ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Λάθος Δημήτρη, στο καινούργιο νομοσχέδιο αναφέρει ότι σε ακτίνα 200μ από κέντρο έκδοσης συνταγών (ΙΚΑ, κέντρο υγείας, νοσοκομείο) μπορούν να ανοίξουν φαρμακεία χωρίς κανένα κριτήριο μέχρι του διπλάσιου αριθμού των υπαρχόντων.

Η διακριση αγαπητε Σπυρο ,αφορα επαγγελματα,εκτος αν θελησουμε τα μεν να τα υπαγαγουμε τα μεν στα λειτουργηματα και τα δε οχι.Και μπορω να δεχθω το ιατρικο λειτουργημα,αλλα τον φαρμακοποιο δεν τον βλεπω -πιθανον απο δικο μου λαθος-σαν λειτουργο.
Και το θεμα μας δεν ειναι η παροχη ιατρικων υπηρεσιων,αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και οχι της παρουσης στιγμης παντως.
Το οτι εχουν καποια δικαια αιτηματα οι φαρμακοποι ειναι γεγονος,γιατι αυτοι εμμεσα χρηματοδοτουν το συστημα υγειας με τις πιστωσεις που κανουν.
Αλλα μεσα απο τα δικαια αιτηματα τους ξεπηδουν και αλλα που δεν στεκουν

Aγαπητέ rider δεν υπάρχει κλειστό επάγγελμα, υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια τα οποία η κυβέρνηση δεν τα καταργεί, τα αλλάζει από 1:1500 σε 1:1000.
Πέτρο δες το πρώτο σου μύνημα και πες μου αν αναφέρθηκες ή όχι απαξιωτικά; Η τράπεζα που λές φίλε, δάνειο δίνει δεν ανταλάσσει συνταγές με λεφτά. Επίσης δεν κατάλαβα που βρίσκεις το μεμπτό να πληρώνει κάποιος 2 υπαλλήλους; Σορρυ όμως διακρίνω μια ημιμάθεια.

Τα οποια πληθυσμιακα κριτηρια δεν υπαρχουν αλλου .Για μενα δεν θα επρεπε να υπαρχουν καν , ουτε σε αυτο το επαγγελμα.Για ποιο λογο τετοια ευνοια στους φαρμακοποιους ? Πως αυτη η 'διαχειριση αγαθου' (η σωστη προφανως) πληττεται απο το ανοιγμα μερικων ακομα φαρμακειων ?

Η διακριση αγαπητε Σπυρο ,αφορα επαγγελματα,εκτος αν θελησουμε τα μεν να τα υπαγαγουμε τα μεν στα λειτουργηματα και τα δε οχι.Και μπορω να δεχθω το ιατρικο λειτουργημα,αλλα τον φαρμακοποιο δεν τον βλεπω -πιθανον απο δικο μου λαθος-σαν λειτουργο.
Και το θεμα μας δεν ειναι η παροχη ιατρικων υπηρεσιων,αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και οχι της παρουσης στιγμης παντως.
Το οτι εχουν καποια δικαια αιτηματα οι φαρμακοποι ειναι γεγονος,γιατι αυτοι εμμεσα χρηματοδοτουν το συστημα υγειας με τις πιστωσεις που κανουν.
Αλλα μεσα απο τα δικαια αιτηματα τους ξεπηδουν και αλλα που δεν στεκουν

Πέτρο προσωπικά δεν βλέπω κανεναν ως ''λειτουργό'',γιατί οταν πολυακούω γιά ''λειτουργήματα'' άλλα μού μυρίζουν..

Προτιμώ,μέ όλο τον σεβασμό,το ''Σωστός επαγγελματίας''..

Και επ´αυτού ο κύριος Δασκαλάκης έκανε ,κατά την γνώμη μου,σωστότατη διάκριση μεταξύ τών δυό επαγγελμάτων.

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Aγαπητέ rider δεν υπάρχει κλειστό επάγγελμα, υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια τα οποία η κυβέρνηση δεν τα καταργεί, τα αλλάζει από 1:1500 σε 1:1000.
Πέτρο δες το πρώτο σου μύνημα και πες μου αν αναφέρθηκες ή όχι απαξιωτικά; Η τράπεζα που λές φίλε, δάνειο δίνει δεν ανταλάσσει συνταγές με λεφτά. Επίσης δεν κατάλαβα που βρίσκεις το μεμπτό να πληρώνει κάποιος 2 υπαλλήλους; Σορρυ όμως διακρίνω μια ημιμάθεια.

Δεν ειναι μεμπτο να πληρωνεις 2 υπαλληλους,μεμπτο ειναι να κλαιγεσαι οτι πεθαινεις της πεινας.Αν η αληθεια ειναι ημιμαθεια ,τοτε ειμαι ημιμαθης ,αλλα αυτα που αναφερω ειναι αληθεια.Διοτι σε οτι ανεφερα για εφορια,Αρναια,Κιλκις δεν πηρα απαντηση,αρα ειτε ειναι ψεμματα ,ειτε ειναι αληθεια,απο εναν ημιμαθη
Και γιατι να υπαρχουν πληθυσμιακα κριτιρια σε εσας και οχι π.χ στους οδοντιατρους,μηχανικους,ιδιοκτητες φροντιστηριων κλπ

Ακριβως Σπυρο,συμφωνω ειστε και δυο επαγγελματιες ,ειτε παρεχεται υπηρεσιες,ειτε αγαθα.Και υπαρχουν πληθωρες επαγγελματιων που προσφερουν και απο τα δυο,αλλα τυχαινει ορισμενοι να <προστατευονται> σε σχεση με ολους τους αλλους .Δεν κατανοω την ιδιαιτεροτητα της μεταχειρισης.Αυτος που θα ανοιξει το 5ο φαρμακειο στην Αρναια πχ ,θα ειναι φαρμακοποιος και οχι καποιος ασχετος.Δωσε μου επαρκη λογικη εξηγηση και θα την αποδεχθω,σε σχεση παντα με τον οποιοδηποτε αλλο επαγγελματια

Ακριβως Σπυρο,συμφωνω ειστε και δυο επαγγελματιες ,ειτε παρεχεται υπηρεσιες,ειτε αγαθα.Και υπαρχουν πληθωρες επαγγελματιων που προσφερουν και απο τα δυο,αλλα τυχαινει ορισμενοι να <προστατευονται> σε σχεση με ολους τους αλλους .Δεν κατανοω την ιδιαιτεροτητα της μεταχειρισης.Αυτος που θα ανοιξει το 5ο φαρμακειο στην Αρναια πχ ,θα ειναι φαρμακοποιος και οχι καποιος ασχετος.Δωσε μου επαρκη λογικη εξηγηση και θα την αποδεχθω,σε σχεση παντα με τον οποιοδηποτε αλλο επαγγελματια

Μπορώ νά μιλήσω μονον γιά τούς γιατρούς,Πέτρο,και δεν θά πώ γιά τούς γνωστούς και μή εξαιρετέους και μή ''αγγιζόμενους'' Μεγάλους..
Πολλοι συνάδελφοι ηλικίας 30-35 ετών παρότι έχουν τήν ελευθερία νά ανοιξουν ιατρείο ,οπου θέλουν ,δέν τό κάνουν γιατί δέν έχουν ούτε τά χρήματα,αλλά και γιατί δέν θά τά βγάλουν πέρα..
Οποτε βολεύονται σε κάποιο Ταμείο,ως συμβασιούχοι(που πλεον και αυτό ειναι υπό αμφισβήτηση),είτε κάνοντας εφημερίες σε ιδιωτικές κλινικές και ζούν ως ανειδικευτοι εργάτες .
Τά Νοσοκομεία δεν προσλαμβάνουν πλέον και παρότι δεν ειναι ''κλειστό επάγγελμα'' η Ιατρική η δυσκολία τών νεοτέρων συναδέλφων ειναι τεράστια..

Αλλη περίπτωση ευρέσεως εργασίας (και αυτή μικρή)ειναι νά βρεθούν σέ κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο ή Κλινική μέ μερική απασχόληση..
Αν μάλιστα ειναι Χειρουργοί ,δεν εχουν καν την δυνατότητα νά βρούν Κλινική νά χειρουργήσουν..
Μέ τά παραπάνω αυτό πού θέλω νά επισημάνω ειναι πώς υπάρχει μιά υποκρισία σχετικά ως πρός τό οτι η απελευθέρωση τών επαγγελμάτων θά φέρει ευκαιρίες γιά όλους...
Απλά θά ενισχύσει τήν προλεταριοποίηση τών πτυχιούχων..

Για νά μήν αναφερθώ στην κατάργηση τής κατώτατης αμοιβής στούς δικηγόρους,πού δεν τούς επιτρέπει κάν νά λαμβάνουν μιά αξιοπρεπή αμοιβή οταν κάνουν έλεγχο τίτλων ,επι´παραδείγματι,μέσω μιάς Τράπεζας,για ένα σπίτι...Ηδη οι Ιδιωτικές Τράπεζες τούς δινουν ψίχουλα γιά τρέξιμο 3-4 ημερών μιάς και ήδη εφαρμόζουν τήν κατάργηση τής κατώτατης αμοιβής...
Δεν ειναι ολοι ''Λυκουρέζοι'' καί ''Κουγιες''(τυχαια τά ονοματα και γι´αυτό σε εισαγωγικά)

Τίς λοιπές ''αμαρτίες'' τού τομέα ''Υγεία'' τίς γνωρίζω καί τίς έχω επισημάνει συχνά παλιότερα..Επ´αυτών δέν έχει γίνει απολύτως τίποτα..Αντιθέτως τά πράγματα χειροτερεύουν..

Last edited:
Συμφωνω μαζι σου Σπυρο και επαυξανω.Οταν βαζουν του γιατρους του ΙΚΑ να ειναι στη ουσια συνταγογραφοι [καθε 10 λεπτα ραντεβου] και τους δινουν μισθους πεινας,υποβαθμιζουν αυτοματα τη παροχη υγειας.Γιατι σε 10 λεπτα ,ουτε την συνταγη δεν προλαβαινει να γραψει ο γιατρος,οχι βεβαια να κανει διαγνωση.
Επισης κακιστη η επιλογη η καταργηση της ελαχιστης αμοιβης δικηγορων -μηχανικων,οπου και σ αυτα τα επαγγελματα υπαρχει συνωστισμος.Αν δεν κανω λαθος εχουν περασει τις 6500 οι δικηγοροι της Θεσ/νικης,αλλα σ αυτους δεν υπαρχει προστασια.

Λάθος Δημήτρη, στο καινούργιο νομοσχέδιο αναφέρει ότι σε ακτίνα 200μ από κέντρο έκδοσης συνταγών (ΙΚΑ, κέντρο υγείας, νοσοκομείο) μπορούν να ανοίξουν φαρμακεία χωρίς κανένα κριτήριο μέχρι του διπλάσιου αριθμού των υπαρχόντων.

εγώ έχω "ανταγωνιστή" στην ίδια πολυκατοικία.
Μπορεί να γίνει αυτό?

Γιατί μέχρι διπλάσιου αριθμού?
Γιατί να υπάρχει αριθμός?

όλοι οι νέοι που αποφοιτούν από τις σχολές μόνο υπάλληλοί σας μπορούν να γίνουν?

Η στρεβλωση στο χωρο του φαρμακειου ειναι πανω απο 50 χρονια.Αν θυμαμαι καλα,οταν ημουν παιδι ζητημα να υπηρχαν 10-15 φαρμακεια σ ολη τη πολη της Θεσσαλονικης.Θυμαμαι συγγενεις μου να διασχιζουν περι τα 3+3 χλμ για να βρουν φαρμακειο,απεναντι απο το Θεαγενειο.Το ιδιο συνεβαινε και με το επαγγελμα των οπτικων που ειχε ο παππους μου και που ερχοταν απο την μιση θεσ/νικη και την Χαλκιδικη γιατι υπηρχαν ελαχιστα στη Θεσ/νικη και καθολου στη Χαλκιδικη.Το επαγγελμα καποια στιγμη ανοιξε και τωρα νομιζω οτι λειτουργει ικανοποιητικα

Πέτρο με συχωρείς αλλά αδυνατώ να συλλάβω την ¨"επιχειρηματολογία" σου οπότε δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση. Δημήτρη σε όλη την Ευρώπη πλήν της Κύπρου νομίζω, υπάρχουν θεσπισμένα πληθυσμιακά κριτήρια αριβώς για να μην δημιουργείται "ανταγωνισμός". Αν δεν καταλάβεις τη διαφορά που έχει το φάρμακο με οποιοδήποτε άλλο προιόν πάντα θα έχεις την ίδια απορία.
Η ερωτηση μου παραμένει, για τους συντοπίτες, τα 1200 φαρμακεία της πόλης (όσα ολόκληρη η Αυστρία) δεν σας εξυπηρετουν;
Και για το τέλος να σας πώ ότι συμφωνώ ότι είναι λάθος το κληρονομικό φαρμακείο. Οι φαρμακοποιοί θα έπρεπε να παραδίδουν την άδεια υποχρεωτικά στα 65 και όχι στα 70, και κάποια αξιόπιστη αρχή να φρόντιζε για τη διάδοχη κατάσταση. Τέλος δεν έχει γίνει καμιά νομοθετική ρύθμιση για συνενώσεις φαρμακείων που θα μπορούσαν να δημιουργλησουν ένα νέο τοπίο στο χώρο και να αποροφήσουν και νέους πτυχιούχους.

εξήγησέ μας βρε Μάριε τη διαφορά γιά να μην έχουμε την απορία...

ΟΚ εγώ σταματώ εδώ, ειρωνίες και εξυπνάδες εκεί που σας παίρνει, εντέλλει πανέξυπνος ο Γιωργάκης, θα φαγωθούμε μεταξύ μας και αυτοί στον αφρό.

Θέλω να τονίσω πως, αν και βλέπουμε κάποιους φαρμακοποιούς να διάγουν ΠΟΛΥ χλιδάτο βίο, είναι γενικά συμπαθείς στον πληθυσμό όταν αρρωσταίνει.
Και επειδή χαίρομαι τις συζητήσεις σ´αυτό το φόρουμ, από τα λίγα μέρη όπου μπορείς να συζητήσεις ανθρώπινα και πολιτισμένα, ας αφήσουμε στην άκρη τις ειρωνείες και τις παρεξηγήσεις.
Για εμένα ο "ανταγωνισμός" σε εισαγωγικά, σημαίνει το ωραία στημένο σύστημα, όπου σε μια σταθερής έκτασης γεωγραφική περιοχή, (περίπου σταθερός) Χ αριθμός γιατρών συνταγογραφούν σε (περίπου σταθερό) Ψ αριθμό αθενών, ώστε να απαιτείται (περίπου σταθερός) Ζ αριθμός Πλασιέ-Ελεγκτών Πωλήσεων-"Ιατρικών" επισκεπτών, οι οποίοι να εξασφαλίζουν πως οι εταιρίες φαρμάκων θα πουλάνε περίπου σταθερό ή ελαφρώς αυξανούμενο αριθμό φαρμάκων σε αυτή την γεωγραφική περιοχή.
Το ένα χεράκι του συστήματος των φαρμακευτικών νίβει το άλλο σε ένα ατέρμονο κύκλο που καταναλώνει συνεχώς περισσότερα τρισεκατομμύρια κρατικού χρήματος, δηλαδή ΦΟΡΩΝ που πληρώνουμε ΟΛΟΙ, ή τουλάχιστον εμείθ οι μαλάκεθ μιθτωτοί που θέλοντας και μη ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...

ΟΧΙ, δεν πρέπει η μία εργασιακή τάξη να τρώγεται με την άλλη για να χαίρονται οι εξουσιάζοντες, αλλά υπάρχει και η κρίσιμη καμπή της Κονόμας που τελικά διαχωρίζει ποιοι ανήκουν σε εργασιακή τάξη και ποιοι απλά είναι μεσάζοντες και κερδίζουν όχι προσφέροντας κάτι στην κοινωνία αλλά θέτοντας εαυτούς "νταβατζήδες" κάποιου αγαθού ή υπηρεσίας

Μέ συγχωρείτε αλλά αυτά δέν ισχύουν ,τουλάχιστον ως μαθηματικός τύπος..

Ούτε ολοι οι φαρμακοποιοί τά ''παίρνουν'',ούτε ολοι οι γιατροί υποκύπτουν στίς πιέσεις τών ιατρικών επισκεπτών,αλλά ακόμα και οι φαρμακευτικές εταιρείες δέν έχουν ολες τήν ιδια πολιτική γιά τό φάρμακο..

Το αυτό ισχύει γιά τούς νομικούς,τούς μηχανικούς,τούς δασκάλους κ.ο.κ..

Η Παγκάλειος θρασύτης πού μόλυνε τήν Χώρα ως άθλια συκοφαντία απέναντι σέ οιαδήποτε κοινωνική ομάδα ή τάξη ανήκει στον Πάγκαλο καί στούς ομοίους του πού ποτέ δέν χρειάστηκε νά εργασθούν και παρά ταύτα ευεργετούνται ολων τών προνομίων ,ακόμα καί τής Βουλευτικής Ασυλίας γιά τίς αθλιότητες πού διασπείρουν...

Αλλως τε τό τωρινό Υπουργείο Υγείας προωθεί τό περίφημο ''φασόν'' ως πιό φτηνό (αλλά αναπόδεικτης ισχύος και αποτελεσματικότητας φάρμακο)και υποχρεώνει νά αναγράφεται σέ ποσοστό 50%..

Φτάσαμε στό σημείο νά βλέπει ο ένας καχύποπτα τον άλλον σε αυτή τήν Χώρα επειδή οι Πάγκαλοι,οι Παπαδημητρίου,οι Μανδραβέληδες και οι ''δημοσιογραφοι-παπαγάλοι'' καλλιεργούν τον φασιστικού τύπου Κοινωνικό Αυτοματισμό γιά νά περάσουν τά αισχρά μέτρα εξαθλίωσης τού ΔΝΤ..

Υ.Γ.
Αναμένομεν μάλιστα μέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόν δολοφόνο τού Ασφαλιστικού και επίδοξο αναμορφωτή τής Υγείας Λοβέρδο,νά αποκαλύψει τά κυκλώματα προμηθειών στά Νοσοκομεία..μέ στοιχεία..

Αν και πιστεύω οτι θά ''αποκαλύψει'' τά ιδια πού δέν απεκαλύφθησαν στά κυκλώματα ''Συνεργείων Καθαρισμού''στά οποία οι δουλέμποροι τυγχάνει νά ειναι και κομματικοί παράγοντες...(πώς λέμε βιτριόλι εναντίον τής Κούνεβα,κ.λ.π.,κ.λ.π.)

Last edited:
Όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση "πολεμά" το ...επαίσχυντο αυτό κατεστημένο για να αποκτήσει ο κόσμος φθηνότερα φάρμακα, καλά θα κάνει να κλείσει την τηλεόρασή του ελπίζοντας ότι έχει υποστεί απλή, μόνον, πλύση εγκεφάλου. Γιατί, δυστυχώς, φάρμακο κατά της βλακείας δεν έχει βγει ακόμη.

Όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση "πολεμά" το ...επαίσχυντο αυτό κατεστημένο για να αποκτήσει ο κόσμος φθηνότερα φάρμακα, καλά θα κάνει να κλείσει την τηλεόρασή του ελπίζοντας ότι έχει υποστεί απλή, μόνον, πλύση εγκεφάλου. Γιατί, δυστυχώς, φάρμακο κατά της βλακείας δεν έχει βγει ακόμη.

είπε κανείς κάτι τέτοιο βρε Τάσο?
απλά, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να πάψουν να ισχύουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σε μιά πολυκατοικία να υπάρχουν 5 μηχανικοί τοπογράφοι (δεν το βγάζω από τη φαντασία μου) και να μην μπορούν να υπάρξουν δυό φαρμακεία το ένα απέναντι από το άλλο, χωρίς συστεγάσεις και άλλα παράθυρα.
Και γιατί να έχουν ένα σταθερό κέρδος σε ένα είδος που είναι ζωτικής ανάγκης...

Δεν ξέρω αν σας έτυχε πάντως να ψάχνετε φαρμακείο Σάββατο η Κυριακή...
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα απασχόληση...

Μπορεί όποιος επιθυμεί νά πάει στο Δημόσιο Νοσοκομείο γιά νά βρεί εκτάκτως φάρμακο γιά μιά -δυό μέρες...
Μέ την ιδια λογική νά ειναι ανοικτά και τά εμπορικα τίς Κυριακές ,οπως και τά supermarket..καί κανείς νά μήν παίρνει ανάσα..

Προσωπικά όποτε χρειάστηκα εφημερεύον φαρμακείο βρήκα..