Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Δε θα παρω το μερος καποιου, του καταναλωτη η του πωλητη, αλλα το σιγουρο ειναι πως ολοι μας στις δουλειες μας εχουμε κερδος.Το αν ειναι μεγαλο η οχι ο καθενας το κρινει διαφορετικα.Αλλος εχει ποσοστο 300 % αλλος 100%.Και δε μιλαω μονο για τους επαγγελματιες που γραφουν στο φορουμ που δεν ειναι παρα πολλοι.Που απ οτι καταλαβαινω κ γνωριζω, δουλευουν σωστα με λογικα κ ανθρωπινα περιθωρια κερδους οπως ολοι.

Αλλα παααρα πολλοι κερδοσκοπουν τρελλα, και γυρνανε και με Jaguar και με οτι γουσταρει ο καθενας.Και καλα κανουν.Αφου μπορουν.Στο χερι μας ειναι να διαλεξουμε το προιον η την υπηρεσια και τον ανθρωπο που μας κανει.Εμεις επιλεγουμε.

Αλλα εδω στο φορουμ ας δεχτουμε κ τις λιγο πιο ακραιες κριτικες οπως του saitisgr και ας μη τον μηδενιζουμε κατ ευθειαν. (δε μιλαω για τις απαντησεις των επαγγελματιων..).Δηλαδη οποιος γραφει κατι αρνητικο αμεσως ειναι η πρωτη και τελευταια φορα? Δεν εχει την αποψη του δηλαδη?

Ρε εσυ Γιαννη να πει την γνωμη του αλιμονο αλλα να ειναι τεκμηριωμενη. Δεν μπορει να μπαινουμε ολοι στο ιδιο τσουβαλι. Ειλικρινα μακαρι να εβγαζα τοσα απο την δουλεια μου ωστε να εχω μια μεζονετα που ειναι και το ονειρο την "κυρας" μου ενα σκαφος, ενα εξοχικο, και να μην ιδρωνει το αυτι μου αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι εντελως διαφορετικη. Ξερεις οταν ξεκινησα πριν απο 5 χρονια αυτη την δουλεια, ειχα και εγω αλλα δεδομενα στο νου μου. Παρατησα την δουλεια στο καναλι οπου εργαζομουν για 10 χρονια και ελεγα ενταξει εμποριο θα κανω, το χομπι μου επαγγελμα και λεφτα θα βγαλω. Σημερα σου λεω οτι εχω αναθεωρησει πληρως. Χιλιες φορες μισθωτος χωρις αγχος και σκοτουρες χωρις χρεη και χρωστουμενα παρα αυτο που εχω τωρα. Μου τα λεγε ο πατερας μου χρονια στο εμποριο, "προσεχε το εμποριο ειναι ατιμο". Ειδικα σε αυτες τις δυσκολες ημερες που ηρθαν και τις δυσκολοτερες που θα ερθουν το δικο μας ειδος ειναι αυτο που θα παθει την μεγαλυτερη ζημια...

Δείτε το λίγο διαφορετικά....

Αρχικά επιμένω ότι πρέπει να δούμε τι βγάζει όλο το κύκλωμα όπως αναφέρω παράπανω και αυτό πλέον είναι φανερο σε όλους ότι το κύκλωμα αυτό βγάζει συνήθως πάρα πολλά τουλάχιστον στο επονομαζόμενο hi end (ακου εκεί καλώδια 15,000 !!!!).

Το κύκλωμα αυτό στις μεγάλες αγορές αποτελείται από τρία μέρη
1. Κατασκευαστής
2. αντιπρόσωπος
3. retail dealer
άρα οι τιμές είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε όλοι να έχουν ένα (μεγάλο νομίζω στη συγκεκριμένη βιομηχανία) κέρδος.
Οταν σε μία αγορά λείπει ένας κρίκος (στη δική μας στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων λείπει ο dealer) τότε ή πρέπει η τελική τιμή να είναι μικρότερη ή κάποιος άλλος κρίκος βγάζει περισσοτερο κέρδος.

Ακραίες κριτικές και συγκρίσεις με πορνοστάρ και τα έσοδά τους
δεν ταιριάζουν ούτε στην κατηγορία ούτε στο είδος του φόρουμ που
γράφονται.

Υπάρχουν απόψεις και απόψεις και όλες σεβαστές..Το θέμα είναι
πως εκφράζονται..

Οκ σωστο.Μαλλον δεν το εξεφρασε σωστα τοτε.
Αστον να δουμε που θα καταληξει ομως.(γνωμη μου)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Tι σχέση έχει αυτό? Εδώ μιλάμε για το κέρδος, όχι για το που και αν μπορώ να τα βρω φτηνότερα.

Αν εσείς γουστάρετε να βλέπετε το κάθε τυχάρπαστο να βαράει τιμές 100 και 150 χιλιάρικα δικαίωμά σας, αφού τους δίνετε και δίκαιο τι να πω...

Υποτίθεται ότι αναφέρεις για ποσοστά κέρδους 150% από την πλευρά
του Ελληνα αντιπροσώπου...
Κάπου, σε κάποια γωνιά αυτού του πλανήτη θα υπάρχει ο ένας, ό τίμιος
που θα πηγαίνει για 30%...Αυτόν θέλω να μου υποδείξεις..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Θες να μου πεις ότι το ODIN που έχει 15000 το παίρνει ο Αλέκος πάνω από 6000?

Πλακα μας κανεις ετσι? Δεν μου λες φιλε, τα εχεις υπολογισει ολα τοσο καλα και τα λες αυτα ετσι δημοσια? Σε διαβεβαιωνω πως οχι...

150% σημαίνει ότι αγοράζεις κάτι 5.000 και το πουλάς 12.500 ...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο κέρδος...
50% πάλι (δηλαδή να το αγοράζεις 5.000 και να το πουλάς 7.500 ) μπορεί...
Και μάλιστα το βρίσκω λογικό αν ο τελικός πελάτης περιμένει από το μαγαζί να έχει στοκ...

στα καλωδια τα κερδη ειναι εξωφρενικα το λιγοτερο....

Ρε εσυ Γιαννη να πει την γνωμη του αλιμονο αλλα να ειναι τεκμηριωμενη. Δεν μπορει να μπαινουμε ολοι στο ιδιο τσουβαλι. Ειλικρινα μακαρι να εβγαζα τοσα απο την δουλεια μου ωστε να εχω μια μεζονετα που ειναι και το ονειρο την "κυρας" μου ενα σκαφος, ενα εξοχικο, και να μην ιδρωνει το αυτι μου αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι εντελως διαφορετικη. Ξερεις οταν ξεκινησα πριν απο 5 χρονια αυτη την δουλεια, ειχα και εγω αλλα δεδομενα στο νου μου. Παρατησα την δουλεια στο καναλι οπου εργαζομουν για 10 χρονια και ελεγα ενταξει εμποριο θα κανω, το χομπι μου επαγγελμα και λεφτα θα βγαλω. Σημερα σου λεω οτι εχω αναθεωρησει πληρως. Χιλιες φορες μισθωτος χωρις αγχος και σκοτουρες χωρις χρεη και χρωστουμενα παρα αυτο που εχω τωρα. Μου τα λεγε ο πατερας μου χρονια στο εμποριο, "προσεχε το εμποριο ειναι ατιμο". Ειδικα σε αυτες τις δυσκολες ημερες που ηρθαν και τις δυσκολοτερες που θα ερθουν το δικο μας ειδος ειναι αυτο που θα παθει την μεγαλυτερη ζημια...

Δεν διαφωνω, ακριβως ετσι ειναι, εχεις δικιο.
Αλλα αν θα μπορουσες (λεω, παραδειγμα) να τα παρεις ολα αυτα και αμην δηλαδη, εγω θα χαιρομουν πολυ, γιατι βγαινουν με αγωνα καθημερινο και ψωμακι οπως οι περισσοτεροι μας.:grinning-smiley-043

Απλα απ οτι εχω βιωσει κι εγω στο παρελθον και μη τυχον κ διαφωνησει κανενας ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλοι επαγγελματιες στο χωρο που ΣΦΑΖΟΥΝ.Τρελλη αισχροκερδια.και μαλλον παλαιοτερα (2000-2002) την ειχα πατησει κι εγω.

Ξαναλεω πως δε μιλαω για τους επαγγελματιες που γραφουν στο φορουμ.
Αλλιως δε θα εγραφα κιολας, δε θα το συζητουσα.

Μια εταιρια οταν εχει μικτο κερδος σε ενα προιον 100% δε σημαινει οτι βαζει αυτα τα χρηματα στη τσεπη της. Βαλτε μισθοδοσια, ενοικια, marketing και οτι αλλο. 100% και παραπανω δουλευουν και ολα τα μαγαζια με ρουχα και αλλοι κλαδοι του εμποριου αλλα ειναι μικτο κερδος.

Re: Απάντηση: Re: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Δεν τα ξέρεις καλά Mike.

Σίγουρα δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσο αγοράζει ένα προϊόν κάποιος έμπορος...
Απλά πιστεύω και στην παροιμία "Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη..."
Επίσης ξέρω ότι σε αυτή την αγορά πολύς κόσμος έχει τη φιλοσοφία "Αν δεν κάνει 3.000 ευρώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να το ακούσω"...
Μπορεί από το εργοστάσιο κατασκευής κάτι να έχει μία υπερτιμολόγηση.
Αλλά ποτέ δεν ξέρεις γιατί έγινε!

Αν ο Χ κατασκευαστής έχει το ψώνιο να αγοράζει τα τρανζίστορ με τη χιλιάδα, να τα βάζει στον πάγκο του μέχρι να βρει το τέλειο ζευγάρι που θα χρησιμοποιήσει για τον ενισχυτή του και να πετάει τα άλλα 998 είναι κάτι που δεν το ξέρεις, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι χρησιμοποίησε αυτά τα τρανζίστορ, οπότε κάνει τόσο...
Ειδικά όταν αυτό ακούγεται στο τελικό αποτέλεσμα, ο κάθε πελάτης από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής θα το αγόραζε σε όποια τιμή και να οριστεί το τίμημα...
Από εκεί και πέρα, η κάθε εταιρία έχει την τιμολογιακή πολιτική της.
Αν εσύ πάρεις μία αντιπροσωπεία που έχει μία συγκεκριμένη τιμή σε κάποιο προϊόν, δεν μπορείς να το πουλήσεις χαμηλότερα γιατί απλά θα χάσεις την αντιπροσωπεία!

στα καλωδια τα κερδη ειναι εξωφρενικα το λιγοτερο....

Για τους ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ναι...Συμφωνώ!
Αλλά τελευταία, ή βάζουν νερό στο κρασί τους( και παίρνει ποοοοοολύ)
ή το κλείνουν το μαγαζί..

To hiend για να πουλησει θελει demo με πολλα μηχανηματα, διαφημιση, τεστ, εκθεσεις, δανεισμο στα σπιτια πελατων, στοκ, παρουσιασεις, ανταλαγες και παρολαυτα θελετε και μειωση τιμων παροτι το φπα αυξηθηκε, και παρολο που οι τιμες ειναι σε ολη την Ευρωπη ιδιες ή σχεδον ιδιες. Εσυ Μιχαλη στην δουλεια σου δεν αμοιβεσαι για τις υπηρεσιες σου? Μηπως πρεπει να την διαφημισεις ή να στοκαρεις κατι? Στο χομπι σου ομως απαιτεις να σου παρουν την ανταλλαγη σου, να σου κανουν και εκπτωση. Για πηγαινε εξω να στο κανουν αυτο? Για πηγαινε και πληρωσε με ατοκες και να κανεις και τις ανταλλαγες σου!

Αλλο είναι το θέμα

Διαβάστε τα posts 54 και 62 και μετά παρακαλώ τους επαγγελματίες να τοποθετηθούν, όχι μόνο για το δικό τους κέρδος αλλά συνολικά ώστε να έχουμε μία γόνιμη κουβέντα και όχι πυροτεχνήματα εκατέρωθεν !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Υποτίθεται ότι αναφέρεις για ποσοστά κέρδους 150% από την πλευρά
του Ελληνα αντιπροσώπου...
Κάπου, σε κάποια γωνιά αυτού του πλανήτη θα υπάρχει ο ένας, ό τίμιος
που θα πηγαίνει για 30%...Αυτόν θέλω να μου υποδείξεις..

Αυτό συζητάμε τώρα, αν υπάρχουν εξαιρέσεις? Έχεις κάποιον στο μυαλό σου? Ρε Κώστα φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις!

Αντρέα, οι επαγγελματίες έχουν ήδη τοποθετηθεί από την
αρχή του νήματος.

Καπετάνιε όχι μόνο για το δικό τους κέρδος αλλά όλου του κυκλώματος και πως αυτό διαμορφώνεται ανα ενδιάμεσο κρίκο

Last edited by a moderator:
Παιδια ουτε και εγω ειμαι συμφωνος με τα τοσο ακριβα καλωδια και ηχεια που κοστιζουν οσο μια Ferrari (αληθεια εχετε δει πως κατασκευαζεται μια και ποσος κοσμος εργαζεται για να βγει στην αγορα?), τα οποια σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρινονται στα χρηματα που κοστιζουν και αυτο με απολυτα κρητηρια, αλλα αυτο δεν ειναι του χεριου μας να το αλλαξουμε. Οσο υπαρχουν αγοραστες που δινουν 100κ για ηχεια τοσο θα υπαρχουν εταιριες που τα κατασκευαζουν αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο...

Τώρα μια και βρεθήκατε στο Μόναχο
θα ξέρεις ίσως, ότι οι περισσότεροι από τους δικούς μας dealers ανέβηκαν όχι τόσο για την έκθεση, όσο για να έρθουν σε επικοινωνία με τους
κατασκευαστές που αντιπροσωπεύουν, για την τιμολογιακή πολιτική
στην ελληνική αγορά..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Αυτό συζητάμε τώρα, αν υπάρχουν εξαιρέσεις? Έχεις κάποιον στο μυαλό σου? Ρε Κώστα φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις!

Φυσικά!..Από τα λεγόμενα σου οι Ελληνες dealers κερδίζουν( τρομάρα τους)
150%!!..Και ανέφερες σαν παράδειγμα τα ODIN..
Λοιπόν περιμένω την εξαίρεση, του σε οποιοδήποτε μέρους του κόσμου
αντιπροσώπου που πουλάει τα Odin IC 5000 χιλιάρικα....

Last edited:
Άσκηση 1.

1.000 ευρώ + 150%= 2.500 ευρώ
2.500 ευρώ - 60%= 1.000 ευρώ.

Να βρεθεί ποιό είναι το ποσοστό κέρδους?:idea::damnyou:

Άσκηση 2.

1000 ευρώ + 150%= 2.500 ευρώ.
2.500 - 30% έκπτωση= 1.750 ευρώ.
Κέρδος 750 ευρώ.

Να βρεθεί ποιό είναι το ποσοστό κέρδους.

Άσκηση 3.

1000 ευρώ + 150%= 2.500 ευρώ.
2.500 - 30% έκπτωση= 1.750 ευρώ.
Κέρδος 750 ευρώ.
-23% ΦΠΑ.

Να βρεθεί το τελικό ποσό του κέρδους και το ποσοστό κέρδους.

:drummer: