Αυτοκινητιστικά νέα

Ε
Αν δεν το έχεις τόσο ανάγκη προφανώς το σκοτώνεις και πας ή με συγκοινωνία ή με ένα Uber στην ανάγκη. Μόνο ματώνεις αν έχεις ιδιόκτητο αμάξι, και κάποιοι πληρώνουν και εχτρα 150ρια τον μήνα για Πάρκινγκ….χαχα…ούτε καν….

Μα αυτό λέω, σε παλιο αμάξι δίνεις τόσα σε ζημιές που δεν συμφέρει να το κάρτας, καεί και πολύ, δεν έχει κανένα νόημα να το έχει κάποιος…
Ελα όμως που τα παίρνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να δώσει 30 χιλιάρικα ούτε είναι στελέχη σε εταιρείες να τους δίνουν εταιρικα..Και έτσι λοιπόν δεν πέφτει ποτέ ο μέσος όρος.

Θα το κάνω λιανά για να δεις πόσο λάθος κάνεις…το εταιρικό ηλεκτρικό της συζύγου δεν πληρώνουμε τίποτα σε καύσιμα, δεν έχουμε ασφάλιση, σήμα κυκλοφορίας, service κλπ. Δεν πληρώνουμε κυριολεκτικά τίποτα….0 κόστος χρήσης, το ξαναλέω 0 για όλο τον χρόνο….πόσα λεφτά ξοδεύεις για ένα παλιό αμάξι που το δουλεύεις στην Αθήνα καθημερινά, σε καύσιμα, ζημιές, service, ασφάλειες, σήμα κυκλοφορίας κλπ? Για βαλτά να δεις και θα τρομάξεις…χωρίς να υπολογίσω την ασφάλεια, την άνεση και την απόλαυση που σου δίνει ένα καινούριο αμάξι…δεν μιλάμε να σκάσεις 30Κ να αγοράσεις αμάξι, άλλο αυτό, μιλάμε για εταιρικό…..πρόχειρα πάντως με ένα παλιό αμάξι αν πας καθε μέρα στην δουλειά δύσκολα όλα τα έξοδα θα είναι κάτω από 250 τον μήνα με ασφάλεια, βενζίνη, ΚΤΕΟ, ζημιές, service, σήμα κυκλοφορίας κλπ. Με λίγα λόγια δίνεις 3Κ τον χρόνο, που είναι πάρα πολλά…με το εταιρικό Ηλεκτρικό έχω 0 έξοδα και οδηγώ ένα φρέσκο, άνετο, ασφαλές και απολαυστικό αμάξι…

Καλά, φέρε εσύ την αύξηση στο μισθό και ξέρω εγώ και ο καθένας τι θα την κάνει... .

Ε

Ελα όμως που τα παίρνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να δώσει 30 χιλιάρικα ούτε είναι στελέχη σε εταιρείες να τους δίνουν εταιρικα..Και έτσι λοιπόν δεν πέφτει ποτέ ο μέσος όρος.
Δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά…το να το πάρεις ένα αμάξι μεταχειρισμένο σχεδόν 20ετιας δεν έχει νόημα..είναι σαράβαλο και ξοδεύεις τόσα λεφτά τον χρόνο για αυτό που δεν έχει καμία λογική….πηγαινε με ταξί, συγκοινωνία, μηχανάκι, πόδια κλπ. Και για διακοπές νοίκιασε ένα….αν με το ζόρι θες αμάξι τα λεφτά που δίνεις μόνο για ζημιές, υψηλή κατανάλωση, ΚΤΕΟ, σήμα κυκλοφορίας κλπ. Δωστα δόσεις να πάρεις ένα φρέσκο…

Με 21Κ αγοράζεις ένα Opel Frontera ηλεκτρικό που κάνει και για οικογένεια και αν έχεις να το φορτίσεις σπίτι ή στην δουλειά θα σου κάνει απόσβεση σε σχέση με ένα παλιό αμάξι σε χρόνο ντε τε….και θα έχεις και ένα φρέσκο άνετο και ασφαλές αμάξι.

Αυτό δείχνει ότι ούτε τα 21 χιλιάρικα περισσεύουν εύκολα.
Δεν νομίζω να έχει βίτσιο ο κόσμος να πληρώνει ζημιές σε παλιά αμάξια.

Όσο για το ταξί, συγκοινωνίες, πόδια κλπ ο Έλληνας προτιμάει να μείνει νηστικός παρά να μην έχει το αμαξάκι του. Και για αυτό διαχρονικά το αμάξι ήταν, είναι και θα είναι ιερή αγελάδα για το κράτος (μαζί με τα σπίτια) .

• Like
Reactions: karamela
Αυτό δείχνει ότι ούτε τα 21 χιλιάρικα περισσεύουν εύκολα.
Δεν νομίζω να έχει βίτσιο ο κόσμος να πληρώνει ζημιές σε παλιά αμάξια.

Όσο για το ταξί, συγκοινωνίες, πόδια κλπ ο Έλληνας προτιμάει να μείνει νηστικός παρά να μην έχει το αμαξάκι του. Και για αυτό διαχρονικά το αμάξι ήταν, είναι και θα είναι ιερή αγελάδα για το κράτος (μαζί με τα σπίτια) .
Τα δίνεις σε δόσεις αν δεν έχεις…σε βάθος 10ετιας θα το κάνεις απόσβεση σε σχέση με ένα παλιό 15-20ετιας.

Πόσο δίκιο έχεις για το αμάξι, πράγματι ο Έλληνας προτιμάει να κόψει από παντού παρά να του κόψεις το αμάξι που το χρυσοπληρώνει..φίλος μου στην Καλλιθέα που πάει μια στο τόσο στην δουλειά έχει ένα αμάξι 15 ετών και πληρώνει parking 150 ευρώ τον μήνα…του έχω πει τόσες φορές ότι τα λεφτά που ξοδεύει τον μήνα συνολικά για το αμάξι που το κινεί και λίγο, θα μπορούσε κυριολεκτικά να πηγαίνει με uber όπου θέλει, πιο λίγα θα του έβγαινε..και είναι μόνος τους, δεν είναι να πεις ότι έχει παιδι με ανάγκες κλπ.

Προφανώς δεν βγαίνει ΟΥΤΕ η δόση. Αν έχει ο άλλος ήδη δόση για κάνα σπίτι, ή πληρώνει κάρτες ή δίνει ενοίκιο , δύσκολα θα βάλει έξτρα δόση .
Παλιοτερα θα το έκαναν εύκολα.
Τώρα που είδαν πως ανατρέπονται τα οικονομικά σε χρόνο dt και πως τα funds σου παίρνουν το σπίτι αν δεν πληρώσεις, δύσκολα βάζουν έξτρα δόση.
Προτιμούν το σαράβαλο και συντήρηση όχι τακτική βέβαια , αλλά όποτε χρειαστεί.....αρκεί να τσουλαει.

Προφανώς δεν βγαίνει ΟΥΤΕ η δόση. Αν έχει ο άλλος ήδη δόση για κάνα σπίτι, ή πληρώνει κάρτες ή δίνει ενοίκιο , δύσκολα θα βάλει έξτρα δόση .
Παλιοτερα θα το έκαναν εύκολα.
Τώρα που είδαν πως ανατρέπονται τα οικονομικά σε χρόνο dt και πως τα funds σου παίρνουν το σπίτι αν δεν πληρώσεις, δύσκολα βάζουν έξτρα δόση.
Προτιμούν το σαράβαλο και συντήρηση όχι τακτική βέβαια , αλλά όποτε χρειαστεί.....αρκεί να τσουλαει.
Έτσι κάνουν προφανώς, αλλά αν τα βάλουν κάτω θα δουν ότι τον χρόνο δίνουν στον τέλος σχεδόν όσα θα έδιναν σε δόσεις για ένα νέο οικονομικό αμάξι και οδηγούν τώρα ένα σαράβαλο….βεβαια αν ο άλλος φοβάται μην χάσει το εισόδημα του, έχεις δίκιο, που να βάλει άλλες δόσεις. Με το σαράβαλο στην ανάγκη το πετάει και δεν χρωστάει σε κανέναν…για αυτό γεμίσαμε και σαράβαλα βέβαια…

Είναι συνήθεια όλα, τον πρώτο καιρό δυσκολευόμουν με το Tesla που όλα τα έχεις από την κεντρική οθόνη/Tablet, άλλα μόλις το μάθεις όλα γίνονται άμεσα, ενώ μου αρέσει αυτό το μινιμαλιστικό και το καθαρό και μεγάλο οπτικό πεδίο που έχω την ώρα που οδηγώ χωρίς να μου αποσπά κάτι την προσοχή. Σε ταξίδια που νοικιάζω αμάξια πλέον που κακοφαίνεται αν έχουν πολλά χειριστήρια, οθόνη μπροστά κλπ. με μπερδεύουν, μου αποσπούν την προσοχή και μειώνει όπως είπα το οπτικό μου πεδίο. Βέβαια περι ορέξεως!!
To κλιματιστικό το ρυθμίζεις μία φορά και τελείωσε.
Navigation βολεύει φυσικά καλύτερα δίπλα στο τιμόνι και ψηλά παρά κάτω δεξιά.
Στροφές, ταχύτητα κλπ, αν δεν τα έχεις στο καντράν... meh
Σκέψου πόση ώρα βγάζεις το βλέμα σου από το δρόμο για να αλλάξεις μουσική σε κανονικό ραδιόφωνο (μηδέν, πάει το χέρι μόνο του) και πόσο να ψάχνεσαι στο tablet.

Πάντως, ενώ το λειτουργικό της BMW είναι καλύτερο από όσο περίμενα (ταχύτατο, χωρίς υπερβολικό bloatware, και σχετικά εργονομικό), κάθε φορά που βάζω το χέρι να πιάσω την οθόνη, πάντα νιώθω πολύ περίεργα, γιατί πρέπει να κοιτάξω προσεκτικά στην οθόνη (άρα όχι στο δρόμο).

Τα πράγματα όμως βελτιώνονται πάρα πολύ όταν αντί για το touchscreen δουλέψω με τη ροδέλα του iDrive στο δεξί μου χέρι. Εκεί, απλά με την άκρη του ματιού μου βλέπω τι γίνεται highlighted στην οθόνη και χειρίζομαι τα πάντα άψογα, ταχύτατα, και χωρίς να φύγει το μάτι μου από το δρόμο. Δυστυχώς, βλέπω ότι η ροδέλα πάει για κατάργηση, γιατί είπαμε, τα κουμπάκια είναι κακά.

• Like
Reactions: ln()
Εγώ ακόμα έχω περιέργια πως θα καταλαβαίνουν οι ΑΙ κάμερες ότι δεν αγγίζεις το κινητο.
Μ αρέσει που τους πειράζει η οθόνη στο κινητό ενώ είσαι συνέχεια στην touch οθόνη ακόμα και για το air-condition που εννοείται ότι αποσπάται το βλέμμα από τον δρόμο.

Πάντως, ενώ το λειτουργικό της BMW είναι καλύτερο από όσο περίμενα (ταχύτατο, χωρίς υπερβολικό bloatware, και σχετικά εργονομικό), κάθε φορά που βάζω το χέρι να πιάσω την οθόνη, πάντα νιώθω πολύ περίεργα, γιατί πρέπει να κοιτάξω προσεκτικά στην οθόνη (άρα όχι στο δρόμο).

Τα πράγματα όμως βελτιώνονται πάρα πολύ όταν αντί για το touchscreen δουλέψω με τη ροδέλα του iDrive στο δεξί μου χέρι. Εκεί, απλά με την άκρη του ματιού μου βλέπω τι γίνεται highlighted στην οθόνη και χειρίζομαι τα πάντα άψογα, ταχύτατα, και χωρίς να φύγει το μάτι μου από το δρόμο. Δυστυχώς, βλέπω ότι η ροδέλα πάει για κατάργηση, γιατί είπαμε, τα κουμπάκια είναι κακά.

Το πρόβλημα είναι όταν το χέρι είναι στον αέρα. Δυσκολεύει η στόχευση εν κινήσει.
Αν το επιτρέπει ο σχεδιασμός, τρία δάχτυλα να σταθεροποιούν το χέρι σε επιφάνεια μπροστά από την οθόνη και επιλογή με τον δείκτη.
Αν πάλι δεν υπάρχει τέτοια επιφάνεια... ατύχησες. Είναι αντιεργονομικό.
Αν είναι τύπου τάμπλετ μεγάλο και καθετο, τέσσερα δάχτυλα στο πλάι και επιλογή με τον αντίχειρα.
Γενικώς κοιτάζεις να σταθεροποιήσεις το χέρι και να επιλέξεις αυτό που θες.

Φωνητικές εντολές δεν σε βολεύουν;

αν τα βάλουν κάτω θα δουν ότι τον χρόνο δίνουν στον τέλος σχεδόν όσα θα έδιναν σε δόσεις για ένα νέο οικονομικό αμάξι και οδηγούν τώρα ένα σαράβαλο….

Το γράφεις επανειλημμένα αυτό, το 2020 αγόρασα στο 1/3 της τιμής (και ακόμη λιγότερο) ένα MEGANE 8ετιας, μέχρι τώρα έχω κόστος χρήσης 112,90 ευρώ τον μήνα, τα πάντα μέσα και κυκλοφορώ με ένα αξιοπρεπές όχημα, πιάνεις νομίζω ακραίες περιπτώσεις.

Attachments

• IMG_20210228_105237~2.jpg
    IMG_20210228_105237~2.jpg
    1.2 MB · Views: 27
  • Like
Reactions: avpap
Το γράφεις επανειλημμένα αυτό, το 2020 αγόρασα στο 1/3 της τιμής (και ακόμη λιγότερο) ένα MEGANE 8ετιας, μέχρι τώρα έχω κόστος χρήσης 112,90 ευρώ τον μήνα, τα πάντα μέσα και κυκλοφορώ με ένα αξιοπρεπές όχημα, πιάνεις νομίζω ακραίες περιπτώσεις.
14 ετών και δεν έχεις συνέχεια εξτραδακια στο service; Ή είσαι πολύ τυχερός ή δεν ασχολείσαι με μικροπραγματα και φτιάχνεις μόνο τις σημαντικές ζημιές.
Ότι μάρκα και να είναι δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάζει ζημιές ακόμα και παρκαρισμένο να είναι. Πολλές ζημιές δεν είναι λόγω χρήσης, αλλά από φθορά λόγω ηλικίας.

• Like
Reactions: anderm and karamela
Το δικό σου όχημα είναι κάτω από το μέσο όρο της ηλικίας των αμαξιών της χώρας, οπότε κρατιέται ακόμα σε ένα βαθμό, και εχεις σταθεί και σχετικά τυχερός που δεν σου έχει βγάλει σοβαρές ζημιές. Εγώ μιλάω για αμάξια 18+ ετών που είναι πάρα πολλά εκεί έξω και βγάζουν και πολλές ζημιές και καταναλώνουν πολύ. Νομοτελειακά ένα αμάξι κοντά στα 20 χρόνια αν το κινείς κιόλας αρκετά θέλει πολλά λεφτά σε ζημιές και κατανάλωση, και δεν συμφέρει οικονομικά, το βλέπω συνεχώς.

Επισης παίζει ρόλο και που το παρκάρεις, αν το έχεις έξω και να μην στο χτυπήσουν, σπάνιο και αυτό, σαπίζουν και ξεραίνονται τα πλαστικά, τα φανάρια γίνονται κίτρινα και άλλα πολλά…πληρώνεις πάρα πολλά αν πραγματικά θες να το συντηρείς σωστά και να το κρατάς σε καλή κατάσταση.

14 ετών και δεν έχεις συνέχεια εξτραδακια στο service; Ή είσαι πολύ τυχερός ή δεν ασχολείσαι με μικροπραγματα και φτιάχνεις μόνο τις σημαντικές ζημιές.
Ότι μάρκα και να είναι δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάζει ζημιές ακόμα και παρκαρισμένο να είναι. Πολλές ζημιές δεν είναι λόγω χρήσης, αλλά από φθορά λόγω ηλικίας.
Αμάξι 14+ ετών αν δεν είσαι ο καλύτερος πελάτης του συνεργείου ή είσαι τυχερός, ή δεν το κινείς πολύ, ή δεν δίνεις σημασία σε μικροζημιές ή το έχεις σε πάρκινγκ…γενικά συνδιασμος των παραπάνω.

Είχα γράψει παράδειγμα της ξαδερφης μου με Citroen C4 18 ετών, τα τελευταία 4 χρόνια έδινε χιλιάρικα κάθε χρόνο σε συνεργείο για να το κρατάει σε καλή κατάσταση, ενώ την έχει αφήσει και σε 2 ταξίδια….ε το έδωσε πήρε ένα φρέσκο Toyota Yaris Cross εδώ και ένα χρόνο και βρήκε την υγειά της…τα λεφτά που γλιτώνει από service και κατανάλωση καυσίμου, μιας και το κινεί και πολύ, θα το κάνει απόσβεση σε μια δεκαετία άνετα και οδηγεί και ένα νέο αμάξι, ασφαλές χωρίς φόβο να την αφήσει ανά πάσα στιγμη…

Περιγράφεις ακριβώς την περίπτωση μου, που μου έχει ξεμείνει 18 ετών αμάξι (καλό 200hp) αλλά έχει φροντίσει το κράτος να το απαξιώσει τελείως. Ο λόγος; Δίλιτρο. 🥺

• Like
Περιγράφεις ακριβώς την περίπτωση μου, που μου έχει ξεμείνει 18 ετών αμάξι (καλό 200hp) αλλά έχει φροντίσει το κράτος να το απαξιώσει τελείως. Ο λόγος; Δίλιτρο. 🥺
Καλά δίλιτρο στην Ελλάδα κάηκες…αν βάλεις και το καύσιμο που έχει πάει στον θεό, αστα να πάνε….για αυτο βλέπεις σε αγγελιες κάτι παλιές Cayenne σε τιμές χώμα, γιατί κανείς δεν θέλει αμάξι τόσα κυβικά στην Ελλάδα που ρουφάει κιόλας ατελείωτα.

Πάντως όπως το βλέπω εγώ έχει νοημα αν μπορείς να έχεις ένα αμάξι σχετικά φρέσκο. Αν είναι 18+ ετών δεν συμφέρει. Καλύτερα να πας με ΜΜΜ ή ταξί ή μηχανή ή να πάρεις κανένα φρέσκο οικονομικό…ματώνεις τόσο πολύ με παλιό αμάξι που χάνεται το νόημα…τώρα τα είπαμε αν είσαι τυχερός, με πάρκινγκ, το κινείς λίγο κλπ. Ε οκ μπορείς και με αμάξι 20+ ετών να την βγάζεις μια χαρά.

Επισης αν κρατήσεις αμάξι 18+ ετών ευτελίζεται τόσο η αξία του που ουσιαστικά το χαρίζεις πλέον με κανένα χιλιάρικο….καλυτερα να το δώσεις στην δεκαετία πάνω ή και στα 8 χρόνια, που θα πιάσει καλούτσικα λεφτά και είναι σε μια κατάσταση που δεν βγάζει ακόμα ζημιές και δεν σε ματώνει τόσο, και να τα δώσεις αυτά προκαταβολή να πάρεις ενα νεο αμάξι. Ίσως είμαι και λίγο προκατειλημμένος, έχω να αγοράσω αμάξι μεταχειρισμένο πάνω από 20 χρόνια και όσες φορές το έκανα το μετάνιωσα στο τέλος και γενικά όσους γνωστούς έχω που πήραν μεταχειρισμένο η εικόνα που λαμβάνω είναι ότι μάλλον το μετάνιωσαν και αυτοί…δεν μιλάω φυσικά για ουσιαστικά καινουρια μεταχειρισμένα 1-2-3 ετών…αλλά για 5ετιας και πάνω…βλέπω τις τιμές που τα πουλάνε και λέω είναι τρελοί? Γιατί να δώσω τόσα ντούκου σε ιδιώτη και να μην δώσω παραπάνω και με δόσεις και να πάρω ένα νέο αμάξι? Μόνο αν είναι σε τιμή σκότωμα θα κοίταγα μεταχειρισμένο πάνω από 5ετια….του στιλ 1/3 με 1/4 της αρχικής τιμής…αν το πάρεις πιο ακριβά από αυτό που λεω, τα λεφτά που θα γλιτώσεις στην αγορά αρχικά θα τα δώσεις σε βάθος χρόνου σε service, καύσιμα κλπ. κι όταν το πουλήσεις μετά δεύτερο χέρι δεν θα πιάνει και τίποτα. Συν ότι άλλο να έχεις φρέσκο αμάξι άλλο μεταχειρισμένο, άλλη αίσθηση και εμπειρία χρήσης από όπου και αν το πιάσεις.

Last edited:
Σωστό σλλά ο περισσότερος κόσμος κοιτάζει το present value. Με άλλα λόγια τι θα βγει από την τσέπη του ΣΗΜΕΡΑ. Κανένσς δεν κάνει μακροπρόθεσμα πλάνα με σταδιακή απόσβεση στο μέλλον (αυτή είναι η νοοτροπία όταν υπάρχει σταθερότητα οικονομική). Ουτε δόση δεν τολμάνε πλέον. Γιατί; Διότι ειδικά στην χώρα μσς ισχύει το ρητό: "δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει" σε σντίθεση με άλλες χώρες που προγραμματίζουν π.χ. διακοπές 1 χρόνο πριν κσι προπληρώνουν κιόλσς (επειδή είμαι στον χώρο μπορώ να στο βεβαιώσω). 1 χρόνο πριν!

• Like

Επειδή είχα το νέο X3 (βενζίνη) για μια εβδομάδα το οποίο φοράει το iDrive 9 που ειναι βασισμενο σε android, η εμπειρια ηταν αρκετα χειροτερη σε σχεση με το προηγουμενο iDrive 7 το οποιο ειναι βασισμενο σε Linux. Η διαφορα ειναι αισθητικη (το 7 εχει ωραια tailor made 3D γραφικα και widgets ενω το 9 εχει τα μονο τα κλασσικα android app icons) και εργονομικη : επειδή πλέον το λειτουργικό χειρίζεται τα πάντα αφού καταργήθηκαν τα περισσοτερα φυσικά κουμπιά, η οθόνη έχει γεμίσει με δεκάδες μικρά εικονίδια για ρυθμίσεις που παλιά ήταν ένας διακόπτης (π.χ. για τα καθίσματα, τον φωτισμό κ.λπ.), κάνοντας το να δείχνει πιο "φθηνό" και σίγουρα πιο χαοτικό. Και στο νεο Χ3 ευτυχως υπαρχει το Idrive controller ("ροδελα") αλλα σε χειροτερο σημειο σε σχεση με τη προηγουμενη γενια (πιο πισω).
Σε επίπεδο OS, το καλύτερο είναι με διαφορά το νέο OS X της νέας ix3 που ειναι custom made και εχει και πανισχυρο hardware για να το υποστηριξει. Αλλα εκει εχουμε αλλο θεμα, καταργησαν σχεδον ολα τα κουμπια εκτος του τιμονιου.

• Like
Reactions: avpap
Ότι έξτρα μου έχει βγει εμένα στο service είναι από δική μου ευθύνη και οχι απο φθορά λόγω παλαιότητας. Και μιλάμε για 500€ το πολύ.
Δεν σημαινει οτι θα πάρεις νέο και θα είναι απροβληματιστο. Απλά έχεις το μαξιλάρι της εγγύησης.

Τώρα άλλαξα αμορτισέρ στα 250.000 χλμ και πάει καλύτερα από όταν το πήρα καινούριο.
Όσο κοστίζει η κατοχη και χρηση λιγότερο από την αγορά νέου αυτοκινήτου δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις αυτοκίνητο.

In 1994, Honda conducted a famous endurance test by running a stock 5th-generation Civic on a test rig for 63 consecutive days (over 1,500 hours) non-stop, 24 hours a day. The engine was never shut down during the entire period, only stopping for maintenance like oil changes and tire changes, which were conducted while the engine was running or in quick, pit-stop style, with the main engine still on.

Key Details of the 1994 Endurance Test:
Duration: 63 days (approx. 1,500+ hours).
Distance: The car covered roughly 30,000 miles (with some sources suggesting an equivalent of over 80,000 miles in stress).
Purpose: To demonstrate the reliability of the new VTEC engines and prove durability rather than just claiming it.
Condition: The test took place on a test rig (dynamometer) in the United Kingdom, often cited as a public demonstration of quality control.
Outcome: The engine survived the "torture test" without a single mechanical failure, confirming the "bulletproof" reputation of the 90s Civic, according to reports.

This test is widely referenced to demonstrate the extreme reliability of Honda Civic engines, which are generally known to last 200,000–300,000 miles with proper maintenance.

Τότε που τους ένοιαζε η αξιοπιστία και οχι να κερδίζουν από τα ανταλλακτικά...

Last edited:
  • Like
Reactions: FSword