Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Ο 85άρης δεν είναι, και μπορεί να πάρει και τον 50άρη για αρχή :p. Υπάρχει επίσης και το DX Crop στις FF της Nikon :)

ειμαι λιγο ασχετος απο τους φακους για το συστημα της νικον (και της κανον μαλλον, για πενταξ δεν μηλαω καν, πολυ μπερδεμενα τα πραγματα εκει).
Απλα αν ειναι να αλαξεις μηχανη και να πας σε κατι καλυτερο , μεγαλη διαφορα σε πιοτητα εικονας δεν θα παρεις αν δεν πας στο full frame. Και αν εισαι ετοιμος να δωσεις χιλιαρικο για την δ7000, δωσε αλλο ενα και παρε την δ700.

Ποιος σου είπε ότι δεν είναι; Πρόκειται για τον AF-S DX 85/3.5.
Από τους φακούς που γράφει ότι έχει, ούτε ένας δεν είναι για FX.
Όσο για το DX Crop, θα του αφήσει ένα αρχείο των 5mp σε μια D700.

ειμαι λιγο ασχετος απο τους φακους για το συστημα της νικον (και της κανον μαλλον, για πενταξ δεν μηλαω καν, πολυ μπερδεμενα τα πραγματα εκει).
Απλα αν ειναι να αλαξεις μηχανη και να πας σε κατι καλυτερο , μεγαλη διαφορα σε πιοτητα εικονας δεν θα παρεις αν δεν πας στο full frame. Και αν εισαι ετοιμος να δωσεις χιλιαρικο για την δ7000, δωσε αλλο ενα και παρε την δ700.

Και στο καπάκι και άλλα τρία και πήγε στη D3x, έτσι? :Banane0:

ε ναι:)
η δ3 ειναι overkill , αλλα η δ700 ειναι μια χαρα:)))
Tωρα τελευταια σκεφτομαι και εγω να παω σε καμια full frame, αν ειναι και πεσουν οι τιμες για την 5δ2, οταν ανακοινωθει η 5δ3 μπορει και να την παρω.

Γιατί να πας, κάτσε εκεί που είσαι. Σκέψου πως θα πρέπει να αγοράζεις φακούς από την αρχή, εγώ τουλάχιστον είχα έτοιμη προίκα.

ναι και εγω αυτο σκεφτομαι , αλλα και τα φλας, θελω και τριτο τωρα:)))
απλα η ολυ αποτι καταλαβα δεν θα βγαζει πια entry-level 4/3 σωματα, και τα pen δεν με ενθουσιαζουν και πολυ μεχρι στηγμης για αυτο που τα θελω....

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Μπορείς να δώσεις έναν ορισμό για το τι θεωρείς "gadget";

Τι πήρες τελικά;

http://www.top100gadgets.com/ (στη κατηγορια Cameras εχει δυστυχως την Κανον Τ3ι). Αλλα οχι μονο και οχι απαραιτητα ακριβα. Παντως σιγουρα κατι που καποιος δικαια θα χαρακτηριζε απο πολυ εως εντελως 'περιττο'.

(http://www.gadget-shop.gr/ http://www.gadget4all.gr/gadgets/)

Ελληνικα περιοδικα: T3 & Stuff αν και το τελευταιο εχει σταματησει να βγαινει απο περσυ, κριμα ηταν το καλυτερο.

Δυσκολος ο ορισμος, και λυπαμαι που δεν εχω βρει Ελληνικη λεξη για να αποδωσω το νοημα :).

Τελικα πηρα Δ7000 με τον κιτ φακο. Μολις μπηκα στο σπιτι.

Με γεια!
Η ακαταμάχητη καταναλωτική μανία θριάμβευσε για μία ακόμα φορά!!

ΥΓ. Χωρίς διάθεση κριτικής, άλλωστε I've been there! (αν και ο ιστορικός χρόνος είναι μάλλον ευφημισμός)

Η δ5000 σίγουρα θα παροπλιστεί πλέον. Αφού έκανες την κίνηση, πούλα τη μαζί με τους κιτ φακούς της και μάζευε τώρα να πάρεις φακούς της προκοπής (όπως λ.χ. ο 11-16 που αναφέρεις, αν και, ξεκινώντας από αυτόν, θα υπερκαλύψεις, δεδομένης της παρουσίας και του 8άρη, το δύσκολο στην αξιοποίηση ευρυγώνιο άκρο). Βέβαια, αφού φωτογραφίζεις από το 1998, θα έχεις σίγουρα μια ιδέα για το ποιο είδος φωτογραφίας σε ελκύει περισσότερο ώστε να κινηθείς ανάλογα στην αγορά φακών. Εκτός αν δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα και μπορείς να τα έχεις όλα.
Και κάτι άλλο. Σίγουρα, από τη στιγμή που, όπως λες, σκοπεύεις να ασχοληθείς λίγο πιο σοβαρά, οφείλεις να ξοδέψεις κάποια χρήματα στην αγορά βιβλίων. Έχω κι εγώ, σαν κι εσένα, ένα κατεβατό από φωτογραφικά e-books, αλλά τα μόνα βιβλία φωτογραφίας που διαβάζω (χρόνου επιτρέποντος) είναι τα παραδοσιακά, χάρτινα τα οποία έχω πληρώσει!

Μεγειά! Οι φωτογραφίες που είναι? Άντε καλό καιρό έχει...

Και να βγάλει και τις ίδιες φωτογραφίες με την 5000... και να τις κάνει ένα λογικό resize πχ στα 3000χ2000 να δούμε εάν θα καταλάβει τη διαφορά. :smash:

Με γεια!
Η ακαταμάχητη καταναλωτική μανία θριάμβευσε για μία ακόμα φορά!!

ΥΓ. Χωρίς διάθεση κριτικής, άλλωστε I've been there! (αν και ο ιστορικός χρόνος είναι μάλλον ευφημισμός)

Η δ5000 σίγουρα θα παροπλιστεί πλέον. Αφού έκανες την κίνηση, πούλα τη μαζί με τους κιτ φακούς της και μάζευε τώρα να πάρεις φακούς της προκοπής (όπως λ.χ. ο 11-16 που αναφέρεις, αν και, ξεκινώντας από αυτόν, θα υπερκαλύψεις, δεδομένης της παρουσίας και του 8άρη, το δύσκολο στην αξιοποίηση ευρυγώνιο άκρο). Βέβαια, αφού φωτογραφίζεις από το 1998, θα έχεις σίγουρα μια ιδέα για το ποιο είδος φωτογραφίας σε ελκύει περισσότερο ώστε να κινηθείς ανάλογα στην αγορά φακών. Εκτός αν δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα και μπορείς να τα έχεις όλα.
Και κάτι άλλο. Σίγουρα, από τη στιγμή που, όπως λες, σκοπεύεις να ασχοληθείς λίγο πιο σοβαρά, οφείλεις να ξοδέψεις κάποια χρήματα στην αγορά βιβλίων. Έχω κι εγώ, σαν κι εσένα, ένα κατεβατό από φωτογραφικά e-books, αλλά τα μόνα βιβλία φωτογραφίας που διαβάζω (χρόνου επιτρέποντος) είναι τα παραδοσιακά, χάρτινα τα οποία έχω πληρώσει!

Ευχαριστω ΝΤ, τα σχολια σου ειναι πολυ χρησιμα και ευπροσδεκτα.

Δεν ειμαι σιγουρος αν η D5000 θα παροπλιστει. Επιφυλασσομαι βεβαια να σου απαντησω. Θα ειναι κριμα, ειναι αγορα του περασμενου μολις μηνα...

Αναφορικα με τους φακους, κρινω οτι ειναι λιγο νωρις. Δεν εχω δοκιμασει κανενα υπαρχοντα φακο και δεν ξερω καν τη μηχανη. Φορτιζω τη μπαταρια τωρα και ειμαι σε αναμμενα καρβουνα!!! Παντως το διλλημα μου ηταν φακοι η σωμα οχι και τα δυο, τουλαχιστον επι του παροντος. Σιγουρα θα κανω τη λιστα μου με καλους και αριστους, οπως με συμβουλεψε ενα μελος.

Το ειδος φωτογραφιας που μου αρεσει δεν το γνωριζω. 10% Landscape, 60% in house (family&friends&pets) 20% and street photography ειναι το 90% των ληψεων διαχρονικα. Το αλλο 10% μακρο αλλα ως φρεσκο αυξανει εις βαρος του 'in house'.

Για τα βιβλια, το χαρτι δεν με συγκινει εδω και χρονια. Εχω καλα dedicated book readers τυπου ipad αλλα και τυπου e-ink. Συνηθιζω να εκτυπωνω κομματια τα οποια θεωρω σημαντικα και τα αρχειοθετω αναλογως. Προχθες οπως ειπα τυπωνα διαφορα πινακακια exposure για να κατανοησω το μανουαλ χειρισμο.

Τελος, νομιζω οτι η δ7000 θα ειναι μια επενδυση σε φωτογραφικη μηχανη οπου τα χρηματα δεν θα πανε χαμενα. Το αισθανομαι :-)