Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Καλά ρε παιδιά, και εγώ έχω έναν παπαγάλο που στο τσακίρ κέφι του πάει εύκολα πάνω από τα 90db.
Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να πάρω PA για να ακούω μουσική;

Αν το μπάσο δεν κάνει τα μαλλιά μου να ανεμίζουν δεν είναι καλό

Και μόνο που θα σηκωθούν τα μαλλιά σου μπροστά από τα αυτιά από το μπάσο, θα ακούς καλύτερα.

Τα dB είναι πολύ σχετικά. Δεν λένε και πολλά αν δεν δούμε σε ποια συχνότητα είναι. Δεν είναι τόσο απλός ο υπολογισμός noise floor και πετάγματος του κουνουπιού. Το οποίο παίζει και να είναι σε συχνότητα πολύ κοντά στο φάσμα που είναι και πιο ευαίσθητη η ανθρώπινη ακοή.
Άλλωστε ως μονάδα μέτρησης τα dB σημαίνουν πάντα relative to... .

Η δυνατότητα να ακούσουμε χαμηλής έντασης ήχους δεν εξαρτάται τόσο πολύ από το noise floor, όσο από την συχνότητα που παιζουν. Το ανθρώπινο σύστημα ακοής μπορεί να διαχωρίσει και τελικά να ακούσει διαφορετικούς ήχους ακόμα και αν αυτοί είναι ποιο χαμηλοί σε ένταση και παράγονται ταυτόχρονα με υψηλής έντασης, αρκεί να παίζουν σε διαφορετική συχνότητα ή απλά να παίζουν διαφορετικά.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν αρκεί απλά να ακούσεις, αλλά να ακούσεις καλά.
Να απολαύσεις δηλαδή.. και με υψηλό κατώφλι θορύβου δεν μπορείς να απολαύσεις μουσική σε χαμηλή ένταση.. βασικά ούτε σε υψηλή δεν μπορώ γιατί μετά από λίγη ώρα με πιάνει πονοκέφαλος..

Αν το κατώφλι θορύβου ξεπερνά τα 58-60db , εγώ δεν μπορώ να απολαύσω πόσο μάλλον να μου ζητήσει κάποιος "κριτική ακρόαση"

Αυτή την στιγμή η Σία πλένει κάτι πιάτα & ποτήρια και με ενοχλεί...

Το όργανο μετά βίας πιάνει τα 50db, η μπαλκονόπορτα φυσικά είναι ανοιχτή για τα γατιά (κλειστή με βαριά κουρτίνα για το κρύο, αλλά τα γατιά την παρακάμπτουν) και το μικρόφωνο κοιτάει την κουζίνα..

IMG_20260208_193510.jpg

IMG_20260208_193517.jpg

Το "κλικ" του κινητού όταν τραβάει φωτογραφία είναι 2db αύξηση...

IMG_20260208_193518.jpg

Καλά ρε παιδιά, και εγώ έχω έναν παπαγάλο που στο τσακίρ κέφι του πάει εύκολα πάνω από τα 90db.
Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να πάρω PA για να ακούω μουσική;
Ο Ρίκος "περνάει" σαν ηχητικό εφέ και γι'αυτό δεν ενοχλεί.
Χωρίς πλάκα.

• Haha
Reactions: Tzimisce
Στην προκειμένη περίπτωση δεν αρκεί απλά να ακούσεις, αλλά να ακούσεις καλά.
Να απολαύσεις δηλαδή.. και με υψηλό κατώφλι θορύβου δεν μπορείς να απολαύσεις μουσική σε χαμηλή ένταση.. βασικά ούτε σε υψηλή δεν μπορώ γιατί μετά από λίγη ώρα με πιάνει πονοκέφαλος..

Αν το κατώφλι θορύβου ξεπερνά τα 58-60db , εγώ δεν μπορώ να απολαύσω πόσο μάλλον να μου ζητήσει κάποιος "κριτική ακρόαση"

Αυτή την στιγμή η Σία πλένει κάτι πιάτα & ποτήρια και με ενοχλεί...

Το όργανο μετά βίας πιάνει τα 50db, η μπαλκονόπορτα φυσικά είναι ανοιχτή για τα γατιά (κλειστή με βαριά κουρτίνα για το κρύο, αλλά τα γατιά την παρακάμπτουν) και το μικρόφωνο κοιτάει την κουζίνα..

View attachment 266233

View attachment 266234

Το "κλικ" του κινητού όταν τραβάει φωτογραφία είναι 2db αύξηση...

View attachment 266235
'Εχεις συγκρίνει αυτό το ντεσιμπελόμετρο με τις εφαρμογές των κινητών; Υπάρχει απόκλιση;

Στις μέχρι τώρα δοκιμές μόνο με το furman είδα πρόβλημα.

"Εκπέμπει" πολύ ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ;;

Ακουμπώντας το καλώδιο του ηχείου πάνω του και σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, ακούω το εναλλασσόμενο στο ηχείο (πολύ σιγά μεν, αλλά το ακούω)
Γιατί; Δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτό..
(Εννοώ με το Furman)

'Εχεις συγκρίνει αυτό το ντεσιμπελόμετρο με τις εφαρμογές των κινητών; Υπάρχει απόκλιση;

Σταμάτησα να έχω τέτοιες εφαρμογές στα κινητά μου γιατί

1) Δεν μετράνε πάνω από τα 85db

2) Είναι "στοχευμένα" στην ανθρώπινη φωνή και όχι σε όλο το ακουστικό φάσμα

Ίσως υπάρχουν app που παρακάμπτουν τους περιορισμούς (η apple σίγουρα έχει, αλλά δεν έχω apple) και δεν με ενδιαφέρει..

Να διευκρινισω οτι δεν υπονοω τιποτα κακο για τα ATC .

Το ξέρω δεν υπάρχει θέμα.. άλλωστε δεν είμαι εγώ ο κατασκευαστής τους... :ROFLMAO:

Απλά έχε υπόψη σου ότι είναι πολύ φειδωλοί στα specs τους....
( Γιατί;; για να πουλάνε και τα μεγαλύτερα μοντέλα λέω γω...)

• Like
Reactions: Dim.AR
Frequency Response (-6dB): 48Hz-22kHz ( κρυβε λογια ) βαλε και την χαμηλη ενταση που ακους , βαλε και τις καμπυλες ακουστοτητας ..... :)

Απόψε (αργά) το βράδυ θα κάνω ένα τεστάκι στην ίδια ένταση και θα επανέλθω...

• Like
Reactions: Dim.AR
Τα 56db κορυφής που βλέπεις είναι όταν μπαίνουν τα μεγάλα τύμπανα στο έργο που ακούω αυτή την στιγμή...

View attachment 266195

Έκλεισα μέχρι και το λάπτοπ από κάτω για να μην ενοχλεί το ανεμιστηράκι του...

Δεν θέλω (και δεν χρειάζεται) να σου περιγράψω το μπάσο, τα δυναμικά (και τα μικροδυναμικά) , το kick & το punch παρά την πολύ χαμηλή ένταση..

Ίσως κάποτε καταλάβεις ότι δεν χρειάζονται όλα τα 2καναλα dsp & subs γιατί θα κάνουν ζημιά και όχι καλό...
Τι βλέπουν τα μάτια μου! :rolleyes:
"Ιεροτελεστία της Άνοιξης", "Μιά νύχτα στο Φαλακρό Βουνό"! ☺️
Προχωράς πολύ γρήγορα, βλέπω! 🤗

Δύο δωράκια από εμένα:

(Αυτό το είχα πρωτακούσει με Conrad Johnson. Αξέχαστη εμπειρία)...

Περιμένω εντυπώσεις...

• Like
Reactions: vlad66
Frequency Response (-6dB): 48Hz-22kHz ( κρυβε λογια ) βαλε και την χαμηλη ενταση που ακους , βαλε και τις καμπυλες ακουστοτητας ..... :)

Κλασικά, όμως αυτό μάλλον είναι η ανηχοική απόκριση. Δεν κοίταξα τα specs στο site τους αλλά μήπως αναφέρει πουθενά διαχωρισμό in room και anechoic;

Τι βλέπουν τα μάτια μου! :rolleyes:
"Ιεροτελεστία της Άνοιξης", "Μιά νύχτα στο Φαλακρό Βουνό"! ☺️
Προχωράς πολύ γρήγορα, βλέπω! 🤗

Δύο δωράκια από εμένα:

(Αυτό το είχα πρωτακούσει με Conrad Johnson. Αξέχαστη εμπειρία)...

Περιμένω εντυπώσεις...

Τι να (πρωτο)προλάβω να ακούσω ;;

Ήταν η μαμά της Σίας σήμερα εδώ και μου έκανε σεμινάρια κλασικής μουσικής... γνώστρια του είδους και αυτή, σαν τα παιδιά της μουσικής κατηγορίας..

Αυτός έγραψε αυτό τότε γιατί έτσι, γιατί αλλιώς....

Βάλε αυτό να ακούσουμε, βάλε το άλλο, βάλτα στην λίστα και πάει λέγοντας....

"Γνώρισα" μέχρι και τον Franco Fagioli που αν δεν μου έλεγε την ιστορία του δεν θα πίστευα ότι είναι άντρας η φωνή που άκουγα στα ηχεία....

• Wow
Reactions: Sonus Naturalis