Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Για το 1) αυτό που σου έδωσα λίγο παραπάνω, με δεδομένο ότι το HDMI 1.3 δεν υποστηρίζεται από καμία κάρτα γραφικών αυτή τη στιγμή.

Για το 2), ανέτρεξε στο manual της τηλεόρασης που σκέφτεσαι να αγοράσεις.

Δεν μπορώ να βρω κάποια M/B που να υποστηρίζει HD μέσω ψηφιακής εξόδου. Ίσως να μπερδεύτηκα και να είχα δει μόνο την Auzen X-FI™ Prelude 7.1 που υποστηρίζει HD μέσω ψηφιακής εξόδου και να υπέθεσα πως θα υπήρχαν και M/B που υποστηρίζουν. Ίσως και να υπάρχουν, αλλά να μην τις βρήκα.
Optical / Coaxial COMBO Port
The SPDIF Output port has 25mbps bandwidth and supports DTS-
HD/DolbyTrue HD. It is possible to shift between Optical and Coaxial in this port.
Αν όμως δεν υποστηρίζει η LCD HD μέσω ψηφιακής, τότε τι να το κάνω αυτό??? Τουλάχιστον ξέρει κανείς αν υποστηρίζει κάποιος ραδιοενισχυτής HD μέσω ψηφιακής εισόδου ή μπα???

Υπάρχει όμως και η Gigabyte που υποστηρίζει "ALC889A with DTS Connect enables high quality Full Rate Lossless Audio and support for both Blu-ray and HD DVD." Τώρα το πόσο καλό είναι αυτό, ένας Θεός ξέρει. :p

Το έχει δοκιμάσει κανείς, να δει αν γίνετε έτσι όπως τα λέμε??? Γιατί στο manual της Yamaha V3800 λέει ότι για HD ήχο γίνετε μόνο μέσω HDMI! Αλλά ο Yamaha έχει 6 εισόδους και όχι 8.

Μανο, μια φιλικη συμβουλη: Κατσε και διαβασε με προσοχη τα λινκ που σου εδωσε ο Δημητρης και ψαξε το λιγο και μονος σου γιατι αν δεν εχεις καποια βασικη γνωση και διαβαζεις τα 'μαρκετιστικα' και μη specs δαιφορων μηχανηματων (Prelude included) ειναι σιγουρο οτι δεν θα βγαλεις ποτε ακρη (οσο και να σε βοηθησουμε εδω).

Για ποια link μιλάς??? Ζήτησα link, αλλά δεν μου έδωσε κάποιο. Το μόνο link που μου είχε δώσει είναι ένα που έλεγε ότι "As of 2007, HDMI 1.3 is the only means to transport a raw DD+ bitstream between two pieces of consumer equipment. The older and more widespread TOSLINK and S/PDIF-interfaces can only be used if the bitstream is transcoded. See the section below on downmixing.". Αλλά όπως έγραψα πιο πάνω, με το S/PDIF της Auzen με b/w 25Mbps μπορεί να γίνει μεταφορά HD σήματος. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει συσκευή που να υποστηρίζει και αυτή HD μέσω S/PDIF.
Έχεις κάνα λόγο να πιστεύεις ότι η Auzen μας δουλεύει σχετικά με το S/PDIF???
Το κακό είναι ούτε εσείς έχετε την απαραίτητη γνώση για να με βοηθήσετε. Οπότε λίγο δύσκολο να βγάλουμε άκρη τόσο απλά και χωρίς ψάξιμο.

Θες να μου πεις δλδ ότι ξέρεις αλλά δεν μου το λες??? Αν ξέρεις σε παρακαλώ δώσε μου το link ή την πηγή από όπου το έμαθες.

Το ότι η Prelude υποστηρίζει bandwidth 25mbps στην έξοδο S/PDIF της δεν λέει τίποτα, τη στιγμή που κάτι τέτοιο (για HD audio) δεν υποστηρίζεται επίσημα / δεν αποτελεί πρότυπο (βλέπε το γνωστό λίνκ που σου έχω δώσει).

Όπως έχεις καταλάβει, όλοι οι γνωστοί ενισχυτές δέχονται ψηφιακό HD audio μόνο από την HDMI. Αν βρεις κάποιον που να δέχεται και από S/PDIF, να το πεις και σε εμάς, αλλά να μας δείξεις και μια έκδοση του PowerDVD που το υποστηρίζει ώστε να είναι και πρακτικά χρήσιμο.

Προσπαθω να καταλαβω για πιο λογο επικοινωνείτε με αυτο το υφος, αλλα δυστυχως αδυνατω.......

ε , Browser , ο Μάνος έχει κάποιες γνώσεις , αλλά δεν έχει συσχετίσει τις γνώσεις και νομίζει πως κάποιες έννοιες είναι ταυτόσημες ενώ δεν είναι ... Κοινώς έγινε μπ.......

Μάνο σου απαντάμε με την σύντομη διαδικασία , επειδή ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ...

Μανο φιλε μου, οταν καποιοι ανθρωποι προσπαθουν να σου εξηγησουν τα αυτονοητα και δεν καταλαβαινεις, μην ζητας και αποδεικτικα στοιχεια απο πανω! Δεν ειμαστε δικαστηριο εδω! Αν πιστευεις οτι εδω μεσα δεν θα βρεις την γνωση που αναζητεις, υπαρχουν χιλιαδες αλλα fora στον κοσμο...

By the way, η κατηγορια HTPC του Avclub ειναι η πιο "διαβασμενη" του Ελληνικου internet!

Η Auzen λέει ότι υποστηρίζει. Τώρα τι κάνουν τα υπόλοιπα δεν ξέρω και για αυτό ρωτάω. Αν ήξερα δεν θα ήμουν εδώ.
Το link γράφτηκε από κάποιον παλιά που μπορεί να μην γνώριζε την ύπαρξη συσκευών που το υποστηρίζουν.
Ναι, αλλά εσύ μου είχες πει πως να συνδέσω την κάρτα με τον ενισχυτή, αλλά δεν μου είπες ότι δεν θα έβγαζε HD ενώ εγώ ξεκάθαρα είχα πει ότι το ήθελα για το HD.
Επίσης εσύ μου είπες ότι δεν υποστηρίζετε HD σήμα απʼ το PC, επειδή οι κάρτες γραφικών έχουν HDMI 1.2, ενώ η TV δεν δέχεται HD σήμα, επειδή δεν το γράφει στο manual. Με άλλα λόγια με βάση την λογική μου είπες ότι δεν γίνετε αυτό που θέλω και όχι με βάση την γνώση. Και όπως πολύ απλά σου εξήγησα, η Auzen βγάζει HD σήμα, ενώ η TV υποστηρίζει 5.1 και ας μην το λέει το manual. Οπότε η λογική σου είναι λάθος. Εξάλλου εγώ δεν θέλω να μου πει κανείς αν υποστηρίζετε ή όχι με βάση την λογική. Θέλω κάποιον που να ξέρει αν γίνετε ή όχι.

Browser, μην με παίρνει και εμένα η μπάλα. ;)

Η σύντομη διαδικασία θα ήταν ένα ναι ή όχι και link που να το επιβεβαιώνουν. Όχι να προσπαθείτε με βάση την λογική να μου πείτε αν ισχύει ή όχι.

EDIT: Αυτονόητο ήταν και για πολλούς ότι με 4 RCA γίνετε να μεταφερθεί HD σήμα. Φυσικά εγώ επειδή δεν μπορώ να πιστέψω κάτι επειδή απλά μου το είπαν, το έψαξα και είδα ότι δεν υπήρχε αναφορά στα manual για HD μέσω RCA, αλλά μόνο σε HDMI. Όποιος θέλει μπορεί να λέει ότι θέλει, αυτό δεν πάει να πει ότι ισχύει. Αυτονόητο επίσης ήταν ότι το PS3 έστελνε HD 7.1 μέσω του HDMI 1.3 και έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι. Έλα όμως που δεν το κάνει.

Last edited:
Παιδιά, εξαντλήθηκε το θέμα με την ψηφιακή πολυκάναλη έξοδο για την (στερεοφωνική ουσιαστικά) tv...
Επιστρέφοντας στο αρχικό ερώτημα... υπάρχει σήμερα η X-Meridian; Όσο κι αν προσπάθησα, δεν τη βρήκα πουθενά. Μόνο αυτό το link μου έδωσε κάποια ελπίδα, αλλά μάλλον είναι πλέον άκυρο (δε γνωρίζω τη γλώσσα).

Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Η Auzen λέει ότι υποστηρίζει. Τώρα τι κάνουν τα υπόλοιπα δεν ξέρω και για αυτό ρωτάω. Αν ήξερα δεν θα ήμουν εδώ.
Το link γράφτηκε από κάποιον παλιά που μπορεί να μην γνώριζε την ύπαρξη συσκευών που το υποστηρίζουν.
Ναι, αλλά εσύ μου είχες πει πως να συνδέσω την κάρτα με τον ενισχυτή, αλλά δεν μου είπες ότι δεν θα έβγαζε HD ενώ εγώ ξεκάθαρα είχα πει ότι το ήθελα για το HD.
Επίσης εσύ μου είπες ότι δεν υποστηρίζετε HD σήμα απʼ το PC, επειδή οι κάρτες γραφικών έχουν HDMI 1.2, ενώ η TV δεν δέχεται HD σήμα, επειδή δεν το γράφει στο manual. Με άλλα λόγια με βάση την λογική μου είπες ότι δεν γίνετε αυτό που θέλω και όχι με βάση την γνώση. Και όπως πολύ απλά σου εξήγησα, η Auzen βγάζει HD σήμα, ενώ η TV υποστηρίζει 5.1 και ας μην το λέει το manual. Οπότε η λογική σου είναι λάθος. Εξάλλου εγώ δεν θέλω να μου πει κανείς αν υποστηρίζετε ή όχι με βάση την λογική. Θέλω κάποιον που να ξέρει αν γίνετε ή όχι.

Browser, μην με παίρνει και εμένα η μπάλα. ;)

Η σύντομη διαδικασία θα ήταν ένα ναι ή όχι και link που να το επιβεβαιώνουν. Όχι να προσπαθείτε με βάση την λογική να μου πείτε αν ισχύει ή όχι.

EDIT: Αυτονόητο ήταν και για πολλούς ότι με 4 RCA γίνετε να μεταφερθεί HD σήμα. Φυσικά εγώ επειδή δεν μπορώ να πιστέψω κάτι επειδή απλά μου το είπαν, το έψαξα και είδα ότι δεν υπήρχε αναφορά στα manual για HD μέσω RCA, αλλά μόνο σε HDMI. Όποιος θέλει μπορεί να λέει ότι θέλει, αυτό δεν πάει να πει ότι ισχύει. Αυτονόητο επίσης ήταν ότι το PS3 έστελνε HD 7.1 μέσω του HDMI 1.3 και έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι. Έλα όμως που δεν το κάνει.

Μανο, οταν λεμε hd σημα με rca , εννοουμε οτι το λουσλες σημα του υλικου αποκωδικοποιειτε μεσα στην καρτα και μας παρεχετε αναλογικα απο τις εξοδους της, οι οποιες τροφοδοτουν πλεον τον προενισχυτη μας που κανει μονο την προενισχυση πλεον και οχι αποκωδικοποιηση. Εξου και το rca που διαβασες !

1) Δεν σου είπα αυτό για την σύνδεση του ενισχυτή με το PC. Ξαναδιάβασε το μήνυμά μου.

2) Δώσε μου ένα link που να λέει ότι η TV υποστηρίζει 5.1 στην ψηφιακή της είσοδο.

3) Περί Auzen ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω.

Με την σύντομη διαδικασία αρχίσαμε (βλέπε εδώ) αλλά δεν σε καλύψαμε.

Μπερδεύτηκα. Το σήμα είναι HD ή μετατρέπετε σε κάτι άλλο??? Όπως δλδ και στην ψηφιακή έξοδο???

Μάνο φίλε μου (Τάκης tm :p), καταλαβαίνω απόλυτα ότι προσπαθείς να καταλάβεις κάποια πράγματα και έχεις καλή πρόθεση αλλά και εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι στα φορα κανείς δεν έχει καμία υποχρέωση να εξηγεί κάτι όπως θέλει ή όπως μπορεί να το καταλάβει ο άλλος.

Μάλιστα εδώ έγινε πολλάκις μία τέτοια προσπάθεια την οποία όχι μόνο δεν εκτιμάς αλλά τουναντίον, με το ύφος σου, προσβάλλεις ανθρώπους που προσπαθούν να σε βοηθήσουν.

Το ότι στο μυαλό σου επικρατεί σύγχυση με τα φορμα, τις τεχνολογίες, τους τρόπους διασύνδεσης κλπ είναι προφανές. Και φυσικά αυτό δεν το λέω υπό την μορφή μομφής αλλά απλής φιλικής παρατήρησης.

Στο τελευταίο post σου πχ πάλι είναι προφανής η σύγχυση τεχνολογιών (για τις οποίες ήδη έχει γίνει προσπάθεια να σου γίνουν κατανοητές). Μακάρι πχ στα manual να βρίσκαμε τα πάντα …..

Προσωπικά θεωρώ ότι από την στιγμή που θες αποδείξεις και μάλιστα όπως αυτές τις αντιλαμβάνεσαι εσύ, για τα αυτονόητα, δεν θα μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει (και μάλιστα μέσω ενός forum).

Παρόλα αυτά, όπως λέει ο Τάκης, καλό θα είναι να δοκιμάσεις και αλλού προκειμένου να βρεις αυτό που θες.

ΥΓ @ Τάκη: Δικαστήριο δεν είμαστε αλλά κανα εξώδικο πιστεύω παίζει άνετα :p

1. Σε τι πράγμα αναφέρεσαι??
2. Όπως προείπα δοκίμασα στην LCD 5.1 μέσω HDMI.

Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Μπερδεύτηκα. Το σήμα είναι HD ή μετατρέπετε σε κάτι άλλο??? Όπως δλδ και στην ψηφιακή έξοδο???

Το υλικο hd ειτε br ειτε hddvd περιεχει πληροφορια audio η οποια καλειτε να αποκωδικοποιηθει απο καπου και να τροφοδοτισει αναλογικα σταδια καποιου ενισχυτη για να καταληξει στα ηχεια μας.
Αυτη η αποκωδικοποιηση ειτε γινεται στον προενισχυτη, οταν αυτος τροφοδοτηθει απο ψηφιακο σημα, ειτε γινεται απο την καρτουλα που αυτη με τη σειρα της τροφοδοτει αναλογικα τον προενισχυτη μας !