Αναζήτηση "Ψειρών" (in-ear)

Re: Αναζήτηση "ΨΕΙΡΩΝ"

Καλησπέρα!

Ειμαι και εγώ στο ψάξιμο για καλές ψείρες με iphone control! Είχα τα logitech UE 200vi και μου άρεσαν πάρα πολύ, και σκεφτόμαι για τα a-jays four! Έχετε ακούσει τπτ γιαυτα?
Χρήσιμο είναι, να κάνουμε κι' ένα διαχωρισμό που πολλούς μπερδεύει:

Άλλο "ψείρες" (earbuds, ή earhooks) και άλλο In Ear Monitors (IEM's) (ή ενδώτια με ελληνική ορολογία).

Τα πρώτα -οι ψείρες- είναι η συνηθισμένη περίπτωση που αφορά τα ακουστικά που απλά εφάπτονται με το εσωτερικό του πτερυγίου των αυτιών μας, χωρίς να εισέρχονται εντός του ακουστικού πόρου.
Π.χ. Sennheiser ΜX-680

Image%2021.png

Ενώ τα επόμενα In Ear Monitors (IEM's) εισέρχονται και εφαρμόζουν σφιχτά μέσα στον ακουστικό πόρο (ear-canal).
Π.χ. Sennheiser CX-280

square_stage_cx_280_01_sq_music_portable_sennheiser.png

Χάρη στην εφαρμογή τους τα IEM's προσφέρουν εξαιρετική απόκριση χαμηλών, αλλά και ολόκληρου του ακουστικού φάσματος. Γι' αυτό και είναι κατάλληλα για ποιοτική (Hi-End) ηχητική αναπαραγωγή. (Μερικά IEM's είναι και πανάκριβα). Προσφέρουν επίσης και άριστη ηχητική απομόνωση. Για το λόγο αυτό, ενώ η απομόνωση είναι κατ' αρχήν επιθυμητή, δεν θα πρέπει να τα προτιμάμε αν η κύρια χρήση τους θα είναι στο δρόμο ή σε συνθήκες κυκλοφορίας, αλλιώς κινδυνεύουμε από ατυχήματα...

Τώρα γιατί εμένα μου έχουν κάτσει τα SENNHEISER IE-800 !!
Και είναι και φτηνά !!!

http://www.audioshow.gr/index.php?o...iew=productdetails&virtuemart_product_id=6939

650 Και η τιμή είναι πολύ καλή, στο amazon.co.uk τα βρίσκει κανείς ακριβότερα.
Είσαι σίγουρος πως θα είναι αυτή η τιμή;
Βλέπω πως δεν είναι διαθέσιμα... Κ έπειτα θα είναι αντιπροσωπίας ή καμία περίεργη εισαγωγή από το "πουθενά"..;;
Το λέω γιατί κάπου μου φαίνεται πως είχα δει ότι κυκλοφορούν μαϊμούδες από τα εν λόγω.

Με τόσα λεφτά παίρνεις κ τα HD 700 -ή κ άλλα- εκτός αν θες υποχρεωτικά ψείρες... Που μάλλον αυτό θες δλδ για να γραφείς σε αυτό το νήμα.. Άλλα το λέω σαν προβληματισμό..

Εχω τα Sennheiser IE8 και είναι απίστευτα, οπότε φαντάζομαι αυτά τι θα είναι. Τα HD 700 είναι φοβερά αλλά φαντάσου ότι είναι μόνο για μέσα στο σπίτι. Βέβαια μου φαίνεται απίστευτο να υπάρχουν μαϊμού τα συγκεκριμένα αλλά αν κάνω εντέλει μια τέτοια κίνηση θα είναι μόνο στο Νάκα.

Καλημερα σε όλους..
Θα ηθελα να αγορασω ενα ζευγάρι ακουστικά γυρω στο 20αρικο, οσο πιο καλα ποιοτικά γινεται.
Τα θέλω διακριτικα οπως τα παρακατω γιατι τα φοραω στα ταξιδια μεσα απο κράνος και μονο αυτα δεν με ενοχλούν.
Τα akg k330 που εχω δεν κάθονται καλα
Ευχαριστώ

Attachments

• uploadfromtaptalk1376899715793.jpg
    uploadfromtaptalk1376899715793.jpg
    14.4 KB · Views: 400
Οταν βαζω το κρανος με τρόπο παντα, φεύγουν απο την θεση τους και δεν ακουω σχεδον τίποτα.. Επειδή είναι κάπως μεγαλοσωμα...

Λάβε υπόψη ότι αν οι μονάδες δεν έχουν ένα επαρκές μήκος δεν θα ακούγονται καλά.
Πχ στα λεφτά που θες τα sony MH1 είναι εξαιρετική ευκαιρία αλλά νομίζω θα έχεις το πρόβλημα που φοβάσαι.

Ναι τα εψαχνα πριν, και ισως το εχω..

Creative ep 830, τα ειχα παλια, εξαιρετικά αλλα που να τα βρεις τωρα..
Αυτα θα ηταν οτι πρεπει.
Και τα bluetooth sony Ericsson 980 ηταν φοβερα, παλι στο ιδιο προφίλ.. Αλλα μου χαλασε το ενα απο τα δυο

Γενικά τα ΙΕΜs προεξέχουν περισσότερο από τα earpads (λόγω κατασκευής), δε νομίζω να σε βολέψουν.

Οταν βαζω το κρανος με τρόπο παντα, φεύγουν απο την θεση τους και δεν ακουω σχεδον τίποτα.. Επειδή είναι κάπως μεγαλοσωμα...

Νομίζω ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας είναι η λύση.
Τα περισσότερα έχουν κ line in.
Βέβαια όχι με τόσο λίγα χρήματα...
Αν μιλάμε για full face κράνος -που μάλλον για τέτοιο μιλάμε- το βλέπω πολύ δύσκολο οποιοδήποτε ακουστικό να μείνει στη θέση του.
Και τέλος imo το να ταξιδεύεις κ να ακούς μουσική δεν το θεωρώ και το πιο ασφαλές...

Edit: γράφω από κιν κ δεν είχα δει τα 3, 4, Τελευταία μνμτα

Last edited:
Γνωριζω την επικινδυνοτητα του να ταξιδευεις με μουσική, αλλα δυστυχώς δεν την παλευω αλλιώς..
Προσπαθώ να ταξιδευω νύχτα για να βλεπω καλα απο τους καθρεπτες ποιος έρχεται..

Το σύστημα ενδοεπικονωνιας ειναι στα σχεδια αλλα το 300αρι που κανει ενα midland δεν μπορω να το διαθεσω

Πρέπει να το πούμε και να το επισημάνουμε και μιά και δυό και χίλιες κι' ένα εκατομμύριο φορές:
Όλα τα In Ear ακουστικά (όχι τα Ear bud ή τα Ear Hook) παρέχουν λόγω κατασκευής εξαιρετική απομόνωση. Τόση που αν ακούς μουσική ακόμα και σε χαμηλή ένταση είναι αδύνατο να αντιληφθείς τι σου λένε οι διπλανοί σου και να συνομιλήσεις μαζί τους. Αυτό συμβαίνει με όλα τα In Ear ακουστικά παρά τις μεταξύ τους διαφορές στο βαθμό απομόνωσης.

Η απομόνωση αυτή είναι πολύ χρήσιμη όταν κάθεσαι κάπου ν' ακούσεις μουσική.

Όταν κυκλοφορείς στο δρόμο όμως είναι:
ΘΑΝΑΤΟΣ!

Δε θα τα συνιστούσα ούτε για απλή πεζοπορία. Δεν θα ακούσεις το αυτοκίνητο που πλησιάζει τρέχοντας. Δε θα ακούσεις την κόρνα. Δε θα αντιληφθείς έγκαιρα τον κίνδυνο. Ακόμα χειρότερα αν οδηγείς κιόλας.
Ας μη ρισκάρουμε άσκοπα τη ζωή τη δική μας και των συνανθρώπων μας.
Αν σώνει και καλά πρέπει να άκούμε κάποια μουσική από ακουστικά στο δρόμο, ας προτιμούμε κάποια ακουστικά τύπου Ear bud (αυτά με τα σφουγγαράκια, τις κλασσικές ψείρες), όπως αυτά.

square_louped_mx_370_01_sq_music_portable_sennheiser.png

Ή Ear Hook, σαν αυτά.

Image%2021.png

Τα παραπάνω ας μην εκληφθούν ως προτάσεις, αλλά κυρίως ως παραδείγματα.

Last edited:

Μπραβο Μιχαλη για το ενδιαφερον προς τα μελη του φορουμ :-)