Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Και μετά από μερικές ημέρες εβδομάδες σου είναι ανυπόφορα...Μεγάλη προσοχή σε αυτή την εντυπωσιακή αίσθηση... άκουσε σε τα καμιά εβδομάδα και μερικές ώρες και μετά βγάλε απόφαση... το καλύτερο ηχείο είναι εκείνο που πίνεις το ποτάκι σου ευτυχισμένος φίλε Θωμά...

Αυτό ακριβώς. Δυστυχώς ή ευτυχώς για να απολαύσουμε τη μουσική μας πάιζει ρόλο και η διάθεση. Και δε νομίζω ότι πάντα έχουμε την διάθεση για αυτή την αίσθηση που προσφέρουν τα Cerwin Vega. Συχνά θέλουμε να χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική μέρα πχ.

Και μετά από μερικές ημέρες εβδομάδες σου είναι ανυπόφορα...Μεγάλη προσοχή σε αυτή την εντυπωσιακή αίσθηση... άκουσε σε τα καμιά εβδομάδα και μερικές ώρες και μετά βγάλε απόφαση... το καλύτερο ηχείο είναι εκείνο που πίνεις το ποτάκι σου ευτυχισμένος φίλε Θωμά...

δεν διαφωνώ καθόλου με τη προσέγγιση σου. Κι εγώ, λόγω ηλικίας μάλλον, στις τελευταίες σειρές θέλω ν ακούω μουσική. Αλλά, η αίσθηση του Live είναι συναρπαστική

Ας συμπληρωσω μιας και εγραψε και ο Θωμας την αποψη του,πως οτι ακουσαμε,ηταν με...32 βαττ στο καναλι...Δυστυχως δεν ειχα καποιον ετοιμο μεγαλο για να καταλαβει κι ο Θωμας και τι αλλο κανουν τα Wega,τα οποια εχουν το χαρισμα να παιζουν ομορφα και χαμηλα,αλλα και με σβηστα φωτα(για να μην τα...βλεπεις).Οχι πως τον χρειαζονται απαραιτητα δλδ,αλλα οποιος θελει να τα ξεζουμισει απο σταθμες,θα θελει και μεγαλο ενισχυτη. Φυσικα οποιος συνφορουμιτης θελει να τα ακουσει,ευπροσδεκτος εννοειται,γιατι οτι και να λεω εγω ,ο Θωμας η ο οποιοσδηποτε,ειναι απλα ...αντικειμeνικα υποκειμενικες αποψεις:)
Καλημερα σε ολους:)

να αναφέρω ότι τα ηχεία ειναι ισορροπημένα και δεν τονίζουν τα άκρα, προς χάριν εντυπωσιασμού. Επίσης όσο και να προσπάθησα δεν υπήρξε υπόνοια sibilannce, κάτι που προσωπικά μου χαλάει κάθε διάθεση για μουσική. Το ηχείο δεν είναι κουραστικό υπό την έννοια που τα Focal μου είχανε φανεί. Ομως δεν κολακεύουν, κάτι που η Ιταλικη σχολή προσπαθει να πετύχει

Πάντως διορθώστε με αν κάνω λάθος,αλλά σε 60 τ.μ..οποιοδήποτε ηχείο πιεστεί για να γεμίσει το χώρο με μη ικανά λίτρα-μεγάλες μονάδες,θα γίνει μοιραία κουραστικό.
Και δεν μιλώ για στάθμες,μιλάω για αυτό το γλυκό γέμισμα που πετυχαίνουν τα μεγάλα ηχεία.

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Πάντως διορθώστε με αν κάνω λάθος,αλλά σε 60 τ.μ..οποιοδήποτε ηχείο πιεστεί για να γεμίσει το χώρο με μη ικανά λίτρα-μεγάλες μονάδες,θα γίνει μοιραία κουραστικό.
Και δεν μιλώ για στάθμες,μιλάω για αυτό το γλυκό γέμισμα που πετυχαίνουν τα μεγάλα ηχεία.

Υπερθεματίζω! Τα μεγάλα ηχεία σε μεγάλους χώρους παίζουν όπως τα μικρότερα ηχεία (βλέπε Harbeth) σε μικρότερους χώρους, δηλαδή μουσικά. Το αντίθετο σε κάθε περίπτωση κουράζει

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Σωστά τα λες. Αν είναι να πιέζεται το ηχείο για να "γεμίσει" το χωρο και κουραστικό γίνεται και κινδυνεύουν τα μεγάφωνά του. Κι ας εχει ο ενισχυτής τα αποθέματα ρεύματος και βατ, κι ας έχει το ηχείο ικανότητα αποδοχής υψηλής στάθμης.

Υπερθεματίζω! Τα μεγάλα ηχεία σε μεγάλους χώρους παίζουν όπως τα μικρότερα ηχεία (βλέπε Harbeth) σε μικρότερους χώρους, δηλαδή μουσικά. Το αντίθετο σε κάθε περίπτωση κουράζει

Οι νόμοι της φυσικής είναι εδώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Σωστά τα λες. Αν είναι να πιέζεται το ηχείο για να "γεμίσει" το χωρο και κουραστικό γίνεται και κινδυνεύουν τα μεγάφωνά του. Κι ας εχει ο ενισχυτής τα αποθέματα ρεύματος και βατ, κι ας έχει το ηχείο ικανότητα αποδοχής υψηλής στάθμης.

Οι νόμοι της φυσικής είναι εδώ.

+1
Πρόσθεσε τώρα πως μερικά είδη μουσικής θέλεις να τα τσιτώσεις και λίγο βρε αδερφέ...
Δεν ακούμε μόνο χαμηλόφωνα και ρομαντικά το βραδάκι....
24 ώρες έχει η ημέρα...
Και κάτι άλλο.Υπάρχει μια τάση στο να προσπαθούμε να φτιάξουμε συστήματα....πως να το πω τώρα...στο στυλ μιας Formula 1.
Μην ξεχνάμε όμως πως θέλει και την ανάλογη πίστα.Και το ανάλογο καύσιμο.Και δεν σε πάει βολτούλα με το πρόσωπο.
Δεν αντιλέγει βέβαια κανείς,είναι συναρπαστική η αίσθηση.Κι σέβομαι απολύτως τον κόσμο που το προσπαθεί και τον κόπο και το χρήμα που ξοδεύει.
Αλλά κάτι τέτοιο το υπηρετείς,δεν σε υπηρετεί.Και νομίζω πως δεν εξυπηρετεί απόλυτα τους απλούς μέσους χρήστες που ακούμε με συναίσθημα εκτός του κριτικού αυτιού.
Προτιμώ λοιπόν τους συμβιβασμούς στην τεχνική παρά στο συναίσθημα που μερικές φορές σε κάνει να θέλεις να τα τινάξεις όλα στον αέρα για το κέφι σου.
Απολύτως προσωπική μου άποψη,εννοείται..

για να γυρίσουμε πάντως στα Cerwin, όταν ανεβάζαμε την ένταση στο χώρο του Γιάννη το ηχείο άρχιζε να συντονίζει στο χώρο και να εμφανίζει μια σχετική σκληραδα. Αυτό είχε να κάνει περισσότερο με τον χώρο παρά με τον χαρακτήρα του ηχείου, θεωρώ. Επίσης, ίσως τα 32 μονο W του ολοκληρωμένου μπορεί να παίζουν κι εδώ το ρόλο τους. Σε χαμηλές εντάσεις είναι χορταστικό με επαρκές σώμα και αρκετά γλυκόηχο. Αυτλη την ικανότητα των μεγάλων (και ευκολοδήγητων) ηχείων να παίζουν σε χαμηλές στάθμεις με αυτό το τρόπο δεν την αλλάζω με τίποτα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

+1
Πρόσθεσε τώρα πως μερικά είδη μουσικής θέλεις να τα τσιτώσεις και λίγο βρε αδερφέ...
Δεν ακούμε μόνο χαμηλόφωνα και ρομαντικά το βραδάκι....
24 ώρες έχει η ημέρα...
Και κάτι άλλο.Υπάρχει μια τάση στο να προσπαθούμε να φτιάξουμε συστήματα....πως να το πω τώρα...στο στυλ μιας Formula 1.
Μην ξεχνάμε όμως πως θέλει και την ανάλογη πίστα.Και το ανάλογο καύσιμο.Και δεν σε πάει βολτούλα με το πρόσωπο.
Δεν αντιλέγει βέβαια κανείς,είναι συναρπαστική η αίσθηση.Κι σέβομαι απολύτως τον κόσμο που το προσπαθεί και τον κόπο και το χρήμα που ξοδεύει.
Αλλά κάτι τέτοιο το υπηρετείς,δεν σε υπηρετεί.Και νομίζω πως δεν εξυπηρετεί απόλυτα τους απλούς μέσους χρήστες που ακούμε με συναίσθημα εκτός του κριτικού αυτιού.
Προτιμώ λοιπόν τους συμβιβασμούς στην τεχνική παρά στο συναίσθημα που μερικές φορές σε κάνει να θέλεις να τα τινάξεις όλα στον αέρα για το κέφι σου.
Απολύτως προσωπική μου άποψη,εννοείται..

Όντως. Καλό θα ήταν να έχουμε διαφορετικού ηχητικού προσανατολισμού συστήματα σε διαφορετικούς χώρους κι αναλόγως τα κέφια να ακούμε. Δυστυχώς όμως πάντα κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς.
Κι εμένα μ' αρέσει η αμεσότητα, το συναίσθημα και η "αίσθηση του live".

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Εννοείς λόγω εντάσεων ή κάτι άλλο;
Κατά την δική μου άποψη κουραστικά είναι τα ηχεία που σε αναγκάζουν να μαντέψεις τι ακούς και τι άλλο περιέχει η μουσική σου.
Στα δικά μου αυτιά αυτό βέβαια,που ψάχνω τι ακούω για να το παίξω κι ο ίδιος μετά.
Πάντως αν είναι τόσο τονικά ισορροπημένα όσο λένε οι χρήστες πως είναι,και το πρόβλημα είναι η ένταση,τα ενισχυτικά έχουν ποτενσιόμετρο,δεν έχουν;
Αν κατάλαβα καλά,το εντυπωσιακό τους άκουσμα οφείλεται στον μεγάλο ήχο,όχι στα τονισμένα άκρα που είναι το συνηθισμένο πρόβλημα στις πολύωρες ακροάσεις.

Νομίζω ότι είμαι απόλυτα ξεκάθαρος... τα ηχεία για τα οποία μιλάτε (Cerwin Vega) δεν έχουν καμιά σχέση με τα άλλα που πρότεινα...

Είναι πολύ συχνό το λάθος που κάνουν όλοι... παίζουν δυνατά όταν πάνε να αξιολογήσουν κάτι... αυτό είναι το πρώτο λάθος...

Το δεύτερο λάθος, επειδή παίζουν δυνατά είναι ότι δεν κάθονται να αναλύσουν προσεκτικά τι είναι αυτό που ακούνε...και πως αυτό καλυτερεύει την μουσική τους απόλαυση, αν την καλυτερεύει...απλά εντυπωσιάζονται (ή όχι) από την ικανότητα (ή αδυναμία) των ηχείων να παίξουν αυτές τς εντάσεις...

Αν σκληραίνει το άκουσμα σε μεγάλες εντάσεις φταίνε τα ενισχυτικά ως επί το πλείστον... αλλά και φαίνονται και οι αδυναμίες των drivers των ηχείων... ένα επαγγελματικό ηχείο (πχ σκηνής) θα παίξει δυνατά, αλλά ποτέ δεν φτάνει την αναλυτικότητα ενός χαιφιντελάδικου...

Το "ακούσαμε μα αίσθηση live" δε μου λέει τίποτε... μάλλον μου λέει ότι στα πετάει στα μούτρα, και είναι σκληρός ήχος... (στα φοιτητικά μου χρόνια είχαμε rock band... τον ξέρω τον ήχο και από μέσα και από έξω...είναι ανυπόφορος...τουλάχιστον για καθημερινό άκουσμα... που και που κάτι λέει άλλα όχι κάθε μέρα... πολύ κουραστικό)...

Δεν υπάρχει καμιά επαφή με τα B&W Matrix πχ... αυτό το άκουσμα που σας αρέσει στα άλλα ηχεία... όσο για τιμές τα 801 πάνε μεταχειρισμένα από 1300-1400 μέχρι 2000 (και στα 2000 είναι σαν καινούργια....),... οπότε το μόνο που λέω είναι όχι βιασύνες...

Υπάρχουν στην μεταχειρισμένη αγορά πολλά καλά πράγματα... θέλει υπομονή και γνώση...

Τώρα αν ο Θωμάς κάνει συχνά πυκνά πάρτι... θα μπορούσα να τα προτείνω και εγώ,... αλλά αν θέλει να κάτσει να χαλαρώσει... δεν είναι τα καταλληλότερα, ούτε φτηνά όπως λέτε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Νομίζω ότι είμαι απόλυτα ξεκάθαρος... τα ηχεία για τα οποία μιλάτε (Cerwin Vega) δεν έχουν καμιά σχέση με τα άλλα που πρότεινα...

Είναι πολύ συχνό το λάθος που κάνουν όλοι... παίζουν δυνατά όταν πάνε να αξιολογήσουν κάτι... αυτό είναι το πρώτο λάθος...

Το δεύτερο λάθος, επειδή παίζουν δυνατά είναι ότι δεν κάθονται να αναλύσουν προσεκτικά τι είναι αυτό που ακούνε...και πως αυτό καλυτερεύει την μουσική τους απόλαυση, αν την καλυτερεύει...απλά εντυπωσιάζονται (ή όχι) από την ικανότητα (ή αδυναμία) των ηχείων να παίξουν αυτές τς εντάσεις...

Αν σκληραίνει το άκουσμα σε μεγάλες εντάσεις φταίνε τα ενισχυτικά ως επί το πλείστον... αλλά και φαίνονται και οι αδυναμίες των drivers των ηχείων... ένα επαγγελματικό ηχείο (πχ σκηνής) θα παίξει δυνατά, αλλά ποτέ δεν φτάνει την αναλυτικότητα ενός χαιφιντελάδικου...

Το "ακούσαμε μα αίσθηση live" δε μου λέει τίποτε... μάλλον μου λέει ότι στα πετάει στα μούτρα, και είναι σκληρός ήχος... (στα φοιτητικά μου χρόνια είχαμε rock band... τον ξέρω τον ήχο και από μέσα και από έξω...είναι ανυπόφορος...τουλάχιστον για καθημερινό άκουσμα... που και που κάτι λέει άλλα όχι κάθε μέρα... πολύ κουραστικό)...

Δεν υπάρχει καμιά επαφή με τα B&W Matrix πχ... αυτό το άκουσμα που σας αρέσει στα άλλα ηχεία... όσο για τιμές τα 801 πάνε μεταχειρισμένα από 1300-1400 μέχρι 2000 (και στα 2000 είναι σαν καινούργια....),... οπότε το μόνο που λέω είναι όχι βιασύνες...

Υπάρχουν στην μεταχειρισμένη αγορά πολλά καλά πράγματα... θέλει υπομονή και γνώση...

Τώρα αν ο Θωμάς κάνει συχνά πυκνά πάρτι... θα μπορούσα να τα προτείνω και εγώ,... αλλά αν θέλει να κάτσει να χαλαρώσει... δεν είναι τα καταλληλότερα, ούτε φτηνά όπως λέτε...

Επειδή μάλλον εγώ τα έχω μπερδέψει...
Κατ' αρχήν δεν μιλώ αποκλειστικά για τα C.V. αλλά γενικά μιας το θέμα είναι η αναζήτηση ηχείου κατάλληλου για να το ευχαριστηθεί.
Ρώτησα παραπάνω αν εννοείς τις εντάσεις και μάλλον απάντησες πως ναι.
Οι εντάσεις όμως δεν είναι αυτές καθ' αυτές που κουράζουν και όπως αναφέρθηκε παίζουν μια χαρά και σε ανθρωπινά επίπεδα.
Τι άλλο είναι το ανυπόφορο στα C.V. μιας και γνωρίζεις όπως φαίνεται.
Γιατί για ηχεία σκηνής δεν μου μοιάζουν κι εγώ έχω ακόμα την μπαντούλα μου αν και παππούς.
Επειτα,και πάλι αν δεν κάνω λάθος,το να σου πετάει ένα ηχείο στα μούτρα την ηχογράφηση,για πολλούς είναι αρετή και γι' αυτό ξοδεύουν πολλά για τα μεγάλα ATC κλπ.
Αυτό όμως δεν τα κάνει ηχεία Pa,ούτε σκηνής..
Δεν υπερασπίζομαι τα C.V.,μην παρεξηγηθώ...
Αλλά για τον χώρο του φίλου,το 95% που προτάθηκε εδώ,δεν...Και μιλάω ως παθών με τον ίδιο χώρο...

θεωρώ δικό μου σφάλμα τις προτάσεις των ηχείων εδω, εφόσον οι επιλογές που έθετα ήταν λανθασμένες, προσανατολισμένες σε ηχεία που δεν θα μου πρόσφεραν οσο αναζητούσα. Το τελευταίο καιρό και με βάση τις προτροπές σας έβαλα στο παιχνίδι τα μεγάλα ηχεία και αυτό άλλαξε τις ισορροπίες και εμπλούτισε τις γνώσεις μου.

Ολα τα μεγάλα ηχεία που έχω ακούσει, και δυστυχώς ειναι λίγα, μου άρεσαν περισσότερο από το καλύτερο μικρο-μεσαίο που άκουσα και δεν το θέτω βάσει τιμής. Θα πρέπει ν ακούσω κι άλλα, ώστε να αποκτήσω περισσότερη γνώση και να καταλήξω στον ήχο που προκαλεί ευχαρίστηση και, γιατί όχι, ενθουσιασμό - οχι με την κακη εννοια.

Να το πω απλουστερα, το τωρινό μου σεταπ παίζει καλά για τις προτιμήσεις μου και το τρόπο που θέλω ν ακούω μουσική. Θελω τον ήχο μεγαλύτερο, χωρίς όμως να αλλάξω προτιμήσεις στο τι συναισθήματα προκαλεί το άκουσμα του. Δεν ειμαι ο τυπος του μονιτορ, ουτε του live, εξ ου και η εμμονή μου σε ευφωνικά ακούσματα και σχολές, εξ ου και η μη επιλογη των B&W στα υποψήφια προς ακρόαση.

Ομως, υπάρχουν μερικοί φίλοι εδώ μέσα που οι εμπειρίες τους είναι ανεκτίμητες σε μας που αγαπάμε τη μουσική όσο τίποτα αλλά δεν είχαμε εντρυφήσει στα μηχανήματα που την αναπαράγουν. Τετοιες γνώμες δεν μπορώ να τις αγνοήσω δεδομένου ότι κρύβουν αλήθειες που δεν βρίσκονται με εμπειρική (trial & error) αναζήτηση.

Οπότε δεχτές οι όποιες προτάσεις σας καθότι βοηθάνε τα μάλα. Chris, αυτο-καλούμαι στο κόσμο των Matrix, υπό την ευγενη χορηγία σου :)

Δεν ειμαι ο τυπος του μονιτορ, ουτε του live, εξ ου και η εμμονή μου σε ευφωνικά ακούσματα και σχολές, εξ ου και η μη επιλογη των B&W στα υποψήφια προς ακρόαση.

Τί εικόνα έχεις για τον ήχο της B&W και από ποιό μοντέλο την αποκόμισες?

Τί εικόνα έχεις για τον ήχο της B&W και από ποιό μοντέλο την αποκόμισες?

η εικόνα που έχω είναι από..διαβάσματα, εξ ου και οι ελλειπείς γνώσεις που ανέφερα. Τα θεωρώ monitor και αναμένω ότι θα εχουν την μεσο-υψηλή περιοχή πιο μπροστά (forward) ενώ εγώ την θέλω πιο πίσω και να αναδεικνύεται η μεσαία.

Λαθος?

Ασε που ειναι Γερμανικα και εγώ στα εφηβικά μου χρόνια (70's) ονειρευόμουν Ιαπωνικά μηχανήματα και στα φοιτητικά (80's) ήμουν Αγγλία οπότε κάθε τι μη Αγγλικό απλά δεν ήταν Hi-Fi...πως να γυρίσεις τώρα σε Γερμανικά κατασκευάσματα, μπορείς? δεν μπορείς!

(Αστειευομαι)

η εικόνα που έχω είναι από..διαβάσματα, εξ ου και οι ελλειπείς γνώσεις που ανέφερα. Τα θεωρώ monitor και αναμένω ότι θα εχουν την μεσο-υψηλή περιοχή πιο μπροστά (forward) ενώ εγώ την θέλω πιο πίσω και να αναδεικνύεται η μεσαία.

Λαθος?

Δεν θα σου πώ την γνώμη μου γιατι ουσιαστικά τώρα γνωρίζομαι μαζί της και ας έχω 17 χρόνια B&W... θα σε προέτρεπα όμως να ακούσεις B&W όπως λέει και ο Χρήστος... να το κάνεις.

Ασε που ειναι Γερμανικα και εγώ στα εφηβικά μου χρόνια (70's) ονειρευόμουν Ιαπωνικά μηχανήματα και στα φοιτητικά (80's) ήμουν Αγγλία οπότε κάθε τι μη Αγγλικό απλά δεν ήταν Hi-Fi...πως να γυρίσεις τώρα σε Γερμανικά κατασκευάσματα, μπορείς? δεν μπορείς!

(Αστειευομαι)

Φαντάζομαι δεν εννοείς τη B&W Γερμανικά, ε?

α ειμαι τοσο εκτος. Ναι, Γερμανικα τα θεωρουσα!! Ακομα ενας λογος να τ ακουσω..

α ειμαι τοσο εκτος. Ναι, Γερμανικα τα θεωρουσα!! Ακομα ενας λογος να τ ακουσω..

Ινγκλαντ μπειμπι.... ινγκλαντ...
Cow_gun.gif

Διαβάζω σχόλια, αλλά επί της ουσίας... δυστυχώς... περίμενα ότι θα σχολιάσει κάποιος για τον σχεδιασμό των B&W... αλλά δυστυχώς δεν σχολίασε κανείς... και αναλωνόμαστε με "ηχειάκια" Cerwin Vega...

Τέλος πάντων... είναι δύσκολο φίλε sokmav να σου μεταδώσω τι εννοώ μέσα σε λίγες αράδες... το πως πρέπει να παίζει ένα ηχείο... εδώ περιμένω τον φίλο Νίκο που φτιάχνει ηχεία να μας πει αν θέλει μερικά πράγματα... από όλα τα ηχεία που αναφέρθηκαν τα B&W ΟΛΑ τα Matrix και ΟΛΑ τα Nautilus (μικρά ή μεγάλα) παίζουν σωστότερα, και καλύτερα... τελεία και παύλα.

Και το λέω σθεναρά ακριβώς επειδή έχω ακούσει πολλά... τώρα είναι ολίγον δύσκολο να μεταδώσω αυτά που ξέρω και ακούω, ιδιαίτερα σε φίλους που δεν με γνωρίζουν, δεν έχουμε ακούσει πράγματα μαζί και δεν έχουμε επίσης συζητήσει πράγματα μαζί... αλλά το έχω υποχρέωση να "προστατέψω" υπό μία έννοια τον φίλο Θωμά ή οποιονδήποτε άλλο από λάθος επιλογές, τουλάχιστον τονίζοντας μερικά πράγματα που έχουν διαχρονικές αξίες ή είναι κοινώς αποδεκτά...

Αν έχει ακούσει ένα κάρο πράγματα και πάρει απόφαση κατόπιν ωρίμου σκέψεως και προσωπικών γούστων, ναι να διαλέξει τα CV, αλλά ας ακούσει και άλλα πράγματα πρώτα...

Φίλε Θωμά σε περιμένω όποτε θες!!