Αυτοκινητιστικά νέα

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε «σήκωμα» δικύκλων από πεζοδρόμια συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις στην πόλη.

Σε εκτεταμένες άρσεις δικύκλων προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στη «βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη».

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε «σήκωμα» δικύκλων από πεζοδρόμια συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις στην πόλη.

Σε εκτεταμένες άρσεις δικύκλων προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στη «βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη».

Θέλει επιμονή στην επιβολή των κανόνων για να αρχίσει ο κόσμος σιγά σιγά να τους εφαρμόζει.

Ήρθε σε γνωστό πρόσωπο απλή κλήση για στάθμευση (30 ευρώ) αλλά εκείνο που πόνεσε ήταν οι 10 ημέρες χωρίς δίπλωμα με τον νέο ΚΟΚ...Ξέρω αρκετούς που το παίζουν στατιστικά ότι η χαμηλή κλήση είναι φθηνότερη αν δεν σε πιάνουν πιο συχνά από 1 στις 3 ή 1 στις 4 μεγάλες χρονικά παράνομες σταθμεύσεις που κάνεις.
Προσωπικά στο κέντρο μόνο σε Parking επί πληρωμή μετά από άνοιγμα του αυτοκινήτου πριν από χρόνια που μου πήραν ένα σκασμό ακριβά πράγματα.

Η επέκταση χρόνου αφαίρεσης του διπλώματος πρέπει να επεκταθεί κατά τη γνώμη μου. Πέραν του ότι είναι εκείνο που θα πονέσει και άρα θα συνετίσει στο μέλλον, βοηθά και στο να λείπουν από το δρόμο για όσο διάστημα λείπει, οι κάτοχοί του.
Λιγότερα προβλήματα.

Κι αν σου πάρουν πάρουν το δίπλωμα αυτόματα η ηθική του Έλληνα σε χτυπάει κατακούτελα και δεν οδηγάς Ξανά ποτέ μέχρι να στο δώσουν πίσω... Το είδαμε άλλωστε πρόσφατα με γνωστή ηθοποιό που της είχαν πάρει το δίπλωμα τις πινακίδες και την πιάσανε να όχι μόνο να οδηγά χωρίς δίπλωμα και πινακίδες... Ήταν και τύφλα το κορίτσι.

Same Sh1t...Different Day.

Να πω την αλήθεια ακόμη και 10 μέρες να μου στερήσουν το δίπλωμα θα έχω τρελό θέμα στην καθημερινότητά μου παιδιά κλπ. Άρα μόνο από λάθος σε χώρο που δεν προβλέπεται γενικά.

Κι αν σου πάρουν πάρουν το δίπλωμα αυτόματα η ηθική του Έλληνα σε χτυπάει κατακούτελα και δεν οδηγάς Ξανά ποτέ μέχρι να στο δώσουν πίσω... Το είδαμε άλλωστε πρόσφατα με γνωστή ηθοποιό που της είχαν πάρει το δίπλωμα τις πινακίδες και την πιάσανε να όχι μόνο να οδηγά χωρίς δίπλωμα και πινακίδες... Ήταν και τύφλα το κορίτσι.

Μην το λες αυτό. Όχι πως δεν ισχύει, αλλά επειδή πήρανε πολλά διπλώματα τελευταία, έβλεπες πολλούς να το λένε ότι έχουν θέμα γιατί τους πήραν το δίπλωμα και δεν μπορούν να οδηγήσουν μέχρι να το πάρουν πίσω.
Συνολικά βοηθάει.
Νομίζω από τις λίγες φορές που λες, νισάφι, επιτέλους κάτι έγινε. Αρκεί βέβαια να συνεχίσει και να μην ατονίσει. Για το οποίο διατηρώ αμφιβολίες...

Ήταν και ένα καλό τεστ για όσους δεν ήταν παραβατικοί στον τρόπο οδήγησης. Εμένα ας πούμε δεν το πήραν, αλλά δεν έκανα και καμιά παράβαση με τον τρόπο που οδηγώ. Άρα ο τρόπος που οδηγώ είναι ΟΚ.

Δυστυχώς ξέρω αρκετούς "επαγγελματίες" που τους έχουν πάρει το δίπλωμα είτε για κινητό (που κοιτούσαν στο GPS που θα παραδώσουν το επόμενο πακέτο) είτε για πορτοκαλί φανάρι και συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά. Απλά είναι περισσότερο τυπικοί για να μην τους ξανατσιμπησουν. Αν δεν δουλεψουν δεν ταΐζουν παιδια δεν πληρώνουν λογαριασμούς... Είναι πολύς κόσμος πάνω σε βανάκια ή φορτηγά που είναι σε αυτή τη κατάσταση. Και μην μου πείτε ότι δεν συμβαίνει.

Δυστυχώς λύσεις/τομες χωρίς πόνο δεν υπάρχουν.

Θυμάμαι, μια μέρα το καλοκαίρι πέρασε μέσα στο μεσημέρι περιπολικό από το χωριό μου και φώναζε να μαζέψουν τα αυτοκίνητα από τα πεζοδρόμια γιατί θα αρχίσει να γράφει. Πολύ σωστό από τη μια, από την άλλη από τη μια άκρη που χωριού έως την άλλη δεν υπάρχει ούτε μια (κυριολεκτώ) κανονική θέση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο, ενώ τα στενά εκατερωθεν είναι τόσο στενά που με το ζόρι χωράει αμάξι να περάσει, όχι να παρκάρει στην άκρη. Τα σπίτια αντιλαμβάνεστε ότι το 1920 που χτίστηκαν και χαράχτηκαν σαν οικόπεδα δεν είχαν γκαράζ, και πολλά δεν έχουν ούτε καν πρασιά. Θα μου πεις, μια πολιτισμένη χώρα θα απαλλοτρίωνε μερικά οικόπεδα/σπίτια και θα έφτιαχνε δημοτικά parking, αλλά τώρα ποιος περιμένει να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα χωριό 1500 κατοίκων;

Last edited:
Δυστυχώς λύσεις/τομες χωρίς πόνο δεν υπάρχουν.

Θυμάμαι, μια μέρα το καλοκαίρι πέρασε μέσα στο μεσημέρι περιπολικό από το χωριό μου και φώναζε να μαζέψουν τα αυτοκίνητα από τα πεζοδρόμια γιατί θα αρχίσει να γράφει. Πολύ σωστό από τη μια, από την άλλη από τη μια άκρη που χωριού έως την άλλη δεν υπάρχει ούτε μια (κυριολεκτώ) κανονική θέση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο, ενώ τα στενά εκατερωθεν είναι τόσο στενά που με το ζόρι χωράει αμάξι να περάσει, όχι να παρκάρει στην άκρη. Τα σπίτια αντιλαμβάνεστε ότι το 1920 που χτίστηκαν και χαράχτηκαν σαν οικόπεδα δεν είχαν γκαράζ, και πολλά δεν έχουν ούτε καν πρασιά. Θα μου πεις, μια πολιτισμένη χώρα θα απαλλοτρίωνε μερικά οικόπεδα/σπίτια και θα έφτιαχνε δημοτικά parking, αλλά τώρα ποιος περιμένει να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα χωριό 1500 κατοίκων;
Πολιτιστικός σύλλογος. Στην Κρήτη συμβαίνει κατά κόρο, ακόμακαι σε χωριά 200-300 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχονται ξενιτεμένους και τουρίστες.