Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Συμφωνουμε, το παμε.Η παιδεία ΑΡΓΕΙ. Και σημερα να ξεκινήσει σωστα με εναν μαγικό τρόπο, όταν η κόρη σου θα την εχει αποκτήσει πια, εγω θα εχω ήδη πεθάνει.

Τώρα μπορει καποιος να με προστατέψει?

Και επειδή αργεί δηλαδή πρέπει να επέμβει η "αστυνομία" ? Δε γίνεται έτσι !

Πρώτα θα έπρεπε να προστατεύσεις εσυ τον εαυτό σου (όπως εγώ θα κάνω με την κόρη μου) και έπειτα να ζητήσεις τη συνδρομή της πολιτείας για την περαιτέρω προστασία σου ==> "Συν Αθηνά και χείραν κίνει"

Είδες όμως εσύ κανένα να φεύγει απο ένα μαγαζί γιατί δεν έχει ειδικό χώρο για μή καπνίζοντες ?

Φιλικά τα λέω, μην παρεξηγήσεις τον τόνο μου...

Φίλιππος

Προσωπικα,θεωρω το καπνισμα ως μια βλακωδη και αυτοκαταστροφικη συνηθεια...
Και θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το οτι πρεπει να υφιστάμεθα τις συνεπειες του οσοι δεν καπνιζουμε οντας παθητικοι καπνιστες..
Για μενα το καπνισμα πρεπει να απαγορευτει ΠΑΝΤΟΥ και ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ διοτι μονο καλο θα κανει σε οσους ακομα καπνιζουν: Θα τους χαρισει μερικα παραπανω χρονια ζωης με λιγοτερα προβληματα υγειας...

Just my 2 cents...

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Ο εκφωνητής καλά θα έκανε να ανοίξει και κανένα βιβλίο, γιατί μόνο η μάχη του Somme (και όχι ολόκληρος ο 1οςΠΠ) άφησε πάνω από 300.000 νεκρούς.
Και φυσικά 100.000 νεκρούς από τροχαία ενδεχομένως να έχουμε στη χώρα μας. Από την εφεύρεση της αυτοκίνησης, ίσως.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη έχουμε 22.000 νεκρούς σε στρατιωιτκά νεκροταφεία του Α' ΠΠ. Αν θυμάμαι καλά το 2005 είχαμε 1700 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα. Επομένως βλακεία μεγάλη.

Προσωπικα,θεωρω το καπνισμα ως μια βλακωδη και αυτοκαταστροφικη συνηθεια...
Και θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το οτι πρεπει να υφιστάμεθα τις συνεπειες του οσοι δεν καπνιζουμε οντας παθητικοι καπνιστες..
Για μενα το καπνισμα πρεπει να απαγορευτει ΠΑΝΤΟΥ και ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ διοτι μονο καλο θα κανει σε οσους ακομα καπνιζουν: Θα τους χαρισει μερικα παραπανω χρονια ζωης με λιγοτερα προβληματα υγειας...

Just my 2 cents...

Kαί άμα δέν θέλουμε παραπάνω χρόνια ζωής γιατί δέν θά αντέξουμε να διαβάζουμε τόσο καλά τεκμηριωμένες απόψεις,δέν μάς τραβάς και μιά ευθανασία να ησυχάσεις μιά ώρα ενωρίτερα καί εσύ και εμείς???:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Kαί άμα δέν θέλουμε παραπάνω χρόνια ζωής γιατί δέν θά αντέξουμε να διαβάζουμε τόσο καλά τεκμηριωμένες απόψεις,δέν μάς τραβάς και μιά ευθανασία να ησυχάσεις μιά ώρα ενωρίτερα καί εσύ και εμείς???:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Αυτη μπορεις να την τραβηξεις και μονος σου...με το τσιγαρο στο στόμα.. :flipout:

Κρίμα.... νόμιζα οτι ήταν απλό, ιδίως όταν το έχω ήδη εξηγήσει πιό πάνω...

Αλλά ας το ξαναπώ : εκούσιοι ειναι όλοι οι παθητικοί καπνιστές γιατι δεν απομακρύνονται απο τους καπνιστές όταν οι τέλευταίοι τους ενοχλούν με το να καπνίζουν.

Αν, ας πούμε, ήμουν μη καπνιστής και πήγαινα για φαγητό σε ένα εστιατόριο και ζητούσα τραπέζι στη ζώνη για τους μη καπνίζοντες και επειδή δεν υπήρχε αντι να σηκωθώ να φύγω καθόμουν μαζι με καπνίζοντες τοτε είμαι εκούσια παθητικός καπνιστής.

Ελπίζω να τα κατάφερα αυτη τη φορά !

Φίλιππος

Πολύ σωστά. Το αποδέχομαι πλήρως.

να το πάμε τώρα από την άλλη. Έστω ότι τα τραπέζια για καπνιστές είναι γεμάτα και βρίσκεις (ο καπνιστής) χώρο σε τραπέζι μη καπνιστών. Θα καπνίσεις μέσα στους άλλους ή θα τους υποχρεώσεις να ανεχθούν τον καπνό σου, διότι δεν υπάρχει ελεύθερο τραπέζι με τασάκι και θα απειλήσεις όσους έλθουν να σου κάνουν παρατήρηση ότι έτσι και πλησιάσουν στο τραπέζι θα τους έλθει ένα κάτι τις επειδή είσαι δικηγόρος; (Θεσσαλονίκη, εμπορικό κέντρο Cosmos οργανωμένος χώρος εστίασης όλων των φαγάδικων, 12 Δεκεμβρίου 2007). Και υπόψη ότι το 30% που καθόταν στα γύρω τραπέζια ήταν παιδιά μέχρι 12 ετών. Αλήθεια αυτά τα παιδιά είναι με τη θέλησή τους ενεργητικοί παθητικοί καπνιστές ή παθητικοί παθητικοί;

Βλάσης

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

να το πάμε τώρα από την άλλη. Έστω ότι τα τραπέζια για καπνιστές είναι γεμάτα και βρίσκεις (ο καπνιστής) χώρο σε τραπέζι μη καπνιστών. Θα καπνίσεις μέσα στους άλλους ή θα τους υποχρεώσεις να ανεχθούν τον καπνό σου, διότι δεν υπάρχει ελεύθερο τραπέζι με τασάκι και θα απειλήσεις όσους έλθουν να σου κάνουν παρατήρηση ότι έτσι και πλησιάσουν στο τραπέζι θα τους έλθει ένα κάτι τις επειδή είσαι δικηγόρος; (Θεσσαλονίκη, εμπορικό κέντρο Cosmos οργανωμένος χώρος εστίασης όλων των φαγάδικων, 12 Δεκεμβρίου 2007). Και υπόψη ότι το 30% που καθόταν στα γύρω τραπέζια ήταν παιδιά μέχρι 12 ετών. Αλήθεια αυτά τα παιδιά είναι με τη θέλησή τους ενεργητικοί παθητικοί καπνιστές ή παθητικοί παθητικοί;

Βλάσης

Βρέ Βλάσση προφανώς δεν θά καπνίσω.Εάν το κάνω είμαι γελοίος.
Βγαίνει κάτι με αυτά???

Δεν οπαδοποίησα ούτε κατηγοριοποίησα ! Δεν είπα οτι ΟΛΟΙ οι αντικαπνιστές είναι αντιπαθητικοί, είπα οτι υπάρχουν τέτοιοι...

Επίσης, δεν υπάρχουν (ακούσιοι) παθητικοί καπνιστές. Ο κάθε παθητικός καπνιστής είναι εκούσια τέτοιος !

Είπα όμως κιόλας οτι δεν δέχομαι δικτατορικές απαγορεύσεις....

Φίλιππος

Tα καταλαβαινεις αυτα που γραφεις η τα εχεις κανει κοπυ απο κανα διαφημιστικο φυλλαδιο εταιρειας καπνου ?

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Ο εκφωνητής καλά θα έκανε να ανοίξει και κανένα βιβλίο, γιατί μόνο η μάχη του Somme (και όχι ολόκληρος ο 1οςΠΠ) άφησε πάνω από 300.000 νεκρούς.
Και φυσικά 100.000 νεκρούς από τροχαία ενδεχομένως να έχουμε στη χώρα μας. Από την εφεύρεση της αυτοκίνησης, ίσως.

Δέχομαι ότι αυτό που είπε ο εκφωνητής ήταν
μια υπερβολή, αλλά ακόμα και έτσι μιλάμε για πόλεμο από την μια
και για καιρό ειρήνης από την άλλη.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Δεν είναι θέμα υγείας βρε Σπύρο , είναι θέμα ενόχλησης .

Ο καπνός αντικειμενικά ενοχλεί ακόμα και τους καπνιστές τους ίδιους. Για αυτό και άλλος δεν καπνίζει στο κρεβάτι , στο αυτοκίνητο στο ασανσέρ κλπ.

Ο καθένας βάζει τον πήχη της ενόχλησης εκεί που θέλει . Αντικειμενικά όμως υπάρχει ενόχληση,

Με ποιο δικαίωμα κάποιος ενοχλεί κάποιον άγνωστο άλλο (και εξ´αποστάσεως) για να κάνει το κέφι του. ?

Στης 4 Ιουλίου 2007 νοσηλεύτηκα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως, για μια αρκετά σοβαρή επέμβαση. Ο χειρουργός το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν το αν ήμουν καπνιστής ,φυσικά του απάντησα όχι.
Παρ' όλα αυτά στα πλαίσια του προεγχειρητικού ελέγχου και βλέποντας μια ακτινογραφία, ο γιατρός επέμενε οτι είμαι καπνιστής.
Άντε τώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι, αλλά πώς να μην είσαι όταν στο ίδιο εργασιακό χώρο εδώ και 15 χρόνια εισπνέεις τη κάπνα και την πίσσα αδιάφορων ανθρώπων.
Εσείς όλοι που υπερασπίζετε το κάπνισμα μακρυά από υγιείς ανθρώπους, θέλετε να βρείτε κάποιο δικό σας χώρο; κάντε το, μαγκιά σας.
Θέλετε να πάτε στην Σπιναλόγκα να καπνίσετε; Η ώρα η καλή, αλλά ακόμα και εκεί να πάτε στο τέλος θα μείνετε μόνοι σας γιατί οι περισσότεροι θα πεθάνετε απο καρκίνο.
Απλώς μακρυά από μένα από το παιδί μου και την οικογένειά μου. Αφήστε σε μένα να επιλέξω τον τρόπο που θα πεθάνω, αν ποτέ θελήσω να το κάνω μόνος μου.

Aπιστευτο τι αλλο θα πουν οι καπνιστες για να μην πεταξουν το τσιγαρακι τους...μεχρι στον Γκαντι φτασαμε !!!

Βλάσης

Αν εν γνώσει μου και κατόπιν επιλογής μου πάω σε χώρο μη καπνιστών, έχω αυτόματα αποδεχθεί οτι ΔΕΝ θα καπνίσω !

Είπαμε : Ειναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ !

Φίλιππος

Βγαίνει Σπύρο. Διότι εκτός από τη διαμάχη για το κάπνισμα, φαίνεται ότι ως ελληνική κοινωνία δεν έχουμε την ίδια άποψη για την ατομική και κοινωνική συμπεριφορά. Εδώ και 2 ημέρες προσπαθούμε βήμα βήμα να δούμε το πώς θα προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο με τις λιγότερες παραχωρήσεις.

Και θυμάμαι κάθε φορά που πήγαμε κάπου για καφέ με ρώτησες «σε ενοχλεί;» ή «πάμε εκεί που δεν έχει καπνό». Άρα σέβεσαι τον διπλανό σου. Το ίδιο σέβομαι κι εγώ την ανάγκη σου για να κάνεις 1-3 τσιγάρα και γι αυτό πάμε μαζί (και με όποιον άλλο). Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα μέλη του φόρουμ όταν βρισκόμαστε και με συναδέλφους.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, κι όχι μόνο στο θέμα του τσιγάρου.

Οι περιπτώσεις που ανέφερα (της δεύτερης κόρης μου, στην προηγούμενη εργασία μου από την οποία παραιτήθηκα διότι είχαμε άρνηση σεβασμού του μη καπνίζειν σε όλους τους χώρους, στα εστιατόρια στο Cosmos, σήμερα στην τράπεζα δίπλα στο σπίτι μου, όπου ένας 55άρης όταν ζήτησα να μην καπνίζει στην ουρά διότι απαγορεύεται με έφτυσε στα πέτα του σακακιού 2 φορές κι όλας «για να μάθεις κωλόπαιδο») δεν είναι αποτέλεσμα της εξάρτησης για καπνό συνέχεια, αλλά έλλειψης αγωγής των διπλανών μας.

Και οι ίδιοι άνθρωποι θα συμπεριφερθούν το ίδιο και στο μπαρ και στο δρόμο και στην εφορία και παντού. Περί αυτού πρόκειται…..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Δεν είναι θέμα υγείας βρε Σπύρο , είναι θέμα ενόχλησης .

Ο καπνός αντικειμενικά ενοχλεί ακόμα και τους καπνιστές τους ίδιους. Για αυτό και άλλος δεν καπνίζει στο κρεβάτι , στο αυτοκίνητο στο ασανσέρ κλπ.

Ο καθένας βάζει τον πήχη της ενόχλησης εκεί που θέλει . Αντικειμενικά όμως υπάρχει ενόχληση,

Με ποιο δικαίωμα κάποιος ενοχλεί κάποιον άγνωστο άλλο (και εξ´αποστάσεως) για να κάνει το κέφι του. ?

Tί πάει να πεί εξ αποστάσεως??Kαι ο μή-καπνιστής ,όπως αναφέρεις πιό πάνω,βάζει τόν πήχυ τής ενόχλησης εκεί πού θέλει.
Αρα πάλι ,πάμε σέ λελογισμένη αντιμετώπιση τού θέματος.
Εάν καπνίσω σέ αίθουσα 500 m2 και ενοχληθείς επειδή απλά διακρίνεις τον καπνό δέν στέκει.
Ξέρεις πόσες ενοχλήσεις ´αντικειμενικές´υπάρχουν γιά τον καθένα μας.??

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Βγαίνει Σπύρο. Διότι εκτός από τη διαμάχη για το κάπνισμα, φαίνεται ότι ως ελληνική κοινωνία δεν έχουμε την ίδια άποψη για την ατομική και κοινωνική συμπεριφορά. Εδώ και 2 ημέρες προσπαθούμε βήμα βήμα να δούμε το πώς θα προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο με τις λιγότερες παραχωρήσεις.

Και θυμάμαι κάθε φορά που πήγαμε κάπου για καφέ με ρώτησες «σε ενοχλεί;» ή «πάμε εκεί που δεν έχει καπνό». Άρα σέβεσαι τον διπλανό σου. Το ίδιο σέβομαι κι εγώ την ανάγκη σου για να κάνεις 1-3 τσιγάρα και γι αυτό πάμε μαζί (και με όποιον άλλο). Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα μέλη του φόρουμ όταν βρισκόμαστε και με συναδέλφους.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, κι όχι μόνο στο θέμα του τσιγάρου.

Οι περιπτώσεις που ανέφερα (της δεύτερης κόρης μου, στην προηγούμενη εργασία μου από την οποία παραιτήθηκα διότι είχαμε άρνηση σεβασμού του μη καπνίζειν σε όλους τους χώρους, στα εστιατόρια στο Cosmos, σήμερα στην τράπεζα δίπλα στο σπίτι μου, όπου ένας 55άρης όταν ζήτησα να μην καπνίζει στην ουρά διότι απαγορεύεται με έφτυσε στα πέτα του σακακιού 2 φορές κι όλας «για να μάθεις κωλόπαιδο») δεν είναι αποτέλεσμα της εξάρτησης για καπνό συνέχεια, αλλά έλλειψης αγωγής των διπλανών μας.

Και οι ίδιοι άνθρωποι θα συμπεριφερθούν το ίδιο και στο μπαρ και στο δρόμο και στην εφορία και παντού. Περί αυτού πρόκειται…..

Bλάσση αυτό είναι θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς συνολικότερο.Ουδεμία αντίρρησις.Αλλά δυστυχώς δέν αφορά μόνον στόν καπνό.Και θα συμφωνείς και εσύ ότι πολλοί πού δέν καπνίζουν έχουν σέ άλλα θέματα αντίστοιχη γαϊδουρινή συμπεριφορά.
Η αντίρρησή μου στό θέμα έχει να κάνει μόνον με το γεγονός ότι ορισμένοι ´τραμπούκοι´βγάζουν τά απωθημένα τους μέ μοναδικό γνώμονα το εάν καπνίζω ή όχι.Αυτοί τό ίδιο ´τραμπούκοι´θα είναι και σέ άλλα επίσης σημαντικά θέματα.Απλά τώρα τυχαίνει να βρίσκονται στήν ´σωστή πλευρά´

Last edited:

Σάν καπνιστής αδιαφορώ γιά τήν λύπη σου.Αυτό και μόνον δείχνει τήν υποτίμηση σου πρός μιά μερίδα ανθρώπων χωρίς κανένα άλλο κριτήριο.Σιγά μήν απολογηθεί ο οποιοσδήποτε σέ τέτοιες εκδηλώσεις λύπης.Αμα αρχίσουμε να καταγράφουμε τίς λύπες μας δέν θα τελειώσουμε ποτέ.
Η κατάχρηση αλκοόλ ξεπερνά τό 10% στην Ελλάδα.Εάν αυτό τό θεωρείς ασήμαντο ,όπως και τίς βαρειές προσωπικές,οικογενειακές ,εργασιακές και κοινωνικές επιπτώσεις πού αυτό προκαλεί πάω πάσο.
Ψάξε βρές αντίστοιχες μελέτες γιά την Μ.Βρεττανία.

Χαίρομαι που αφιέρωσες μια ολόκληρη παράγραφο σε ένα υστερόγραφό μου, το οποίο γράφτηκε ως απάντηση στο καθόλα φρόνιμο "στους υστερικούς μη καπνιστές θα φυσάω τον καπνό στη μούρη".

Αλλά για την ταμπακιέρα ουδείς λόγος. Εγώ δεν διαφωνώ με τίποτα σε ό,τι είπες για το αλκοόλ. Αλλά εσύ χρησιμοποιείς το αλκοόλ για να κρύψεις την πλειοψηφία των εν Ελλάδι καπνιστών που δεν σέβεται καθόλου ούτε μη καπνιστές, ούτε εγκύους, ούτε παιδιά, ούτε πάρκα, ούτε παραλίες ούτε τίποτα άλλο, προκειμένου "να εξασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους" (copyright NRA).