Αφού ξερεις τωρα ....Αυτός πολύ πιθανό να μην θέλει πολλά πράγματα, εκτός αν έχει πολλά χρόνια στην πλάτη του.
Έχει παίξει ελάχιστα.
Αν δεν μου έβαζες χέρι εσύ ,θα τον είχα σκοτώσει και αυτόν.
Αφού ξερεις τωρα ....Αυτός πολύ πιθανό να μην θέλει πολλά πράγματα, εκτός αν έχει πολλά χρόνια στην πλάτη του.
Όντως είχες δίκιο.Περίπου στις 200 ώρες θα είναι έτοιμοι..
Χαίρομαι που σου αρέσουν οι Vishay, και ακούς το μηχάνημα σου και το απολαμβάνεις..Όντως είχες δίκιο.
Τις τελευταίες μέρες "δείχνει" ένα διαφορετικό πρόσωπο σε τομείς που δεν περίμενα...
Αυτό που βελτιώθηκε είναι η χροιά στα "φυσικά" όργανα όπως το πιάνο , το βιολί , πνευστά κλπ, αλλά και τα φωνητικά (ανθρώπινες φωνές)
Θα έλεγα ότι η "φυσικότητα" με την οποία τα "αποδίδει" αγγίζει εξωφρενικά επίπεδα και φέρνω στο μυαλό μου στιγμές που έχω ακούσει ζωντανά (μικρά-μικρομεσαία) σύνολα (όχι συναυλίες με ΡΑ κλπ), αλλά και μηχανήματα τρελών τιμών και συνειδητοποιώ ότι η ψαλίδα έχει κλείσει τόσο πολύ που μόνο το (αδύνατο να γίνει) τεστ Α-Β θα μπορούσε να αναδείξει διαφορές..
Άφωνος μένω και με τα μεγάλα συμφωνικά έργα ( ο @Skakinen μου πέρασε πολλά στο Qobuz ) καθώς η "προσοχή" μου εστιάζει συνέχεια από το ένα όργανο στο άλλο σαν το καθένα να προσπαθεί να "ξεφύγει" από τα υπόλοιπα...
Βέβαια η τελευταία φορά που άκουσα μεγάλο συμφωνικό έργο κλασικής μουσικής ήταν πολλά χρόνια πίσω , άρα στον τομέα είμαι πρωτάρης και δεν έχω σωστή κρίση..
Το απόγευμα έχω ραντεβού στο σπίτι του Γιώργου ( @Ge0rge ) για να δούμε αν και στον δικό του χώρο οι αλλαγές στο μηχάνημα έχουν αποτέλεσμα/αντίκτυπο σε σχέση με την εργοστασιακή κατάσταση.
Ξέχασα να αναφέρω την καλύτερη "γενική καθαρότητα" που έχει τώρα, μια "διαύγεια" που για την εργοστασιακή κατάσταση ήταν όνειρο θερινής νυκτός...Χαίρομαι που σου αρέσουν οι Vishay, και ακούς το μηχάνημα σου και το απολαμβάνεις..
Οι επιλογές που προτείνω είναι πάντα στοχευμένοι, δεν είναι τυχαία τα υλικά που λέω, όπως στο πρότεινε και ο Δημήτρης φυσικά..
Όσο για τον χρόνο στρωσιματος ξέρω πάντα πόσο χρόνο θέλουν, έχω δοκιμάσει άπειρα υλικά...
Εύχομαι να τον χαρείς και να τον απολαμβάνεις..
Λυσαξες με το μηχάνημα, όλο βόλτες τον πας σε φίλους..
Άστο να στρώσει με την ησυχία του..![]()

Οι Vishay είναι οι πιο διάφανοι πυκνωτές για τροφοδοσία που έχω ακούσει, από τότε που τους δοκίμασα στον τελικό μου κόλλησα με αυτούς, δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθεί κάποιος με άλλους πυκνωτές, (είναι κορυφαίοι).Ξέχασα να αναφέρω την καλύτερη "γενική καθαρότητα" που έχει τώρα, μια "διαύγεια" που για την εργοστασιακή κατάσταση ήταν όνειρο θερινής νυκτός...
Έκανα και ένα τεστ που δυστυχώς ξέχασα να κάνω όταν είχαμε με τον Γιώργο τον απείραχτο εδώ.. ελπίζω να το θυμηθώ στο σπίτι του..
Βλέπουμε στην φωτογραφία παρακάτω που είναι το gain (πάνω από το 50%) και που είναι η ένταση (στο 100%)
View attachment 266156
1ο τεστ ο θόρυβος σε κατάσταση ηρεμίας.. χωρίς σήμα δηλαδή..
Με το αφτί κολλημένο στο ηχειόπανο, ακούω στο tweeter & mid ένα πολύ απαλό "ςςςςςς" το οποίο μπορεί να είναι από τον προ, μπορεί όμως και από τον τελικό (το πιθανότερο θεωρώ), μπορεί και από τους δύο ..
Ενδιαφέρον θα έχει αν θα αλλάξει κάτι όταν και ο τελικός δεχτεί τις ανάλογες αλλαγές...
Φυσικά με σήμα η ένταση εκεί είναι απλά εξωφρενική και δεν την έχω δοκιμάσει...
2ο τεστ με τις ίδιες συνθήκες, το crosstalk..
Το Α6 είναι στην είσοδο CD και στις tuner & aux υπάρχει το "φαινόμενο" όταν το Α6 παίζει μουσική..
Δείγμα της χαμηλής κατηγορίας του ενισχυτή.
Φυσικά το ακούς μόνο με το αφτί λίγα εκατοστά από το πανί του ηχείου και στα ίδια μεγάφωνα.
Όταν η πηγή αλλάζει και πάει σε κάποια από τις επόμενες,
View attachment 266160
, το "φαινόμενο" εξαφανίζεται σαν το Α6 να μην παίζει μουσική..
Αν είχες προσέξει (είχατε όσοι διαβάζετε το νήμα), οι 3 πρώτες είσοδοι (cd, tuner, aux) αποτελούν ξεχωριστή ομάδα και στο πίσω πάνελ και στην πλακέτα, με τις υπόλοιπες να είναι πιο "μακριά"..
Ηχητική διαφορά μεταξύ των ομάδων δεν έχω εντοπίσει ποτέ...
ΥΣ..
Γιατί δεν έκανα το τεστ στο 100% του gain δεν ξέρω και τώρα βαριέμαι να το επαναλάβω.....
Δεν ξέρω αν έχει και κάποιο νόημα γιατί μέχρι εκεί ακούω και όχι παραπάνω..
Ψιτ, Πρωτάρη!Άφωνος μένω και με τα μεγάλα συμφωνικά έργα ( ο @Skakinen μου πέρασε πολλά στο Qobuz ) καθώς η "προσοχή" μου εστιάζει συνέχεια από το ένα όργανο στο άλλο σαν το καθένα να προσπαθεί να "ξεφύγει" από τα υπόλοιπα...
Βέβαια η τελευταία φορά που άκουσα μεγάλο συμφωνικό έργο κλασικής μουσικής ήταν πολλά χρόνια πίσω , άρα στον τομέα είμαι πρωτάρης και δεν έχω σωστή κρίση..
Στο τελος θα του βαλει και λουρι.Χαίρομαι που σου αρέσουν οι Vishay, και ακούς το μηχάνημα σου και το απολαμβάνεις..
Οι επιλογές που προτείνω είναι πάντα στοχευμένοι, δεν είναι τυχαία τα υλικά που λέω, όπως στο πρότεινε και ο Δημήτρης φυσικά..
Όσο για τον χρόνο στρωσιματος ξέρω πάντα πόσο χρόνο θέλουν, έχω δοκιμάσει άπειρα υλικά...
Εύχομαι να τον χαρείς και να τον απολαμβάνεις..
Λυσαξες με το μηχάνημα, όλο βόλτες τον πας σε φίλους..
Άστο να στρώσει με την ησυχία του..![]()
Όρεξη να έχεις και υπάρχει ένα ολόκληρο μουσικό σύμπαν! Για όλα τα γούστα!Άφωνος μένω και με τα μεγάλα συμφωνικά έργα ( ο @Skakinen μου πέρασε πολλά στο Qobuz ) καθώς η "προσοχή" μου εστιάζει συνέχεια από το ένα όργανο στο άλλο σαν το καθένα να προσπαθεί να "ξεφύγει" από τα υπόλοιπα...
Ωραίο και το σημερινό....
Αυτή τη φορά συγκρίναμε τους προ στον δικό μου χώρο.
Η διαφορά χωρίς "κλέψιμο" ήταν και εδώ εμφανης σε όλο το φάσμα, με κύριο χαρακτηριστικό τον ποιο "καθαρό" ήχο. Στις χαμηλές συχνότητες δεν πρόσεξα κάποια τόσο εμφανή διαφορά όπως στο σπίτι του @vlad66 ίσως γιατί δεν είναι τόσο έντονες, ίσως γιατί τα ηχεία του κοστίζουν σχεδόν 2.5 φορές πάνω από τα δικά μου, ίσως γιατί είναι διαφορετικά στημένα.... όλα παίζουν τον ρόλο τους.
Όταν άνοιξε το DSP όμως και άρχισε το κλέψιμο, το οποίο είναι ρυθμισμένο για να διώχνει την κουρτίνα μπροστά από τα ηχεία, η διαφορά μειωθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι, γιατί το DSP έχει ρυθμιστεί πάνω στον εργοστασιακό προ οπότε αν ρυθμίζαμε το DSP αντίστοιχα και πάνω στον αναβαθμισμένο, είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε το ίδιο εμφανές αποτέλεσμα υπέρ του αναβαθμισμένου και όχι μόνο με ποιό καθαρό ήχο, αλλά και σε άλλους τομείς.
Επίσης κοιτάξαμε crosstalk και θόρυβο. Στον αναβαθμισμένο το crosstalk ήταν ανύπαρκτο σε κάποιες εξόδους ενώ στον εργοστασιακό υπήρχε και μάλιστα ποιό έντονο και το φύσιμα στα ηχεία φαίνεται ότι προέρχεται από τον τελικο του Βλαδίμηρου.
@vlad66 διορθωσέ με αν έχω κάνει λάθος ή έχω παραλήψει κάτι

Έτσι όπως τα λες είναι και αν θυμάμαι καλά στο "ςςς" χωρίς μουσική στην πηγή , ο δικός σου ήταν εντελώς αθόρυβος μέχρι το τέρμα του gain (και του ποτ) ενώ ο δικός μου ακουγόταν από το +9 και πάνω.
Το αποδίδω στα 10Κ του alps που "γκαζώνουν" περισσότερο τα κυκλώματα σε σχέση με τα 20Κ του εργοστασιακού ποτενσιόμετρου (αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι γνώστες του diy)
Το "κλέψιμο" όντως κάνει δουλειά, αλλά sub ΔΕΝ χρειάζεσαι κατά την γνώμη μου
Ας βάλω και μερικές φωτογραφίες γιατί την προηγούμενη φορά που ήταν οι ενισχυτές παρέα το ξέχασα...
Ασημί vs μαύρη έκδοση..
View attachment 266188
View attachment 266189
Τις καλύτερες εντυπώσεις μου άφησε ο τελικός σου και θα ήθελα πολύ να τον ακούσω με τα ATC....
View attachment 266190
Τι εννοειτε με το ''κλεψιμο'';
Τώρα μας ισωπεδωσες....Έχω ρυθμισμένο DSP που περιλαμβάνει παραμετρικά eq και διόρθωση φασης. Το ονομάσαμε χιουμοριστικα κλέψιμο
Εσύ που γελάς ,μην κάνεις το κορόιδο!!!
Μολόγα
Έκανε δουλειά το DSP ή τα έκανε όλα μαντάρα.
Πρόσεξε τι θα πεις,γιατί τον άλλον το βλέπω ήδη να κατευθύνεται προς τα χατζαρια![]()

Στου Γιώργου το DSP κάνει καλή δουλειά.Εσύ που γελάς ,μην κάνεις το κορόιδο!!!
Μολόγα
Έκανε δουλειά το DSP ή τα έκανε όλα μαντάρα.
Πρόσεξε τι θα πεις,γιατί τον άλλον το βλέπω ήδη να κατευθύνεται προς τα χατζαρια![]()
Εσύ είσαι υπέρμαχος του dsp.. γιατί να φας ξύλο;;;Κι εγώ γέλασα. Βάρα κι εμένα, μην φάει όλο το ξύλο ο vlad.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.