Αυτοκινητιστικά νέα

Πες με παλιομοδίτη αλλά νιώθω λίγο ηλίθιος όταν μιλάω σε συσκευές. Ειδικά όταν μέχρι πρότινος αυτό μπορούσε να γίνει με ένα κουμπάκι και άμεσα.

Φωνητικές εντολές χρησιμοποιώ για τη θερμοκρασία λαδιού που είναι πολύ καλά κρυμμένη στα μενού (πρέπει πρώτα να γυρίσεις σε sport mode και μετά να πας στα vehicle details) και λόγω ψοφόκρυου εδώ την παρακολουθώ τον χειμώνα.

Άλλη πάλι εξυπνάδα της BMW αυτό, που η θερμοκρασία στο καντράν δεν είναι του λαδιού αλλά του ψυκτικού, άρα το αμάξι φαίνεται να ζεσταίνεται μέσα σε 1-2 λεπτά, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται 10+.
δεν θα σε πω old fashioned, αλλα θα πω οτι αρνεισαι να χρησιμοποιησεις ολα τα εργαλεια που εχεις στη διαθεση σου.
Επισης, θεωρω τις φωνητικες εντολες πολυ λιγοτερο επεμβατικες κατα την διαρκεια της οδηγησης απο οποιονδηποτε διακοπτη ή κουμπι που δεν ειναι πανω στο τιμονι. Περιμενουμε το update με τον grok στα τεσλα (και ξερω οτι οι περισσοτερες αυτοκινητοβιομηχανιες εχουν ηδη βγαλει ή θα βαλουν καποιον ai assistant στα αυτοκινητα τους) και ανυπομονω να δω τι λειτουργιες θα ανακαλυψουμε!

Εγώ νομίζω ότι θα το κάνουν οι κατασκευαστές για να παίρνουν περισσότερους βαθμούς από το Euro NCAP. Αλλά δεν θα είναι άσπρο-μαύρο. Μπορεί να είναι συνδυασμός φυσικών διακοπτών και μείωσης βημάτων στην οθόνη αφής.

δεν θα σε πω old fashioned, αλλα θα πω οτι αρνεισαι να χρησιμοποιησεις ολα τα εργαλεια που εχεις στη διαθεση σου.
Επισης, θεωρω τις φωνητικες εντολες πολυ λιγοτερο επεμβατικες κατα την διαρκεια της οδηγησης απο οποιονδηποτε διακοπτη ή κουμπι που δεν ειναι πανω στο τιμονι. Περιμενουμε το update με τον grok στα τεσλα (και ξερω οτι οι περισσοτερες αυτοκινητοβιομηχανιες εχουν ηδη βγαλει ή θα βαλουν καποιον ai assistant στα αυτοκινητα τους) και ανυπομονω να δω τι λειτουργιες θα ανακαλυψουμε!
Χωρίς φωνητικές εντολές δεν παίζει στα καινούργια, βαριέσαι τα μενού και τα αγγίγματα λίγο πιο πλάι από ότι χρειάζεται.
Πρακτικά ένα μόνο δεν κάνουν στο δικό μου αυτοκίνητο που έχει να κάνει με δική μου περιέργεια αλλιώς ο συνδυασμός hardware κουμπιών και φωνητικών πρακτικά σε κάνει να μην θες να αγγίξεις την οθόνη.
Αυτό όμως που δεν συζητάμε εδώ είναι ότι οκ, δεν ακουμπάω συχνά για θέματα αυτοκινήτου, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο σε σχέση με το Android Auto. Ακόμη έχει αυτόν τον ηλίθιο assistant. Για παράδειγμα ΔΕΝ καταλαβαίνει ελληνικές διευθύνσεις στο google maps. Αν ανοίξεις το wage και πατήσεις το μικρόφωνο καταλαβαίνει μια χαρά τις διευθύνσεις στα ελληνικά. Άρα κάπου στο integration έχει γίνει η χαζομάρα. Αναμένουμε όλοι την ενσωμάτωση του Gemini που νομίζω ότι θα κόψει όλα τα αγγίγματα που θα έλεγα είναι 95% android auto και μόλις 5% για ρυθμίσεις αυτοκινήτου.

Με αυτό το κουτάκι, έχετε πραγματικό mirror του κινητού σας, όχι πετσοκομμένο όπως το android auto. Τα πάντα.