δεν είχα σκοπό να βάλω τις φωτογραφίες,
καθώς δεν πιστεύω ότι είναι κάτι αξιόλογο για παρουσίαση και το νήμα είναι γεμάτο από πολύ καλύτερες από αυτές,
ούτε είχα ποτέ καλλιτεχνικές ανησυχίες, πιο πολύ για μένα οι φωτογραφίες είναι βοηθητικά της μνήμης,
υπάρχουν πολλά στιγμιότυπα από τη ζωή μου που είχα ξεχάσει εντελώς και θυμήθηκα κοιτώντας παλαιές φωτογραφίες
πιο πολύ τις έβαλα, για να δείξω ότι ακόμη και με εξοπλισμό που κάνει κάτω από 150 ευρώ, μπορεί κανείς να κάνει παιχνίδι
και αφού δεν έχω τηλεφακό στη φούτζι,
ξέθαψα από το ντουλάπι την pentax k100 των 6 mp και έναν στοιχειώδη ζουμ 55-200 που βρίσκεις μτχ με 70 ευρώ
εντυπώσεις:
- κατ'αρχήν ευχαριστήθηκα πολύ που ξαναέπιασα dSLR μετά από 2 χρόνια χρήσης της fuji X-M1, τόσο που άρχισα να σκέφτομαι μήπως πρέπει να ξαναπάω σε dSLR αντί να αναβαθμίσω τη fuji
- η top LCD οθόνη για μένα εξαιρετικά χρήσιμη, δυστυχώς τη βλέπουμε όλο και πιο σπάνια ακόμη και σε "ακριβά" μοντέλα
- ήταν δύσκολο να φωτομετρήσω σωστά τα αεροπλάνα στον ουρανό, δοκίμασα και τα 3 modes της pentax, δηλ. average, center weighted , spot χωρίς πολύ επιτυχία και τελικά το γύρισα στο χειροκίνητο, κάρφωσα ένα διάφραγμα και μία ταχύτητα σύμφωνα με τη μέτρηση στο έδαφος και γύρω αντικείμενα, και έλεγχα περιοδικά τις φωτος, ήταν πολύ καλύτερα έτσι
για το σώου δεν έχω να πω και πολλά.
πήγα μόνο για ένα τριωρο και ειδικά για τα fighter jets το απόγευμα, που δεν είχα ξαναδεί,
δυστυχώς δεν είχα άλλο χρόνο
οι φωτος είναι jpegs από τη μηχανή χωρίς crop, με ελάχιστες διορθώσεις στο quick mode του photoshop elements 8