Αυτοκινητιστικά νέα

Στη γειτονιά μου αυτά, ο τύπος στη γωνία έχει αλλάξει αυλόπορτα/μάντρα 3-4 φορές, αλλά τουλάχιστον προστατεύονται τα πνευματικά δικαιώματα του μαλάκα αφού δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα διάφορα βίντεο που υπάρχουν ώστε να μην ξαναδεί τιμόνι σε όλη του τη ζωή (αυτός και το συνάφι του). Η αστυνομία φυσικά βαριέται που ζει, εξάλλου που να μπλέκουν;

Από κάτω δε στα σχόλια, τους φταίει ο τύπος που δεν είχε δικαίωμα να το καταγράψει, και ο... Πορτοσάλτε.

Πότε έγινε τόσο τριτοκοσμική αυτή η χώρα ρε γαμώτο.... Τόσο χάλια δεν την είχα αφήσει.

Πότε έγινε τόσο τριτοκοσμική αυτή η χώρα ρε γαμώτο.... Τόσο χάλια δεν την είχα αφήσει.
Το brain drain δεν είναι μεταφορά, είναι κυριολεξία.

• Like
Reactions: Maestro
Να πω ότι ο Γέρακας είναι γνωστό πολεοδομικό/χωροταξικό ανέκδοτο, αφού ενώ είναι από τις πιο καινούριες γειτονιές της Αθήνας (ουσιαστικά χτίστηκε μεταξύ 1995-2005) και θα'πρεπε να είναι τζιτζί, παραμένει πανηγυρικά ελλιπής σε υποδομές. Πχ, πεζοδρόμια δεν υπάρχουν πουθενά (είναι υποχρέωση των οικοδομών να έχουν πεζοδρόμιο δικό τους, το οποίο εκτός του ότι αλλάζει πλάτος και επίστρωση από σπίτι σε σπίτι, είναι γεμάτο και με δέντρα, κάδους, μέχρι και... σπίτια, αφού κάποιοι θεώρησαν τους κανονισμούς προαιρετικούς, και ως συνήθως συνεχίζουν να απολαμβάνουν το αυθαίρετο τους χωρίς πρόβλημα). Οπότε, αναγκαστικά οι πεζοί περπατάνε μόνο πάνω στον δρόμο.

Ο δρόμος λοιπόν, έχει άλλα φοβερά κουσούρια, με κύριο την αστεία κατανομή μεταξύ δρόμων τεράστιου και αστεία μικρού πλάτους, που δίνει για κάποιο λόγο στους ηλίθιους την εντύπωση ότι "ο δρόμος είναι φαρδύς, άρα μπορώ να πάω με 90km/h". Βάλε στην εξίσωση και τη γνωστή ανέγγιχτη φυλή με τα έξτρα προνόμια και πλήρη ασυλία από τον νόμο που κατοικοεδρεύει εκεί γύρω, και οδηγεί πολύ συχνά κωλοφτιαγμένες φονικές μηχανές, και να μια έτοιμη συνταγή καταστροφής.

Εν τω μεταξύ, όταν έφυγα πριν 13 χρόνια, υπήρχαν σαμάρια, και έκαναν δουλίτσα. Τώρα τα ξήλωσαν, επειδή τα διάφορα τσογλάνια σαν αυτό του βίντεο μάλλον παραπονιόντουσαν ότι πονάει ο κώλος τους και τους χαλάνε τα λάστιχα όταν περνάνε από αυτά με 90km/h, και μάλλον κάποιο απο αυτά είχε και δόντι εκεί που χρειάζεται. Τώρα λοιπόν, είμαστε στη μοίρα τους.

Με συγχωρείτε για το ύφος, αλλά δεν παλεύεται αυτή η φάση πια.

Από κάτω δε στα σχόλια, τους φταίει ο τύπος που δεν είχε δικαίωμα να το καταγράψει, και ο... Πορτοσάλτε.

Και ο τύπος που κατέγραφε δεν έχει το δικαίωμα (παράνομο σύστημα βιντεοεπιτήρησης) και ο οδηγός επικίνδυνος. Όσο για τον Πορτοσάλτε αλλά και το ρεπορτάζ, αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα. Ντραφτ; :ROFLMAO:
Φαντάζομαι είδατε σήμερα τα ρεπορτάζ με τον Μπισμπίκη, τις σαχλαμάρες περί αγροτικού που το οδηγούσε παράνομα γιατί δεν ήταν αγρότης (το διπλοκάμπινο Ι.Χ. με leasing) και την οδό που είχε το όνομα κάποιου... Καραολή Δημήτρη :LOL:

Γιατί ή του ύψους ή του βάθους; Και γιατί οι συμψηφισμοί; Σε κάθε τι αυτό που του αναλογεί.

• Like
Reactions: opsim
Και ο τύπος που κατέγραφε δεν έχει το δικαίωμα (παράνομο σύστημα βιντεοεπιτήρησης) και ο οδηγός επικίνδυνος. Όσο για τον Πορτοσάλτε αλλά και το ρεπορτάζ, αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα. Ντραφτ; :ROFLMAO:

Γιατί ή του ύψους ή του βάθους; Και γιατί οι συμψηφισμοί; Κάθε τι αυτό που του αναλογεί.

Και ποιος σου λέει εσένα ότι είναι κάμερα και όχι το κινητό του που το έβγαλε όταν καθόταν στο μπαλκόνι του και άκουσε τον δολοφόνο να επιταχύνει (και άρχισε να βγάζει βίντεο για να το στείλει στα κανάλια, γιατί όπως έγραψα αυτό συμβαίνει καθημερινά στη συγκεκριμένη διασταύρωση);

Στον έναν αναλογούν από 1 έως περισσότεροι νεκροί ή ανάπηροι (ανάλογα τι θα βρει βγαίνοντας στη στροφή), στον άλλον ένα βίντεο ενός δολοφόνου στην προσπάθεια να σώσει άλλους στο μέλλον, και στον τρίτο ένα σχόλιο. Κανένας συμψηφισμός λοιπόν, ένας εγκληματίας, και μόνο, οι χαρακτηρισμοί για τους άλλους είναι απλά αποπροσανατολιστικοί.

• Like
Reactions: takisot
Και ποιος σου λέει εσένα ότι είναι κάμερα και όχι το κινητό του που το έβγαλε όταν καθόταν στο μπαλκόνι του και άκουσε τον δολοφόνο να επιταχύνει (και άρχισε να βγάζει βίντεο για να το στείλει στα κανάλια, γιατί όπως έγραψα αυτό συμβαίνει καθημερινά στη συγκεκριμένη διασταύρωση);

Στον έναν αναλογούν από 1 έως περισσότεροι νεκροί ή ανάπηροι (ανάλογα τι θα βρει βγαίνοντας στη στροφή), στον άλλον ένα βίντεο ενός δολοφόνου στην προσπάθεια να σώσει άλλους στο μέλλον, και στον τρίτο ένα σχόλιο. Κανένας συμψηφισμός λοιπόν, ένας εγκληματίας, και μόνο, οι χαρακτηρισμοί για τους άλλους είναι απλά αποπροσανατολιστικοί.

Λες να πρόλαβε να το στήσει το κινητό με τρίποδο και έχει τόσο σταθερό κάδρο; 😉

Αποπροσανατολισμός δεν είναι να δείχνεις όλα τα κακώς κείμενα. Σαβούρα ρεπορτάζ, παράνομη και η βιντεοεπιτήρηση. Και ο οδηγός για πολλά πρόστιμα.

Λες να πρόλαβε να το στήσει το κινητό με τρίποδο και έχει τόσο σταθερό κάδρο; 😉

Σίγουρα πιο πιθανό από το να έχει στήσει μόνιμη κάμερα για να βλέπει το roundabout. Όπως ξαναέγραψα επανειλημμένα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ενώ όταν συμβαίνει δε γίνεται μια φορά, οι τύποι πηγαινοέρχονται για κάνα μισάωρο μέχρι να ξεκ$#^%&σουν.

Μιλάμε για πραγματικό τρίτο κόσμο, όχι αστεία.

Να πω πάντως χίλια ευχαριστώ στον τύπο με την κάμερα (είτε κινητού είτα ακινήτου), αφού όταν γίνουν τέτοιες ξεφτίλες τηλεοπτικώς, συνήθως κάτι κινείται. Προσωπικά έστειλα ήδη σήμερα email στον Δήμο (με λινκ για το βίντεο), ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Last edited:
Να πω πάντως χίλια ευχαριστώ στον τύπο με την κάμερα (είτε κινητού είτα ακινήτου), αφού όταν γίνουν τέτοιες ξεφτίλες τηλεοπτικώς, συνήθως κάτι κινείται. Προσωπικά έστειλα ήδη σήμερα email στον Δήμο (με λινκ για το βίντεο), ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Sorry but αν η κάμερα είναι σύστημα βίντεοεπιτήρησης από ιδιώτη και βλέπει δημόσιο χώρο, για τους ίδιους λόγους πρέπει να τιμωρηθεί και αυτός.
Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις αφορούν και αυτό το σημείο. Είναι συνολικό το πρόβλημα της νοοτροπίας του δεν δίνω λογαριασμό και κάνω ο,τι γουστάρω, σε αυτή τη χώρα.

Ας πάρει το θέμα (το σημαντικό, όχι το footnote ενός ενοχικού νόμου) την έκταση που χρειάζεται να πάρει, και μετά θα ξεκινήσω εγώ ο ίδιος καμπάνια για να πληρωθεί το όποιο πρόστιμο του από τους πολίτες που τρέμουν να περπατήσουν κάθε μέρα στη γειτονιά τους. Αν είναι δυνατόν να βάζουμε στην ίδια κουβέντα τον εν δυνάμει δολοφόνο με αυτόν που κάνει κάτι για να σωθεί κόσμος.

Ας πάρει το θέμα (το σημαντικό, όχι το footnote ενός ενοχικού νόμου) την έκταση που χρειάζεται να πάρει, και μετά θα ξεκινήσω εγώ ο ίδιος καμπάνια για να πληρωθεί το όποιο πρόστιμο του από τους πολίτες που τρέμουν να περπατήσουν κάθε μέρα στη γειτονιά τους. Αν είναι δυνατόν να βάζουμε στην ίδια κουβέντα τον εν δυνάμει δολοφόνο με αυτόν που κάνει κάτι για να σωθεί κόσμος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, έχεις μερικά δευτερόλεπτα που έθεσε ο οδηγός άλλους σε κίνδυνο γιατί αλλά στοιχεία δεν έχεις..
Σε περίπτωση που το σύστημα ήταν βίντεοεπιτήρηση, έχει θέσει σε κίνδυνο όσους ακριβώς έχει καταγράψει από όταν εγκαταστάθηκε.

Δεν βάζουμε τίποτε στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα. Απλώς σκεφτόμαστε έξω από τα κουτάκια, κι αυτό είναι το πιο δύσκολο.
Έγραψα πιο πριν, σε κάθε τι ο,τι του αναλογεί.

Σε ο,τι αφορά την οδική ασφάλεια, επειδή ήμουνα νιός και γέρασα, γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Τα ρεπορτάζ τις ίδιες μπαρουφες λένε όπως λέγανε και πριν 40 χρόνια για το θέμα, τον ίδιο χρόνο ξοδεύουν για το θέμα και όλες τις επόμενες φορές πάλι το ίδιο θα κάνουν.
Το αυτό και για τις γενιές οδηγών η μία μετά την άλλη.
Και η πρώτη θέση σε θανάτους από τροχαία μεταξύ 18 και 29 ετών επίσης θα συνεχίσει να είναι έτσι.

Εγώ πάντως για την πιρουετα του δίνω 65 βαθμούς γιατί του έφυγε λιγάκι η μούρη και δεν κράτησε σταθερή πορεία. σε όλο τον κύκλο. Δεν ξέρω αν στη δεύτερη προσπάθεια έκανε καλύτερο πέρασμα.

Last edited:
Ας πούμε agree to disagree να μην το κουράζουμε, δε θα βρεθούμε ποτέ στο συγκεκριμένο.

Επίσης, πλακίτσα με τον συγκεκριμένο δεν κάνω, το χιούμορ μου σταματάει όταν μιλάμε για ακρωτηριασμούς και θανάτους.

Ας πούμε agree to disagree να μην το κουράζουμε, δε θα βρεθούμε ποτέ στο συγκεκριμένο.

Επίσης, πλακίτσα με τον συγκεκριμένο δεν κάνω, το χιούμορ μου σταματάει όταν μιλάμε για ακρωτηριασμούς και θανάτους.

Δεν έχουμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε σε κάτι εδώ. Τα πράγματα έτσι έχουν.
Στο συγκεκριμένο δεν έγινε ακρωτηριασμός ή θάνατος. Θα μπορούσε βέβαια να συμβεί εύκολα.
Δεν είναι πλάκα. Το παρεξηγήσεις. Κυνισμός είναι.

Τον ποιοτικό δείκτη που θα σου δείξει ποτέ θα αλλάξουν τα πράγματα στον έχω πει; Με το που θα δεις να μην υπάρχει ούτε ρόδα επάνω σε πεζοδρόμιο, τότε θα ξέρεις ότι θα έχει αλλάξει το πράγμα.
Μέχρι τότε, sorry αλλά δεν αξίζει ούτε γραμμάριο παραπάνω σκέψης να ξοδευτεί.

Στο συγκεκριμένο δεν έγινε ακρωτηριασμός ή θάνατος. Θα μπορούσε βέβαια να συμβεί εύκολα.

Κοίτα να δεις, ακρωτηριασμός και θάνατος θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα και σε σένα, με την κακιά στιγμή που λένε, ακόμα κι αν τηρούσαμε τα πάντα με ευλάβεια. Να, προχθές εδώ στα μέρη μου, (που για όσους δεν ξέρουν επιτρέπεται η δεξιά στροφή με κόκκινο φανάρι, εννοείται με στοπ πρώτα και παραχώρηση προτεραιότητας), κοιτάζω καλά, πάω να το κάνω, και ευτυχώς εκατοστά δευτερολέπτου πριν πατήσω το γκάζι να ξεκινήσω πετάγεται μπροστά μου από το πουθενά (στενό μέσα σε κτίριο) και περνάει το δρόμο ένα πατίνι με σίγουρα πάνω από 40km/h (δεν τη μέτρησα προφανώς, αλλά ίσα που κατάλαβα τι ήταν, και ευτυχώς κάπως τον είδε η άκρη του ματιού μου). Αν ήμουν λίγο πιο νυσταγμένος/κουρασμένος, θα τον είχα εμβολίσει, και τώρα θα ήμουν φυλακή, έτρεμαν τα χέρια μου μέχρι να πάω σπίτι. Αυτά όμως (μακριά από μας) μπορούν να συμβούν σε όλους και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τον τύπο στο βίντεο που πάει γυρεύοντας και συμπεριφέρεται μέσα στο χώρο γειτονιάς λες και είναι στο Nürburgring.

Κοίτα να δεις, ακρωτηριασμός και θάνατος θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα και σε σένα, με την κακιά στιγμή που λένε, ακόμα κι αν τηρούσαμε τα πάντα με ευλάβεια. Να, προχθές εδώ στα μέρη μου, (που για όσους δεν ξέρουν επιτρέπεται η δεξιά στροφή με κόκκινο φανάρι, εννοείται με στοπ πρώτα και παραχώρηση προτεραιότητας), κοιτάζω καλά, πάω να το κάνω, και ευτυχώς εκατοστά δευτερολέπτου πριν πατήσω το γκάζι να ξεκινήσω πετάγεται μπροστά μου από το πουθενά (στενό μέσα σε κτίριο) και περνάει το δρόμο ένα πατίνι με σίγουρα πάνω από 40km/h (δεν τη μέτρησα προφανώς, αλλά ίσα που κατάλαβα τι ήταν, και ευτυχώς κάπως τον είδε η άκρη του ματιού μου). Αν ήμουν λίγο πιο νυσταγμένος/κουρασμένος, θα τον είχα εμβολίσει, και τώρα θα ήμουν φυλακή, έτρεμαν τα χέρια μου μέχρι να πάω σπίτι. Αυτά όμως (μακριά από μας) μπορούν να συμβούν σε όλους και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τον τύπο στο βίντεο που πάει γυρεύοντας και συμπεριφέρεται μέσα στο χώρο γειτονιάς λες και είναι στο Nürburgring.

Ξέρω δύο φανάρια που επιτρέπεται να στρίψεις δεξιά ενώ έχει κόκκινο για να πας ευθεία. Εννοείται ότι δεν διασταυρώνεται με ρεύμα κυκλοφορίας, εννοώ φανάρια που στρίβεις δεξιά καθώς παραμένουν για λίγη ώρα τα πορτοκαλί βελάκια να αναβοσβήνουν, μέχρι να αλλάξει σε κόκκινο βέλος.
Και στα δύο δημιουργείται πρόβλημα με όσους θέλουν να πάνε ευθεία γιατί εμποδίζουν όσους θέλουν να στρίψουν δεξιά μέσα στον χρόνο που αναβοσβήνουν τα πορτοκαλί "τόξα".
Κορναρισματα, κάνε μπροστά ρεεεεε και άλλα ωραία.
Αυτό δείχνει την νοοτροπία που κυριαρχεί γενικότερα. Μέχρι τη μύτη μας βλέπουμε και όχι παραπέρα.
Στην πλατεία τη συγκεκριμένη που έκανε πιρουετες αλήθεια σε ποιες εισόδους έχει στόπ; Ξέρουμε; Αν είχαν όλες στοπ, ο άλλος σου λέει... κλειστή πίστα δικιά μου, κάτσε να στρίψω με τις πόρτες.

Στην πλατεία Νταβάρη στο Παλαιό Φάληρο από τότε που πήγαινα στο Λύκειο, υπάρχουν πολλοί που συστηματικά πάνε ανάποδα στην πλατεία από την Άρεως στην Αγίας Τριάδας για να μην κάνουν τον κύκλο. Η λύση είναι απλή: φαρδένεις το πεζοδρόμιο στο σημείο που γίνεται η παράβαση, και στρίβεις το οδόστρωμα της Άρεως δεξιά ώστε να είναι δύσκολο να πας αριστερά. Κανένας από την δήμο δεν το σκέφτηκε αυτό, ή περιμένουμε να σκοτωθεί κανένας για να βρούμε λύση;

Συγνωμη αλλα πως ακριβως "θετει σε κινδυνο" συνανθρωπους μας το συστημα βιντεοεπιτηρησης; Ο πανηληθιος με το αυτοκινητο καταλαβαινουμε ακριβως πως θετει σε κινδυνο ζωες και περιουσιες αλλων.
Στην αγγλια εχουν δυνατοτητα να στειλουν βιντεο που καταγραφει πολιτης, στην αστυνομια ωστε να βεβαιωθει παραβαση. Και πολυ καλα κανουν! Εδω εχουμε φτασει στο σημειο κανενας να μην ασχολειται με τιποτα και να κανουν ολοι ο,τι γουσταρουν.

Συγνωμη αλλα πως ακριβως "θετει σε κινδυνο" συνανθρωπους μας το συστημα βιντεοεπιτηρησης; Ο πανηληθιος με το αυτοκινητο καταλαβαινουμε ακριβως πως θετει σε κινδυνο ζωες και περιουσιες αλλων.
Στην αγγλια εχουν δυνατοτητα να στειλουν βιντεο που καταγραφει πολιτης, στην αστυνομια ωστε να βεβαιωθει παραβαση. Και πολυ καλα κανουν! Εδω εχουμε φτασει στο σημειο κανενας να μην ασχολειται με τιποτα και να κανουν ολοι ο,τι γουσταρουν.

Έχει συζητηθεί εκτεταμένα στις ιστορίες από την ψωροκωσταινα και σε ένα άλλο παλαιότερο νήμα αυτό.