Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Ρίξε και μια ματιά στο ebay, αν έχεις υπομονή για ψάξιμο, βρίσκεις καλά πράγματα σε τιμές λογικές ή και χώμα.

Σου δίνω το παρακάτω παράδειγμα, με το ελάχιστο ψάξιμο που έκανα.Δεν είναι ευκαιρία, απλώς είναι ενδεικτικό το προς τα που να κατευθυνθείς.

Υπάρχει βέβαια και αυτό, ίσως όμως είναι ακριβό

Σιγουρα πρεπει να ερευνησω την αγορα μεταχειρισμενων φακων και απο το εβαυ και απο Ελλαδα. Εχεις δικιο. Πρεπει να αντιμετωπισω τη φοβια μου οτι μπορει να παρω σκαρτο πραγμα.

Εν τω μεταξυ μηπως γνωριζεις, τι σημαινει ενας φακος (πχ νικον 50μμ) να εχει η να μην εχει ΑF motor? Ξερω οτι η D7000 εχει inside ΑF motor και μπορει να παρει φακους χωρις ΑΦ motor. Αλλα τι σημαινει αυτο?

Οι φακοί που έχουν AF motor, εστιάζουν σε μηχανές που δεν έχουν ενσωματωμένο AF motor ( Nikon D40, D40X, D60, D3000, D3100, D5000 και D5100).

Στις φωτογραφίες macro, το AF πολλές φορές είναι εμπόδιο. Καλύτερα να εστιάζεις εκεί που θέλεις.

Όσο για το σκάρτο πράγμα, είναι ένα ρίσκο που παίρνεις, υπάρχουν όμως και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες: φωτογραφίες του φακού που πωλείται, feedback του πωλητή, αν είναι ιδιώτης ή μαγαζί, από ποια χώρα είναι...

Ψάξτο και ρώτα

Last edited:
Re: Απάντηση: Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Οι φακοί που έχουν AF motor, εστιάζουν σε μηχανές που δεν έχουν ενσωματωμένο AF motor ( Nikon D40, D40X, D60, D3000, D3100, D5000 και D5100).

Στις φωτογραφίες macro, το AF πολλές φορές είναι εμπόδιο. Καλύτερα να εστιάζεις εκεί που θέλεις.

Όσο για το σκάρτο πράγμα, είναι ένα ρίσκο που παίρνεις, υπάρχουν όμως και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες: φωτογραφίες του φακού που πωλείται, feedback του πωλητή, αν είναι ιδιώτης ή μαγαζί, από ποια χώρα είναι...

Ψάξτο και ρώτα

Eυχαριστω ncups, νομιζω οτι αξιζει το ρισκο αφου εξαντλησεις τις 'ασφαλιστικες δικλειδες' που αναφερεις.

Στο θεμα του AF, με αλλα λογια, με την Δ7000 θα εστιαζουν αυτοματα οι φακοι που δεν εχουν AF motor. Σωστα? Θα ακουω δηλαδη τον ηχο κλειδωματος του AF οπως στους AF-S φακους μου.

Όπα, καλορίζικη, εγώ σε κατάλαβα από την αρχή είσαι σαν και εμένα, αν σου μπει κάτι στο μυαλό δεν σου φεύγει εύκολα. Και εγώ από χθες το βραδύ το αποφάσισα να δούμε αν η ιδέα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Eυχαριστω ncups, νομιζω οτι αξιζει το ρισκο αφου εξαντλησεις τις 'ασφαλιστικες δικλειδες' που αναφερεις.

Στο θεμα του AF, με αλλα λογια, με την Δ7000 θα εστιαζουν αυτοματα οι φακοι που δεν εχουν AF motor. Σωστα? Θα ακουω δηλαδη τον ηχο κλειδωματος του AF οπως στους AF-S φακους μου.

Σωστά.

Ευχαριστω ncups. Μπαινει ο 50μμ 1.8 D στη λιστα.

χε χε, καλοριζικη Τακη!!! Μαζι θα την μαθαινουμε..

Last edited:
Το δύσκολο είναι να την μάθεις, έβγαζα φωτογραφίες και δεν μου έδειχνε τίποτα ενώ στο βίντεο είχα εικόνα κανονικά. Πηρά τηλέφωνο το κατάστημα και μου είπαν και την έβγαλα στο αυτοματο και ειχα εικόνα , ρεζίλη έγινα ,οπότε κατάλαβα πως θέλει πολύ διάβασμα. Καμιά σχέση με την Canon εκεί την άναψα και την δούλεψα κανονικά , αυτή είναι πολύ πιο δύσκολη. Τρελές ρυθμίσεις στο μενού.

Καταρχήν με γειές :)
Για να μη χαθείς τελείως με όλες αυτές τις επιλογές θα σου πρότεινα να τραβάς στο Av (Aperture priority) με matrix metering και auto iso για να ξεκαθαρίσουν κάποιες έννοιες και να δεις τι σου λείπει και μπορεί να σου προσφέρει η μηχανή μέσα από τα μενού της... :)

Βρήκα και από μια πάλαια μηχανή της μεγάλης μου κόρης έναν Nikon AF Nikkor 28-80 1: 3.5-5.6D και τον έβαλα επάνω και δουλεύει κανονικά. Τυχερός είμαι απέκτησα και δεύτερο φακό. Ευχαριστώ πολύ φίλε Drek βασικά θα ξεκινήσω από το διάβασμα.

Last edited:
Μια ερώτηση σε εσάς που έχετε διαβάσει περισσότερο, φωτογραφεία 16/9 τραβάει ;;

Οχι. Μονο εαν τις επεξεργαστεις και με κροπ τις κανεις 16.9 χανοντας καδρο.

Εαν ομως εχεις καμερα μ3/4 (panasonic G series, Olympus Pen etc), με εναν adapter φτηνο μπορεις.

Εγω με την πανασονικ G1 τραβαω αν θελω 16.9 με φακους νικον και τις βαζω στις ψηφιακες κορνιζες μου που ολες ειναι 16.9 φορματ.

Μόλις έβαλα και έπαιξε τις φωτογραφίες από την Nikon στην τηλεόραση ,καμία σχέση με την Canon,τα χρώματα της Canon πολύ καλυτέρα. Πολύ απογοήτευση και επίσης το 16/9 με ενδιέφερε παρά πολύ.

Μεγάλη νίλα σύγκρινα φωτογραφίες με τον ίδιο φακό της Tamron σε Nikon 7000 και την Canon 600, η οποία υποτίθεται είναι υποδεέστερη και οι φωτογραφίες της Canon καλύτερες.

Αύριο το πρωί θα τραβήξω με το φως τις ημέρας και από τις δυο κάμερες και θα ανεβάσω. Κάποιος μου είπε πως για να αναδεχθεί η Nikon χρειάζεται ρυθμίσεις. Η Canon out of the box τραβάει καλύτερα και μάλλον είχε δίκαιο.

Αύριο το πρωί θα τραβήξω με το φως τις ημέρας και από τις δυο κάμερες και θα ανεβάσω. Κάποιος μου είπε πως για να αναδεχθεί η Nikon χρειάζεται ρυθμίσεις. Η Canon out of the box τραβάει καλύτερα και μάλλον είχε δίκαιο.

Out of the box, η Canon δίνει καλύτερα αποτελέσματα εδώ και χρόνια
Απλά τσέκαρε στη D7000 το WB γιατί εκεί έχει ένα θεματάκι-bye-

Μεγάλη νίλα σύγκρινα φωτογραφίες με τον ίδιο φακό της Tamron σε Nikon 7000 και την Canon 600, η οποία υποτίθεται είναι υποδεέστερη και οι φωτογραφίες της Canon καλύτερες.

Μην απογοητευεσαι και προπαντων μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα , η 7000 ειναι αρκετα καλυτερη μηχανη απο την Κανον αλλα πρεπει να ασχοληθεις μαζι της για να την φερεις εκει που ονειρευεσαι.
Οχι οτι η Κανον ειναι καμμια πατατα ,αντιθετα.. αλλα η 7000 ειναι μεσα στις 3-4 καλυτερες APS-C μηχανες σημερα ...αρκετοι νεοι χρηστες γκρινιαξαν για soft αποτελεσμα , ομως αυτο ειμαι σιγουρος πως οφειλεται στις ρυθμισεις της μηχανης.
Καλυτερα να συνηθισεις να τραβας σε NEF και να επεξεργαζεσαι στο Photoshop αν θελεις κορυφαιο αποτελεσμα (αυτο ισχυει για ολες τις μηχανες).

Για ανεβασε την οξυτητα (sharpness) και το saturation (κορεσμος) 2-3 κλικ.

Η διαλεξε απο το Picture control αλλη επιλογη εκτος του standard. πχ. vibrant.

Και γω οταν πρωτοτραβηξα σε auto επαθα ενα μικρο σοκ :)

Μην ανησυχεις. Ολα καλα θα πανε.