Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?
Εννοείς λόγω εντάσεων ή κάτι άλλο;
Κατά την δική μου άποψη κουραστικά είναι τα ηχεία που σε αναγκάζουν να μαντέψεις τι ακούς και τι άλλο περιέχει η μουσική σου.
Στα δικά μου αυτιά αυτό βέβαια,που ψάχνω τι ακούω για να το παίξω κι ο ίδιος μετά.
Πάντως αν είναι τόσο τονικά ισορροπημένα όσο λένε οι χρήστες πως είναι,και το πρόβλημα είναι η ένταση,τα ενισχυτικά έχουν ποτενσιόμετρο,δεν έχουν;
Αν κατάλαβα καλά,το εντυπωσιακό τους άκουσμα οφείλεται στον μεγάλο ήχο,όχι στα τονισμένα άκρα που είναι το συνηθισμένο πρόβλημα στις πολύωρες ακροάσεις.
Νομίζω ότι είμαι απόλυτα ξεκάθαρος... τα ηχεία για τα οποία μιλάτε (Cerwin Vega) δεν έχουν καμιά σχέση με τα άλλα που πρότεινα...
Είναι πολύ συχνό το λάθος που κάνουν όλοι... παίζουν δυνατά όταν πάνε να αξιολογήσουν κάτι... αυτό είναι το πρώτο λάθος...
Το δεύτερο λάθος, επειδή παίζουν δυνατά είναι ότι δεν κάθονται να αναλύσουν προσεκτικά τι είναι αυτό που ακούνε...και πως αυτό καλυτερεύει την μουσική τους απόλαυση, αν την καλυτερεύει...απλά εντυπωσιάζονται (ή όχι) από την ικανότητα (ή αδυναμία) των ηχείων να παίξουν αυτές τς εντάσεις...
Αν σκληραίνει το άκουσμα σε μεγάλες εντάσεις φταίνε τα ενισχυτικά ως επί το πλείστον... αλλά και φαίνονται και οι αδυναμίες των drivers των ηχείων... ένα επαγγελματικό ηχείο (πχ σκηνής) θα παίξει δυνατά, αλλά ποτέ δεν φτάνει την αναλυτικότητα ενός χαιφιντελάδικου...
Το "ακούσαμε μα αίσθηση live" δε μου λέει τίποτε... μάλλον μου λέει ότι στα πετάει στα μούτρα, και είναι σκληρός ήχος... (στα φοιτητικά μου χρόνια είχαμε rock band... τον ξέρω τον ήχο και από μέσα και από έξω...είναι ανυπόφορος...τουλάχιστον για καθημερινό άκουσμα... που και που κάτι λέει άλλα όχι κάθε μέρα... πολύ κουραστικό)...
Δεν υπάρχει καμιά επαφή με τα B&W Matrix πχ... αυτό το άκουσμα που σας αρέσει στα άλλα ηχεία... όσο για τιμές τα 801 πάνε μεταχειρισμένα από 1300-1400 μέχρι 2000 (και στα 2000 είναι σαν καινούργια....),... οπότε το μόνο που λέω είναι όχι βιασύνες...
Υπάρχουν στην μεταχειρισμένη αγορά πολλά καλά πράγματα... θέλει υπομονή και γνώση...
Τώρα αν ο Θωμάς κάνει συχνά πυκνά πάρτι... θα μπορούσα να τα προτείνω και εγώ,... αλλά αν θέλει να κάτσει να χαλαρώσει... δεν είναι τα καταλληλότερα, ούτε φτηνά όπως λέτε...