Αυτοκινητιστικά νέα

Τάσο, προσωπικά, και χωρίς έκπτωση να το είχα πάρει, και διπλάσιο κόστος χρήσης να είχε από το θερμικό μου, πάλι θα το διάλεγα χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Είναι άλλος πλανήτης τα ηλεκτρικά. Αν τα δοκιμάσεις δεν γυρίζεις πίσω. Τελεία.

Διαβάζω όλα τα μηνύματά σας και έχω χάσει το μέτρημα απο τά πρέπει και τα αν.
Πρέπει να φορτίσεις εκεί, αν δεν βρεις εκεί, πας εκεί. Αν βρεις ουρά εκεί , πας αλλού. Ανοίγεις apps για να βρίσκεις τους φορτιστές.
Γιατί θέλουμε και γρήγορους φορτιστές, όχι ότι να ναι.Πρέπει να είσαι 40% για ταξίδι με καράβι..
Εσείς τα λέτε, δεν τα λέω εγώ.
Ειλικρινά , τόσο πολύ σας αρέσει αυτή η φάση επειδή τα πήρατε με έκπτωση 7-8 χιλιάρικα;
Προσωπικά για το έτος 2025 ΜΟΝΟ για πόλη και ΜΟΝΟ με δυνατότητα οικιακής φορτισης. Το 2035 το ξανασυζητάμε.
Ούτε για αστείο για ταξίδι , θα προτιμούσα να νοικιάσω (αν δεν είχα άλλο αμάξι) . Σιγά μην κάνω τον Μαγγελάνο σε ποιο "λιμάνι" θα "φορτώσουμε".
Μα αυτό λέω τόση ώρα, τα ηλεκτρικά είναι super για μέσα στην πόλη και για ημερήσιες κοντινές εκδρομές και πάντα εφόσον μπορείς να φορτίσεις στο σπίτι σου, για ταξίδια μεγάλης διάρκειας και με μεγάλες αποστάσεις απλά τα ξεχνάς, είναι στα όρια του μαζοχισμού...και το λέω φιλικά και χωρίς να προσβάλω κάποιον...

Τάσο, προσωπικά, και χωρίς έκπτωση να το είχα πάρει, και διπλάσιο κόστος χρήσης να είχε από το θερμικό μου, πάλι θα το διάλεγα χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Είναι άλλος πλανήτης, άλλα πρέπει να έχεις φορτιστή σπίτι σου και αν είναι το μόνο σου αμάξι και κάνεις μεγάλες αποστάσεις/ταξίδια να είσαι διατεθειμένος να κάνεις υποχωρήσεις, καλό προγραμματισμό κλπ. Προσωπικά αν κάποιος δεν έχει φορτιστή σπίτι του δεν του προτείνω να πάρει ηλεκτρικό αμάξι.

• Like
Reactions: donk
Συγνώμη για να καταλάβω. Οικονομικο είναι το θέμα δηλαδή; Για να γλυτώσετε βενζίνες και service, τα δέχεστε όλα αυτά;
ΟΚ σεβαστό. Ο καθένας επιλέγει ότι θέλει. Εγώ ούτε καν πάντως δεν μπαίνω σε τέτοιο τρυπάκι. Πρώτα έχει σημασία η ψυχική μου ηρεμία και μετά η τσέπη μου.
Διότι μην μου πείτε ότι θα έχετε ψυχική ηρεμία αν δεν βρίσκετε φορτιστή με 10% μπαταρία ή αν βρείτε ουρά στον φορτιστή στην μέση του πουθενά.

Δημήτρη εγώ έχω άλλον πλανήτη..... V planet 😁

Ειλικρινά , τόσο πολύ σας αρέσει αυτή η φάση επειδή τα πήρατε με έκπτωση 7-8 χιλιάρικα;
ναι

επισης, το 40% ειναι ηλιθιος περιορισμος της πανσοφης κυβερνησης. Εχουν γινει καταγγελιες στο συνηγορο του πολιτη, ο οποιος εχει εγκαλεσει το υπουργειο ναυτιλιας να αλλαξει την οδηγια του 40%. Θα καταπεσει σιγουρα, διοτι δεν εχει βαση, αλλα θα ταλαιπωρησει τους κατοχους ηλεκτρικων 1-2 χρονακια ακομα.

Μου έχει βγάλει 1-2 τέτοια προβληματάκια άλλα εδώ στην Αθήνα , οπότε εύκολα το πήγα για service....Βέβαια περι ορέξεως...

Υ.Γ. Με το κλιματιστικό του Τεσλα έχω ταλαιπωρηθεί, δεν λειτουργεί σωστά, να κάτι που κάνει το παλιό μου το Pegeuot καλύτερα!!χαχα
ωπ, για πες τι προβληματα σου εβγαλε!
Για το κλιματιστικο σου εγραψα ηδη τι να κανεις.

Συγνώμη για να καταλάβω. Οικονομικο είναι το θέμα δηλαδή; Για να γλυτώσετε βενζίνες και service, τα δέχεστε όλα αυτά;
ΟΚ σεβαστό. Ο καθένας επιλέγει ότι θέλει. Εγώ ούτε καν πάντως δεν μπαίνω σε τέτοιο τρυπάκι. Πρώτα έχει σημασία η ψυχική μου ηρεμία και μετά η τσέπη μου.
Διότι μην μου πείτε ότι θα έχετε ψυχική ηρεμία αν δεν βρίσκετε φορτιστή με 10% μπαταρία ή αν βρείτε ουρά στον φορτιστή στην μέση του πουθενά.
Μα στο είπα δεν πας ταξίδι με ηλεκτρικό και δεν το αγοράζεις αν δεν έχεις φορτιστή σπίτι σου, προσωπικά το έγραψα πριν, πήρα το Tesla επειδή το φορτίζω τσάμπα στην δουλειά μου και έχω εν ανάγκη και φορτιστή σπίτι, είναι τρομερό σε επιταχύνσεις και συνολική εμπειρία άλλα για μένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο για κάθε πιθανή χρήση, και εγώ που το έχω ακούω αυτά που λένε τα παιδιά για τα ταξίδια με ηλεκτρικό αμάξι και αγχώνομαι μόνο που τα διαβάζω!!! Η Ψυχική ηρεμία συμφωνώ είναι πάνω από όλα, θέλω σε ταξίδι ηρεμία, ασφάλεια και να ορίζω εγώ τον χρόνο μου και όχι να μου τον ορίζει το αυτοκίνητο.

Υ.Γ. Στο μεταξύ αν πάθεις καμιά ζημία εκτός Αθήνας με το Tesla καλή τύχη, από όσο ξέρω μόνο στην Αθήνα έχει επίσημο Service!!

το Tetsla μόνο για ημερήσιες μετακινήσεις, ενώ το φοβάμαι να πάω πολύ μακριά με αυτό μην πάθει κάτι και άντε να βρεις άκρη μετά να το φτιάξεις ή να βρεις κάποιον που να ξέρει από Tesla στην μέση του πουθενά. Μου έχει βγάλει 1-2 τέτοια προβληματάκια άλλα εδώ στην Αθήνα , οπότε εύκολα το πήγα για service....Βέβαια περι ορέξεως...

Αυτό είναι από τα προβλήματα που δεν έχουν και ένα από τα άγχη που μπορείς με ασφάλεια να ξεπεράσεις.
Οποιοδήποτε ηλεκτρικό, έχει εξαιρετικά πιο αξιόπιστο κινητήριο σύνολο από ένα μέσο θερμικό. Όλα τα υπόλοιπα μέρη φυσικά έχουν τις φθορές της κίνησης και του χρόνου, αλλά να μείνεις ξαφνικά επειδή κάτι έπαθε ο ηλεκτροκινητήρας είναι απίθανο.

• Like
Reactions: takisot and avpap
Αυτό είναι από τα προβλήματα που δεν έχουν και ένα από τα άγχη που μπορείς με ασφάλεια να ξεπεράσεις.
Οποιοδήποτε ηλεκτρικό, έχει εξαιρετικά πιο αξιόπιστο κινητήριο σύνολο από ένα μέσο θερμικό. Όλα τα υπόλοιπα μέρη φυσικά έχουν τις φθορές της κίνησης και του χρόνου, αλλά να μείνεις ξαφνικά επειδή κάτι έπαθε ο ηλεκτροκινητήρας είναι απίθανο.
Μια φορά δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα, το πήγα με γερανό στο Service όπου ήθελε ''αναβάθμιση'', και άντε ήμουν Αθήνα, αν ήμουν σε καμία λέω τώρα Ξάνθη τι θα έκανα? Και άλλη μια φορά δεν άναβε καθόλου το κλιματιστικό πάλι σε service μου το έφτιαξαν, κάποια ασφάλεια μου είπαν... Δεν πλήρωσα τίποτα και στις 2 περιπτώσεις άλλα άντε να τα πάθαινα αυτά εκτός Αθήνας!!
Συνάδελφός μου στην δουλειά με ηλεκτρικό Volvo που το έχει 3 χρόνια έχει μένει 3 φορές από κάποιο πρόβλημα, και την μια φορά στον Βόλο και είδε και έπαθε να βγάλει άκρη....οπότε να με συμπαθάς δεν είναι όλα ρόδινα, είναι μεν πιο αξιόπιστα, άλλα επειδή είναι τίγκα στα ηλεκτρικά, απλά μην σου τύχη.....το βενζινοκίνητο σχεδόν ότι και να πάθει, θα βρεις ένα μαστόρι όπου και να είσαι εκει τριγύρω να βγάλεις άκρη...

Υ.Γ. Και μην ξεχνάς ότι είναι τα περισσότερα από αυτά καινούρια, για να τα δούμε σε καμιά δεκαετία τι θέματα θα βγάζουν...

• Like
Βλέπω πάντως τα ίδια ρίσκα μια ζωή. Στο βενζινοκίνητο μπορεί να την πατήσεις από ένα ευτελές σωληνάκι, και στα ηλεκτρικά από ένα firmware update.
Απλά οι ζημιές έγιναν πιο σοφιστικέ 😁

• Haha
Τάσο, εγώ προσωπικά το πήρα γιατί
1. πάντα μου άρεσαν τα γκάτζετ και το συγκεκριμένο είναι απίστευτο γκάτζετ
2. από το Δεκέμβριο που το έχω πάρει, έχω κάνει 12.500 χλμ, κι έχω πληρώσει λιγότερο από 50 ευρώ (ας είναι καλά η δουλειά μου και ο Σειριος που φορτίζω δωρεάν)
3. θεωρώ πως σε μια δεκαετία (εάν το κρατήσω μέχρι τότε), θα έχω πάρει πίσω κάθε ευρώ που έδωσα.
Δεν μπαίνω τώρα σε επιπλέον σημαντικά κριτήρια που με έσπρωξαν στην αγορά, όπως εμφάνιση, επιτάχυνση, καθαρό περιβάλλον, δωρεάν πάρκινγκ, κλπ κλπ.
Βλέπεις, καθένας μας που πήρε απόφαση για αγορά ηλεκτρικού, υπολόγισε αρκετά κριτήρια και μετά το έκανε.
Οσον αφορά σε μακρινά ταξίδια, είναι μια διαφορετική νοοτροπία και συνήθεια, που αφού το κάνω, θα απαντήσω με περισσότερα στοιχεία για το αν αξίζει. Σίγουρα θα είναι μια εμπειρία κι ελπίζω κι εύχομαι να είναι ευχάριστη.

• Like
Reactions: avpap and karamela
Βλέπω πάντως τα ίδια ρίσκα μια ζωή. Στο βενζινοκίνητο μπορεί να την πατήσεις από ένα ευτελές σωληνάκι, και στα ηλεκτρικά από ένα firmware update.
Απλά οι ζημιές έγιναν πιο σοφιστικέ 😁
Τα ηλεκτρικά χοντρή ζημιά του στιλ, κάηκε η φλάτζα σκάσε 1.000 ευρώ και μια εβδομάδα στο συνεργείο, δεν θα σου βγάλει, άλλα αξιόπιστα 100% δεν είναι, και όπως είπα κάτσε να περάσει καμιά δεκαετία με καθημερινή χρήση να δούμε τι θέματα θα βγάλουν...τώρα που τα έχουμε όλοι καινούρια max 2-3 ετών οι περισσότεροι, όλοι ενθουσιασμένοι είμαστε, για να παλιώσουν να δούμε...

Το σημαντικό πάντως στα ηλεκτρικά για να λέμε όλη την αλήθεια είναι ότι αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα γλιτώνεις μπόλικα χρήματα, που σε βάθος χρόνου μπορεί να σου βγει το αμάξι τσάμπα, προσωπικά στην δουλειά που το φορτίζω έχουμε ξεσκιστεί να πάμε οικογενειακός κάθε μέρα για μπάνια τώρα το καλοκαίρι και κάθε ΣΚ ημερήσιες εκδρομές με κυριολεκτικά 0 Κόστος....με τα λεφτά που γλιτώνω σε βενζίνες δεν θα αργήσω να βγάλω όλο το κόστος του αμαξιού...

Συμφωνώ για γύρω γύρω βόλτες κάνεις μεγάλη εξοικονομηση χρημάτων ειδικά αν στα πληρώνει άλλος π.χ. εργασία με δωρεάν φόρτιση κλπ. Είναι καλό deal έτσι. Μέχρι εκεί όμως.

Μια φορά δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα, το πήγα με γερανό στο Service όπου ήθελε ''αναβάθμιση'', και άντε ήμουν Αθήνα, αν ήμουν σε καμία λέω τώρα Ξάνθη τι θα έκανα? Και άλλη μια φορά δεν άναβε καθόλου το κλιματιστικό πάλι σε service μου το έφτιαξαν, κάποια ασφάλεια μου είπαν... Δεν πλήρωσα τίποτα και στις 2 περιπτώσεις άλλα άντε να τα πάθαινα αυτά εκτός Αθήνας!!
Συνάδελφός μου στην δουλειά με ηλεκτρικό Volvo που το έχει 3 χρόνια έχει μένει 3 φορές από κάποιο πρόβλημα, και την μια φορά στον Βόλο και είδε και έπαθε να βγάλει άκρη....οπότε να με συμπαθάς δεν είναι όλα ρόδινα, είναι μεν πιο αξιόπιστα, άλλα επειδή είναι τίγκα στα ηλεκτρικά, απλά μην σου τύχη.....το βενζινοκίνητο σχεδόν ότι και να πάθει, θα βρεις ένα μαστόρι όπου και να είσαι εκει τριγύρω να βγάλεις άκρη...

Υ.Γ. Και μην ξεχνάς ότι είναι τα περισσότερα από αυτά καινούρια, για να τα δούμε σε καμιά δεκαετία τι θέματα θα βγάζουν...
το εχεις αγορασει ή ειναι εταιρικο ληζινγκ;

το εχεις αγορασει ή ειναι εταιρικο ληζινγκ;
Αγορασμένο είναι, απλά επειδή η Tesla είναι πελάτης μας στην δουλειά το πήρα με γενναία έκπτωση, δεν το έχω μετανιώσει φυσικά άλλα δεν υπερενθουσιάζομαι δε...

• Like
Reactions: avpap
Συμφωνώ για γύρω γύρω βόλτες κάνεις μεγάλη εξεικονομηση χρημάτων ειδικά αν στα πληρώνει άλλος π.χ. εργασία με δωρεάν φόρτιση κλπ. Είναι καλό deal έτσι. Μέχρι εκεί όμως.
Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν το φόρτιζα τσάμπα στην δουλειά και αν δεν είχα και φορτιστή σπίτι δεν θα το έπαιρνα...άλλα ο κάθε ένας μας έχει την δικιά του άποψη και τα δικά του γούστα και ανάγκες...

• Like
Reactions: trav
Συμφωνώ για γύρω γύρω βόλτες κάνεις μεγάλη εξεικονομηση χρημάτων ειδικά αν στα πληρώνει άλλος π.χ. εργασία με δωρεάν φόρτιση κλπ. Είναι καλό deal έτσι. Μέχρι εκεί όμως.

Και να μην το φορτισεις δωρεάν στη δουλειά, αλλά μόνο στο σπίτι, πάλι σχεδόν τζάμπα βγαίνει.

Last edited:
  • Like
Reactions: avpap and karamela