Κι εγώ ψηφίζω Vishay μπλε. Παρότι δεν είναι "πιστοποιημένοι hi end".
Τους πιστοποιουμε εμείς..Κι εγώ ψηφίζω Vishay μπλε. Παρότι δεν είναι "πιστοποιημένοι hi end".
Κι εγώ ψηφίζω Vishay μπλε. Παρότι δεν είναι "πιστοποιημένοι hi end".
Τους πιστοποιουμε εμείς..
Ειναι εξαιρετικοί..
Ενδεικτικά, για να δεις τη σειρά: https://gr.mouser.com/ProductDetail/Vishay-BC-Components/MAL225640103E3?qs=9jMkQ3H923LD1hSmEc9UTQ==
16 τέτοιους έβαλα στον προενισχυτή μου

Πάρε ρε ένα μπιζουδάκι να σε δει ο Θεός!Λίγο πριν κλείσω τον ενισχυτή και αφού του έχω κάνει όλες τις δοκιμές, πρόσεξα ότι η μ@λ@κισμένη εταιρεία αγοράζει εξαρτήματα από την Alps !
View attachment 264664
Για δείτε τον διακόπτη του (άχρηστου) rec selector !!
Και για λίγα $ προτίμησαν το Delta από το Alps...
View attachment 264665
Τέλος πάντων, χρυσάφι μου έχει στοιχίσει το ποτ του...
Αυτό το 10Κ DX2 έχει πιο μακρύ τσουτσούνι και έβαλα ξανά την μούφα του εργοστασίου
View attachment 264666
Άντε και καλή μου τύχη στις ακουστικές εντυπώσεις....
Πάντως, οφείλουμε να πούμε, ότι ο ενισχυτής παρά τα όσα του έχουμε σούρει, μπορεί όχι μόνο να τοποθετήσει επί σκηνής ότι παίζει, αλλά δίνει και περιγράμματα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να το καταφέρω στον χώρο μου κ με τον εξοπλισμό που έχω, αλλά το έχω ακούσει και ήταν εντυπωσιακό.
Ο προενισχυτής είναι ένας καλός προ στην κατηγορία τιμής του.. τον είχα ακούσει σε διάφορα setups φίλων και πάντα ήταν στο ύψος του...
Για παράδειγμα, σε άμεση σύγκριση με τον τότε αντίστοιχο advance acoustic (που τον είχε κολλητός φίλος) ο 8000Q ήταν μίλια καλύτερος.
Τώρα είναι καθαρά σε Hiend κατηγορία και δεν έχει καμία σχέση με πριν.. δεν έχει απλά βελτιωθεί, είναι άλλο μηχάνημα κυριολεκτικά !
Έχει απογειώσει τον (επίσης πολύ βελτιωμένο) τελικό(*) μου και μαζί δείχνουν να αποτελούν ένα ιδανικό ζεύγος για την οδήγηση των ATC μου, τα οποία ακούω αυτή την στιγμή όπως ποτέ άλλοτε.
Περισσότερα (υπερθετικά σε θέμα ποιότητας ήχου) δεν θέλω να γράψω, στα αρνητικά , ..χμ... δεν υπάρχει τίποτα να γράψω.. με το ποτ των 10Κ DX2 ακόμα και η νυχτερινή ακρόαση σε ένταση ψιθύρου είναι απόλυτα εφικτή(**) , ενώ η αύξηση του gain πάνω από το +6 δεν δημιουργεί καμία αίσθηση υπεροδήγησης , κάτι που ήταν αδιανόητο με το Delta !
Αυτή την στιγμή τον δοκιμάζω μέχρι και στο +15 με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει..
Το 10Κ DX2 έχει όλα τα πλεονεκτήματα του 50Κ ΑΧ2 αλλά κανένα μειονέκτημα του, ενώ είναι ακόμα καλύτερο και από το 10Κ ΒΧ2 το οποίο είχε ένα καλό και 2 κακά...
Αν είχα σταθεί τυχερός και το πετύχαινα με την 1η θα είχα γλιτώσει λεφτά και πολύ κόπο.. αλλά δεν βαριέσαι.. εμπειρίες στην τελική οι οποίες "καταγράφονται"....
Για τους πυκνωτές της κεντρικής τροφοδοσίας δεν θα βιαστώ, είναι πολύ εύκολη δουλειά αλλά ας περιμένω λίγο ακόμα...
(*) ο τελικός έχει φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο , αλλά σε σχέση με τον προενισχυτή έχει αλλαχθεί μόνο ένα κλάσμα των εξαρτημάτων του.. και ηλικιακά είναι 3 χρόνια γηραιότερος.
(**) το εργοστασιακό delta χάνει το ένα κανάλι όταν η ένταση του ήχου πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούσε να παίξει χωρίς να ενοχλεί στο διπλανό δωμάτιο που είναι η κρεβατοκάμαρα, για κάποιον λόγο και το Alps 10K BX2 το έκανε αυτό αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό , όμως και πάλι το να βρεις την ιδανική στάθμη ακόμα και με το χέρι ήταν σκέτη Οδύσσεια, ενώ με το rc ούτε λόγος...!!
Τα AX2 & DX2 το κάνουν χωρίς πρόβλημα ακόμα και με το rc , ακόμα και όταν το gain είναι μέχρι το +9 !!
Πραγματικά αδιανόητο για την εργοστασιακή εκδοχή του προενισχυτή .
Δεν έχω ιδιαίτερη ακουστική εμπειρία από συστήματα που ανοίκουν σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών, οπότε δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις όπως εσύ, αυτό είναι σίγουρο.
Έχω ακούσει τον 8000q σε μαγαζί να "φτιάχνει" περίγραμμα (δισδιάστατο) με ηχεία των 1500€ που κόστιζαν τότε που τον αγόρασα, έχω ακούσει στην έκθεση στο Μαρούσι πριν από κάποια χρόνια περίγραμμα (τρισδιάστατο) από κάτι Focal (δεν θυμάμαι το setup, αλλά όλο το σύστημα κόστιζε όσο ένα διαμέρισμα στο κέντρο - χωρίς audiolab) και έχω ακούσει και στο σαλώνι μου, που μου έκανε εντύπωση γιατί λόγω χώρου δεν το περίμενα (ο οποίος νομίζω ότι δεν είναι ότι καλύτερο), τα ηχεία να παίζουν τα δικά τους και να ακούγεται μεταξύ των δύο ηχείων μια κιθάρα ή ένα σαξόφωνο που θα ορκιζόταν κάποιος ότι βρίσκεται εκεί και παίζει (ο ήχος τους δηλαδή παράγεται ενδιάμεσα από τα ηχεία), αλλά δεν μπορεί να την/το δεί.
Επίσης, πιστεύω ότι λόγω του χώρου, ίσως να μην είναι πάντα στην σωστή θέση. Για παράδειγμα στο remaster του ροζ πάνθηρα με τον Plas Johnson εδώ https://tidal.com/track/3237115/u το σαξόφωνο ακούγεται ανάμεσα απο τα δύο ηχεία, αλλά δεν είναι σταθερό σε μία θέση. Εντάξει δεν κάνει βόλτες, αλλά καταλαβαίνει κάποιος ότι υπάρχει μια ελαφριά μετακίνηση.
Εδώ ξεκινάει εισαγωγή με δύο κιθάρες δεξιά και αριστερά και στην συνέχεια μπαίνει μια τρίτη κιθάρα όπου ο ήχος της ακούγεται ότι προέρχεται ανάμεσα από τις άλλες δύο, επιβεβαιωμένο από τον γιό μου που πάει 2α γυμνασίου και δεν ακούει μουσική (σε ποιόν έμοιασε το παιδί δεν ξέρω):
https://tidal.com/track/8970324/u
Εδώ παίζει ένα σαξόφωνο όπου θα ορκιζόταν κάποιος ότι βρίσκεται σε συγκεκριμένη θέση ανάμεσα από τα δύο ηχεία, αλλά δεν μπορεί να το δει.
![]()
Τα παραπάνω είναι πολύ καλές ηχογραφήσεις και μπορεί να ακούγονται έτσι ή και καλύτερα σε όλους ή στους περισσότερους, αλλά δεν το ξέρω, οπότε ότι έγραψα δεν είχε διάθεση σύγκρισης με κάτι ή κάποιον, απλά παρέθεσα την ακουστική εμπειρία που έχω από τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Περιέγραψέ μου το υπόλοιπο setup σου, τον χώρο σου κλπ...
θα έχει ενδιαφέρον να κάνουμε την σύγκριση στους προ και σε σένα (όπως και σε μένα)
Θα το κανονίσουμε μόλις κόψουν λίγο τα κρύα...
Μου κάνει εντύπωση που επένδυσες μόνο 25-30 ευρώ για ποτενσιόμετρο, ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που επηρεάζουν τον ήχο του προενισχυτή και κατ' επεκταση όλου του σεταπ και είσαι (είμαστε) διατιθεμένοι να πληρώσουμε πολλαπλάσια χρήματα για καλώδια τύπου ethernet κ.λ.π με αμφίβολη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα! Οξύμωρον... τι σου είναι η Hiend-ίλα χα χα....Τώρα είναι καθαρά σε Hiend κατηγορία και δεν έχει καμία σχέση με πριν.. δεν έχει απλά βελτιωθεί, είναι άλλο μηχάνημα κυριολεκτικά !
Περισσότερα (υπερθετικά σε θέμα ποιότητας ήχου) δεν θέλω να γράψω, στα αρνητικά , ..χμ... δεν υπάρχει τίποτα να γράψω.. με το ποτ των 10Κ DX2 ακόμα και η νυχτερινή ακρόαση σε ένταση ψιθύρου είναι απόλυτα εφικτή(**) , ενώ η αύξηση του gain πάνω από το +6 δεν δημιουργεί καμία αίσθηση υπεροδήγησης , κάτι που ήταν αδιανόητο με το Delta !
Αυτή την στιγμή τον δοκιμάζω μέχρι και στο +15 με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει..
Το 10Κ DX2 έχει όλα τα πλεονεκτήματα του 50Κ ΑΧ2 αλλά κανένα μειονέκτημα του, ενώ είναι ακόμα καλύτερο και από το 10Κ ΒΧ2 το οποίο είχε ένα καλό και 2 κακά...
(**) το εργοστασιακό delta χάνει το ένα κανάλι όταν η ένταση του ήχου πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούσε να παίξει χωρίς να ενοχλεί στο διπλανό δωμάτιο που είναι η κρεβατοκάμαρα, για κάποιον λόγο και το Alps 10K BX2 το έκανε αυτό αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό , όμως και πάλι το να βρεις την ιδανική στάθμη ακόμα και με το χέρι ήταν σκέτη Οδύσσεια, ενώ με το rc ούτε λόγος...!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.