα παρω ενα sub.....ή πουλησω αυτα και μετα χρηματα που θα επερνα sub αγορασω ενα ηχειο βασης με 8αρι.

Προς το παρων θα ακουσω τον Peachtree και θα ψαξω να ακουσω τον Nad 356bee (Να μου φυγει η περιεργεια),τον primare I-21 και τον campribge audio cx a80 .

Δεν έχω παρακολουθήσει το νήμα, οπότε αν θα είμαι άστοχος συγχωρέστε με.

Αν το πρόβλημα είναι το μπάσο, γι αυτό δεν είναι υπεύθυνος ο Nad (τον έχω, τον γνωρίζω), αλλα το 685 το οποίο είναι ηχείο για περιφερειακό ήχο home cinema ή για δικάναλο σε μικρό υπνοδωμάτιο (κάτω απο τα 80Ηz δεν αποδίδει στάθμες).
Αν το πρόβλημα είναι συνολικά η ποιότητά του ήχου, τότε γι αυτό μπορεί να φταίνε ένα σωρό πράγματα. Απο την τοποθέτηση και το χώρο, μέχρι την ποιότητα των ανεξάρτητων μερών του συστήματος ή ο συνδυασμός τους.
Η πηγή, εφόσον μιλάμε για οικονομικό σύστημα, οφείλει να είναι computer -> usb dac. Καλό CDp κάτω απο 6-7κατοστάρικα που να συναγωνιζεται το computer audio σε ποιότητα (αφήνω έξω τις ευκολίες) δεν γνωρίζω.
Το γεγονός ότι με κάποιον cayin (δεν έχω καταλάβει ποιον) ο ήχος βελτιώθηκε είναι απολύτως φυσιολογικό αφού η κατηγορία τιμής του είναι πολλαπλάσια. Και πάλι με τα συγκεκριμένα ηχεία χαμηλές συχνότητες δεν...

Το στήσιμο ενός καλού συστήματος απαιτεί στοιχειώδεις γνώσεις περί ήχου και μηχανημάτων. Λειτουργεία, αλληλεπίδρασης μεταξύ τους και στο χώρο, αλλά και απόδοσης και "χαρακτήρα" των μηχανημάτων.
Πολλες ακροάσεις, πολλές ερωτήσεις και διάβασμα... και όταν έρθει ο χρόνος ας ξαναψαχτεί και ας αποφασίσει ο φίλος μας, imo.

για την ιστορια ο ενισχυτης ειναι ο cayin 2020cu:devil-smiley-029:...και πολυ κακως που δεν με παρακολουθησες...αλλη φορα να μην ξαναγινει :hanged::behead:

Θα συμφωνήσω με τον more peers. Απλά μία μικρή παρατήρηση για την πηγή που κύριο ρόλο στην επιλογή της παίζει τι δισκοθήκη έχουμε/ή θα έχουμε και cd player όπως τα marantz 6005 και yamaha 300 (το δεύτερο το έχω το πρώτο το έχω ακούσει) κάτι γνωστά dac (ονόματα ας μην αναφέρω) μέχρι τα περί 500 τα έχουν για πλάκα.

Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

για την ιστορια ο ενισχυτης ειναι ο cayin 2020cu:devil-smiley-029:...και πολυ κακως που δεν με παρακολουθησες...αλλη φορα να μην ξαναγινει :hanged::behead:

χαχαχαχ ζήτησα να με συγχωρέσετε έγκαιρα! πάντως δεν θα ξαναγίνει...

Εντωμεταξύ το συγκεκριμένο μοντέλο το γουγλάρω και δεν υπάρχει. Μήπως εννοείς τον 220cu?
Aν ναι, όντως είναι διπλάσιας αξίας απο τον ΝΑD και το πιθανότερο καλύτερός του. Αν το έφερες σπίτι σου και σου άρεσε χτύπα τον. Θα ματσάρει και με μεγαλύτερα-δυσκολότερο ηχεία στο μέλλον.

@kalymnos
Όποιος έχει συλογή CD, δεν πειράζει, ας κρατήσει και το οικονομικό CDp του, αλλά ας μπει και στο κόσμο του computer audiο, ψηφιοποίηση, "ψώνια" ότι υπάρχει,,,
οπότε κάποια στιγμή που θα βαρεθεί να πηγαινοέρχεται σε δισκοθήκη / ρακ, αλλά και να πληρώνει πανακριβα τους μεσάζοντες, μάλλον θα εκτιμήσει τη συμβουλή ;)

επίσης υπάρχουν "γνωστά" dac και ότι να ναι pc + players.
Mε σωστές και δοκιμασμένες επιλογές δεν παίζει το Y 300 να υπερτερήσει, imo.

Last edited:
Ναι ο 220cu....το μηδεν το εβαλα μονος μου... Χαχα

λεω πρωτα να δοκιμασω και αλλους δυο τρεις κ μετα να δω

Είναι όπως και το βινύλιο , το έχεις στα χέρια και το πιάνεις άσε που τα πήγαινε έλα στο ρακ είναι γυμναστική!
Το Y300 το έχω δεύτερο για τα ακουστικά και σε συγκρίσεις με γνωστά επώνυμα dac (όχι Α/Β) πχ teac , ifi της ίδιας κατηγορίας δεν έχει καμία ιδιαίτερη διαφορά στον ήχο. Για τις ευκολίες του pc audio συμφωνώ.

Είναι όπως και το βινύλιο , το έχεις στα χέρια και το πιάνεις άσε που τα πήγαινε έλα στο ρακ είναι γυμναστική!
Το Y300 το έχω δεύτερο για τα ακουστικά και σε συγκρίσεις με γνωστά επώνυμα dac (όχι Α/Β) πχ teac , ifi της ίδιας κατηγορίας δεν έχει καμία ιδιαίτερη διαφορά στον ήχο. Για τις ευκολίες του pc audio συμφωνώ.

Χωρίς να θέλω να μακρυγορήσω σε offtopic (αν και θεωρώ χρήσιμη την κουβέντα για το φίλο μας), θα σεβαστώ την γνώμη σου ότι δεν είχε διαφορά στον ήχο, ας πούμε ισοπαλία σε αυτό.
Τα πηγαινέλα (χάσιμο χρόνου) + κόστος στην πορεία του χρόνου, ας μπουν στην εκτίμηση του κάθε ενδιαφερόμενου :a0210:

Απάντηση: Re: Αλλαγη ενισχυτη

εχεις ενα δικιο....αλλα με στεναχωρει το γεγονος οτι υπαρχουν αμφιβολιες για ολα τα μερη του συνολου μου

-ο ενας λεει μαλλον δεν μ αρεσουν τα ηχεια οπως παιζουν
-αλλος μου λεει ειναι θεμα ενισχυτη
-αλλος τελικα μου λεει ειναι θεμα πηγης.

αντε βγαλε ακρη.

Εγω παλι ξανα εβαλα τον nad να ακουσω τον nad. Ειναι μεγαλη διαφορα παιδια. Με τον nad δεν μπορω να ξεχωριζω ευκολα τα οργανα που παιζουν πισω και εχει μικροτερη μουσικη σκηνη. Ενω με τον cayin και ξεχωριζω τα οργανα και μεγαλυτερη μουσικη σκηνη και τα φωνητικα ερχονται μπροστα αλλα ομορφα. Αυτο ειναι θεμα οδηγησης ή χαρακτηρα ενισχυτη;
Τα πάντα είναι έλλειψη ακουστικών εμπειριών,θέλεις χρόνο,τα πάντα στην ώρα τους

@morepeers
:ernaehrung004:
Για τους νέους που τώρα ξεκινάν αλλά και όσους έχουν μικρές συλλογές είμαι
σύμφωνος αλλά για τα γεροντάκια που μετράμε τα cd's σε χιλιάδες... its to late,
its to late.... :grandpa:

@morepeers
Για τους νέους που τώρα ξεκινάν αλλά και όσους έχουν μικρές συλλογές είμαι
σύμφωνος αλλά για τα γεροντάκια που μετράμε τα cd's σε χιλιάδες... its to late,
its to late.... :grandpa:

Δεν είχα ποτέ μεγάλες συλλογές. Όπου με έφτανε η τσέπη μου. Ο Θεός με φύλαξε βασικά γιατί θα ήταν σήμερα όλα άχρηστα για μένα.
Eίχα ~500 βινύλια, ~500CD... κράτησα ~50 βινύλια και ~100 CD για συναισθηματικούς λόγους, γεροντάκι γαρ.
Τα μεν βινύλια τα τρώει η σκόνη στην αποθήκη τα δε CD τα τρώει στο σύνθετο... Τα δε όσα πούλησα, απ'ότι μου είπε ο αγοραστής επίσης τα τρώει η σκόνη...
Με ιδιαίτερη χαρά το λέω, χωρίς καμιά ενοχή. Απο την ημέρα που η τακτική επίσκεψη στα δισκοπωλεία δεν απέδιδε τα αναμενόμενα (... γράφεις βιβλίο εδώ) πέθαναν όλα.
Δόξα να χει ο γιαραμπής σε ότι με αφορά με τα ψηφιακά ξαναγεννήθηκε η όρεξη για μουσική.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

Απο την ημέρα που η τακτική επίσκεψη στα δισκοπωλεία δεν απέδιδε τα αναμενόμενα (... γράφεις βιβλίο εδώ) πέθαναν όλα.

Τί εννοείς δεν απέδιδε τα αναμενόμενα;

Δεν είχα ποτέ μεγάλες συλλογές. Όπου με έφτανε η τσέπη μου. Ο Θεός με φύλαξε βασικά γιατί θα ήταν σήμερα όλα άχρηστα για μένα.
Eίχα ~500 βινύλια, ~500CD... κράτησα ~50 βινύλια και ~100 CD για συναισθηματικούς λόγους, γεροντάκι γαρ.
Τα μεν βινύλια τα τρώει η σκόνη στην αποθήκη τα δε CD τα τρώει στο σύνθετο... Τα δε όσα πούλησα, απ'ότι μου είπε ο αγοραστής επίσης τα τρώει η σκόνη...
Με ιδιαίτερη χαρά το λέω, χωρίς καμιά ενοχή. Απο την ημέρα που η τακτική επίσκεψη στα δισκοπωλεία δεν απέδιδε τα αναμενόμενα (... γράφεις βιβλίο εδώ) πέθαναν όλα.
Δόξα να χει ο γιαραμπής σε ότι με αφορά με τα ψηφιακά ξαναγεννήθηκε η όρεξη για μουσική.

Θα συνεχίσω το off topic ίσως μας μεταφέρουν αλλού!
Εγώ πάλι είχα την τύχη (ή ατυχία!) να δουλεύω σε δισκοπωλείο πολλά χρόνια , συνεπώς αγόραζα τα πάντα στο κόστος και επένδυα όλο τον μισθό σε cd , πολύ τρέλα.
Έφτασα λοιπόν αισίως στο σημείο να έχω περί τις 3500 cd όλα μα όλα κλασσικής μουσικής τα οποία φυσικά τα έχω ακούσει όλα τουλάχιστον μια φορά.
Επίσης έχω ακούσει καμιά 1500 ακόμα τα οποία ή τα επέστρεφα ή τα άλλαζα ή απλά λόγω ενημέρωσης.
Πλέον και για να δικαιολογήσω την συνεχόμενη τρέλα έχω ντυθεί τον μανδύα του συλλέκτη και εννοείται ότι συνεχίζω να αγοράζω σε cd οτιδήποτε
κρίνω ότι μου αρέσει και θέλω να το ακούσω.
Την δε ''επίσκεψη'' στην δισκοθήκη μου με ένα ποτήρι καφέ/κρασί για την επιλογή ακούσματος την θεωρώ ιεροτελεστία.
Για εμένα δεν νοείται να έχω μουσική και να μην είναι σε φυσική μορφή και μόνο η ιδέα ότι θα μπορούσα να έχω τα πάντα
σε δύο τρείς σκληρούς με ''ανακατεύει''!
Έχω μουσική σε άυλη μορφή μόνο για χρήση σε φορητό player.
Τέλος όσο αφορά το κόστος και για την κλασσική την οποία παρακολουθώ αν μιλάμε για νόμιμες αγορές άυλης μορφής
στις καινούργιες κυκλοφορίες ένα cd σε μορφή flac κοστίζει σχεδόν όσο το φυσικό μέσο.

Την δε ''επίσκεψη'' στην δισκοθήκη μου με ένα ποτήρι καφέ/κρασί για την επιλογή ακούσματος την θεωρώ ιεροτελεστία.
Για εμένα δεν νοείται να έχω μουσική και να μην είναι σε φυσική μορφή και μόνο η ιδέα ότι θα μπορούσα να έχω τα πάντα

Επιτέλους!
Γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι μόνο εγώ είμαι έτσι, άντε και κάτι παπούδια.

Επιπρόσθετα, η διαδικασία απόκτησης μιας δισκοθήκης σε μυεί στην "πειθαρχία" της ακρόασης.
Διαδικασία που πάει περίπατο όταν ο φίλος σου μπορεί να σου φέρει σε χρόνο dt 2 σκληρούς δίσκους με 50.000 τραγούδια μέσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

Τί εννοείς δεν απέδιδε τα αναμενόμενα;

Aς πούμε ότι δυσκολευόμουν να βρω αυτά που ήθελα, οι παραγγελίες κόστιζαν τα διπλά, χωρίς λόγο, επίσης οι φθορές ήταν πολλές, τα μαγαζιά λιγότερα, οι συζητήσεις εντός μαγαζιού λιγότερες γιατί τα γούστα άλλαξαν, στο σπίτι δεν υπήρχε χώρος και τελικά έπαιρνα και κάτι υποδεέστερο σε ποιότητα... δεν υπήρχε για μένα λόγος να το κουράζω... αλλα ήδη πλατιάσαμε με τα προσωπικά μας.

Θα συνεχίσω το off topic ίσως μας μεταφέρουν αλλού!
Εγώ πάλι είχα την τύχη (ή ατυχία!) να δουλεύω σε δισκοπωλείο πολλά χρόνια , συνεπώς αγόραζα τα πάντα στο κόστος και επένδυα όλο τον μισθό σε cd , πολύ τρέλα.
Έφτασα λοιπόν αισίως στο σημείο να έχω περί τις 3500 cd όλα μα όλα κλασσικής μουσικής τα οποία φυσικά τα έχω ακούσει όλα τουλάχιστον μια φορά.
Επίσης έχω ακούσει καμιά 1500 ακόμα τα οποία ή τα επέστρεφα ή τα άλλαζα ή απλά λόγω ενημέρωσης.
Πλέον και για να δικαιολογήσω την συνεχόμενη τρέλα έχω ντυθεί τον μανδύα του συλλέκτη και εννοείται ότι συνεχίζω να αγοράζω σε cd οτιδήποτε
κρίνω ότι μου αρέσει και θέλω να το ακούσω.
Έχω μουσική σε άυλη μορφή μόνο για χρήση σε φορητό player.
Τέλος όσο αφορά το κόστος και για την κλασσική την οποία παρακολουθώ αν μιλάμε για νόμιμες αγορές άυλης μορφής
στις καινούργιες κυκλοφορίες ένα cd σε μορφή flac κοστίζει σχεδόν όσο το φυσικό μέσο.

Είναι πολύ ομορφο να βλέπεις ανθρώπους να χαίρονται δια της οράσεως ή γεύσης τις μουσικές τους. Ιεροτελεστία κανονική!
Έγω ήμουν περισσότερο της όσφρησης. Είχε ωραία μυρωδιά ο άτιμος ο δίσκος, το CD τίποτα το άτιμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

Aς πούμε ότι δυσκολευόμουν να βρω αυτά που ήθελα, οι παραγγελίες κόστιζαν τα διπλά, χωρίς λόγο, επίσης οι φθορές ήταν πολλές, τα μαγαζιά λιγότερα, οι συζητήσεις εντός μαγαζιού λιγότερες γιατί τα γούστα άλλαξαν, στο σπίτι δεν υπήρχε χώρος και τελικά έπαιρνα και κάτι υποδεέστερο σε ποιότητα... δεν υπήρχε για μένα λόγος να το κουράζω...

Αυτό με το χώρο... το βιώνω κι εγώ, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα, είμαι από την άλλη πλευρά του φράχτη με peter_kalymnos και karavan.

Δε νομίζω ότι παίζει φράχτης. Όπως επιθυμεί ο καθένας και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Αν έχω μία ένσταση σε όλο αυτό δεν αφορά την επιλογή, αλλα το πως γίνεται αυτή.
Αν δεν δοκιμάσεις και τις δύο επιλογές δεν μπορείς να ξέρεις.
Γι αυτό δεν παύω να προτείνω να δοκιμάσετε. Παράλληα και επι μακρόν.