Ακριβως Σπυρο,συμφωνω ειστε και δυο επαγγελματιες ,ειτε παρεχεται υπηρεσιες,ειτε αγαθα.Και υπαρχουν πληθωρες επαγγελματιων που προσφερουν και απο τα δυο,αλλα τυχαινει ορισμενοι να <προστατευονται> σε σχεση με ολους τους αλλους .Δεν κατανοω την ιδιαιτεροτητα της μεταχειρισης.Αυτος που θα ανοιξει το 5ο φαρμακειο στην Αρναια πχ ,θα ειναι φαρμακοποιος και οχι καποιος ασχετος.Δωσε μου επαρκη λογικη εξηγηση και θα την αποδεχθω,σε σχεση παντα με τον οποιοδηποτε αλλο επαγγελματια
Μπορώ νά μιλήσω μονον γιά τούς γιατρούς,Πέτρο,και δεν θά πώ γιά τούς γνωστούς και μή εξαιρετέους και μή ''αγγιζόμενους'' Μεγάλους..
Πολλοι συνάδελφοι ηλικίας 30-35 ετών παρότι έχουν τήν ελευθερία νά ανοιξουν ιατρείο ,οπου θέλουν ,δέν τό κάνουν γιατί δέν έχουν ούτε τά χρήματα,αλλά και γιατί δέν θά τά βγάλουν πέρα..
Οποτε βολεύονται σε κάποιο Ταμείο,ως συμβασιούχοι(που πλεον και αυτό ειναι υπό αμφισβήτηση),είτε κάνοντας εφημερίες σε ιδιωτικές κλινικές και ζούν ως ανειδικευτοι εργάτες .
Τά Νοσοκομεία δεν προσλαμβάνουν πλέον και παρότι δεν ειναι ''κλειστό επάγγελμα'' η Ιατρική η δυσκολία τών νεοτέρων συναδέλφων ειναι τεράστια..
Αλλη περίπτωση ευρέσεως εργασίας (και αυτή μικρή)ειναι νά βρεθούν σέ κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο ή Κλινική μέ μερική απασχόληση..
Αν μάλιστα ειναι Χειρουργοί ,δεν εχουν καν την δυνατότητα νά βρούν Κλινική νά χειρουργήσουν..
Μέ τά παραπάνω αυτό πού θέλω νά επισημάνω ειναι πώς υπάρχει μιά υποκρισία σχετικά ως πρός τό οτι η απελευθέρωση τών επαγγελμάτων θά φέρει ευκαιρίες γιά όλους...
Απλά θά ενισχύσει τήν προλεταριοποίηση τών πτυχιούχων..
Για νά μήν αναφερθώ στην κατάργηση τής κατώτατης αμοιβής στούς δικηγόρους,πού δεν τούς επιτρέπει κάν νά λαμβάνουν μιά αξιοπρεπή αμοιβή οταν κάνουν έλεγχο τίτλων ,επι´παραδείγματι,μέσω μιάς Τράπεζας,για ένα σπίτι...Ηδη οι Ιδιωτικές Τράπεζες τούς δινουν ψίχουλα γιά τρέξιμο 3-4 ημερών μιάς και ήδη εφαρμόζουν τήν κατάργηση τής κατώτατης αμοιβής...
Δεν ειναι ολοι ''Λυκουρέζοι'' καί ''Κουγιες''(τυχαια τά ονοματα και γι´αυτό σε εισαγωγικά)
Τίς λοιπές ''αμαρτίες'' τού τομέα ''Υγεία'' τίς γνωρίζω καί τίς έχω επισημάνει συχνά παλιότερα..Επ´αυτών δέν έχει γίνει απολύτως τίποτα..Αντιθέτως τά πράγματα χειροτερεύουν..