AUDIO SPECTRUM HERMES

Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

LA%20Scala_1.jpg

Ε τότε ας πάρει αυτό, που έχει τουήτερ που μοιάζει με γούφερ. Είπαμε ΑΜΑΝ να ξεφορτωθούμε τα τουήτερ κώνου στη δεκαετία του '70, και κάτι χθεσινοί μας τα πασσάρουν σήμερα για high end.

Σωστά. Κάτι χτεσινοί , αποφάσισαν νά μή πάρουν έτοιμα κουτιά από τήν Κίνα , αλλά νά τά φτιάξουν στό χέρι μόνοι τους , νά κοτσάρουν καί κάτι παλιομεγάφωνα τής συμφοράς καί κάτι Xovers τής ξεφτίλας καί μετά νά κατεβαίνουν στίς Διεθνείς Εκθέσεις καί νά μαζεύουν ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ γιά καλύτερο ήχο δωματίου , από κάτι άσχετους κουφούς......
Τσ... τσ...τσ... τί άλλο θά ακούσουμε πια....
Ε ... δεν είναι καί όλοι ημίθεοι...νά έχουν τό ΑΛΑΘΗΤΟ...

http://www.fairaudio.de/test/lautsp...lautsprecher-hifi-highend-wlm-la-scala-1.html

http://www.wlm-loudspeakers.com/IMAGE HIFI_ LASCALA_review_5-2008.pdf

Last edited:
Ειχα καποτε ενα ηχειο γνωστης αγγλικης εταιριας που τη θεωρω σοβαρη. Χρειαστικα τουιτερ. Πηγα στον αντιπροσωπο. Μου ειπε να παρω το Ωιφα 19 (αν θυμαμαι καλα γιατι ειναι ακριβως το ιδιο , η μονη διαφορα, το λογοτυπο της εταιριας. (ναι, υπαρχουν και τετοιοι ελληνες αντιπροσωποι)
Και εγώ ξέρω την ανάποδη ιστορία. Το γούφερ στο ηχείο έγραφε επάνω Vifa, αλλά βάζοντας το ίδιο γούφερ αγορασμένο από τη Vifa δεν δούλευε! Ο κατασκευαστής "πείραζε" το μεγάφωνο μόνος του μετά που το παραλάμβανε από την Vifa (για να μην ξέρει ούτε η Vifa πώς του έβαζε χέρι). Και ο κατασκευαστής δεν σου πουλάει ένα γούφερ για ανταλλακτικό, αλλά ταιριασμένο ζευγάρι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

...
Η απλή σύγκριση των προδιαγραφών απο το datasheet δεν μου δίνει όλη την εικόνα ούτε και φυσικά κάποιες μετρήσεις σε ανοικτή μπάφλα (που δίνουν όλοι οι κατασκευαστές)
Όταν το μεγάφωνο (δουλεμένο σωστά, καί όχι απλώς βάζοντας τις παραμέτρους σε ένα πρόγραμμα που θα μάς βγάλει διαστάσεις και br port)
αποδίδει σωστά, είναι κατασκευασμένο απο καλά υλικά, με ποιοτικές μεθόδους παραγωγής, είναι αισθητικά αποδεκτό και δέν είναι υπετιμημένο τότε το θεωρώ αξιόλογο.

Συμφωνώ, αλλά οι προδιαγραφές είναι ένα αδιάσειστο αρνητικό κριτήριο, (συναρτήσει του κόστους φυσικά). Άλλες προδιαγραφές και απόδοση περιμένει κανείς από ένα μεγάφωνο των 20 ευρώ, και άλλες από ένα αντίστοιχο των 300 ευρώ, ασχέτως βέβαια εάν το δεύτερο θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει υπερτιμημένο ή όχι.

Και εγώ ξέρω την ανάποδη ιστορία. Το γούφερ στο ηχείο έγραφε επάνω Vifa, αλλά βάζοντας το ίδιο γούφερ αγορασμένο από τη Vifa δεν δούλευε! Ο κατασκευαστής "πείραζε" το μεγάφωνο μόνος του μετά που το παραλάμβανε από την Vifa (για να μην ξέρει ούτε η Vifa πώς του έβαζε χέρι). Και ο κατασκευαστής δεν σου πουλάει ένα γούφερ για ανταλλακτικό, αλλά ταιριασμένο ζευγάρι...

οταν λες δεν δουλευε?

Πειραζε ο "κατασκευαστης" ? χμμμμμμμμμμμμμμ

Εχω πχ πειραζω τα μεγαφωνα. Και μαγνητες παραπανω και κονους και οτι γουσταρω.
Κανω πειραμα/δοκιμες/πλακα και βεβαιως ΔΕΝ τα πουλαω τα ηχεια.

Η κατασκευη (σχεδιασμος , οπως ψαρωτικα θελουν να λενε μερικοι) ενος τυπικου ηχειου ειναι μια απλη και ευκολη σχετικα υποθεση. Περνεις το κουτακι σου κοτσαρεις δυο μεγαφωνακια κι ενα φυσερο, παιζεις ισως, λιγο με καποιο εξομειωτικο.

Πουλας και τιποτα φουμαρα περι "τεχνολογιας" "εξελιξης & ερευνας" και λοιπες μπουρδες και βουαλα.. Στανταρ και τυποποιημενη διαδικασια ....
No rocket science here

Τα μεγαφωνα ειναι ΑΛΛΗ υποθεση. Τρομακτικα δυσκολη. Πολυ λιγες οι καλες εταιριες /απειροελαχιστες οι κορυφαιες και καποιες με εξωφρενικα τιμολογια.

Η κατασκευη των (καλων) μεγαφωνων ειναι παιχνιδια, για μεγαλα παιδια αγαπητε.

Πολυ δυσκολα θα με πεισεις οτι ο καθε "σχεδιαστης" ειναι σε θεση να βαζει χερι σε μεγαφωνα.

ΥΓ.Ποιος ειναι ο "κατασκευαστης" που πειραζει τα μεγαφωνα, εαν επιτρεπεται φυσικα?

Συμφωνώ, αλλά οι προδιαγραφές είναι ένα αδιάσειστο αρνητικό κριτήριο, (συναρτήσει του κόστους φυσικά). Άλλες προδιαγραφές και απόδοση περιμένει κανείς από ένα μεγάφωνο των 20 ευρώ, και άλλες από ένα αντίστοιχο των 300 ευρώ, ασχέτως βέβαια εάν το δεύτερο θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει υπερτιμημένο ή όχι.

Βέβαια, συμφωνώ απόλυτα.

Δέν μπαίνω στην διαδικασία να συγκρίνω όλα αυτά τα προιόντα μεταξύ τους διότι δεν τα γνωρίζω στον ίδιο βαθμό.
Η απλή σύγκριση των προδιαγραφών απο το datasheet δεν μου δίνει όλη την εικόνα ούτε και φυσικά κάποιες μετρήσεις σε ανοικτή μπάφλα (που δίνουν όλοι οι κατασκευαστές)
Όταν το μεγάφωνο (δουλεμένο σωστά, καί όχι απλώς βάζοντας τις παραμέτρους σε ένα πρόγραμμα που θα μάς βγάλει διαστάσεις και br port)

... το παμε αυτο, ψεκαστε, σκουπιστε κλπ. Αυτο κανουν πολλοι.
Βεβαια, αν στην περιπτωση των excel, πχ θες και κατι παραπανω, τοτε τι κανεις?
Αμα ξεφευγει το μεγαφωνο απο την πεπετημενη?
Δεν θες και μια διαταξη ? notch?(δεν ξερω εσυ ειπες οτι ξερεις)
Και τελικα εχω την εντυπωση οτι η ιδια η ηχητικη συμπεριφορα του excel ειναι προβλεψιμη αν δεις μετρησεις?

Συγνωμη που το ξαναφερνω το θεμα στα ΑΣ, αλλα, οπως βλεπεις το ενα φερνει το αλλο.

απο περιεργεια, ποια ειναι η λυση η διαφορετικη απ αυτην της AS για το μεγαφωνο.
Εαν βεβαιως δεν υπαρχει προβλημα, μας λες.

απο περιεργεια, ποια ειναι η λυση η διαφορετικη απ αυτην της AS για το μεγαφωνο.
Εαν βεβαιως δεν υπαρχει προβλημα, μας λες.

Ναί όντως στo midbas φαίνετε στις μετρήσεις το break up του κώνου.

Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα, οπότε 2 τινά.

1. cross με μεγάλη κλίση για να το 'μαζέψεις' στην περιοχή αυτή άντε και κανένα zobel ψηλά. (Audio Spectrum style)

2. πιό μικρή κλίση στο cross, διαφορετική φόρτιση στο μεγάφωνο, και φίλτρο στην κρίσιμη περιοχή.

Βέβαια τα μεγάφωνα αυτά σε κάθε περίπτωση έχουν μία ιδιαίτερη ηχητική υπογραφή (μοιάζουν κάπως με ηλεκτροστατικά) μάλλον λόγω μαγνησίου.

O Vandersteen

Μολις τωρα θυμηθηκα τον απιστευτο τυπο που μας ειπε οτι "modify" :grinning-smiley-043 τα μεγαφωνα TAD που βαζει στο ηχειο του.

Το πηρε ομως το ποταμι μιας και ηταν το καλυτερο ηχητικα, δωματιο την εκθεση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Δεν υπάρχει σειρά Millenium. Απλώς, ένα από τα τουήτερ της σειράς Excel επονομάζεται Millenium, καθώς εισήχθη στην αγορά εκείνη την εποχή περίπου. (Είναι αυτό που φοράει ο Αίολος). Τουήτερ από την ίδια σειρά χρησιμοποιεί και η ATC, καθώς επίσης και η Proac.

Καλά γράψε excel.

Εκ παραδρομής.Δέκα σελίδες γεμίσαμε γι' αυτά πρίν στο ίδιο θέμα...

Last edited:
Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

...Στον Αίολο ειδικά υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Τα mid bass της seas λόγω κώνου μαγνησίου θέλουν πολύ ιδιαίτερη μεταχείρηση...

Το προβλημα του mid bass ποιο ειναι; Δε συνεργαζεται με τα υπολοιπα μεγαφωνα σωστα? Επισης για ποια εκδοση του ηχειου μιλαμε;

Σκεφτειτε οτι οι κατασκευαστες αγοραζουν με 45%-55% εκπτωση τα μεγαφωνα, βγαλτε και το ΦΠΑ
Τωρα οι εταιρίες που παραγουν και τα μεγαφωνα ειναι και παρα πολλες, τι κοστος εχουν....

σκεφτειτε και εμεις αν αγορασουμε 10 τεμαχια εχουμε 10% με το καλημέρα και εχουμε και ΦΠΑ
Ισπανια συμφερει αυτη την εποχη που εχει 16% ΦΠΑ

δυστηχως αν δουμε που πανε τα λεφτα που δωσαμε για ενα προϊον...
θα μας παρει απο κατω

δεν νομιζω καμια μοναδα του ερμη να εχει πανω απο 100ευρω λιανική
μη πει κανεις οτι το mid του ATC 40 εχει πανω 600ε
η ATC δεν εχει σκοπο να γεμισει την αγορα μεγαφωνα
η seas αυτο ακριβως θελει να κανει
οπως ολες που κατασκευαζουν μονο μεγαφωνα

Τι θα πεί αυτό;

Τα πουλάνε κι αυτοί σ' όποιον τα παραγγείλει,είτε s' άλλη εταιρεία είτε σε μαγαζιά για DIYers.

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Τι θα πεί αυτό;

Τα πουλάνε κι αυτοί σ' όποιον τα παραγγείλει,είτε s' άλλη εταιρεία είτε σε μαγαζιά για DIYers.

sorry για τη καθυστερηση
απαντηθηκε και σε αλλο ποστ
υπάρχουν εταιρίες οι οποίες κατασκευάζουν και τα μεγάφωνα και τα ηχεία
αν αυτες οι εταιρίες πουλάνε ετσι τα μεγαφωνα του μειωνουνε τις πωλήσεις των ηχειων τους.
αυτοι ξερουν καλυτερα με τα οικονομικά τους
εχουν κανει το πλανο τους και εχουν δει οτι τους συμφερει να κατασκευάζουν ηχεια και να πουλάνε ακριβά τα μεγάφωνα τους σαν ανταλλακτικά των ηχείων τους και οχι σαν προϊόντα
Atc μεγάφωνα θα βρεις, οπως και Focal και τα πάντα
Σε ερώτηση στον κύριό Θέμη μου ειπε οτι μπορει να μου φερει

Οι υπόλοιπες εταιρίες που κατασκευαζουν μεγάφωνα θελουν να γεμίσουν της αγορά με δικά τους μεγάφωνα
από αυτα κερδίζουν και πάνε για ογκο πωλήσεων με χαμηλότερο κέρδος

αλλά η διαφορά των 70ευρω με των 700ε (ειχα ξεχασει ΦΠΑ) ειναι τεράστια
και η απόδειξη στα αυτιά

δεν νομιζω καμια μοναδα του ερμη να εχει πανω απο 100ευρω λιανική
μη πει κανεις οτι το mid του ATC 40 εχει πανω 600ε
η ATC δεν εχει σκοπο να γεμισει την αγορα μεγαφωνα
η seas αυτο ακριβως θελει να κανει
οπως ολες που κατασκευαζουν μονο μεγαφωνα
Οπως βλεπεις & στην φώτο ποιο ειναι τ ηχείο μου θα σου πω οτι χρειαστηκε να
αλλαξω το 8" γούφερ γιατι αποκολληθηκε ο κωνος απο το phase plug μετα απο
ψηλη σταθμη του ενισχυτη σε κομματια με εντονο μπασο.Η τιμη του ηταν στα 270 ευρώ & φιλική μαλιστα.

Απο πού;

Αν έχεις τα στοιχεία του μεγαφώνου,είναι εύκολο να βρείς πόσο έχει λιανική στο ίντερνετ.

Οπως βλεπεις & στην φώτο ποιο ειναι τ ηχείο μου θα σου πω οτι χρειαστηκε να
αλλαξω το 8" γούφερ γιατι αποκολληθηκε ο κωνος απο το phase plug μετα απο
ψηλη σταθμη του ενισχυτη σε κομματια με εντονο μπασο.Η τιμη του ηταν στα 270 ευρώ & φιλική μαλιστα.

sorry στο λέω ευγενικά
σου πιάσανε το πωπό