Αυτοκινητιστικά νέα

Ε
Αν δεν το έχεις τόσο ανάγκη προφανώς το σκοτώνεις και πας ή με συγκοινωνία ή με ένα Uber στην ανάγκη. Μόνο ματώνεις αν έχεις ιδιόκτητο αμάξι, και κάποιοι πληρώνουν και εχτρα 150ρια τον μήνα για Πάρκινγκ….χαχα…ούτε καν….

Μα αυτό λέω, σε παλιο αμάξι δίνεις τόσα σε ζημιές που δεν συμφέρει να το κάρτας, καεί και πολύ, δεν έχει κανένα νόημα να το έχει κάποιος…
Ελα όμως που τα παίρνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να δώσει 30 χιλιάρικα ούτε είναι στελέχη σε εταιρείες να τους δίνουν εταιρικα..Και έτσι λοιπόν δεν πέφτει ποτέ ο μέσος όρος.

Θα το κάνω λιανά για να δεις πόσο λάθος κάνεις…το εταιρικό ηλεκτρικό της συζύγου δεν πληρώνουμε τίποτα σε καύσιμα, δεν έχουμε ασφάλιση, σήμα κυκλοφορίας, service κλπ. Δεν πληρώνουμε κυριολεκτικά τίποτα….0 κόστος χρήσης, το ξαναλέω 0 για όλο τον χρόνο….πόσα λεφτά ξοδεύεις για ένα παλιό αμάξι που το δουλεύεις στην Αθήνα καθημερινά, σε καύσιμα, ζημιές, service, ασφάλειες, σήμα κυκλοφορίας κλπ? Για βαλτά να δεις και θα τρομάξεις…χωρίς να υπολογίσω την ασφάλεια, την άνεση και την απόλαυση που σου δίνει ένα καινούριο αμάξι…δεν μιλάμε να σκάσεις 30Κ να αγοράσεις αμάξι, άλλο αυτό, μιλάμε για εταιρικό…..πρόχειρα πάντως με ένα παλιό αμάξι αν πας καθε μέρα στην δουλειά δύσκολα όλα τα έξοδα θα είναι κάτω από 250 τον μήνα με ασφάλεια, βενζίνη, ΚΤΕΟ, ζημιές, service, σήμα κυκλοφορίας κλπ. Με λίγα λόγια δίνεις 3Κ τον χρόνο, που είναι πάρα πολλά…με το εταιρικό Ηλεκτρικό έχω 0 έξοδα και οδηγώ ένα φρέσκο, άνετο, ασφαλές και απολαυστικό αμάξι…

Καλά, φέρε εσύ την αύξηση στο μισθό και ξέρω εγώ και ο καθένας τι θα την κάνει... .

Ε

Ελα όμως που τα παίρνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να δώσει 30 χιλιάρικα ούτε είναι στελέχη σε εταιρείες να τους δίνουν εταιρικα..Και έτσι λοιπόν δεν πέφτει ποτέ ο μέσος όρος.
Δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά…το να το πάρεις ένα αμάξι μεταχειρισμένο σχεδόν 20ετιας δεν έχει νόημα..είναι σαράβαλο και ξοδεύεις τόσα λεφτά τον χρόνο για αυτό που δεν έχει καμία λογική….πηγαινε με ταξί, συγκοινωνία, μηχανάκι, πόδια κλπ. Και για διακοπές νοίκιασε ένα….αν με το ζόρι θες αμάξι τα λεφτά που δίνεις μόνο για ζημιές, υψηλή κατανάλωση, ΚΤΕΟ, σήμα κυκλοφορίας κλπ. Δωστα δόσεις να πάρεις ένα φρέσκο…

Με 21Κ αγοράζεις ένα Opel Frontera ηλεκτρικό που κάνει και για οικογένεια και αν έχεις να το φορτίσεις σπίτι ή στην δουλειά θα σου κάνει απόσβεση σε σχέση με ένα παλιό αμάξι σε χρόνο ντε τε….και θα έχεις και ένα φρέσκο άνετο και ασφαλές αμάξι.

Αυτό δείχνει ότι ούτε τα 21 χιλιάρικα περισσεύουν εύκολα.
Δεν νομίζω να έχει βίτσιο ο κόσμος να πληρώνει ζημιές σε παλιά αμάξια.

Όσο για το ταξί, συγκοινωνίες, πόδια κλπ ο Έλληνας προτιμάει να μείνει νηστικός παρά να μην έχει το αμαξάκι του. Και για αυτό διαχρονικά το αμάξι ήταν, είναι και θα είναι ιερή αγελάδα για το κράτος (μαζί με τα σπίτια) .

• Like
Reactions: karamela
Αυτό δείχνει ότι ούτε τα 21 χιλιάρικα περισσεύουν εύκολα.
Δεν νομίζω να έχει βίτσιο ο κόσμος να πληρώνει ζημιές σε παλιά αμάξια.

Όσο για το ταξί, συγκοινωνίες, πόδια κλπ ο Έλληνας προτιμάει να μείνει νηστικός παρά να μην έχει το αμαξάκι του. Και για αυτό διαχρονικά το αμάξι ήταν, είναι και θα είναι ιερή αγελάδα για το κράτος (μαζί με τα σπίτια) .
Τα δίνεις σε δόσεις αν δεν έχεις…σε βάθος 10ετιας θα το κάνεις απόσβεση σε σχέση με ένα παλιό 15-20ετιας.

Πόσο δίκιο έχεις για το αμάξι, πράγματι ο Έλληνας προτιμάει να κόψει από παντού παρά να του κόψεις το αμάξι που το χρυσοπληρώνει..φίλος μου στην Καλλιθέα που πάει μια στο τόσο στην δουλειά έχει ένα αμάξι 15 ετών και πληρώνει parking 150 ευρώ τον μήνα…του έχω πει τόσες φορές ότι τα λεφτά που ξοδεύει τον μήνα συνολικά για το αμάξι που το κινεί και λίγο, θα μπορούσε κυριολεκτικά να πηγαίνει με uber όπου θέλει, πιο λίγα θα του έβγαινε..και είναι μόνος τους, δεν είναι να πεις ότι έχει παιδι με ανάγκες κλπ.

Προφανώς δεν βγαίνει ΟΥΤΕ η δόση. Αν έχει ο άλλος ήδη δόση για κάνα σπίτι, ή πληρώνει κάρτες ή δίνει ενοίκιο , δύσκολα θα βάλει έξτρα δόση .
Παλιοτερα θα το έκαναν εύκολα.
Τώρα που είδαν πως ανατρέπονται τα οικονομικά σε χρόνο dt και πως τα funds σου παίρνουν το σπίτι αν δεν πληρώσεις, δύσκολα βάζουν έξτρα δόση.
Προτιμούν το σαράβαλο και συντήρηση όχι τακτική βέβαια , αλλά όποτε χρειαστεί.....αρκεί να τσουλαει.

Προφανώς δεν βγαίνει ΟΥΤΕ η δόση. Αν έχει ο άλλος ήδη δόση για κάνα σπίτι, ή πληρώνει κάρτες ή δίνει ενοίκιο , δύσκολα θα βάλει έξτρα δόση .
Παλιοτερα θα το έκαναν εύκολα.
Τώρα που είδαν πως ανατρέπονται τα οικονομικά σε χρόνο dt και πως τα funds σου παίρνουν το σπίτι αν δεν πληρώσεις, δύσκολα βάζουν έξτρα δόση.
Προτιμούν το σαράβαλο και συντήρηση όχι τακτική βέβαια , αλλά όποτε χρειαστεί.....αρκεί να τσουλαει.
Έτσι κάνουν προφανώς, αλλά αν τα βάλουν κάτω θα δουν ότι τον χρόνο δίνουν στον τέλος σχεδόν όσα θα έδιναν σε δόσεις για ένα νέο οικονομικό αμάξι και οδηγούν τώρα ένα σαράβαλο….βεβαια αν ο άλλος φοβάται μην χάσει το εισόδημα του, έχεις δίκιο, που να βάλει άλλες δόσεις. Με το σαράβαλο στην ανάγκη το πετάει και δεν χρωστάει σε κανέναν…για αυτό γεμίσαμε και σαράβαλα βέβαια…

Είναι συνήθεια όλα, τον πρώτο καιρό δυσκολευόμουν με το Tesla που όλα τα έχεις από την κεντρική οθόνη/Tablet, άλλα μόλις το μάθεις όλα γίνονται άμεσα, ενώ μου αρέσει αυτό το μινιμαλιστικό και το καθαρό και μεγάλο οπτικό πεδίο που έχω την ώρα που οδηγώ χωρίς να μου αποσπά κάτι την προσοχή. Σε ταξίδια που νοικιάζω αμάξια πλέον που κακοφαίνεται αν έχουν πολλά χειριστήρια, οθόνη μπροστά κλπ. με μπερδεύουν, μου αποσπούν την προσοχή και μειώνει όπως είπα το οπτικό μου πεδίο. Βέβαια περι ορέξεως!!
To κλιματιστικό το ρυθμίζεις μία φορά και τελείωσε.
Navigation βολεύει φυσικά καλύτερα δίπλα στο τιμόνι και ψηλά παρά κάτω δεξιά.
Στροφές, ταχύτητα κλπ, αν δεν τα έχεις στο καντράν... meh
Σκέψου πόση ώρα βγάζεις το βλέμα σου από το δρόμο για να αλλάξεις μουσική σε κανονικό ραδιόφωνο (μηδέν, πάει το χέρι μόνο του) και πόσο να ψάχνεσαι στο tablet.

Πάντως, ενώ το λειτουργικό της BMW είναι καλύτερο από όσο περίμενα (ταχύτατο, χωρίς υπερβολικό bloatware, και σχετικά εργονομικό), κάθε φορά που βάζω το χέρι να πιάσω την οθόνη, πάντα νιώθω πολύ περίεργα, γιατί πρέπει να κοιτάξω προσεκτικά στην οθόνη (άρα όχι στο δρόμο).

Τα πράγματα όμως βελτιώνονται πάρα πολύ όταν αντί για το touchscreen δουλέψω με τη ροδέλα του iDrive στο δεξί μου χέρι. Εκεί, απλά με την άκρη του ματιού μου βλέπω τι γίνεται highlighted στην οθόνη και χειρίζομαι τα πάντα άψογα, ταχύτατα, και χωρίς να φύγει το μάτι μου από το δρόμο. Δυστυχώς, βλέπω ότι η ροδέλα πάει για κατάργηση, γιατί είπαμε, τα κουμπάκια είναι κακά.

Εγώ ακόμα έχω περιέργια πως θα καταλαβαίνουν οι ΑΙ κάμερες ότι δεν αγγίζεις το κινητο.
Μ αρέσει που τους πειράζει η οθόνη στο κινητό ενώ είσαι συνέχεια στην touch οθόνη ακόμα και για το air-condition που εννοείται ότι αποσπάται το βλέμμα από τον δρόμο.

Πάντως, ενώ το λειτουργικό της BMW είναι καλύτερο από όσο περίμενα (ταχύτατο, χωρίς υπερβολικό bloatware, και σχετικά εργονομικό), κάθε φορά που βάζω το χέρι να πιάσω την οθόνη, πάντα νιώθω πολύ περίεργα, γιατί πρέπει να κοιτάξω προσεκτικά στην οθόνη (άρα όχι στο δρόμο).

Τα πράγματα όμως βελτιώνονται πάρα πολύ όταν αντί για το touchscreen δουλέψω με τη ροδέλα του iDrive στο δεξί μου χέρι. Εκεί, απλά με την άκρη του ματιού μου βλέπω τι γίνεται highlighted στην οθόνη και χειρίζομαι τα πάντα άψογα, ταχύτατα, και χωρίς να φύγει το μάτι μου από το δρόμο. Δυστυχώς, βλέπω ότι η ροδέλα πάει για κατάργηση, γιατί είπαμε, τα κουμπάκια είναι κακά.

Το πρόβλημα είναι όταν το χέρι είναι στον αέρα. Δυσκολεύει η στόχευση εν κινήσει.
Αν το επιτρέπει ο σχεδιασμός, τρία δάχτυλα να σταθεροποιούν το χέρι σε επιφάνεια μπροστά από την οθόνη και επιλογή με τον δείκτη.
Αν πάλι δεν υπάρχει τέτοια επιφάνεια... ατύχησες. Είναι αντιεργονομικό.
Αν είναι τύπου τάμπλετ μεγάλο και καθετο, τέσσερα δάχτυλα στο πλάι και επιλογή με τον αντίχειρα.
Γενικώς κοιτάζεις να σταθεροποιήσεις το χέρι και να επιλέξεις αυτό που θες.