Αντικατάσταση Dac

Επιμενω γτ οταν βαζω μπασο ακουγεται οπως θα θελα στα χαμηλα. Μπορει να ναι γερασμενα αλλα παιζουν καλουτσικα. Ασε που δεν μπορω να τα πουλησω. Απο κει κ περα λες να παραλαβω τα καινουργια να δω πως θα παιξουν κ μετα να παω σε αλλαγη; υστερα εαν θελησω αλλον ενισχυτη θα βρω κατι με 600-700ευρο με 100-120watt;εχεις να προτεινεις κατι;

Roksan kandy k2.

Μιας και σου αρέσει το μπάσο...Για μεταχειρισμενο μιλάμε..Και εφόσον δεν ασχοληθείς με το ποτενσιόμετρο το οποίο δεν έχει και την καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Edit..Σε αναλυση δεν ειναι η τελευταια λεξη της μόδας αλλα τα ''σερβίρει'' ολα με τον δικο του τρόπο.
Ακούγεται σαν Naim με ένα επιπλέον γρέζι στην μεσαία περιοχή κατι που ωφελεί τα σκληρότερα ακούσματα..

Last edited:
βοηθησε με σε παρακαλω....τι εννοεις λεγοντας εφοσον δεν ασχοληθω με το ποτενσιομετρο;

κατι σε pioneer σε αυτα τα χρηματα; ή yamaha?

τελος εχουν ακουσει κανεις το ifi και το pioneer για να μου πει μια προσωπικη του γνωμη;

Δεν τα έχω ακούσει σε απευθείας αντιπαράθεση αλλά το Pioneer είναι ΙΜΗΟ στο επόμενο level απο ότι το ifi.

Όπως και να χει πρώτα θα πάρεις ηχεία. Σωστά?
Καλά κάνεις και το ψάχνεις από τώρα αλλά η λογική διαδικασία που φαντάζομαι θα ακολουθήσεις όπως και να χει είναι να προβείς στην αγορά και το στρώσιμο των ηχείων (και των αυτιών σου σε αυτά) και μετά θα δεις το επόμενο βήμα. Τουτέστιν σε κανα δίμηνο χαλαρά.
Μην αγχώνεσαι και πριζώνεσαι. one step at a time.

Γιά να καταλάβω δηλαδή ,επειδή δε μπορείς να πουλήσεις τα ηχεία θα αλλάξεις το dac? γιατί στη ουσία αυτό λές
Σου φταίει το χαμηλό και όλοι σου λένε ότι πρόβλημα είναι στα υπόλοιπα -κυρίως - και εσύ θα αλλάξεις αυτό πού μπορεί να πουληθεί -ανταλλαγεί ,γιατί στη ουσία αυτό είναι το κριτήριο σου

Επιμενω γτ οταν βαζω μπασο ακουγεται οπως θα θελα στα χαμηλα. Μπορει να ναι γερασμενα αλλα παιζουν καλουτσικα. Ασε που δεν μπορω να τα πουλησω. Απο κει κ περα λες να παραλαβω τα καινουργια να δω πως θα παιξουν κ μετα να παω σε αλλαγη; υστερα εαν θελησω αλλον ενισχυτη θα βρω κατι με 600-700ευρο με 100-120watt;εχεις να προτεινεις κατι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το γερασμενα που λες πιο πολυ ειναι με τα χρωματα του ηχου και οχι με την δυναμη των χαμηλων. Απο κοβονται οι χαμηλες... Κ δεν ειναι απο τα ηχεια... Ετσι καταλαβαινω τουλαχιστον.

δεν έχεις αντιληφθεί την ουσία του θέματος.
Εχεις ηχεία που σχεδιάστηκαν πριν 40-45 χρόνια και λειτουργούν (ή έστω υπάρχουν) από τότε.
Θεωρητικά θα έπρεπε να είχαν αυτοκαταστραφεί.
Τουλάχιστον οι αναρτήσεις τους και η περιφέρεια των κώνων, αν δεν έχει επίσης λιώσει το χαρτί.

Δεύτερον τα ηχεία σου είναι 3 ή 4 δρόμων, κατάλοιπο μιας εποχής που και 25 δρόμων να ήταν ίσως πουλούσαν σαν κουλούρια.
Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον ολοκληρωμένο nad.

Τρίτον
Δεν ξέρω καν τι εννοείς χαμηλό.

Βρίσκεσαι συνεπώς με 3 μηχανήματα, εκ των οποίων το ένα είναι σύγχρονο και αδιαμφισβήτητα καλής ποιότητας και απόδοσης.
Τα άλλα είναι απλώς αποδεκτά (ενισχυτής) τα δε ηχεία απλώς για να λες "έχω και ηχεία"

Ενα σύγχρονο ηχείο έστω και φτηνό θα τα σβήσει τα παλιά από τη μνήμη σου, εκτός εάν τα παλιά ηχεία είναι κειμήλια που δεν θες να αποχωριστείς ή έχεις συνηθίσει τον παλιοκαιρισμένο ήχο τους και θα σου λείψει.
Όμως μη μας βάζεις σε λάθος δρόμους λέγοντάς μας για έλλειψη χαμηλού...

Τι εννοεις ει αι πιο ΙΜΗΟ;

Φιλε πετρο επιμενω οτι δεν ειναι τα ηχεια. Γτ οταν βαζω μπασο απο τον ενισχυτη γεμιζει ο ηχος;... Η εγω ειμαι φαν του μπασου... Η ο ενισχυτης/ντακ μου κοβει πολυ πραγμα απο χαμηλα. Ντακ θελω να αλλαξω οχι πως αποκλειστηκα φταιει αυτο αλλα για δοκιμη.

Γενικοτερα παντως πχ 685 και τα delphinus που ακουσα και αυτα παλι μου φανηκαν λιγα στα χαμηλα., μηπως τελικα φταιω εγω;

IMHO = In My Humble Opinion = Κατά την Ταπεινή μου Άποψη

* Παράκληση: Κάνε μια χάρη σε όλους και πριν ποστάρεις ένα μήνυμά σου, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ τό και διόρθωσε τυχόν λάθη. Τα περισσότερα μηνύματά σου είναι δύσκολο να τα καταλάβουμε.
Αν κάνεις έναν κόπο να τα διαβάζεις ο ίδιος προτού τα ανεβάσεις, θα τα βελτιώσεις σε ποσόστό 90% τουλάχιστον.

Ευχαριστώ.

Τι εννοεις ει αι πιο ΙΜΗΟ;

Φιλε πετρο επιμενω οτι δεν ειναι τα ηχεια. Γτ οταν βαζω μπασο απο τον ενισχυτη γεμιζει ο ηχος;... Η εγω ειμαι φαν του μπασου... Η ο ενισχυτης/ντακ μου κοβει πολυ πραγμα απο χαμηλα. Ντακ θελω να αλλαξω οχι πως αποκλειστηκα φταιει αυτο αλλα για δοκιμη.

Γενικοτερα παντως πχ 685 και τα delphinus που ακουσα και αυτα παλι μου φανηκαν λιγα στα χαμηλα., μηπως τελικα φταιω εγω;

όταν βάζεις μπάσο από τον ενισχυτή γεμίζει ο ήχος σημαίνει δυό πράγματα:
α. δεν ξέρεις να ακούς
β. τα ηχεία αδυνατούν να βγάλουν μπάσο...

μπορεί να σημαίνει και άλλα 4-5 πράγματα, αλλά είναι ακόμα πιό δύσκολα στην εξήγηση αλλά και έχουν λιγότερες πιθανότητες να ισχύουν διότι πρώτα μετράνε τα α. και β.

(και εννοείται το α. με το συμπάθειο και χωρίς να παρεξηγηθείς. Βρισιά δεν είναι πάντως.)

Supersonic αντιλαμβανομαι τι αναφερεις κ σε ευχαριστω που τα αναλυεις γτ δεν γνωριζω πολλα. γι αυτο πηγα και ακουσα καινουργια ηχεια... Θα πανε για αλλαγη εφοσον επιμενεις τοσο αλλα νομιζω οτι θα το μετανιωσω μιας και τα b&w δεν εχουν μπασο που θελω. Μαλλον με βλεπω να περνω και sub... Στην τελικη.

Ωστοσο θα ηθελα να τα ακουσεις απο κοντα κ ειμαι σιγουρος θα ελεγες '' φιλε μου παιζουν ομορφα''

Σιγουρα δεν ξερω να ακουω... Το κατλαβαινω αυτο αλλα οταν βαζω κανενα schiller η tiesto θελει μπασο... Πως να το κανουμε 😕

Ωστοσο θα ηθελα να τα ακουσεις απο κοντα κ ειμαι σιγουρος θα ελεγες '' φιλε μου παιζουν ομορφα''

δυσκολεύομαι ιδιαίτερα, λόγω απόστασης.
Ίσως κάποιος φίλος από Αθήνα να το κάνει για σένα.

Δηλαδή θα μου βάλεις τα ηχεία και θα δώσεις μπάσο από τον ενισχυτή και θα σου πω "παίζουν όμορφα"?

Τελος πάντων....
Αυτή τη στιγμή έχεις μια 911 που για κάποιο λόγο στην παραδώσανε με 4 λάστιχα ανάγκης και δεν σου αρέσει και σκέφτεσαι να δώσεις την 911 για να βάλεις στα λάστιχα κανένα μεταχειρισμένο pony....

Πιστεύω ότι ο φίλος είναι ταμάμ για Cerwin Vega.
Και δεν τρολάρω.

δεν θέλω να αλλάξεις ηχεία επειδή σου το λέω.
Ούτε θέλω να κάνεις καμιά λάθος κίνηση.

Πιστεύω ότι εδώ θα ακούσεις αρκετές γνώμες από πολλούς.

Το ifi το ακούσαμε πρίν 10 μέρες 7 άτομα και παίζει αξιοπρεπέστατα ,αν εσύ θέλεις να το αλλάξεις ,να είσαι σίγουρος οτι κάποιον θα κάνεις ευτυχισμένο .ήδη έχω υπ όψιν κάποιον πού μας διαβάζει .....

Re: Απάντηση: Αντικατάσταση Dac

Το ifi το ακούσαμε πρίν 10 μέρες 7 άτομα και παίζει αξιοπρεπέστατα ,αν εσύ θέλεις να το αλλάξεις ,να είσαι σίγουρος οτι κάποιον θα κάνεις ευτυχισμένο .ήδη έχω υπ όψιν κάποιον πού μας διαβάζει .....

μπορεί και άλλον ....

Τα Cerwin Vega καλα ειναι για τετοια μουισκη απλα δεν παιζουν καλα τα φωνητικα πχ adele ή lana del rey. ΔλδΤετοια μουσικη που ακουω συνηθως. Ουτε εχουν χρωματα κτλ...

Θα ελεγες οτι παιζουν ομορφα χωρις τα μπασα.

Καλως τοτε κρατω το ifi να δω τι θα κανουν τα b&w με αυτα που εχω.

Τελικη γνωμη... Να προτιμησω σκετα τα b&w 685 ή τα b&w cm1 με προυποθεση ενος sub στο μελλον;

Εφ όσον θα κρατήσεις τον ενισχυτή πού έχεις ,θα ήταν καλό να ακούσεις ΕΣΥ το συνδυασμό και να αποφασίσεις .
Καλό θα ήταν να λάβεις υπ όψιν σου ότι στό ένα η οπή του ρεφλέξ είναι μπροστά και στο άλλο πίσω ,πιθανόν λόγω θέσεως να σε βολεύει το ένα ή το άλλο περισσότερο
Εμείς ότι και να σου πούμε ,δε μπορούμε να βοηθήσουμε ιδιαίτερα

Τα b&w που εχουν την οπη πισω... Καλο ειναι να μην τα κολλησω στον τοιχο σωστα;

Τι αποσταση περιπου το λιγοτερο;

Τι αποσταση απο τον τοιχο το λιγοτερο;

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση Dac

Τα b&w που εχουν την οπη πισω... Καλο ειναι να μην τα κολλησω στον τοιχο σωστα;

Τι αποσταση περιπου το λιγοτερο;

Στα δύο ηχεία πού ανέφερες ,το ένα την έχει μπροστά ,τό άλλο πίσω .
Θα δείς το χώρο σου αν δημιουργείται πρόβλημα με το πίσω το ρεφλέξ και θα αποφασίσεις ,με γνώμονα ΚΑΙ αυτό
Το καλύτερο θά ήταν να τα δοκίμαζες στο χώρο σου και να αποφάσιζες Είναι μικρά ,άρα είναι σχετικά εύκολο να μεταφερθούν στο χώρο σου