Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Μην περιμενετε ποτε ενα dedicated μηχανημα να μπορει να ανταπεξελθει πληρως οπως ενα htpc.
Αν ηταν ετσι, ολοι θα περναμε ενα τετοιο και θα ησυχαζαμε...

Παιδια, το pch κατα την ταπεινη μου γνωμη ΔΕΝ αντικαθιστα ενα htpc. Ειναι ενα πολυ δυνατο μηχανημα με βολικες λειτουργιες που το καθιστά για την τιμη του value for money. Απο την αλλή, όπως και κάθε αντιστοιχο μηχανημα (NMT) εχει και bugs και limitations που ενδεχεται είτε να τακτοποιηθουν με αναβαθμισεις ή να χρειαστουν πατέντες για να κανουμε την δουλεια μας ή και να μη λυθούν ποτέ..

Για εμενα ,που θεωρω τον εαυτο μου, εναν μεσο χρηστη με μια απλη και τιμια 42αρα πλασμα και στημενο ενα απλο δικτυο μου αρκεί να ικανοποιησω τις...hd αναγκες μου...

Τωρα αν καποια ταινια φοβαμαι οτι δεν θα παιξει κατεβαζω το sample της και αν ειναι οκ προχωρω. Διαφορετικα πίνω μια παγωμενη μπύρα και παω παρακάτω!:ernaehrung004:

edit: φιλε Γιαννη με προλαβες...

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Μην περιμενετε ποτε ενα dedicated μηχανημα να μπορει να ανταπεξελθει πληρως οπως ενα htpc.
Αν ηταν ετσι, ολοι θα περναμε ενα τετοιο και θα ησυχαζαμε...

Eγώ το αντίθετο θα περίμενα.
Ένα HTPC κάνει 70 δουλειές. Ένα dedicated μηχάνημα φτιάχτηκε ώστε να κάνει καλά μιά συγκεκριμένη.
Αν αυτό δεν το κάνει τότε τι dedicated είναι; :nounder:

Aυτο ηταν παλια (της εποχης σου Μπαμπη)!!!
δυστυχως τα προτυπα αναβαθμιζονται συνεχως και οι απαιτησεις το ιδιο...
Τα mkv αρχεια που κατεβαζουμε δεν ειναι φτιαγμενα με το ιδιο προγραμμα, απο τον ιδιο χρηστη κλπ.
Αρα ενα dedicated Μηχανημα δεν μπορει να παιξει ολες αυτες τις παραλλαγες.

Γιατί υπάρχουν σαφή πρότυπα για τα mkv; το καθένα, αναλόγως από ποιόν και πως έχει φτιαχτεί, παίζει.... δεν νομίζω να υπάρχουν στανταρ ακόμα για αυτά, όπως λ.χ. στα divx .... οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί να κακίζεται κάτι για το ότι δεν παίζει τα πάντα ενός ανώριμου "format" ...
Εμένα τουλάχιστον το blade runner 1080p που το δοκίμασα από τον εξωτερικό USB 2.0 δίσκο το έπαιξε κανονικά! Άλλες 1080p ταινίες δεν έχω (έχω 5-6 720p) για να δοκιμάσω αλλά συνήθως δεν θα μπω στον κόπο να κατεβάσω 13GB μιας ταινίας που την έχω ήδη δει και ας είναι και σε HD!

τα ιδια ειχαμε και με τα divx οταν πρωτοβγηκαν, καθως ο καθενας εκανε ό.τι ηθελε και μεχρι να στρωσει το πραγμα ...

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Γιατί υπάρχουν σαφή πρότυπα για τα mkv; το καθένα, αναλόγως από ποιόν και πως έχει φτιαχτεί, παίζει.... δεν νομίζω να υπάρχουν στανταρ ακόμα για αυτά, όπως λ.χ. στα divx .... οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί να κακίζεται κάτι για το ότι δεν παίζει τα πάντα ενός ανώριμου "format" ...
Εμένα τουλάχιστον το blade runner 1080p που το δοκίμασα από τον εξωτερικό USB 2.0 δίσκο το έπαιξε κανονικά! Άλλες 1080p ταινίες δεν έχω (έχω 5-6 720p) για να δοκιμάσω αλλά συνήθως δεν θα μπω στον κόπο να κατεβάσω 13GB μιας ταινίας που την έχω ήδη δει και ας είναι και σε HD!

Εγώ όμως γι αυτό το πήρα: για να βλέπω ταινίες ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ σε ποιότητα εφάμιλλη με το δισκάκι και με ελληνικούς υπότιτλους. Τι τις έχουμε τις dsl; Αν από κει και πέρα υπάρχουν ένα σωρό μετατροπές για να γίνει ένα δισκάκι mkv αρχείο και το μηχάνημα επιλέγει ποιά θα πάιξει και ποιά όχι,, συγνώμη αλλά δεν μου κάνει.

Αν το φορμάτ είναι "ανώριμο" ας μην αναφέρει με διθυράμβους ότι παίζει mkv. Ας λέει mkv up to 720p. Δεν μιλάω για ένα σπασιματάκι στην εικόνα και στον ήχο αραιά και που. Μιλάω ότι δεν βλεπεται η ταινία. Και πολλές ταινίες μάλιστα, όχι μία στις τόσες.

Φίλε μήπως το μηχανάκι σου υπερθερμαίνεται??? (το λέω αυτό γιατί κάτι τέτοιο διάβασα στο επίσημο φορουμ)..

Κάποιοι λένε ότι για να παίξεις ολόκληρη ταινία 1080 χωρίς κόλημα πρέπει να καταφύγεις οπωσδήποτε σε κάποια μορφή ψύξης του επεξεργαστή του ποπκορν..

το σκέφτηκα κι εγώ.
1) Μετά από ολόκληρη ταινία το πιάνω από πάνω και είναι χλιαρό, πολύ χλιαρό
2) Με το που ξεκινάει η ταινία και σε 5 λεπτά με το ρολόϊ ξεκινάνε τα κολλήματα, πότε πρόλαβε να ζεσταθεί;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει?

Αν και θα δείχνει αρκετά ετεροχρονισμένη πια αυτή μου η απάντηση (μετά από τόσα διαφορετικού θέματος posts), θεωρώ ότι οφείλω να σου απαντήσω έτσι όπως το θέτεις.

Να ρωτούσε κάποιος άλλος,που δεν είχε καταλάβει το ερώτημά σου να το καταλάβω, να ρωτάς όμως και εσύ :FSGSFGS4::FSGSFGS4::FSGSFGS4:
Δηλαδή, τί ακριβώς σου έκανε τόσο εντύπωση; Το γιατί δεν ήμουν σίγουρος τί ακριβώς εννοούσες έτσι όπως μου είχες απαντήσει βρε icman μου;;;!!!
Μια ξεκάθαρη ερώτηση είχα κάνει ο κακομοίρης (και μάλιστα με διάφορους τρόπους) για το ποιο φορμάτ παίζει και ποιο όχι μεταξύ των ANSI & Unicode και όταν τελικά κατάλαβες τί ρώταγα και έκανες το σχετικό τέστ, μου απάντησες αυτολεξεί: "Δυστυχώς δοκίμασα και δεν παίζουν!!!"
Δηλαδή ποιός άλλος στη θέση μου θα καταλάβαινε με βεβαιότητα το τι εννοούσες με αυτό που μου είπες; Όχι αλλά αν οποιοσδήποτε άλλος έχει παρακολουθήσει το σχετικό διάλογό μας από την αρχή, ας πάρει θέση μήπως και κάνω λάθος! Απλά σε ξαναρώτησα λοιπόν (υποθέτοντας βέβαια τι εννοείς) για σιγουριά!

Τέσπα πήρα ένα αρχείο srt σε ANSI, το έσωσα σε UNICODE και το έβαλα (μαζί με το σχετικό avi) να παίξει στο PCH... αποτέλεσμα;; δεν έπαιξαν οι υπότιτλοι σε UNICODE ....
Τι άλλο να πω!
Τώρα είσαι σωστός! Αυτή είναι απάντηση! Δεν χρειαζόταν να πεις τίποτα παραπάνω από την αρχή που το είχες διαπιστώσει αυτό!

Όπως και να 'χει πάντως, εγώ σε ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά, που μπήκες στον όποιο κόπο να το δοκιμάσεις (ειδικά τη στιγμή που δε σε αφορούσε και προσωπικά το θέμα) και να μου απαντήσεις τελικά, δεδομένου ότι μόνο εσύ ασχολήθηκες!:a0210:

το σκέφτηκα κι εγώ.
1) Μετά από ολόκληρη ταινία το πιάνω από πάνω και είναι χλιαρό, πολύ χλιαρό
Τί ταινία εννοείς εδώ; mkv με τα σχετικά κολλήματα ή άλλη χωρίς κολλήματα;
2) Με το που ξεκινάει η ταινία και σε 5 λεπτά με το ρολόϊ ξεκινάνε τα κολλήματα, πότε πρόλαβε να ζεσταθεί;
Μη το λες αυτό Τάσο, μπορεί να μην έχω ακόμα το μηχανάκι αλλά τα "περίεργα" φαινόμενα λόγω υπερθέρμανσης μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται από αρκετά "νωρίς" σε οτιδήποτε ηλεκτρονικό ζορίζεται περισσότερο απ' όσο είναι προσαρμοσμένο να ανταπεξέλθει σωστά.

Το χωρίς καπάκι ... θα δείξει πόσο θα βοηθήσει....

Ίσως χρεαστείς "κάτι" άλλο... (δες το λινκ στο παραπάνω post μου).. έχει κάποιες λύσεις ψύξης..

Λοιπόν. Εβγαλα το καπάκι. Παρόλο που ακουμπώντας το καπάκι δείχνει χλιαρό, ενούτοις η ψύκτρα πάνω στο τσιπάκι καίει και ας είναι το μηχάνημα standby!.

Δεύτερο βήμα. Του έβαλα από πάνω ένα 12άρι φανάκι silenx με φορά να τραβάει και περίμενα χωρίς να έχω βάλει ταινία. Πραγματικά σε 3 λεπτά την έκανε την ψύκτρα παγάκι. Ούτε καν χλιαρό. Κρύο τελείως.

Είχα λοιπόν κάποιες ελπίδες ότι ίσως έφταιγε αυτό. Με το φανάκι να εξακολουθεί να λειτουργεί σύνδεσα τον εξωτερικό σκληρό και έβγαλα και το καλώδιο δικτύου από πάνω...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Οπως καταλαβαίνετε η αγγελία ισχύει.

Δεν φταίει αυτό παιδιά. Μπορεί να μην είμαι μέσα στο τσιπακι, αλλά από την μικρή εμπειρία μου η συμπεριφορά αυτή δείχνει ότι σαν να μπουκώνει, σαν να μπαφεράρει επειδή δεν αντέχει τα υψηλά bitrates.

Για αρχή, δεν φταίει το mkv. Το mkv είναι container, δεν είναι codec και είναι ωριμότατο, μιας και κυκλοφορεί ευρέως χρόνια.

To codec που δυσκολεύει το PCH είναι το x.264 που χρησιμοποιείται για την συμπίεση της εικόνας. Ούτε αυτό είναι ανώριμο. Απλά οι κατασκευαστές του chipset του PCH επέλεξαν να μην το υποστηρίξουν πλήρως. Για αυτό δεν φταίει το codec. Στα PCs μας με ένα codec παίζουμε όλα τα x.264 μια χαρά.

Εν κατακλείδι, το PCH είναι χαριτωμένο παιχνίδι, αλλά δεν υποκαθιστά ένα HTPC. Απλά πράγματα.