AthensFlyingweek - Hellenic Air Force - αεροπλάνα

Re: AthensFlyingweek

Ευγε Νικο !!! :D

Πολυ ωραια φωτογραφια . Γενικα νομιζω οτι οι φωτογραφιες με σμηνη και με ανοιχτους φακους εχουν περισοτερο ενδιαφερον.

Ολοι απουσια φετος .

Η αληθεια ειναι οτι καθε χρονο και το σοου γινεται πιο πτωχο.

4 μερες πριν το σοου καταφεραν να βγαλουν προγραμμα. Συγκριτικα με αντιστοιχα σοου εξω ειναι ντροπη αυτο που συμβαινει.

Με πολλές πιέσεις 4 μέρες πριν το σόου κατάφεραν να βγάλουν πρόγραμμα το οποίο ξεκίναγε 11:45... απλά απαράδεκτοι....
Επίσης διαβάζω πολλά παράπονα για την οργάνωση με πολλά κενά λόγω έλλειψης σοβαρών συμμετοχών.
Τέλος, κάποιος έγραψε ότι "αν ήθελα να βλέπω πολιτικά αεροσκάφη να προσγειώνονται και να απογειώνονται θα πήγαινα στο Ελευθέριος Εενιζέλος και όχι στη Τανάγρα που πλήρωσα και 15 ευρώ".

Εν τω μεταξύ είναι από τις ελάχιστες φορές που είχε καλό καιρό και ωραίο ουρανό...

Aν εννοεις χωρις συννεφα εγω αυτο το θεωρω μειονεκτημα.

Εχω βαρεθει τους γαλαζιους ουρανους.

Τις πιο εντυπωσιακες φωτογραφιες που βλεπω ειτε ειναι σε τιποτα λοφους πανω και εχουν το αεροσκαφος απο κατω τους !! ειτε με συννεφα και εντονα κοντραστ στον ουρανο.

Re: Απάντηση: AthensFlyingweek - Hellenic Air Force - αεροπλάνα

Με πολλές πιέσεις 4 μέρες πριν το σόου κατάφεραν να βγάλουν πρόγραμμα το οποίο ξεκίναγε 11:45... απλά απαράδεκτοι....
Επίσης διαβάζω πολλά παράπονα για την οργάνωση με πολλά κενά λόγω έλλειψης σοβαρών συμμετοχών.
Τέλος, κάποιος έγραψε ότι "αν ήθελα να βλέπω πολιτικά αεροσκάφη να προσγειώνονται και να απογειώνονται θα πήγαινα στο Ελευθέριος Εενιζέλος και όχι στη Τανάγρα που πλήρωσα και 15 ευρώ".

Στο μεταξυ αν ηθελαν θα μπορουσαν να κανουν καμια κρουση στον Κυριακου που εχει αρκετα παλαια αεροσκαφη σε καλη κατασταση στο Τατοι ,ειχαμε δει ενα μονοκινητηριο γερμανικο πριν κανα 3αρι χρονια αν θυμαστε αλλα κυριως εχει ενα Catalina

δεν είχα σκοπό να βάλω τις φωτογραφίες,

καθώς δεν πιστεύω ότι είναι κάτι αξιόλογο για παρουσίαση και το νήμα είναι γεμάτο από πολύ καλύτερες από αυτές,

ούτε είχα ποτέ καλλιτεχνικές ανησυχίες, πιο πολύ για μένα οι φωτογραφίες είναι βοηθητικά της μνήμης,
υπάρχουν πολλά στιγμιότυπα από τη ζωή μου που είχα ξεχάσει εντελώς και θυμήθηκα κοιτώντας παλαιές φωτογραφίες

πιο πολύ τις έβαλα, για να δείξω ότι ακόμη και με εξοπλισμό που κάνει κάτω από 150 ευρώ, μπορεί κανείς να κάνει παιχνίδι

και αφού δεν έχω τηλεφακό στη φούτζι,
ξέθαψα από το ντουλάπι την pentax k100 των 6 mp και έναν στοιχειώδη ζουμ 55-200 που βρίσκεις μτχ με 70 ευρώ

εντυπώσεις:

- κατ'αρχήν ευχαριστήθηκα πολύ που ξαναέπιασα dSLR μετά από 2 χρόνια χρήσης της fuji X-M1, τόσο που άρχισα να σκέφτομαι μήπως πρέπει να ξαναπάω σε dSLR αντί να αναβαθμίσω τη fuji
- η top LCD οθόνη για μένα εξαιρετικά χρήσιμη, δυστυχώς τη βλέπουμε όλο και πιο σπάνια ακόμη και σε "ακριβά" μοντέλα
- ήταν δύσκολο να φωτομετρήσω σωστά τα αεροπλάνα στον ουρανό, δοκίμασα και τα 3 modes της pentax, δηλ. average, center weighted , spot χωρίς πολύ επιτυχία και τελικά το γύρισα στο χειροκίνητο, κάρφωσα ένα διάφραγμα και μία ταχύτητα σύμφωνα με τη μέτρηση στο έδαφος και γύρω αντικείμενα, και έλεγχα περιοδικά τις φωτος, ήταν πολύ καλύτερα έτσι

για το σώου δεν έχω να πω και πολλά.
πήγα μόνο για ένα τριωρο και ειδικά για τα fighter jets το απόγευμα, που δεν είχα ξαναδεί,
δυστυχώς δεν είχα άλλο χρόνο

οι φωτος είναι jpegs από τη μηχανή χωρίς crop, με ελάχιστες διορθώσεις στο quick mode του photoshop elements 8

Με τις τιμές που βγήκαν στις καινούριες ακάθρεπτες είναι μια σκέψη που με τριγυρνάει κι εμένα...

...μια χαρά τα 6mp!

Μα αφού δν έχει καθόλου καλό CAF η μηχανή βρε , πως τα πέτυχες? :HTEHETH63:

Μια χαρά Νίκο, αρκετά καλές.

Re: Απάντηση: AthensFlyingweek - Hellenic Air Force - αεροπλάνα

Μα αφού δεν έχει καθόλου καλό CAF η μηχανή βρε , πως τα πέτυχες? :HTEHETH63:

Μια χαρά Νίκο, αρκετά καλές.

Και ο φακός "φτηνιάρης" πλαστικούρα... :flipout:

Ωραίος Νίκο!

δεν είχα σκοπό να βάλω τις φωτογραφίες,

καθώς δεν πιστεύω ότι είναι κάτι αξιόλογο για παρουσίαση και το νήμα είναι γεμάτο από πολύ καλύτερες από αυτές,

ούτε είχα ποτέ καλλιτεχνικές ανησυχίες, πιο πολύ για μένα οι φωτογραφίες είναι βοηθητικά της μνήμης,
υπάρχουν πολλά στιγμιότυπα από τη ζωή μου που είχα ξεχάσει εντελώς και θυμήθηκα κοιτώντας παλαιές φωτογραφίες

πιο πολύ τις έβαλα, για να δείξω ότι ακόμη και με εξοπλισμό που κάνει κάτω από 150 ευρώ, μπορεί κανείς να κάνει παιχνίδι

και αφού δεν έχω τηλεφακό στη φούτζι,
ξέθαψα από το ντουλάπι την pentax k100 των 6 mp και έναν στοιχειώδη ζουμ 55-200 που βρίσκεις μτχ με 70 ευρώ

εντυπώσεις:

- κατ'αρχήν ευχαριστήθηκα πολύ που ξαναέπιασα dSLR μετά από 2 χρόνια χρήσης της fuji X-M1, τόσο που άρχισα να σκέφτομαι μήπως πρέπει να ξαναπάω σε dSLR αντί να αναβαθμίσω τη fuji
- η top LCD οθόνη για μένα εξαιρετικά χρήσιμη, δυστυχώς τη βλέπουμε όλο και πιο σπάνια ακόμη και σε "ακριβά" μοντέλα
- ήταν δύσκολο να φωτομετρήσω σωστά τα αεροπλάνα στον ουρανό, δοκίμασα και τα 3 modes της pentax, δηλ. average, center weighted , spot χωρίς πολύ επιτυχία και τελικά το γύρισα στο χειροκίνητο, κάρφωσα ένα διάφραγμα και μία ταχύτητα σύμφωνα με τη μέτρηση στο έδαφος και γύρω αντικείμενα, και έλεγχα περιοδικά τις φωτος, ήταν πολύ καλύτερα έτσι

για το σώου δεν έχω να πω και πολλά.
πήγα μόνο για ένα τριωρο και ειδικά για τα fighter jets το απόγευμα, που δεν είχα ξαναδεί,
δυστυχώς δεν είχα άλλο χρόνο

οι φωτος είναι jpegs από τη μηχανή χωρίς crop, με ελάχιστες διορθώσεις στο quick mode του photoshop elements 8

Μια χαρά, αρκετά καλές...