Αυτοκινητιστικά νέα

Δεν ειναι ακριβως ετσι... ( υπηρξε οντως ανταλαγη μετοχων για να τσιμεντωσει το engagement; αλλα δεν ηταν αυτο το ζητουμενο )
Η Νισσαν πηγαινε για φουντο και εκει υπηρξε σε ενα συγκεκριμενο χρονο ενα ατομο, το ονομα του οποιου ειναι Καρλος Γκον, και πηρε τα ηνια της Νισσαν.

Σημερα το ονομα Καρλος Γκον οταν το αναφερεις σε εργαζομενους της Νισσαν κανουν υποκλισεις λεγοντας ΤΟ Αφεντικο.

Αλαξε τα παντα στην επιχειρηση και τελικα την εσωσε απο την εξαφανιση.

Αυτη τη στιγμη το γκρουπ Ρενω ειναι το μεγαλυτερο, σε μεγεθος, αυτοκινητοβιομηχανικο συγκροτημα στον κοσμο.

Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Δεν ειναι ακριβως ετσι... ( υπηρξε οντως ανταλαγη μετοχων για να τσιμεντωσει το engagement; αλλα δεν ηταν αυτο το ζητουμενο )
Η Νισσαν πηγαινε για φουντο και εκει υπηρξε σε ενα συγκεκριμενο χρονο ενα ατομο, το ονομα του οποιου ειναι Καρλος Γκον, και πηρε τα ηνια της Νισσαν.

Σημερα το ονομα Καρλος Γκον οταν το αναφερεις σε εργαζομενους της Νισσαν κανουν υποκλισεις λεγοντας ΤΟ Αφεντικο.

Αλαξε τα παντα στην επιχειρηση και τελικα την εσωσε απο την εξαφανιση.

Αυτη τη στιγμη το γκρουπ Ρενω ειναι το μεγαλυτερο, σε μεγεθος, αυτοκινητοβιομηχανικο συγκροτημα στον κοσμο.
Ενα κλικ πισω απο την Toyota. Τα νεα renault ειναι πιο ωριμα και ομορφα απο ποτε. Δεν ξερω απο κινητηρες τι λενε. Η Nissan εχει κερδισει λαχειο με το quashqai.

Κριμα που δεν θα αγοραζω ποτε ευρωπαικο αυτοκινητο και τα nissan δεν μου αρεσουν :p

Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Ενα κλικ πισω απο την Toyota. Τα νεα renault ειναι πιο ωριμα και ομορφα απο ποτε. Δεν ξερω απο κινητηρες τι λενε. Η Nissan εχει κερδισει λαχειο με το quashqai.

Κριμα που δεν θα αγοραζω ποτε ευρωπαικο αυτοκινητο και τα nissan δεν μου αρεσουν :p

τι προτιμας εσυ japan ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

τι προτιμας εσυ japan ?

Ναι. Πλεον ολοι οι συγγενεις μου μονο japan. Πραγματικα εχουμε να συζητησουμε για μηχανικο προβλημα πανω απο 10 χρονια. Αν και δεν θα με χαλουσε ενα i30.

Εγώ θα ψώνιζα οτιδήποτε μου κάνει καλά τη δουλειά μου και έχει λογική, γι'αυτό που προσφέρει, τιμή.....ανεξαρτήτως χώρας προελεύσεως.....
Για μένα το "made in japan" έχει πεθάνει κι ας έχω και γιαπωνέζικο.
Άπειρα τα παραδείγματα με αποκορύφωμα το τελευταίο σκάνδαλο της Kobe Steel.

Αν έπαιρνα τώρα αυτοκίνητο θα έπαιρνα vw για ένα και μόνο λόγο dsg

send from my nexus 5 using Tapatalk

Σε Audi που έχω, είναι όντως εντυπωσιακά γρήγορο και smooth το DSG.

Dsg έχει μόνο το vag γιατί dsg το λέει αυτή.....υπό αυτή την έννοια edc έχει μόνο η renault..... tct μόνο το fca, dkg μόνο η bmw, pdk μόνο η Porsche ......κοκ.
Όλα είναι σασμάν dct....dual clutch transmission (διπλού συμπλέκτη) και είναι το ίδιο πράγμα απλά αλλάζει το πώς το λέει η κάθε εταιρία....όπως πχ με το esp που π.χ. το fca το ονομάζει vdc.

Dual clutch προφανώς είναι όλα, απλα υπάρχει διαφορα στην υλοποίηση και τις επιδόσεις κάθε συστήματος από ότι έχω ακούσει.

Ποιος άλλος έχει;

send from my nexus 5 using Tapatalk

Hyundai,Kia, smart, Alfa Romeo, volvo, ford, renault κ.α

Τα πιο προσιτα ειναι του VW group και renault. Αν αγορασεις skoda/seat, clio και μετα πας πανω απο 20.000 καθως στις αλλες εταιρειες συνδιαζεται με μεγαλυτερους κινητηρες σε αντιθεση με τα "χιλιαρακια" του vwg

Ναι εχουν διαφορετικες επιδοσεις αλλα αυτα δεν τα φτιαχνει η vw. Τα αγοραζει απο τριτους. Οποτε αν εχουν τον ιδιο προμηθευτη η υλοποιηση ειναι εφάμιλλη. Τα dsg ειναι της BorgWarner

Last edited:
Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Dual clutch προφανώς είναι όλα, απλα υπάρχει διαφορα στην υλοποίηση και τις επιδόσεις κάθε συστήματος από ότι έχω ακούσει.
Επειδή τυγχάνει να τα έχω οδηγήσει όλα με εξαίρεση το pdk που το θεωρώ το καλύτερο απ'όλα στα υπόλοιπα δεν είδα κάποια διαφοροποίηση ..... άσε που τα dsg απ'όλα τα dct's.....έχουν τη φήμη του πλέον ευπαθούς ειδικά τα ξηρού τύπου.
Τυγχάνει να έχουμε και dsg 7αρι στης γυναίκας το αμάξι.
Πολύ ωραίο αλλά καμία διαφορά με τα των υπολοίπων.....

Hyundai,Kia, smart, Alfa Romeo, volvo, ford, renault κ.α

Τα πιο προσιτα ειναι του VW group και renault. Αν αγορασεις skoda/seat, clio και μετα πας πανω απο 20.000 καθως στις αλλες εταιρειες συνδιαζεται με μεγαλυτερους κινητηρες σε αντιθεση με τα "χιλιαρακια" του vwg

Ναι εχουν διαφορετικες επιδοσεις αλλα αυτα δεν τα φτιαχνει η vw. Τα αγοραζει απο τριτους. Οποτε αν εχουν τον ιδιο προμηθευτη η υλοποιηση ειναι εφάμιλλη. Τα dsg ειναι της BorgWarner

Έτσι λέει το άρθρο, σχεδίαση Borgwarner, licenced στην VW

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Επειδή τυγχάνει να τα έχω οδηγήσει όλα με εξαίρεση το pdk που το θεωρώ το καλύτερο απ'όλα στα υπόλοιπα δεν είδα κάποια διαφοροποίηση ..... άσε που τα dsg απ'όλα τα dct's.....έχουν τη φήμη του πλέον ευπαθούς ειδικά τα ξηρού τύπου.
Τυγχάνει να έχουμε και dsg 7αρι στης γυναίκας το αμάξι.
Πολύ ωραίο αλλά καμία διαφορά με τα των υπολοίπων.....

Δεν έχω άποψη για τα υπόλοιπα.