Αυτοκινητιστικά νέα

Α ρε κάτι μιζούλες που θα έπεσαν πάλι.....άραγε ποιές τσέπες να γέμισαν; Μπορεί να το μάθουμε σε καμιά 20αριά χρόνια.
Μπορεί και λιγότερο μέσω Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας...αλλά και πάλι απλά θα μάθουμε δεν θα γίνει και κάτι ουσιαστικό...

Εγώ πάλι λέω καλύτερα να περιμενετε κ να μη διαβάζετε κ πολλά κλικαδόρικα γιατί ούτε μιζούλες υπάρχουν ούτε τίποτα ...

Μέχρι να μάθουν οι κάμερες με ΑΙ τι ειναι σωστό κ τι λάθος , είναι ποιο καλό , από το να σκάσουν οι κλήσεις κ να γίνει της ενστασης το καγκελο .
Επειδή το παρακολουθώ από κοντά γίνοται προβες σε όλα τα συστήματα .

Ολοι στον κλάδο στα αυτοκίνητα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας .
Σε προβα που κάναμε ανά εταιρία όταν αγγίζεις την multimedia οθόνη έχει θέμα .
Επίσης έχει θέμα με τα κινητά που τα έχουν βεντουζάρει φάτσα κάρτα κ άλλα πολλά που δεν είναι της παρουσης .

Στο κόκκινο ΔΕΝ κάνει λάθος .Ετρεξαν πολλά σενάρια περί συμφόρησης στην κυκλοφορία κλτ

Για να προλάβω τους Ελληνάρες ..Η δικαιολογία χτύπησε το τηλέφωνο κ ήταν αναγκη να το σηκώσω ΔΕΝ παιζει στα πέρι ενστασης .

Δουλεύουν κ τα σενάρια ενστάσεων κτλ κτλ

Πληροφόρηση απο το νιουζοτο είναι συνήθως παραπληροφόρηση. Η κίτρινη φυλλάδα της αυτοκίνησης ολο clickbait άρθρα ανεβάζει.... προσωπικά αν δε διασταυρωθεί, δε το λαμβάνω υπ οψιν.

Σε ποια αλλη χωρα του κοσμου εχουν τοποθετηθει αντιστοιχες καμερες ? Πως εχουν λυσει εκει τα αντιστοιχα προβληματα / διαχειρισης ?

Εγώ πάλι λέω καλύτερα να περιμενετε κ να μη διαβάζετε κ πολλά κλικαδόρικα γιατί ούτε μιζούλες υπάρχουν ούτε τίποτα ...

Μέχρι να μάθουν οι κάμερες με ΑΙ τι ειναι σωστό κ τι λάθος , είναι ποιο καλό , από το να σκάσουν οι κλήσεις κ να γίνει της ενστασης το καγκελο .
Επειδή το παρακολουθώ από κοντά γίνοται προβες σε όλα τα συστήματα .

Ολοι στον κλάδο στα αυτοκίνητα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας .
Σε προβα που κάναμε ανά εταιρία όταν αγγίζεις την multimedia οθόνη έχει θέμα .
Επίσης έχει θέμα με τα κινητά που τα έχουν βεντουζάρει φάτσα κάρτα κ άλλα πολλά που δεν είναι της παρουσης .

Στο κόκκινο ΔΕΝ κάνει λάθος .Ετρεξαν πολλά σενάρια περί συμφόρησης στην κυκλοφορία κλτ

Για να προλάβω τους Ελληνάρες ..Η δικαιολογία χτύπησε το τηλέφωνο κ ήταν αναγκη να το σηκώσω ΔΕΝ παιζει στα πέρι ενστασης .

Δουλεύουν κ τα σενάρια ενστάσεων κτλ κτλ
Μακάρι να είναι έτσι.
Αλλά το άρθρο στην ουσία άλλο πρόβλημα έβγαλε στην επιφάνεια. Ότι λόγω του όγκου των πιθανών παραβάσεων γίνεται δύσκολο να περνάει τις κλήσεις κάποιο ανθρώπινο μάτι όπως προβλέπει η νομοθεσία. Είναι εύκολο να προβλευθεί η αυτοματοποιημένη όχι μόνο βεβαίωση της παράβασης αλλά και η διοικητική πράξη επιβολής του προστίμου κάτι το οποίο προς το παρόν μπορεί να γίνει μόνο από άνθρωπο. Τουλάχιστον αυτό λέει το άρθρο.
Σίγουρα μπορεί να αλλάξει. Αλλά γιατί δεν το έχουν ήδη βάλει μπροστά; Τα τρέχεις παράλληλα αυτά γιατί δεν ξέρεις σε τι νομικό λαβύρινθο μπορείς να μπλέξεις με προσφυγές κλπ.

Μακάρι να είναι έτσι.
Αλλά το άρθρο στην ουσία άλλο πρόβλημα έβγαλε στην επιφάνεια. Ότι λόγω του όγκου των πιθανών παραβάσεων γίνεται δύσκολο να περνάει τις κλήσεις κάποιο ανθρώπινο μάτι όπως προβλέπει η νομοθεσία. Είναι εύκολο να προβλευθεί η αυτοματοποιημένη όχι μόνο βεβαίωση της παράβασης αλλά και η διοικητική πράξη επιβολής του προστίμου κάτι το οποίο προς το παρόν μπορεί να γίνει μόνο από άνθρωπο. Τουλάχιστον αυτό λέει το άρθρο.
Σίγουρα μπορεί να αλλάξει. Αλλά γιατί δεν το έχουν ήδη βάλει μπροστά; Τα τρέχεις παράλληλα αυτά γιατί δεν ξέρεις σε τι νομικό λαβύρινθο μπορείς να μπλέξεις με προσφυγές κλπ.
Γιώργο το αρθρο λεει μπούρδες . Σου είπα από 1ο χέρι τι γίνεται .

Το τερμάτισαν οι τύποι .

Πάντως αν ισχύει το ότι λόγω GDPR πρέπει να σε γράφουν μόνο από πίσω (sic), το θεωρώ απίθανο να μπορέσει να βελτιωθεί η ανάλυση για να διαφοροποιείται το κινητό από τη multimedia οθόνη.

Για να μη μιλήσουμε βέβαια για τον elephant in the room, το ότι δηλαδη η multimedia οθόνη δυνητικά μπορεί να κάνει την ίδια ζημιά με το κινητό στο να αποσπάσει την προσοχή σου σε κρίσιμη στιγμή.

Εν πάσει περιπτώσει, ας θερίσουν για κόκκινα, stop, και ταχύτητα, κι ας συνεχίσουν να βγαίνουν παγανιά για αλκοτέστ (και όχι μόνο σε κεντρικά σημεία που πλέον όλοι γνωρίζουν, αλλά random μέρη και ώρες) και τα υπόλοιπα ας μην τα βρίσκουν δεν πειράζει, πάλι θα σωθεί κόσμος και κοσμάκης.

Αυτό ακριβώς...παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση STOP, παραβίαση ορίου ταχύτητας.
Το κινητό είναι εξίσου σημαντικό, αλλά ας ξεκινήσει η αυτοματοποίηση όταν το τηλέφωνο είναι ξεκάθαρα στο αυτί και συμβατικά για άλλες καταστάσεις με το κινητό.
Και μόνο αυτά να γίνουν μαζί με τα αλκοτέστ, μιλάμε για τρελή πρόοδο...τα άλλα ας τα αφήσουν για αργότερα.

• Like
Reactions: Maestro
Και σε αλλες χωρες παντως εχουν παρομοιες ανησυχιες... και σκεφτονται και εφαρμοζουν -η προσπαθουν- διαφορα....

Στη Σλοβακια, χρησιμοποιουν drones για να μελετησουν και να περιορισουν παραβασεις, κυριως μπλοκαρισμα διασταυρωσεων, κοκκινο σηματοδοτη, λεωφορειολωριδες, σφηνες απο μηχανακια (που δεν τα πολυσυμπαθουν εδω περα).

Επισης κατι που συζητανε εδω και καιρο ειναι το να τοποθετηθει ενα ειδος πρασινου led στην εμπρος μασκα των ΙΧ που θα αναβει οταν πατας φρενο, ωστε ο πεζος που περιμενει στη διαβαση να ειναι πιο σιγουρος οτι ο εποχουμενος θα σταματησει και θα του δωσει προτεραιοτητα, ωστε να μην καθυστερει πολυ η ολη διαδικασια, τοσο για τον πεζο οσο και για τον οδηγο.... ενδιαφερον.

Το "φρενάρω γιατί σε είδα και μπορεί να μου πεταχτείς, αλλά δεν σταματάω αφού είσαι στο πεζοδρόμιο" δεν παίζει στην εσπερία;

Μου μπήκε η ιδέα να βάλω tint στο καινούριο αμάξι γιατί εδώ ο ήλιος βαράει πολύ (σκεφτείτε ακόμα και τις μέρες που έχει 0 βαθμούς, μέσα στο αμάξι νιώθεις ζέστη όταν σε χτυπάει στη μάπα). Ειδικά δε τώρα που είναι γεμάτο και με οθόνες κλπ, νομίζω θα είναι ακόμα πιο σημαντικό να προστατεύεται από UV + IR (και βέβαια ταυτόχρονα και εμείς μέσα του). Βάλε και το ότι ακόμα με πονάει ο ##$@ς μου με τα λεφτά που έδωσα, και με καίει το να παραμείνει τζιτζί.

Ρώτησα λίγο τα ΑΙ γιατί δεν έχω ιδέα και πρότειναν 35% transmittance στις 4 πλευρές και πίσω, και 70-80% στο μπροστινό, όλα με ceramic υλικό. Ρώτησα και το κόστος είναι αντιμετωπίσιμο ($420 όλα μαζί), αλλά αναρωτιέμαι τι αντενδείξεις υπάρχουν, αφού όπως προείπα δεν έχω ξανασχοληθεί με το σπορ.

Συγνώμη, είναι νόμιμο το 75% φιμέ στο παρμπρίζ;
:cool:

Αυτή είναι η πρώτη αντένδειξη που έμαθα όταν ρώτησα. Η απάντηση είναι όχι, αλλά συνεχίζουν να το κάνουν συστηματικά αφού αν φτάσεις στο 80% δε φαίνεται με γυμνό μάτι (ενώ γίνεται κανονικά δουλειά σε προστασία από UV - IR). Μάλιστα το Gemini μου λέει ότι τα στοκ είναι ήδη κάπου εκεί στο 70-80% (δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι αυτό).

Οπότε για να είμαι ασφαλής λέω να το αφήσω για μετά και να δω τι κάνουν τα υπόλοιπα 5 πρώτα.

edit: μιλάω πάντα για 70-80% transmittance, όχι συσκότιση!

Last edited:
:cool:

Αυτή είναι η πρώτη αντένδειξη που έμαθα όταν ρώτησα. Η απάντηση είναι όχι, αλλά συνεχίζουν να το κάνουν συστηματικά αφού αν φτάσεις στο 80% δε φαίνεται με γυμνό μάτι (ενώ γίνεται κανονικά δουλειά σε προστασία από UV - IR). Μάλιστα το Gemini μου λέει ότι τα στοκ είναι ήδη κάπου εκεί στο 70-80% (δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι αυτό).

Οπότε για να είμαι ασφαλής λέω να το αφήσω για μετά και να δω τι κάνουν τα υπόλοιπα 5 πρώτα.

edit: μιλάω πάντα για 70-80% transmittance, όχι συσκότιση!
ξερω αρκετους στην ελλαδα που το πρωτο πραγμα που κανουν οταν αγοραζουν νεο αμαξι ειναι να βαλουν μεμβρανες. Λενε οτι εχει σημαντικη διαφορα στη ζεστη που νιωθεις μεσα στο αμαξι. Προσωπικα δεν εχω ασχοληθει ποτε. Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια αντενδειξη, αρκει να γινει καλη δουλεια και να εφαρμοσουν σωστα. Αν παρκαρεις στο δρομο και μενεις σε περιοχη της αμερικης που ειναι ζεστη, τοτε θα ελεγα οτι αξιζει τα χρηματα.

• Like
Reactions: Maestro
Κάνουν δουλειά παντως
Λίγο πιο σκούρες πισω
Μπροστά πολύ προσοχή όχι πολύ σκούρες, νομίζω επηρεάζουν ορατοτητα

Κάνουν δουλειά παντως
Λίγο πιο σκούρες πισω
Μπροστά πολύ προσοχή όχι πολύ σκούρες, νομίζω επηρεάζουν ορατοτητα

Δε φαίνεται όμως μετά το αμάξι σαν τουριστικό βαν όταν είναι μόνο τα πίσω σκούρα; Σκεφτόμουν να έφερνα και τα 5 (4+1 πίσω) στο νόμιμο όριο (35% transmissivity). Άσε που στο αμάξι μου πίσω κάθεται άνθρωπος μια φορά το χρόνο, μπροστά είναι που τρώμε όλο το ψήσιμο.