Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Εντυπωσεις;

ουδέτερες.. εξαιρετικά έπαιζε πριν, εξαιρετικά και μετά.

για να καταλάβεις, η επισκευή που έκανα στα καλώδια ρεύματος με τίναξε από τον καναπέ με την μία !
σήμερα δεν μπορώ να πω το ίδιο..

αν θέλουν τον χρόνο τους οι πυκνωτές , θα φανεί.. αλλά μικροί είναι.. όλη νύχτα ήταν αναμμένο το μηχάνημα..

θα προχωρήσω στις επόμενες δουλειές γιατί δεν γίνεται κάθε τι που αλλάζω να το αξιολογώ με προσοχή.

το μόνο που θα περιμένει (όταν έρθει), θα είναι το Alps

• Like
Reactions: Λάκης
ουδέτερες.. εξαιρετικά έπαιζε πριν, εξαιρετικά και μετά.

για να καταλάβεις, η επισκευή που έκανα στα καλώδια ρεύματος με τίναξε από τον καναπέ με την μία !
σήμερα δεν μπορώ να πω το ίδιο..

αν θέλουν τον χρόνο τους οι πυκνωτές , θα φανεί.. αλλά μικροί είναι.. όλη νύχτα ήταν αναμμένο το μηχάνημα..

θα προχωρήσω στις επόμενες δουλειές γιατί δεν γίνεται κάθε τι που αλλάζω να το αξιολογώ με προσοχή.

το μόνο που θα περιμένει (όταν έρθει), θα είναι το Alps
Αν δεν περναει σημα απο μεσα τους και δεν ειχαν και καποιο θεμα δυσκολα θα δεις διαφορα στον ηχο ,ισως αν εχει κανεναν μαπα πυκνωτη στην διαδρομη του σηματος και τον αλλαξεις να ακουσεις καποια διαφορα

Αν δεν περναει σημα απο μεσα τους και δεν ειχαν και καποιο θεμα δυσκολα θα δεις διαφορα στον ηχο ,ισως αν εχει κανεναν μαπα πυκνωτη στην διαδρομη του σηματος και τον αλλαξεις να ακουσεις καποια διαφορα

Πιθανόν οι CapXon να μην ήταν τόσο μάπα τελικά..

Δεν πειράζει, σίγουρα αυτοί που βάλαμε είναι καλύτεροι.
Ίσως φανεί αργότερα αυτό, μετά από ώρες λειτουργίας..
Το μηχανάκι δεν το άκουσα πάνω από 1 ώρα.

Πες μου τώρα τι να κάνω με τις Schottky..
Να συνεχίσω την χειροτεχνία με αυτές που πήρα ή αύριο να πάω να πάρω τις μικρότερες στα 40v ;;;

Πιθανόν οι CapXon να μην ήταν τόσο μάπα τελικά..

Δεν πειράζει, σίγουρα αυτοί που βάλαμε είναι καλύτεροι.
Ίσως φανεί αργότερα αυτό, μετά από ώρες λειτουργίας..
Το μηχανάκι δεν το άκουσα πάνω από 1 ώρα.

Πες μου τώρα τι να κάνω με τις Schottky..
Να συνεχίσω την χειροτεχνία με αυτές που πήρα ή αύριο να πάω να πάρω τις μικρότερες στα 40v ;;;
αυτες που πηρες δεν χωρουν και δεν ειναι σωστο να κανεις κολπα με ποδαρακια η και να ανοιξεις παραπανω τις τρυπες
Η παιρνεις αλλες η αφηνεις αυτες που ειχε ,αποψη μου ειναι οτι διαφορα δεν θα δεις
Αν εχει κανα πλαστικο πυκνωτη που να περνα σημα αλλαξε τον με καλυτερο και εκει θα δεις διαφορα .δεν εχω προσεξει αν αλλαξες αυτους τους μεγαλους τις τροφοδοσιας οχι οτι θα εχουν θεμα αλλα ισως εκει να εβαζες κατι καλυτερο

Το 1ο δείγμα του πως θα είναι αν προχωρήσω με αυτές..

IMG_20250527_202404~2.jpg

Δίδυμος τροχός, λίμα & θερμοσυστελλόμενο
Πιο ψηλά από τους πυκνωτές δεξιά και αριστερά , πρόβλημα δεν βλέπω

IMG_20250527_202501.jpg

Από κάτω:

IMG_20250527_202655~2.jpg

αυτες που πηρες δεν χωρουν και δεν ειναι σωστο να κανεις κολπα με ποδαρακια η και να ανοιξεις παραπανω τις τρυπες
Τις τρύπες δεν τις πειράζω
Η παιρνεις αλλες η αφηνεις αυτες που ειχε ,αποψη μου ειναι οτι διαφορα δεν θα δεις
Άλλες ναι οκ.. στα 40v είμαστε εντάξει;;
Πιθανόν να μην δω διαφορά ότι και να κάνω.. αλλά ας το κάνω για την χαρά...
Ζημιά να μην γίνει φυσικά!
Αν εχει κανα πλαστικο πυκνωτη που να περνα σημα αλλαξε τον με καλυτερο και εκει θα δεις διαφορα .
Αν δεν μου δείξει κάποιος εγώ δεν μπορώ να ξέρω από τέτοιου είδους λεπτομέρειες.
Οκ, ξέρω το που είναι οι τροφοδοσίες αλλά αυτό δεν φτάνει.
δεν εχω προσεξει αν αλλαξες αυτους τους μεγαλους τις τροφοδοσιας οχι οτι θα εχουν θεμα αλλα ισως εκει να εβαζες κατι καλυτερο
Είπαμε ότι αυτοί είναι καλοί και τους αφήνουμε.. μου φαίνεται και συ ήσουν αυτής της άποψης.

Εννοείται ότι κάποιες φορές το κάνουμε γιατί γουστάρουμε και περνάμε και καλά
Έτσι όπως τις βάζεις πρόβλημα δεν βλέπω να υπάρχει
Όσο για πυκνωτή στην διαδρομή του σήματος έτσι απλά δεν μπορώ να δω το σχέδιο αν υπάρχει θα βοηθούσε
Αλλιώς κοιτάς την διαδρομή από τα rca προς το κύκλωμα κυρίως μετά τον επιλογέα εισόδων και πιθανών να έχει και στην έξοδο του ο pro πυκνωτή σύζευξης για προστασία του τελικού
Ίσως βέβαια να μην έχει στην έξοδο και να βασίζονται ότι θα έχει ο τελικός πυκνωτή στην είσοδο ώστε να μην περάσει dc από τον pro στον τελικό σε περίπτωση βλάβης του πρώτου

• Like
Reactions: vlad66
Οι πολύ δύσκολες πρώτες 8 τελείωσαν

Από κάτω λίγα πράγματα μαρτυρούν την μη εργοστασιακή δουλειά

IMG_20250527_234421.jpg

Κάποια μικρογδαρσίματα όταν η τρόμπα "τίναζε" το κολλητήρι..
Τα καλύπτω με κάτι paint markers που όταν στεγνώσει το χρώμα τους σχεδόν δεν φαίνεται η διαφορά.
Και δεν ξεβάφουν ποτέ.

IMG_20250527_234450.jpg

Από πάνω τα χρώματα δίνουν έναν ωραίο τόνο χωρίς φυσικά να σημαίνουν κάτι..
Ποδοσφαιρικές ομάδες μου ερχόντουσαν στο μυαλό, σημαίες ομοσπονδιών ποδοσφαίρου που αγαπάμε κλπ...
Στο τέλος βγήκε κάτι σαν Σουαχίλι ;;; Ζουλού ;;;
Μαζί με λίγο Αφρικανική Ένωση ...
(Ναι υπάρχει τέτοιο πράγμα και έχει και σημαία) !

IMG_20250527_234632.jpg

Τα ύψη δεν είναι ίδια (πολύ δύσκολο να ήταν ίδια) , αλλά το μήκος στα ποδαράκια είναι σε όλες το ίδιο.

IMG_20250527_234744.jpg

Σειρά έχει η τελευταία 4άδα , αλλά το βλέπω για αύριο μετά τον καφέ...

Αυτές οι δίοδοι εκεί ήταν εξουθενωτική δουλειά !

Και οι εργοστασιακές βλέπω ότι δεν είναι "αλφαδιά"

Screenshot_20250528-002512.png

Αν ήταν στρατιώτες σε παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, ο Πούτιν θα τους έστελνε σε τίποτα γκουλαγκ στα βάθη της Σιβηρίας.....
:LOL:

Πως προσαρμόζουμε την χοντρή στην αδύνατη;;;

Τι δίαιτα να της κάνω;;;

View attachment 253022
Αν έχει ικανή διάμετρο το σημείο που γίνεται
η κόλληση στις 1N... μεγάλωσε τις τρύπες με ένα πολύ μικρό τρυπανάκι στην διατομή της μεγαλύτερης διόδου.
Προσοχή!! τρυπάς από το τυπωμένο πρός
το εξάρτημα με προσοχή για να μην κάνεις
καμία ζημιά..

Με την σύριγγα βάζεις στο σημείο που θα κολλήσεις flux ώστε να βοηθήσει στην κόλληση

Μα τι φλωριές είναι αυτές!
Αν δεν κόψεις το καλάι με τα δόντια και δεν χώσεις όλη τη μύτη του κολλητηριού στο flux να πάρεις τζούρα, κάνεις μισές δουλειές.

Απορώ πως ζούμε μερικοί που παίζαμε με κολλητήρια τη δεκαετία του 90... 😂

Αν έχει ικανή διάμετρο το σημείο που γίνεται
η κόλληση στις 1N... μεγάλωσε τις τρύπες με ένα πολύ μικρό τρυπανάκι στην διατομή της μεγαλύτερης διόδου.
Προσοχή!! τρυπάς από το τυπωμένο πρός
το εξάρτημα με προσοχή για να μην κάνεις
καμία ζημιά..

δεν έχει ικανή διάμετρο, καθόλου θα έλεγα..
όμως να μεγαλώσω τις τρύπες της πλακέτας δεν θα το έκανα ποτέ.
Κάθε τρύπα έχει "σωληνάκι" που συνδέει το πάνω με το κάτω μέρος και δεν θα ήθελα να το καταστρέψω.

Προτίμησα να περάσω τα ποδαράκια των Schottky στον τροχό του πάγκου και να τα λεπτύνω.
Πρώτα τα έκοψα στο επιθυμητό μήκος και μετά με πολύ προσοχή πέρναγα με κυκλικές κινήσεις το πόδι στην άκρη του τροχού με την ψιλή πέτρα.
Σε κάποιες χρειάστηκε και λίγο λιμάρισμα.

Πρόσεξε στο ποστ #71 κάποιες που είναι σχεδόν έτοιμες όπου φαίνονται μερικά κομμάτια από τα ποδαράκια που έκοψα πόσο πιο χοντρά είναι

Εδώ σε μεγένθυση :

Screenshot_20250528-113053.png

Ωραίος!! Συνήθως σε μονές πλακέτες που δεν έχουν "σωληνάκι" μπορούμε να μεγαλώσουμε
την τρύπα.
Σαφέστατα εφάρμοσες την πιο προσεγμένη λύση..

• Like
Reactions: vlad66
Μόλις ήρθε ο πελαργός,,,εχμ.. ο ταχυδρόμος ήθελα να πω και μου έφερε αυτά που περίμενα πως και πως !!

IMG_20250528_121006.jpg

Οι Mundorf για το Dino και το Alps για τον προ.. !! :D

Πως να κρατηθώ τώρα και να αφήσω για αργότερα το Alps ;;

Θα πρέπει να ακούσω τον προενισχυτή με τις Schottky με το ποτ του εργοστασίου και μετά η αλλαγή στο Alps