Αυτοκινητιστικά νέα

Καλοτάξιδο το αυτοκίνητο! Για μένα ομορφότερες οι γρι, ίσως όμως επέλεγα τις άλλες γιατί οι γκρι με το που τις γρατσουνίσεις λίγο σε κάποιο πεζοδρόμιο θα φαίνεται πιο έντονα.

Ισχύει αυτό, αλλά στην Αμερική δεν έχει γενικά τέτοια πεζοδρόμια, οπότε δεν είναι πρόβλημα.

Επιστρέφοντας στα του αυτοκινήτου, πρωί πρωί πήγα στην αντιπροσωπία και τους είπα no blind spot monitor - no deal, και μου βρήκαν ίδιο (μάλιστα του κουτιού, το ξεφόρτωσαν από το φορτηγό σήμερα), με active blind spot, ίδιο χρώμα, ίδια τα πάντα ολα, ΕΚΤΟΣ απο τις ζάντες, που στο καινούργιο είναι λίγο πιο καγκουρέ. Στην αρχή ξενέρωσα και μου είπε να περάσω να μου τις αλλάξει, αλλά τώρα they started growing in me. Είπα λοιπόν να ρωτήσω εδώ τα φιλαράκια μου να μου πείτε μια γνώμη. Οι ασημένιες είναι αυτές που είχε το προηγούμενο, οι dark grey το καινούργιο. Στις dark grey δε μου αρέσει μόνο το ότι κάνει contrast με τα υπόλοιπα silver του αυτοκινήτου (μάσκα, γύρω από παράθυρα κλπ). Στις προηγούμενες δε μου άρεσε το ότι είναι λίγο παραπάνω κυριλέ από οσο θα ήθελα, συν το ότι μάλλον δεν είναι μέρος του συγκεκριμένου μοντέλου (αφού δεν υπάρχουν πουθενά σαν επιλογή στο website, μάλλον από κάποια άλλη τράμπα προέκυψαν).

Τι λέτε; (Α ρε να ήταν όλα μας τα διλήμματα τόσο ευχάριστα…)
Και οι δυο ωραίες ειναι αλλα μάλλον θα προτιμουσα τις silver που ταιριαζουν με τις αντιστοιχες λοιπες λεπτομερειες του αυτοκινητου.
Καλοριζικο και απο εδω!
Ειναι μεγαλυτερη κατηγορια απο το Α3 σου (το αντιστοιχο Α4).

• Love
  • Like
Reactions: Maestro and ln()
Επιστρέφοντας στα του αυτοκινήτου, πρωί πρωί πήγα στην αντιπροσωπία και τους είπα no blind spot monitor - no deal, και μου βρήκαν ίδιο (μάλιστα του κουτιού, το ξεφόρτωσαν από το φορτηγό σήμερα), με active blind spot, ίδιο χρώμα, ίδια τα πάντα ολα, ΕΚΤΟΣ απο τις ζάντες, που στο καινούργιο είναι λίγο πιο καγκουρέ. Στην αρχή ξενέρωσα και μου είπε να περάσω να μου τις αλλάξει, αλλά τώρα they started growing in me. Είπα λοιπόν να ρωτήσω εδώ τα φιλαράκια μου να μου πείτε μια γνώμη. Οι ασημένιες είναι αυτές που είχε το προηγούμενο, οι dark grey το καινούργιο. Στις dark grey δε μου αρέσει μόνο το ότι κάνει contrast με τα υπόλοιπα silver του αυτοκινήτου (μάσκα, γύρω από παράθυρα κλπ). Στις προηγούμενες δε μου άρεσε το ότι είναι λίγο παραπάνω κυριλέ από οσο θα ήθελα, συν το ότι μάλλον δεν είναι μέρος του συγκεκριμένου μοντέλου (αφού δεν υπάρχουν πουθενά σαν επιλογή στο website, μάλλον από κάποια άλλη τράμπα προέκυψαν).

Τι λέτε; (Α ρε να ήταν όλα μας τα διλήμματα τόσο ευχάριστα…)

Dark grey.
Στας Ευρώπας τα χρώμια δεν πολυκυκλοφορούν πλέον. Εάν το έβλεπες με κάποιο black package θα ήταν αλλο αμάξι.

• Like
Reactions: Maestro
Μισο Ώπα.
Αγόρασες αμάξι τέτοιας αξίας το πλήρωσες μια χαρά το κυκλοφόρησες και μετά από μέρες πηγες στην αντιπροσωπεία και είπες δεν μ' αρέσει θέλω άλλο; Κατάλαβα καλά;

Υποτίθεται πως όλο αυτό ήταν bug, και το αμάξι δε βγαίνει καν χωρίς blind spot σε τέτοιο configuration, κάτι παίχτηκε στο εργοστάσιο ή κάτι τέτοιο. Τώρα, φυσικά δεν ξέρω αν το γνώριζαν ήδη και προσπαθούσαν να το ξεφορτωθούν (και γι αυτό οι ευκολίες στα παζάρια), ή όντως σοκαρίστηκαν όταν τους το είπα, σε κάθε περίπτωση όμως όταν κάναμε τη συμφωνία μου είχαν δείξει μια λίστα που το περιλάμβανε (και την οποία ευτυχώς την είχα κρατήσει μαζί με την υπόλοιπη χαρτούρα). Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να το δεχτώ, πήγα και τους είπα, ή το φτιάχνετε, ή παίρνω το Audάκι μου πίσω και φεύγω.

Βέβαια, έχει και πιο πολιτισμένα πράγματα να σας πω, επειδή το Σάββατο που το έκλεισα είχα να πάω σε συναυλία και βιαζόμουν, του λέω άστο, ξαναέρχομαι Δευτέρα να τα φτιάξουμε, και ο σωστός ο salesman σκέφτεται «κάτσε μη γίνει καμιά στραβή και δει κάνα όνειρο μέχρι τη Δευτέρα και το μετανιώσει», μου τυπώνει με τη μια κάτι σαν rental agreement, μου δίνει τα κλειδιά και μου λέει έλα τη Δευτέρα μόνο για τις τζίφρες. 😁

Για να καταλάβετε, όταν έφτασα εκεί χθες και ψάχνονταν να δούνε τι θα κάνουμε (αφού το καινούριο δεν είχε καν φτάσει ακόμα και πάλι ήθελα να φύγω), μου δώσαν και οδήγησα ένα άλλο που είχε επιπλέον M-package και κόστιζε 3Κ παραπάνω, και αν τσακωνόμουν λίγο παίζει να έτρωγαν τα μισά και πλέον. Αλλά, αφενός πολύ άγριο facelift και πολύ μαυρίλα (τουλάχιστον θα ταίριαζαν οι μαύρες ζάντες), αφετέρου δε μου άρεσε τόσο στο δρόμο, πραγματικά οι σκληρές αναρτήσεις είναι μόνο για τους γαμάτους δρόμους στις Άλπεις, στο Midwest με τα μπαλώματα παντού είναι κουραστικές. Και το δικό μου συγκριτικά πετάει χαμηλά, βουτυράτα… 🥰 Χώρια το ότι ως σπορ-oriented έκδοση ερχόταν με summer tires και θα έπρεπε να έχω άλλο σετ να αλλάζω. All seasons FTW.

Στην Αμερική είναι ωραίο που μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο με καρότσα, δηλαδή αγροτικό.
Ωραίο είναι μεν, άλλα σκέψου στο χάος της Αθήνας και στους δρόμους που οριακά χωράνε Yaris να έχουμε και μπόλικους που έχουν αγροτικά!!! Καήκαμε!!!

Ωραίο είναι μεν, άλλα σκέψου στο χάος της Αθήνας και στους δρόμους που οριακά χωράνε Yaris να έχουμε και μπόλικους που έχουν αγροτικά!!! Καήκαμε!!!
Για τα χωριά θα ήταν ωραίο.

Για τα χωριά θα ήταν ωραίο.
Στα χωριά συμφωνώ, άλλα πόσοι μετά θα το κουβάλαγαν και μέσα στην πρωτεύουσα ή στο κέντρο των μεγάλων πόλεων της Ελλάδος?

Στα χωριά συμφωνώ, άλλα πόσοι μετά θα το κουβάλαγαν και μέσα στην πρωτεύουσα ή στο κέντρο των μεγάλων πόλεων της Ελλάδος?
Σίγουρα. Αν και πιστεύω πως τα αυτοκίνητα στο μέλλον, με τα πάγια που θα έχουν, θα είναι για λίγους. Ίσως τα νοικιάζουμε μόνο όταν τα χρειαζόμαστε.

Σίγουρα. Αν και πιστεύω πως τα αυτοκίνητα στο μέλλον, με τα πάγια που θα έχουν, θα είναι για λίγους. Ίσως τα νοικιάζουμε μόνο όταν τα χρειαζόμαστε.
Ισχύει, ήδη σε πολλές χώρες το κάνουν έτσι...π.χ. στην Σκανδιναβία, Δανία κλπ. αρκετός κόσμος δεν έχει αμάξι καθώς έχει πολλά πάγια έξοδα και είναι πολλά τα λεφτά για παρκινγκ στο κέντρο των πόλεων. Ακόμα και στην Αμερική, αν δεις π.χ. στο Μανχάταν δεν έχουν όλος ο κόσμος αμάξι, λόγω κίνησης και πανάκριβα πάρκινγκ, απλά νοικιάζουν όταν και αν το χρειαστούν.
Εχω και εγώ ξάδερφό μου με οικογένεια μάλιστα που δεν έχουν αμάξι, έχουν ένα μηχανάκι μόνο, ευτυχώς είναι όλα κοντά τους και απλά το καλοκαίρι, σε διακοπές κλπ. νοικιάζουν ένα για μερικές μέρες αν χρειαστούν.

• Like
Reactions: speedman_27
Εχεις αγοράσει custom δική σου πινακίδα που την βάζεις σε ότι αμάξι έχεις;

Όχι, μπορώ φαντάζομαι να μεταφέρω την παλιά μου (μου την έδωσε ο dealer μαζί με την υπόλοιπη χαρτούρα), θα πρέπει να πάω σε 2-3 βδομάδες να τα κανονίσω αυτά αφού ακόμα αναμένονται τα σχετικά χαρτιά, ως τότε είμαι με temporary. Πάντως, έμαθα ότι θα πρέπει να σκάω 50-70$ το χρόνο αν θέλω να μην έχω μπροστινή πινακίδα (για να μη σφάξω τον προφυλακτήρα). :rolleyes:

Τώρα που το είδα στον ήλιο μου αρέσουν ακόμα περισσότερο οι γκρι... Συνεχίζει το mismatch με το υπόλοιπo τριμ, αλλά είναι κούκλες οι ρημάδες. Και είναι προβλεπέ, δηλαδή όταν τις επιλέξεις από το site δεν αλλάζει κάτι άλλο στο trim, έτσι ήρθε από το εργοστάσιο. Έπαθα σοκ δε με το χρώμα του αυτοκινήτου, που στον ήλιο έχει κάτι πέρλες και αλλάζει χρώματα, είναι απίστευτο. Γι'αυτό και κόστιζε... $1500 🤡 (που δε θα τα έδινα ποτέ από επιλογή, απλά όπως είπα είδα τι έχουν σε στοκ).

IMG_0587.jpegIMG_0586.jpeg

Μεγείες και πάλι. Πάρε και ένα antiradar (είναι νόμιμο στην Αμερική) να το πατάς και λίγο. Κρίμα είναι να "κοιμάται".

Δε χρειάζεται, έχεις πολλά περιθώρια μεταξύ των 0 και των 75 mph που είναι το όριο, εξάλλου δε σε τσιμπάνε μέχρι τα 85. Το βασικό εξάλλου είναι ο ίλιγγος της επιτάχυνσης, αυτό δε στο κόβει κανείς :)

• Like
Reactions: karamela
Εντάξει, το αμάξι είναι κ@υλα. Και εγώ αν δεν είχα εκτός δρόμου απαιτήσεις, μπερλίνα θα έπαιρνα, Julia όμως!

Σκέφτηκα λίγο μήπως ήταν καιρός να δοκιμάσω SUV (το X3 έβγαινε πάνω-κάτω στα ίδια), αλλά δεν, μου φαινόταν γιγάντιο (χωρίς να είναι στην πραγματικότητα, η εντύπωση όμως που δίνει όπως το κοιτάς). Ίσως κάποτε αν αποκτήσω κάνα κουτσούβελο, ως τότε πως να αντισταθείς σε τέτοιες καθαρές γραμμές. Το μόνο κακό των sedan είναι ο περιορισμός ύψους στο πορτμπαγκάζ, αλλά εντάξει, δεν είναι ότι μετακομίζω κάθε μέρα.