Αυτοκινητιστικά νέα

ΚΤΕΟ για τα ηλεκτρικά ? Ωεο ... Ο νόμος για κάθε αυτοκίνητο το ορίζει αλλά ... Έχουν τα μηχανήματα να τα τσεκάρουν ? Η απάντηση είναι ΟΧΙ . Μόνο κάποια .
Γιατί; Εκτός από τα καυσαέρια που δεν έχει, όλα τα άλλα (φρένα, ανάρτηση, κλπ) μπορεί να τα ελέγξει το ΚΤΕΟ.

Γιατί; Εκτός από τα καυσαέρια που δεν έχει, όλα τα άλλα (φρένα, ανάρτηση, κλπ) μπορεί να τα ελέγξει το ΚΤΕΟ.
Δεν το είχα σκεφτεί πριν...στα υβριδικά πως μετράς καυσαέρια αν δουλεύει ηλεκτρικά; Ειδικά στα full hybrid που δουλεύουν με κιβώτια συνεχούς μεταβαλόμενης σχέσης στο ρελαντί άντε οκ να μετρήσεις (πχ στο δικό μου πρέπει να βάλεις sport mode) αλλά σε περισσότερες στροφές τι θα μετρήσεις και πως;
Επίσης η δοκιμή φρεναρίσματος είναι συμβατή πλήρως με την ανάκτιση ενέργειας που γίνεται; Λογικά δεν βλέπω κάποιο τεχνικό ζήτημα.

Βέβαια, κάποιες άλλες δεν τις πτοεί αυτό:

Η συγκεκριμένη είναι κυριολεκτικά για φυλακή. Δημόσιος κίνδυνος.

Πήγαινε με το διπλάσιο από το όριο, πιωμένη, χωρίς δίπλωμα (της το είχαν πάρει) και χωρίς πινακίδες (επίσης της τις είχαν πάρει).
Μόνο πτώμα στο πόρτ μπαγκάζ δεν είχε φορτωμένο.
Είναι όμως νύφη ..."Παπασταύρου"! 😎

• Haha
Reactions: vlad66
2000 πρόστιμο σε έναν εκατομυριούχο είναι ψίχουλα. Με 210 έπρεπε να κατάσχεται το όχημά του και να μην ξαναοδηγήσει ποτέ.

τα προστιμα δεν μπαινουν βασει φορολογικης δηλωσης.

σιγα μην τον κρεμασουν κι ολας .

Απλα δημοσιοποιειται αυτη η περιπτωση για να μοστραρουν τον νεο κοκ και να δειξουν τι θα γινει απο εδω και περα για ΟΛΟΥΣ.

τα προστιμα δεν μπαινουν βασει φορολογικης δηλωσης.
Κακώς, στην Ελβετία έτσι ακριβώς μπαίνουν και μπορεί να είναι και εκατομμύρια ευρώ, αναλόγως το δηλωμένο εισόδημα του παραβάτη.

Κακώς, στην Ελβετία έτσι ακριβώς μπαίνουν και μπορεί να είναι και εκατομμύρια ευρώ, αναλόγως το δηλωμένο εισόδημα του παραβάτη.

Ας εφαρμοζεται ο νομος σε ολους ανεξαιρετως και ειναι μια καλη αρχη. Δεν εχουμε τοσο πολλους εκατομυριουχους οπως οι Ελβετοι για να ασχοληθουμε για αυτο το θεμα

Κατάσχεση μέχρι να πάρει το δίπλωμα πίσω κ αν τον πιάσουν με άλλο αυτοκίνητο/μηχανάκι να πάει μέσα . Μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι Ελληνάρες .

Τους παίρνουν τώρα το δίπλωμα, αυτοί συνεχίζουν κ οδηγούν (έχω 8 παραδείγματα) ρισκάροντας. Τους πιάνουν πάλι κ το χάνουν 1 χρόνο ..συνεχίζουν ..

Μέχρι να γίνει η στραβή ..κ τότε θα ξυπνήσει πάλι το Υπουργείο κ θα πει κατάσχουμε το όχημα με νέο νόμο .

Πάντως στην Αυστραλία (που έχουν τρέλα με τις κλήσεις, είναι το Νο2 έσοδο της χώρας) μου λέει ο κολλητός, ότι σε χοντρές παραβάσεις όχι μόνο σου κατασχέτουν το αμάξι αλλά πάει για σκραπ. Δεν το ξαναβλέπεις ποτέ. Κι επειδή εκεί το έχουν πάει σε άλλο level αν σε πιάσουν π.χ. με 200 σε στέλνουν σε ψυχίατρο διότι θεωρούν ότι έχεις κάποιο πρόβλημα, ότι κάτι δεν πάει καλά για να τρέχεις με 200. Το θεωρούν τρελό στην κυριολεξία. 🤣
Και όπως μου λέει επίσης ο κολλητός: μην νομίζεις ότι όλα γίνονται για την ασφάλεια. Κάτι κρυμμένες κάμερες σε κατηφόρες για να σε γράφουν με 1 χιλιόμετρο παραπάνω, κάτι κάτω από γέφυρες κλπ.. ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ η προτεραιότητα είναι το χρήμα. ΝΟΜΟΣ.

Υποχρεωτική κοινωνική υπηρεσία στο ΚΑΤ να βλέπεις τα αποτελέσματα των τροχαίων θέλει, και κάτι άλλα που δεν τα αναφέρω γιατί ακουμπούν Συνταγματικές ελευθερίες.

Εκεί, να βλέπεις τον πόνο των ανθρώπων, του πατέρα της μάνας που αγωνιούν για το παιδί τους αν θα ζήσει ή θα πεθάνει, και τη μυρωδιά όταν τρυπάει το τρυπάνι του χειρουργείου το κόκκαλο... .

Υποχρεωτική κοινωνική υπηρεσία στο ΚΑΤ να βλέπεις τα αποτελέσματα των τροχαίων θέλει, και κάτι άλλα που δεν τα αναφέρω γιατί ακουμπούν Συνταγματικές ελευθερίες.

Εκεί, να βλέπεις τον πόνο των ανθρώπων, του πατέρα της μάνας που αγωνιούν για το παιδί τους αν θα ζήσει ή θα πεθάνει, και τη μυρωδιά όταν τρυπάει το τρυπάνι του χειρουργείου το κόκκαλο... .

Πριν καν κυκλοφορησω με μοτοσυκλετα ετυχε νεος να δουλεψω σε ενα ντοκυμαντερ (της Ολγα Μαλεα) για το ποτο και την οδηγηση.

Ειχα ηδη αγορασει την μοτοσυκλετα και την εκανα δειλα δειλα βολτες γυρω γυρω απο την περιοχη μου να την μαθω.

Στα γυρισματα πηγαινα στο ιδρυμα αποκαταστασης στους Αγιους Αναργυρους.

Ηταν τετοιο το σοκ μου βλεποντας καθημερινα νεους ανθρωπους διαλυμενους που πηγα τοτε και ξοδεψα τον μισθο ενος μηνα να αγορασω το καλυτερο κρανος της αγορας (που δεν το εβγαζα ποτε απο το κεφαλι μου) και μπουφαν με ειδικες ενισχυσεις προστασιας στην σπονδυλικη στηλη.

Με σημαδεψε οσο τιποτα.

Εγω θα ελεγα πριν καν παρει κανεις διπλωμα να εχει αυτην την εμπειρια ......

• Like
Reactions: donk and avpap
Και 1 μήνα μέσα χωρίς αναστολή και δικαστήρια θα ήταν πολύ καλό σε πληροφορώ αν δεν ακούνε την κατάσχεση .

Δεν είδες τι έγινε με την ηθοποιό ? ΔΕΝ είχε τίποτα και ξανά υποτροπή . Ήταν ή δεν ήταν μεθυσμένη ? ΗΤΑΝ . Μέσα 1 μήνα .

Τι να το κάνω το πρόστιμο άμα σκοτώσει κάποιον ? Το πρόστιμο ακόμα κ σε σοβαρό τραυματισμό δεν καλύπτει ούτε τις ασπιρίνες κ να μην αναφέρω τον πόνο της οικογένειας .

Αλλά έχουμε πει .. Ωχ αδερφέ ... Δεν πειράζει.. Έλα μωρέ....Θα βάλω μέσο να το πάρω πίσω ...

Να πάει ΜΕΣΑ και αυτός που έδωσε πίσω το δίπλωμα ως συνεργός .

Ευτυχώς, που θα φακελωθούν οι γιατροί που έδιναν βεβαιώσεις ικανότητας γι αρχή .

Πάντως στην Αυστραλία (που έχουν τρέλα με τις κλήσεις, είναι το Νο2 έσοδο της χώρας) μου λέει ο κολλητός, ότι σε χοντρές παραβάσεις όχι μόνο σου κατασχέτουν το αμάξι αλλά πάει για σκραπ. Δεν το ξαναβλέπεις ποτέ. Κι επειδή εκεί το έχουν πάει σε άλλο level αν σε πιάσουν π.χ. με 200 σε στέλνουν σε ψυχίατρο διότι θεωρούν ότι έχεις κάποιο πρόβλημα, ότι κάτι δεν πάει καλά για να τρέχεις με 200. Το θεωρούν τρελό στην κυριολεξία. 🤣
Και όπως μου λέει επίσης ο κολλητός: μην νομίζεις ότι όλα γίνονται για την ασφάλεια. Κάτι κρυμμένες κάμερες σε κατηφόρες για να σε γράφουν με 1 χιλιόμετρο παραπάνω, κάτι κάτω από γέφυρες κλπ.. ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ η προτεραιότητα είναι το χρήμα. ΝΟΜΟΣ.
Έχω ξαδέρφια που γεννήθηκαν εκεί και άλλα μου ξαδέρφια που έχουν ταξιδέψει εκεί αρκετές φορές.
Ένα ξάδερφός μου γεννημένος στην Ελλάδα έφαγε την πρώτη φορά κλήση γιατί είχε μείνει πάνω σε διασταύρωση για 6 δευτερόλεπτα. Προφανώς έφυγε με κίτρινο και την έφαγε την κλήση. Τη δεύτερη φορά που πήγε Αυστραλία ξαναέφαγε την ίδια κλήση για 1 δευτερόλεπτο (!!!!!!). Πείτε του να ξαναπεράσει με κίτρινο - απλά θα το κοκκαλώνει και ας πέσει να τον πληρώσει ο από πίσω. Δεν υπάρχουν τα πρόστιμα και η αυστηρότητα εκεί.

Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις λουρίδα όταν περνάνε οι μηχανές ανάμεσα στα αυτοκίνητα? Το περνάω κάθε μέρα στην παραλιακή στο ύψος του Νίαρχος? Το ότι κάποιοι συνάνθρωποι μας "μπορούν" να κινούνται πιο εύκολα δεν σημαίνει ότι δεν εμποδίζουν κάποιους άλλους.

• Like
Reactions: avpap
Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις λουρίδα όταν περνάνε οι μηχανές ανάμεσα στα αυτοκίνητα? Το περνάω κάθε μέρα στην παραλιακή στο ύψος του Νίαρχος? Το ότι κάποιοι συνάνθρωποι μας "μπορούν" να κινούνται πιο εύκολα δεν σημαίνει ότι δεν εμποδίζουν κάποιους άλλους.
Που να οδηγήσεις στο Λος Άντζελες...αυτό το κάνουν τα αυτοκίνητα μεταξύ τους. Η πιο δύσκολη οδήγηση που έχω κάνει και έχω οδηγήσει πχ στην Υποσαχάριο Αφρική κλπ.

• Like
Reactions: gkas1973
Ελβετία που είχαμε κάνει road trip όλη την χώρα για 2 εβδομάδες πριν χρόνια έφαγα συνολικά 46 κλήσεις σύνολο 6.700 ευρώ!!! Θα πει κάποιος καλά τι έκανες και σου έριξαν όλα αυτά....σχεδόν τίποτα...π.χ. όριο ταχύτητας στον δρόμο 50χλμ...πήγαινα με 55χλμ...κλήση......πέρασα με πορτοκαλί φανάρι?...κλήση....σε φανάρι που σταματάς, πατάς 10 πόντους την διάβαση?? κλήση....όλα μα όλα ήταν κάτι τέτοια...σε γράφουν για το παραμικρό και έχουν κάμερες παντού!!!

Υ.Γ. Φυσικά δεν πλήρωσα καμία και απλά δεν μπορώ να ξαναπατήσω το πόδι μου στην Ελβετία για 20 χρόνια!!χαχα

Ναι όντως και οι ελβετοί έχουν τρέλα με τις κλήσεις. Από ένα όριο και πάνω το πρόστιμο είναι ανάλογο της φορολογικής δήλωσης!
Εχω οδηγήσει κυριολεκτικά παντού στην Ευρώπη, άντε σε κάποιες χώρες να είχα φάει από 1-2 κλήσεις..στην Ελβετία κυριολεκτικά για έναν ολόκληρο χρόνο μετά έρχονταν κλήσεις στο σπίτι....ένα βουνό μαζέψα!! Ακόμα τις έχω σε ένα συρτάρι!!! Είχα ρωτήσει Δικηγόρο τι να κάνω και μου είπε να μην τις πληρώσω αν δεν έχω σκοπό να ξαναπάω εκει για 20 χρόνια....και ναι τα πρόστιμα πάνε σύμφωνα με την φορολογική δήλωση, μέχρι και κατάσχεση Ferrari έχω ακούσει για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Ελβετία που είχαμε κάνει road trip όλη την χώρα για 2 εβδομάδες πριν χρόνια έφαγα συνολικά 46 κλήσεις σύνολο 6.700 ευρώ!!! Θα πει κάποιος καλά τι έκανες και σου έριξαν όλα αυτά....σχεδόν τίποτα...π.χ. όριο ταχύτητας στον δρόμο 50χλμ...πήγαινα με 55χλμ...κλήση......πέρασα με πορτοκαλί φανάρι?...κλήση....σε φανάρι που σταματάς, πατάς 10 πόντους την διάβαση?? κλήση....όλα μα όλα ήταν κάτι τέτοια...σε γράφουν για το παραμικρό και έχουν κάμερες παντού!!!

Υ.Γ. Φυσικά δεν πλήρωσα καμία και απλά δεν μπορώ να ξαναπατήσω το πόδι μου στην Ελβετία για 20 χρόνια!!χαχα
τα ιδια και εμεις στον Καναδα

Αποφευγεις να οδηγας σε Πολιτειες που χρωστας

• Like
  • Haha
Reactions: vlad66 and karamela
Εχω οδηγήσει κυριολεκτικά παντού στην Ευρώπη, άντε σε κάποιες χώρες να είχα φάει από 1-2 κλήσεις..στην Ελβετία κυριολεκτικά για έναν ολόκληρο χρόνο μετά έρχονταν κλήσεις στο σπίτι....ένα βουνό μαζέψα!! Ακόμα τις έχω σε ένα συρτάρι!!! Είχα ρωτήσει Δικηγόρο τι να κάνω και μου είπε να μην τις πληρώσω αν δεν έχω σκοπό να ξαναπάω εκει για 20 χρόνια....και ναι τα πρόστιμα πάνε σύμφωνα με την φορολογική δήλωση, μέχρι και κατάσχεση Ferrari έχω ακούσει για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Μου κάνει εντύπωση που με τόσα πρόστιμα σε άφησαν να βγάλεις το αυτοκίνητο από την χώρα.