Αν το μπάσο δεν κάνει τα μαλλιά μου να ανεμίζουν δεν είναι καλό
Η δυνατότητα να ακούσουμε χαμηλής έντασης ήχους δεν εξαρτάται τόσο πολύ από το noise floor, όσο από την συχνότητα που παιζουν. Το ανθρώπινο σύστημα ακοής μπορεί να διαχωρίσει και τελικά να ακούσει διαφορετικούς ήχους ακόμα και αν αυτοί είναι ποιο χαμηλοί σε ένταση και παράγονται ταυτόχρονα με υψηλής έντασης, αρκεί να παίζουν σε διαφορετική συχνότητα ή απλά να παίζουν διαφορετικά.

Ο Ρίκος "περνάει" σαν ηχητικό εφέ και γι'αυτό δεν ενοχλεί.Καλά ρε παιδιά, και εγώ έχω έναν παπαγάλο που στο τσακίρ κέφι του πάει εύκολα πάνω από τα 90db.
Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να πάρω PA για να ακούω μουσική;
'Εχεις συγκρίνει αυτό το ντεσιμπελόμετρο με τις εφαρμογές των κινητών; Υπάρχει απόκλιση;Στην προκειμένη περίπτωση δεν αρκεί απλά να ακούσεις, αλλά να ακούσεις καλά.
Να απολαύσεις δηλαδή.. και με υψηλό κατώφλι θορύβου δεν μπορείς να απολαύσεις μουσική σε χαμηλή ένταση.. βασικά ούτε σε υψηλή δεν μπορώ γιατί μετά από λίγη ώρα με πιάνει πονοκέφαλος..
Αν το κατώφλι θορύβου ξεπερνά τα 58-60db , εγώ δεν μπορώ να απολαύσω πόσο μάλλον να μου ζητήσει κάποιος "κριτική ακρόαση"
Αυτή την στιγμή η Σία πλένει κάτι πιάτα & ποτήρια και με ενοχλεί...
Το όργανο μετά βίας πιάνει τα 50db, η μπαλκονόπορτα φυσικά είναι ανοιχτή για τα γατιά (κλειστή με βαριά κουρτίνα για το κρύο, αλλά τα γατιά την παρακάμπτουν) και το μικρόφωνο κοιτάει την κουζίνα..
View attachment 266233
View attachment 266234
Το "κλικ" του κινητού όταν τραβάει φωτογραφία είναι 2db αύξηση...
View attachment 266235
Γιατί; Δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτό..Στις μέχρι τώρα δοκιμές μόνο με το furman είδα πρόβλημα.
"Εκπέμπει" πολύ ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ;;
Ακουμπώντας το καλώδιο του ηχείου πάνω του και σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, ακούω το εναλλασσόμενο στο ηχείο (πολύ σιγά μεν, αλλά το ακούω)
Γιατί; Δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτό..
(Εννοώ με το Furman)
'Εχεις συγκρίνει αυτό το ντεσιμπελόμετρο με τις εφαρμογές των κινητών; Υπάρχει απόκλιση;
Ο Ρίκος "περνάει" σαν ηχητικό εφέ και γι'αυτό δεν ενοχλεί.
Χωρίς πλάκα.
Frequency Response (-6dB): 48Hz-22kHz ( κρυβε λογια ) βαλε και την χαμηλη ενταση που ακους , βαλε και τις καμπυλες ακουστοτητας .....Μην είσαι τόσο σίγουρος
Να διευκρινισω οτι δεν υπονοω τιποτα κακο για τα ATC .
Frequency Response (-6dB): 48Hz-22kHz ( κρυβε λογια ) βαλε και την χαμηλη ενταση που ακους , βαλε και τις καμπυλες ακουστοτητας .....![]()
Τι βλέπουν τα μάτια μου!Τα 56db κορυφής που βλέπεις είναι όταν μπαίνουν τα μεγάλα τύμπανα στο έργο που ακούω αυτή την στιγμή...
View attachment 266195
Έκλεισα μέχρι και το λάπτοπ από κάτω για να μην ενοχλεί το ανεμιστηράκι του...
Δεν θέλω (και δεν χρειάζεται) να σου περιγράψω το μπάσο, τα δυναμικά (και τα μικροδυναμικά) , το kick & το punch παρά την πολύ χαμηλή ένταση..
Ίσως κάποτε καταλάβεις ότι δεν χρειάζονται όλα τα 2καναλα dsp & subs γιατί θα κάνουν ζημιά και όχι καλό...
Frequency Response (-6dB): 48Hz-22kHz ( κρυβε λογια ) βαλε και την χαμηλη ενταση που ακους , βαλε και τις καμπυλες ακουστοτητας .....![]()
Τι βλέπουν τα μάτια μου!
"Ιεροτελεστία της Άνοιξης", "Μιά νύχτα στο Φαλακρό Βουνό"!
Προχωράς πολύ γρήγορα, βλέπω!
Δύο δωράκια από εμένα:
Open Qobuz
open.qobuz.com
Open Qobuz
open.qobuz.com
(Αυτό το είχα πρωτακούσει με Conrad Johnson. Αξέχαστη εμπειρία)...
Περιμένω εντυπώσεις...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.