Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Κατ' εμέ ναι ... θέλεις λίτρα καμπίνας και μεγάλες ή αρκετές μονάδες ...

Ετσι ακριβως...Για 60τμ τα 40αρια δεν κανουν ουτε για...υποκρουση,αν και φυσικα εξαρταται τι και πως θελεις να το ακους. Τα μεγαλα ηχεια,εχουν και μεγαλο ηχο,αυτο δεν αλλαζει με τιποτα.Σωματα,σκηνη,χορταστικες και ρεαλιστικες σταθμες χωρις φοβο ,αλλα με παθος:)
Ενα θεμα βεβαια,ειναι οι αντιρησεις των γυναικων,αλλα ολα λυνονται:)

Σπυρο εννοεις λιτρα σαν των Ursa?

ναι, εκεί γύρω ... και δυστυχώς σε ποιοτικές υλοποιήσεις αυτό σημαίνει ανάγκη μεγάλης εκταμίευσης ... εκτός αν βρεις κανένα μεταχειρισμένο Μοντάνα... κάπου είχα δει πρόσφατα μια αγγελία ...

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Ετσι ακριβως...Για 60τμ τα 40αρια δεν κανουν ουτε για...υποκρουση,αν και φυσικα εξαρταται τι και πως θελεις να το ακους. Τα μεγαλα ηχεια,εχουν και μεγαλο ηχο,αυτο δεν αλλαζει με τιποτα.Σωματα,σκηνη,χορταστικες και ρεαλιστικες σταθμες χωρις φοβο ,αλλα με παθος:)
Ενα θεμα βεβαια,ειναι οι αντιρησεις των γυναικων,αλλα ολα λυνονται:)

εννοείς δεν κάνουν λόγω του όγκου τους γενικότερα ή τα συγκεκριμένα; ένα bass reflex ηχείο με ίδιες διαστάσεις, είναι επίσης ακατάλληλο;

Τα 40άρια της Harbeth είναι ευκολοδήγητα ,ενώ εξαφανίζονται στον χώρο!Ο ήχος τους είναι τεράστιος
Οπωσδήποτε να τ'ακούσεις,αν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν

Last edited:

Κατ' εμέ ναι ... θέλεις λίτρα καμπίνας και μεγάλες ή αρκετές μονάδες ...

+1
Τα είπα απ' την αρχή αν και όχι τόσο σχετικός.Σαν παθών πιο πολύ,χε χε...

http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=162

Δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζεις..... Τα 40άρια της Harbeth δεν νομίζω να έρθουν φθηνότερα.... Τον αντιπρόσωπο τον ξέρεις....το έχεις ψάξει;;

1. το έχω ψάξει, δεν έχω την οικονομική δυνατοτητα
2. ποιος μιλησε για τα 40 της Harbeth που έχουν επίσης πολλά χρήματα

Οσα εχω ακουσει μεχρι σημερα ειναι τουλαχιστον 40% φθηνοτερα απο αυτα τα 2

Βασικά είχαν ξεχάσει ποσό ή μάλλον ΠΟΣΟ μεγάλος είναι ο χώρος... τα 40 όμως μπορούν να δεχτούν πολύ ισχύ χωρις παραμορφωσεις... λέτε δεν ε;
Αν θες να κινηθεις γύρω στα 5χιλ.
μήπως να πας προς pmc μεριά ή σε κανένα atc 50 παθητικό; βεβαία μπορεί πάλι να είναι μικρο...

Τα PMC θα αξιολογηθουν σιγουρα αν και η μικρη καμπινα τους καπως μου "φαινεται"! Από εκεί και πέρα έχω μια πρόταση από συμφορουμίτη για ακρόαση στο χώρο του με ηχεια μεγάλα, (αλλά μεγάλα!) με τιμή στα 1400 Ε που οπως λεει παρέχουν μεγάλο και "μουσικό" ήχο..

Τα PMC θα αξιολογηθουν σιγουρα αν και η μικρη καμπινα τους καπως μου "φαινεται"! Από εκεί και πέρα έχω μια πρόταση από συμφορουμίτη για ακρόαση στο χώρο του με ηχεια μεγάλα, (αλλά μεγάλα!) με τιμή στα 1400 Ε που οπως λεει παρέχουν μεγάλο και "μουσικό" ήχο..

ανυπομονούμε για εντυπώσεις, ειδικά αν συνοδεύονται από "μεγάλο" μπάσο, θα ήθελα να ήξερα ποια είναι και πως ακούγονται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

εννοείς δεν κάνουν λόγω του όγκου τους γενικότερα ή τα συγκεκριμένα; ένα bass reflex ηχείο με ίδιες διαστάσεις, είναι επίσης ακατάλληλο;

Ναι,αυτο ακριβως. Πως στην ευχη να καλυφτει μεγαλος χωρος με δυο 6.5αρακια η με ενα σχεδον 8αρι... Οσο και να ...λυσσομανανε,δεν... Επαναλαμβανω παντως,πως εξαρταται τι και πως θελει να ακουσει ο καθενας μας,εκφραζω προσωπικη αποψη. Θελω τα ηχεια μου να παιζουν γεματα σε χαμηλες εντασεις,αλλα και να μπορουν οταν μου την ''σφυριξει'' να διωχνω την πεθερα μου απο την γειτονια:)) Για να το πω απλα και να κλεισω το θεμα,εχω βαρεθει μετα απο τοσα χρονια ενασχολησης με το αντικειμενο,να ακουω υπο ''προυποθεσεις'',η τελος παντων,να εχω οσο λιγοτερες γινεται,ειδικα σε αυτες τις δυσκολες εποχες που βιωνουμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Ναι,αυτο ακριβως. Πως στην ευχη να καλυφτει μεγαλος χωρος με δυο 6.5αρακια η με ενα σχεδον 8αρι... Οσο και να ...λυσσομανανε,δεν... Επαναλαμβανω παντως,πως εξαρταται τι και πως θελει να ακουσει ο καθενας μας,εκφραζω προσωπικη αποψη. Θελω τα ηχεια μου να παιζουν γεματα σε χαμηλες εντασεις,αλλα και να μπορουν οταν μου την ''σφυριξει'' να διωχνω την πεθερα μου απο την γειτονια:)) Για να το πω απλα και να κλεισω το θεμα,εχω βαρεθει μετα απο τοσα χρονια ενασχολησης με το αντικειμενο,να ακουω υπο ''προυποθεσεις'',η τελος παντων,να εχω οσο λιγοτερες γινεται,ειδικα σε αυτες τις δυσκολες εποχες που βιωνουμε...

+1

Αν κατάλαβα για ποια λες,όσοι τα έχουν πάρει δεν ξεκολλάνε με τίποτα..μέχρι υπογραφή τα βάζουν..
Αμέρικα ε;

βρε παιδια εχουμε κανενα μυστικο εδω μεσα? Γι αυτά λέμε:

http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-215.html

Δειχνουν "κακα" το θεμα ειναι να μη "στριγγλίζουν" κι όλας. Βέβαια μια εταιρία με εμπειρία στον επαγγελματικό χωρο δεν μπορει παρα να το ξερει το παιχνιδι και επισης να μην υπερκοστολογει τα προιοντα της

ευαισθητες χορδες αγγιζεις ρε Φραγκούλη! Ειναι πολλα τα χρηματα ομως..

ΙΜΗΟ, αναβάθμιση είναι να αλλάξεις ένα ηχείο με μονάδες καλύτερες/μεγαλύτερες από αυτές που έχεις ήδη. Δεν ξέρω αν αυτά που έχεις ακούσει καλύπτουν αυτά τα κριτήρια, όμως το Sovran τα καλύπτει και με το παραπάνω. Αν ήμουν στην θέση σου θα μάζευα τα χρήματα να πήγαινα σε αυτό το ηχείο.

ΙΜΗΟ, αναβάθμιση είναι να αλλάξεις ένα ηχείο με μονάδες καλύτερες/μεγαλύτερες από αυτές που έχεις ήδη. Δεν ξέρω αν αυτά που έχεις ακούσει καλύπτουν αυτά τα κριτήρια, όμως το Sovran τα καλύπτει και με το παραπάνω. Αν ήμουν στην θέση σου θα μάζευα τα χρήματα να πήγαινα σε αυτό το ηχείο.

Αυτά είναι με τα ενσωματωμένα subs;