Χμ....Δε με λες μάστορα, το χαρτόνι το έχεις για όταν χαλάει το ερκοντίσιο;;
Δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου εκεί. Δουλειά και η δικιά σας ρε φίλε...
Το δοκίμασα και εγώ. Σταματά κανονικά αλλά σε βάζει να πατήσεις ένα κουμπί Resume για να ξεκινήσει από το φανάρι και να φύγει κανονικά μετά από πλήρη στάση.Στα mercedes το έχει πολλά χρόνια αυτό. Πλέον έχουν προσθέσει και διασταυρωσεις, off ramps κλπ.
Πάντως για εμένα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στο σταματα ξεκίνα. Εάν δεν περιμένεις πολλή ώρα σταματημένος τελείως, παραμένει στο ready state και κάνει τη δουλειά τελείως αυτόνομα.
Αν σταματήσεις περισσότερο στη κίνηση θέλει resume για να συνεχίσει, αλλά και πάλι, δεν ασχολείσαι πρακτικά.
To δοκίμασα και σε ταξίδι το προηγούμενο ΣΚ προς Αραχωβα και δούλεψε σχεδόν άψογα σε τιμόνι & adaptive cruise control, τοσο στην εθνικη (με ταχυτητες εως 130 χλμ) και στο επαρχιακο δικτυο.Το δοκίμασα και εγώ. Σταματά κανονικά αλλά σε βάζει να πατήσεις ένα κουμπί Resume για να ξεκινήσει από το φανάρι και να φύγει κανονικά μετά από πλήρη στάση.
Ενώ το τιμόνι δεν θα το εμπιστευόμουν με τίποτα ειδικά στους ελληνικούς δρόμους, το adaptive cruise control δουλεύει απίστευτα καλά. Έχει και 2 ρυθμιστικά που το επηρρεάζουν, ένα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και δεύτερον έμμεσα ανάλογα με το στυλ οδήγησης πόσο γρήγορα να πάει να κολλήσει στον μπροστινό σου οπότε βρίσκεις πραγματικά μια ρύθμιση που νιώθεις άνετος.
Αυτό ακριβώς Τάκη. Στις ευθείες/ανοικτές καμπές και με πιο πάνω μια χαρά δουλεύει. Όπως είπα πχ βγαίνοντας από το τούνελ στην Αττική Οδό για να πιάσεις την Περιφερειακή του Υμηττού, αν πας με το όριο που είναι 60 λίγο μετά την κάμερα μια χαρά στρίβει. Αν πας παραπάνω, απλά δεν μπορεί να ακολουθήσει ακόμη και με σούπερ διαγράμμιιση. Σε επαρχειακό είναι τρελός μπελάς οι κακές διαγραμμίσεις.To δοκίμασα και σε ταξίδι το προηγούμενο ΣΚ προς Αραχωβα και δούλεψε σχεδόν άψογα σε τιμόνι & adaptive cruise control, τοσο στην εθνικη (με ταχυτητες εως 130 χλμ) και στο επαρχιακο δικτυο.
Στο επαρχιακό δίκτυο μια-δύο φορές δεν μπορούσε να διαβάσει τις αχνές διαγραμμίσεις και το σύστημα ειδοποίησε έγκαιρα.
Πολύ ξεκούραστος τρόπος οδήγησης, αλλά φυσικά πάντα με τα χέρια στο τιμόνι και τα μάτια στον δρόμο.
να πάρεις δικό σου για να το ρίξεις στο χαντάκι...Να μου το δώσει κανείς στην Πατρών Πύργου να βάλω το αυτόματο να δούμε πόσα χιλιόμετρα θα κάνει πριν πέσει στο χαντάκι;
Drive in θα τα κάνει κάτι σπίτια και μαγαζιά που υπάρχουν στην άκρη του δρόμου!
Μπα, αν κρίνω από τη συμπεριφορά του δικού μου στους καρόδρομους προς Αράχωβα, μια χαρά θα τα πάει αρκεί να μην τρέχεις πολύ.Να μου το δώσει κανείς στην Πατρών Πύργου να βάλω το αυτόματο να δούμε πόσα χιλιόμετρα θα κάνει πριν πέσει στο χαντάκι;
Drive in θα τα κάνει κάτι σπίτια και μαγαζιά που υπάρχουν στην άκρη του δρόμου!
Τελευταία φορά που πήγα, επειδή στήνουν το δρόμο (πάλι), έχει και παλιές και καινούργιες διαγραμμήσεις.
Για να καταπολεμίσω τη βαρεμάρα προσπαθούσα να κάνω χειροκίνητα διαχείριση της μπαταρίας
Πέρναγα σε full hybrid mode με διατήρηση της μπαταρίας σε μεγάλες ανηφόρες, πήγαινα μόνο ηλεκτρικά σε κατηφόρες/ευθείες κλπ.
Κάπου πήρε το αυτί μου ότι αυτή τη φορά τον στήνουν σωστά, ισχύει; Έχω χρόνια να περάσω από κει, στο χωριό κατεβαίνω πλέον από την άλλη μεριά (Τρίπολη - Μεγαλόπολη), που κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι πλέον τζιτζί.
Αυτό που λες ισχύει αν η μπαταρία είναι γεμάτη και ξεκινάς με ανηφόρα και ξέρεις ότι μετά θα φορτίσεις από κατηφόρα.Το πιο efficient για PHEV στις δικές μου δοκιμές πάντως Γιώργο είναι το ανάποδο. Να χρησιμοποιείς τη μπαταρία στα ανηφορικά κομμάτια ώστε στα κατηφορικά μετά να μπορείς να κάνεις και regen με πολλά KW.
Τελικά που φόρτισες;Μπα, αν κρίνω από τη συμπεριφορά του δικού μου στους καρόδρομους προς Αράχωβα, μια χαρά θα τα πάει αρκεί να μην τρέχεις πολύ.
Ουσιαστικά, λίγο στον ξενώνα που είχε έναν 11/22 Incharge (με χρέωσε 18 Ευρώ για 46 kWh).Τελικά που φόρτισες;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.